X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Mała - dobry drineczek nie jest zły :) Ja tam za alkiem nigdy nie przepadałam (może to przez ojca?), ale jakieś dobre mojito, caipirinha, czy bailey's... mmm. Albo naleweczka (najlepiej malinóweczka) teściowej - delicje! Teraz będę musiała wymyślić jakies usprawiedliwienie jak mnie będą częstować... (chcemy z 2 miechy zatrzymać info tylko dla nas ;) )

Dodi, gocha04, Muska, Rucia lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1985 - a obserwowałaś już cykle?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Mała Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej dziewczynki,

Mała - dobry drineczek nie jest zły :) Ja tam za alkiem nigdy nie przepadałam (może to przez ojca?), ale jakieś dobre mojito, caipirinha, czy bailey's... mmm. Albo naleweczka (najlepiej malinóweczka) teściowej - delicje! Teraz będę musiała wymyślić jakies usprawiedliwienie jak mnie będą częstować... (chcemy z 2 miechy zatrzymać info tylko dla nas ;) )

Hehe no to powodzenia. Ja już nie pamiętam jak ściemnialiśmy, ale był ubaw :-) Witam w klubie, mam dobrego tatę, ale co do picia...porażka...:-( Do tej pory walczę, ale już jestem na etapie wiem, że to walka z wiatrakami, szkoda się rozwodzić, Może też dlatego nie piję, choć tak drinki jak najbardziej :-) Czasem :-)
    No i gratuluję oczywiście :-) Uciekam bo mnie spanie zbiera jakoś :-) Miłej nocki

90cf747de3aa410208f6f1b5fa8a7bde.png

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopciuszku, Libruś --> Widzę że zawitała do Was @... Nooo teraz jak nasza armia na Was wszystkie nachucha to, cytując mistrza Koterskiego, "nie ma ch*** we wsi..." :D

Muzarciu -- mnie również martwią Twje temperatury, ale pisałaś, żeby nie ciagnąć Cię za język w tej sprawie jeszcze przez tydzień, więc już milczę. I trzymam kciuki do krwi.

Shagga --> a jak mąż zareagował na te rewelacje? Juz wie??? :)

Amiciziu --> ależ pech z tym autem :( teraz pewnie będziecie sie musieli bić z ubezpieczycielem o jakieś porządne ubezpieczenie... Bądźcie twardzi!

Plemniczko --> :D Jak tylko widzę Twój wpis, buzia mi się uśmiecha - niezależnie od tego, o czym piszesz :)

Dobranoc laseczki, jutro znów będę tu "po macoszemu", ale od poniedziałku juz "full-time" :)

Pa!

Libra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Brunetka89 Nowa

Wysłany: 2 lutego 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu nowa... z mężem staramy się o dziecko już 5 m-c.wiem, że to nie jest długo bo są osoby które starają się latami, ale mimo to zaczynam się przejmować bo jakiś rok temu lekarz poinformował mnie o tym że podejrzewa u mnie endometrioze.
    W tym cyklu czuję się jakoś dziwnie, a do tego pojawiły mi się na plecach i dekolcie krostki(nigdy czegoś takiego nie miałam). Czy któraś z Was miała tak kiedyś?? Bo jedyne co mi do głowy przychodzi to tylko to, że wysypało mnie przez hormony związane z ciążą...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brunetko,

niestety ja nie miałam takich objawów, więc Ci nie pomogę.
    A skoro masz przeczucie, że coś może być nie tak, a do tego lekarz podejrzewał endometriozę, to może wybierz się na wizytę - będziesz wiedzieć na czym stoisz.
    Piszesz że to Twój 5 cykl starań - ale z pełnymi obserwacjami?
    Powodzenia :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Brunetka89 Nowa

Wysłany: 2 lutego 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już miałam tyle wizyt u lekarza że szkoda słów, co chwilę co innego słyszałam. Rok temu miałam mieć laparoskopie ale nie doszło do niej po konsylium. Lekarz stwierdził że lepiej nie operować dopóki nie minie rok od starań... a później jak byłam u swojego ginekologa to powiedział mi że to jest ryzyko, albo to była dobra decyzja z brakiem operacji a może się okazać że już nie zajdę w ciążę przez to że nie zostałam szybko zoperowana. Do tej pory to były cykle bez pełnych obserwacji

