plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki,
Mała - dobry drineczek nie jest złyJa tam za alkiem nigdy nie przepadałam (może to przez ojca?), ale jakieś dobre mojito, caipirinha, czy bailey's... mmm. Albo naleweczka (najlepiej malinóweczka) teściowej - delicje! Teraz będę musiała wymyślić jakies usprawiedliwienie jak mnie będą częstować... (chcemy z 2 miechy zatrzymać info tylko dla nas
)
Dodi, gocha04, Muska, Rucia lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Hej dziewczynki,
Mała - dobry drineczek nie jest złyJa tam za alkiem nigdy nie przepadałam (może to przez ojca?), ale jakieś dobre mojito, caipirinha, czy bailey's... mmm. Albo naleweczka (najlepiej malinóweczka) teściowej - delicje! Teraz będę musiała wymyślić jakies usprawiedliwienie jak mnie będą częstować... (chcemy z 2 miechy zatrzymać info tylko dla nas
)
Hehe no to powodzenia. Ja już nie pamiętam jak ściemnialiśmy, ale był ubawWitam w klubie, mam dobrego tatę, ale co do picia...porażka...
Do tej pory walczę, ale już jestem na etapie wiem, że to walka z wiatrakami, szkoda się rozwodzić, Może też dlatego nie piję, choć tak drinki jak najbardziej
Czasem
No i gratuluję oczywiścieUciekam bo mnie spanie zbiera jakoś
Miłej nocki
mauysia lubi tę wiadomość
-
Kopciuszku, Libruś --> Widzę że zawitała do Was @... Nooo teraz jak nasza armia na Was wszystkie nachucha to, cytując mistrza Koterskiego, "nie ma ch*** we wsi..."
Muzarciu -- mnie również martwią Twje temperatury, ale pisałaś, żeby nie ciagnąć Cię za język w tej sprawie jeszcze przez tydzień, więc już milczę. I trzymam kciuki do krwi.
Shagga --> a jak mąż zareagował na te rewelacje? Juz wie???
Amiciziu --> ależ pech z tym autemteraz pewnie będziecie sie musieli bić z ubezpieczycielem o jakieś porządne ubezpieczenie... Bądźcie twardzi!
Plemniczko -->Jak tylko widzę Twój wpis, buzia mi się uśmiecha - niezależnie od tego, o czym piszesz
Dobranoc laseczki, jutro znów będę tu "po macoszemu", ale od poniedziałku juz "full-time"
Pa!Libra lubi tę wiadomość
-
Witam, jestem tu nowa... z mężem staramy się o dziecko już 5 m-c.wiem, że to nie jest długo bo są osoby które starają się latami, ale mimo to zaczynam się przejmować bo jakiś rok temu lekarz poinformował mnie o tym że podejrzewa u mnie endometrioze.
W tym cyklu czuję się jakoś dziwnie, a do tego pojawiły mi się na plecach i dekolcie krostki(nigdy czegoś takiego nie miałam). Czy któraś z Was miała tak kiedyś?? Bo jedyne co mi do głowy przychodzi to tylko to, że wysypało mnie przez hormony związane z ciążą... -
Cześć Brunetko,
niestety ja nie miałam takich objawów, więc Ci nie pomogę.
A skoro masz przeczucie, że coś może być nie tak, a do tego lekarz podejrzewał endometriozę, to może wybierz się na wizytę - będziesz wiedzieć na czym stoisz.
Piszesz że to Twój 5 cykl starań - ale z pełnymi obserwacjami?
Powodzenia -
ja już miałam tyle wizyt u lekarza że szkoda słów, co chwilę co innego słyszałam. Rok temu miałam mieć laparoskopie ale nie doszło do niej po konsylium. Lekarz stwierdził że lepiej nie operować dopóki nie minie rok od starań... a później jak byłam u swojego ginekologa to powiedział mi że to jest ryzyko, albo to była dobra decyzja z brakiem operacji a może się okazać że już nie zajdę w ciążę przez to że nie zostałam szybko zoperowana. Do tej pory to były cykle bez pełnych obserwacji
-
heyka wszystkim ja z moim narzeczonym staramy sie o dzidzie juz 11 miesiecy bylam u ginekologa i po badaniach powiedzial ze jestem zdrowa oraz zdolna by zajsc w ciaze tylko ze co 27dni ciagle dostaje miesiaczke:(((nie wiem juz co zrobic zeby wkoncu sie udalo:(((mojej mlodszej siostrze sie udalo za 1 razem i 29.01.2013r urodzila zdrowego slicnego dzidziusia a ja prawie rok staran i nici:((((
-
Shagga widzę u Ciebie pozytywny test, więc mam nadzieję że to 100% pewności i z całego serca gratuluję :* nie nadążam nadrobić zaległośći bo piszecie w mega szybkim tempie, ale mam nadzieję, że wszystko w porządku. Sciskam
Mayusiu kochana, ty już się tylko smakiem możesz obejść jeśli chodzi o alko, ale wolałabym być w takiej sytuacji a nie w aktualnej i opijać smutki
Cieszę się Twoim szczęściem :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2013, 23:14
mauysia, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Witam
Dziendoberek dziewoje!!! pierwszy raz jestem pierwsza hehehe
'
własnie wróciłam z balu galicyjskiego i zamiast sie klasc spac musialam zaglądnąć co u was:)
Shaggus noby tak z ta owulka ale ja wlasie mam terapie heviranem i akurat wolałabym dostać później później byłaby owulka i może lutowe staranka nie poszłyby na marne a tak sama nie wiem poczekam co mi Mazurcia w poniedziałek powie po wizycie u gina bo obiecała się zpaytac
Mauysia no tak teraz bedzie zabawa z ubezpieczycielem, ale na szczscie ubezpieczenien na nowy rok zostało w piatek podpisane przez moja cicoe bo ona jak na razie jako główny włąścicile ubezpiecza nam samchód wiec cały pakiet jets no i mamy tam cos takiego jak ochrona znizek wiec to sie do tego kwalifikuje wiec mam nadzieje ze duzego problemu nie bedzie. Wponiedziałek bedziemy dzownic i sie orientowac co i jak.
