X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedri, mogę sobie tylko wyobrażasz, przez co przechodzisz Ty i inne dziewczyny (a raczej - pary) czekające już tak długo. Tak sobie o tym wczoraj myślałam i KURNA nawet głupio byłoby mi teraz zajść w ciażę, bo to byłoby takir niesprawiedliwe! Pomyślałam sobie, że na pewno cierpliwości mam jeszcze na 4, 5 cykli (potem będę zbierać nowe zapasy cierpliwości), więc spokojnie mogę oddać po każdym miesiącu moich starań Tobie, Małej, Adze, Ruci, Wosebce... Bo Wam się to już kurna należy z urzędu!

nie oddawaj mi swojego miesiaca bo ja się bede cieszyć jak Ci się uda, to ja mogę oddać Ci moje miesiace bo ja jestem już pogodzona jeśli się nie uda trudno przyjme to z godnością i będę się cieszyć Waszym szczęściem :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewuchy! Jeżeli okaże się, że faktycznie jestem w ciąży, tzn, że wy też prędzej czy później będziecie matkami! Zaraz stukną dwa lata jak się staramy, po poronieniu 15 miesięcy! Głowa do góry baby wstrętne niedobre. 8) Straszne z Was marudy!

Ferda - kochanie ty moje ty też będziesz mamą zobaczysz !

dzisiaj mój M. był na badaniach czekamy teraz cierpliwie na wyniki i się wszystko okaze...

na razie mi się szykuje że zosatane mamą ale chrzestną tez fajnie...
    jak to mówią z pokorą trzeba przyjąć co los daje :)

Libra lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "jak to mówią z pokorą trzeba przyjąć co los daje" - prawda!
    I z tą myślą Was dziś opuszczam. Zajrzę może jeszcze wieczorkiem.

Trzymajcie się kochane!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Fedra podziwiam cię :)

Libra lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia zdrowia życzę tacie!

Pa Mauysia

natusia lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Jejku Fedra podziwiam cię :)

za co?

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle nie przywitałam się więc się witam i zegnam jednocześnie :)

czas wyjść z psiakiem i jechać na angielski choć strasznie mi się niechce a tak naprawdę to tak mnie plecy napierdzielają między łopatkami że ruszać z domu się człowekowi nie chce :)

więc dziewczynki do miłego ja się zegnam papapa

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Fedri, mogę sobie tylko wyobrażasz, przez co przechodzisz Ty i inne dziewczyny (a raczej - pary) czekające już tak długo. Tak sobie o tym wczoraj myślałam i KURNA nawet głupio byłoby mi teraz zajść w ciażę, bo to byłoby takir niesprawiedliwe! Pomyślałam sobie, że na pewno cierpliwości mam jeszcze na 4, 5 cykli (potem będę zbierać nowe zapasy cierpliwości), więc spokojnie mogę oddać po każdym miesiącu moich starań Tobie, Małej, Adze, Ruci, Wosebce... Bo Wam się to już kurna należy z urzędu!

nie oddawaj mi swojego miesiaca bo ja się bede cieszyć jak Ci się uda, to ja mogę oddać Ci moje miesiace bo ja jestem już pogodzona jeśli się nie uda trudno przyjme to z godnością i będę się cieszyć Waszym szczęściem :)

Chociażby za to co napisałaś wyżej :-) to ja idę na poobiednią sjestę 8)

Fedra lubi tę wiadomość

• olus22 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny każda z nas tego pragnie i marzy wiec napewno predzej czy pózniej do tego dojdzie i spełnia sie nasze marzenia :)
    jest tu ktos?

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia piszesz, że to jest Twój 15 cykl starań po poronieniu. A kiedy zaczęliście się starać, tzn. ile miesięcy po? Jeśli nie chcesz odpowiadać, to zrozumiem.

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Beciu, mam brata, którego moi rodzice adoptowali (6 lat przed moim urodzeniem) i może to mnie trochę oswoiło... Na pewno nie odstraszają mnie PSEUDOargumenty w stylu "jak dorośnie, to was zabije", a wcześniej (z kilkaset stron temu :) ) któraś z Was pisała, że tak powiedział jej bodajże ginekolog :/

ja podziwiam ludzi którzy adoptują dzieci ja bym chyba się bała ale nie tego ze "mnie zabije jak dorośnie" ale bałabym się że nie dam temu dziecku miłości na jaką zasługuje...