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heyka wszystkim ja z moim narzeczonym staramy sie o dzidzie juz 11 miesiecy bylam u ginekologa i po badaniach powiedzial ze jestem zdrowa oraz zdolna by zajsc w ciaze tylko ze co 27dni ciagle dostaje miesiaczke:(((nie wiem juz co zrobic zeby wkoncu sie udalo:(((mojej mlodszej siostrze sie udalo za 1 razem i 29.01.2013r urodzila zdrowego slicnego dzidziusia a ja prawie rok staran i nici:((((

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga widzę u Ciebie pozytywny test, więc mam nadzieję że to 100% pewności i z całego serca gratuluję :* nie nadążam nadrobić zaległośći bo piszecie w mega szybkim tempie, ale mam nadzieję, że wszystko w porządku. Sciskam :)

Mayusiu kochana, ty już się tylko smakiem możesz obejść jeśli chodzi o alko, ale wolałabym być w takiej sytuacji a nie w aktualnej i opijać smutki :(
    Cieszę się Twoim szczęściem :*

b671370e32233dfbef121ec46c3b951e.png

20090829310117.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2013, 23:14

mauysia, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Dziendoberek dziewoje!!! pierwszy raz jestem pierwsza hehehe :)'

własnie wróciłam z balu galicyjskiego i zamiast sie klasc spac musialam zaglądnąć co u was:)

Shaggus noby tak z ta owulka ale ja wlasie mam terapie heviranem i akurat wolałabym dostać później później byłaby owulka i może lutowe staranka nie poszłyby na marne a tak sama nie wiem poczekam co mi Mazurcia w poniedziałek powie po wizycie u gina bo obiecała się zpaytac :)

Mauysia no tak teraz bedzie zabawa z ubezpieczycielem, ale na szczscie ubezpieczenien na nowy rok zostało w piatek podpisane przez moja cicoe bo ona jak na razie jako główny włąścicile ubezpiecza nam samchód wiec cały pakiet jets no i mamy tam cos takiego jak ochrona znizek wiec to sie do tego kwalifikuje wiec mam nadzieje ze duzego problemu nie bedzie. Wponiedziałek bedziemy dzownic i sie orientowac co i jak.

Ogólnie sie tym juz niemartwie, bardziej wczorja sie stresowalam, bo nie wiedzialam co i jak a dzis juz sie uspokoilam i odstresowalam na balu.
    Było fantastycznie, mozna bylo duzo tanców towarzyskich wreszcie potanczyc a nie wiecznie umca umca, bylo duzo fajnych wspolnych tanców i zabaw

udało mi się meza nakłonic na godzinke efekt wyszedł koło 1 z balu, bo dzis musi dokonczyc sowja robote i nie mogl arwac calkiem nocki

a ja zaostałam hehhe :D pierwszy raz mąż mi pozwolił zostać na balu samej hehee:) wiedział ze mi zalezy zeby sie wytanczyc i wyszalec, ale byl tam nasz wodzirej z wesela i dobry znajomy, zaufaby czlowiek, wiec mialam z kim tanczyc i mmila mnie kto odwiezc a zostalam bo mialo byc losowanie i liczylam ze uda nam sue jakies zaproszenie na koncert albo do teatru wygrac ale nie niestety tradycji stalo sie zadosc i nic nie wygralismy :(

ale za to mam propozycje wyjazdu w marcu na szkolenie wodzirejów lednickich moze sie wybiore jak nie zafasolkujem zawsze chcialam na lednicy w tym działac.

ogólnie wiece zamierzam teraz bez wiekszej spiny starac sie o dziecko i zobaczymy kiedy nam przyjdzie na razie to chyba chce sie starnakami nacieszyc i serduszkowaniem w tedy gdy sie ma ochote na to :)

to zycze wam wszystkim miłej niedzieli a sama ide sie myc i spac pewnie wstane dopiero wieczorkiem i jak tu sobie przestawic zegar biologiczny skoro ja zawsz enicki zarywam i uwielbiam takie bale ;)