Ogólnie sie tym juz niemartwie, bardziej wczorja sie stresowalam, bo nie wiedzialam co i jak a dzis juz sie uspokoilam i odstresowalam na balu.
Było fantastycznie, mozna bylo duzo tanców towarzyskich wreszcie potanczyc a nie wiecznie umca umca, bylo duzo fajnych wspolnych tanców i zabaw
udało mi się meza nakłonic na godzinke efekt wyszedł koło 1 z balu, bo dzis musi dokonczyc sowja robote i nie mogl arwac calkiem nocki
a ja zaostałam hehhepierwszy raz mąż mi pozwolił zostać na balu samej hehee:) wiedział ze mi zalezy zeby sie wytanczyc i wyszalec, ale byl tam nasz wodzirej z wesela i dobry znajomy, zaufaby czlowiek, wiec mialam z kim tanczyc i mmila mnie kto odwiezc a zostalam bo mialo byc losowanie i liczylam ze uda nam sue jakies zaproszenie na koncert albo do teatru wygrac ale nie niestety tradycji stalo sie zadosc i nic nie wygralismy
ale za to mam propozycje wyjazdu w marcu na szkolenie wodzirejów lednickich moze sie wybiore jak nie zafasolkujem zawsze chcialam na lednicy w tym działac.
ogólnie wiece zamierzam teraz bez wiekszej spiny starac sie o dziecko i zobaczymy kiedy nam przyjdzie na razie to chyba chce sie starnakami nacieszyc i serduszkowaniem w tedy gdy sie ma ochote na to
to zycze wam wszystkim miłej niedzieli a sama ide sie myc i spac pewnie wstane dopiero wieczorkiem i jak tu sobie przestawic zegar biologiczny skoro ja zawsz enicki zarywam i uwielbiam takie bale
Dodi, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziendoby !! wszystkim panią!
DZIEWCZYNKI ALE MIE SIE DZISIAJ FAJNIE SPAŁO WIECIE CO DZIWNE DLA MNIE DZISIAJ ZAUWAŻYŁAM JAK BY MI SIE JUZ OKRES KOŃCZYŁ 4 DNI I KONIEC DZIWNE DOSC ZE DOSTALAM ZA WCZESNIE DZISIAJ POWINNAM DOSTAC TO JUZ SIE KONCZY CIEKAWE DLA MNIE A CO WY NA TO TO NORMALNE ? :p
-
amartio wrote:Witam niedzielnie
Za jakieś 2 cykle wznawiam starania, a do tego czasu chcialabym troche kg zrzucić, ale kompletnie nie mam pomysłu na jaka diete przejsc, zeby hormonom nie zaszkodzic. Czy macie moze jakies sprawdzone diety, przepisy itp?
POWIEM SZCZERZE ZE JA NA DIETE ODCHODZE JUZ OD KĄD SIE MOJA CÓRCIA URODZIŁA PRAWIE JAKIES NIE CAŁE 4 LATA :d I NIE MOGE ZACZAC, MOJA KUZYNKA PRZESZŁA NA DIETE BIALKOWA TA DUKANA ALE PRZEZ TO WIDAĆ BYLO JUZ PO MIESIACU SCHUDŁA SPORO I CWICZYŁA ALE MUSISZ JA STOSOWAC TAK JAK SIE POWINNO A NIE MÓWIC A ROBIC INACZEJ BO Z TEGO NICIpOZDRAWIAM!
-
nick nieaktualnyhej wpadam na chwilę,bo nadal źle się czuję...jak katar prawie mi przeszedł to teraz mam kaszel , wczoraj zrobiłam swojski (z przepisu z netu) syrop z cebuli z miodem
MUUUUUUUUUUUSI przejść... Mauysia Ten raz jedyny Stary był ze mną jak robiłam test...tzn zawołałam Go,gdy już miałam próbkę moczu
Więc oczywiście wiedział jako pierwszy
Choć chyba w sekundzie pierwszej nie wiedział co to znaczy,ale za chwilę już dotarło i oczywiście bardzo się ucieszył
I zaraz padło to zaproszenie na obiad,hehehe.
Miłego dnia życzę...ja zmykam do kuchni do rosołuLibra lubi tę wiadomość
-
Kaja wrote:witam was dziewczyny ,która dziś w tą niedzielę zafasolkowała????
Kaja ty moze w ciazy jestes? tak sobie ogladalam twoj wykresik? A te tabletki lekarz ci przepisal? Ja nie moge zajsc w ciaze i zastanawiam sie co robic.Robilam badania tarczycy,prolaktyna,FSH ale sa ok moj tez robil badania nasienia i tez wynik ok.