Fedrus nie zebym na namawiała, ale wydaje mi się, że skoro tak myslisz i czujesz, że możesz to dziecko za mało kochac, to właśnie pokazuje jak jesteś dojrzałą osobą i że z pewnością gdybyście się kiedyś odważyli na adopcję to z pewnością bardzo byś kochała to dziecko jak swoje własne rodzone :) Bo własnie keidyś mi powiedzinao, że tylko ten co uważa się z aniegosnego, niewystarczająco dobrego to podjęcia się jakiegoś zadania jest własnie do niego stworzony, bo ktoś kto nie zdjae sobie sprawy ze swoich słabości nie podołalby temu:)

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogole to ja byłam z zakupach bo w lodówce pusto a cos jesc trzeba no i co chwile ktos do mnie dzwonił pytając się jak tam po pobycie na Jasnej Górze ale mam nadzieję, że teraz już będę mieć troszkę spokoju, zabieram się z ajakiś obiad :) miłego popłudnia :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko własnie przeczytałam że niestey Ty również jesteś teraz Aniołkową mamą, bardzo mi przykro :( ale tak jak mówisz widocznie tak miało być. Będę pamietać o was w modlitwie :)

Paulina1986 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki....Ami poczułaś się zaatakowana przeze mnie? Przepraszam. Nic na swoje usprawiedliwienie nie mam.

Wpadłam na chwilę żeby poczytać co u Was...mój tato również jest w szpitalu z ciężkim zakażeniem klatki piersiowej po operacji...była druga operacja, oczyszczanie, a leje się z tych ran...ma cukrzycę i strasznie ciężko będzie się to goiło...dreny, kaniule...same wężyki ma w sobie...kości się zaczęły psuć od tego i klamry popuściły w klatce...

Pojechał do Kliniki leczenia chorób tropikalnych w Gdyni, na zabiegi w komorach hiperbarycznych...jedziemy tam dzisiaj dlatego nie wiem kiedy zajrzę do Was następnym razem....

Uczuć chyba bardziej mieszanych nie miałam....cieszę się i boję... nie wiem czy będę miała dostęp do internetu. Młody ma ferie więc możemy jechać nie obawiając się o zaległości...Tato jest teraz najważniejszy...szkoda, że wydolność tego serca się nie poprawiła a jeszcze ten ciężki stan...miejmy nadzieję, że z tego wyjdzie...

NATUSIA jestem z Tobą...będzie dobrze...musi być do cholerki...dość już tych zmartwień...

I jak tu się cieszyć? Jak mieć pozytywne nastawienie?

natusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się z Wami podzielić tymi wiadomościami złymi i dobrymi ale nie ma już nikogo....szkoda...jak znajdę chwilę, to jeszcze zajrzę...może akurat...a Ty Ami się nie gniewaj...to moje hormony i cięty jęzor...

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia gratulacje za fasolkę ,ale fajnie ciszę się bardzo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Chciałam się z Wami podzielić tymi wiadomościami złymi i dobrymi ale nie ma już nikogo....szkoda...jak znajdę chwilę, to jeszcze zajrzę...może akurat...a Ty Ami się nie gniewaj...to moje hormony i cięty jęzor...

Mazurciu niegniewam sie to nie w moim stylu i cie lubie. a zaatakowała mnie większoć mylnie rozumując to co napisałam o FAS czy o napro.. a zwłaszcza to o naPro bo uwazam ze kobiety które sie staraja powinny wiedziec ze jest wiecej metod a krytykowanie napro tylko dlatego ze KOscioł ją poperia nie podoba mi się. Kazda wybeira sowja albo i wszystkie byle w zgodzie z zsamym sobą, ja raczej tylko wspominam dobra wiem miałąm juz nic nie pisac :)

i zycze zdrówka dla Towje Taty, będe pamiętać o Was w modlitwie :)

muzarcia, Beata lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Rucia piszesz, że to jest Twój 15 cykl starań po poronieniu. A kiedy zaczęliście się starać, tzn. ile miesięcy po? Jeśli nie chcesz odpowiadać, to zrozumiem.

Paulinko z związku z tym, że poroniłam dosyć szybko, ( bodajrze w 5 tygodniu, brak zarodka sam pęcherzyk ), to zaczęliśmy starać się od kolejnego cyklu. Lekarz powiedział, że nie muszę sobie robić żadnej przerwy 3 lub 6 miesięcznej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja byłam na badaniu prl i myślę sobie, zrobię betę, bo ta diane, której absolutnie nie wolno brać w ciąży...i bez przekonania ale dla świętego spokoju zrobiłam. Dzwonię do laboratorium , prl nie ma jeszcze a beta 328...

i widać ewidentie jak pochrzaniony jest ten termometr którym mierzyłam 23. i 24. , jak bardzo zaniża...to mój ukochany elektronik z dwoma miejscami po przecinku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2013, 16:27

Shagga_80, Libra, Beata, Fedra, mauysia, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:

Muzarciu bardzo mi przykro z powodu taty! Dziś jest dzień smutnych wiadomości. Trzymaj się kochana, myślami jesteśmy z tobą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2013, 16:25

muzarcia lubi tę wiadomość

‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