Dodi, mauysia lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam Ami zapytam...ale bądź spokojna...dzień dobry dziewczyny i miłego dnia...uciekam do śniadanka;-)

mauysia, Amicizia lubią tę wiadomość

• amartio Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :) Za jakieś 2 cykle wznawiam starania, a do tego czasu chcialabym troche kg zrzucić, ale kompletnie nie mam pomysłu na jaka diete przejsc, zeby hormonom nie zaszkodzic. Czy macie moze jakies sprawdzone diety, przepisy itp?

• olus22 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendoby !! wszystkim panią! ;) DZIEWCZYNKI ALE MIE SIE DZISIAJ FAJNIE SPAŁO WIECIE CO DZIWNE DLA MNIE DZISIAJ ZAUWAŻYŁAM JAK BY MI SIE JUZ OKRES KOŃCZYŁ 4 DNI I KONIEC DZIWNE DOSC ZE DOSTALAM ZA WCZESNIE DZISIAJ POWINNAM DOSTAC TO JUZ SIE KONCZY CIEKAWE DLA MNIE A CO WY NA TO TO NORMALNE ? :p

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amartio wrote:
    Witam niedzielnie :) Za jakieś 2 cykle wznawiam starania, a do tego czasu chcialabym troche kg zrzucić, ale kompletnie nie mam pomysłu na jaka diete przejsc, zeby hormonom nie zaszkodzic. Czy macie moze jakies sprawdzone diety, przepisy itp?

POWIEM SZCZERZE ZE JA NA DIETE ODCHODZE JUZ OD KĄD SIE MOJA CÓRCIA URODZIŁA PRAWIE JAKIES NIE CAŁE 4 LATA :d I NIE MOGE ZACZAC, MOJA KUZYNKA PRZESZŁA NA DIETE BIALKOWA TA DUKANA ALE PRZEZ TO WIDAĆ BYLO JUZ PO MIESIACU SCHUDŁA SPORO I CWICZYŁA ALE MUSISZ JA STOSOWAC TAK JAK SIE POWINNO A NIE MÓWIC A ROBIC INACZEJ BO Z TEGO NICI :) pOZDRAWIAM!:)

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jak tam dzisiaj u was? u mnie beznadzieja bo mocno krwawie i moj pojechal do mamuni i wroci jutro- wiec niedziela w samotnosci

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wpadam na chwilę,bo nadal źle się czuję...jak katar prawie mi przeszedł to teraz mam kaszel , wczoraj zrobiłam swojski (z przepisu z netu) syrop z cebuli z miodem :) MUUUUUUUUUUUSI przejść... Mauysia Ten raz jedyny Stary był ze mną jak robiłam test...tzn zawołałam Go,gdy już miałam próbkę moczu :) Więc oczywiście wiedział jako pierwszy :) Choć chyba w sekundzie pierwszej nie wiedział co to znaczy,ale za chwilę już dotarło i oczywiście bardzo się ucieszył :) I zaraz padło to zaproszenie na obiad,hehehe.
    Miłego dnia życzę...ja zmykam do kuchni do rosołu :)

Libra lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane "stare" i "nowe" staraczki:)

ja na chwilkę.. źle dziś się czuję..
    buziaki dla wszystkich

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 gratulacje!!!
    A nie mówiłam, że to pewnie inna bakteria? ;)
    Super! Bardzo się za Ciebie cieszę.
    Właśnie takie wiadomości dają mi nadzieję, że się uda.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczyny ,która dziś w tą niedzielę zafasolkowała????

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    witam was dziewczyny ,która dziś w tą niedzielę zafasolkowała????

Kaja ty moze w ciazy jestes? tak sobie ogladalam twoj wykresik? A te tabletki lekarz ci przepisal? Ja nie moge zajsc w ciaze i zastanawiam sie co robic.Robilam badania tarczycy,prolaktyna,FSH ale sa ok moj tez robil badania nasienia i tez wynik ok.

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