plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:mauysia wrote:Rucia wrote:Widzę, że nie tylko ja mam akcje z matką. Z moją kłóce się bez przerwy, wkurza mnie w ostatnim czasie tak bardzo, że wyć mi się chce. Dzisiaj też zdązyłyśmy się pożreć.
Kurczę, to ja coraz bardziej doceniam moich... Fakt, że ojciec alkoholik, ale poza tym to nigdy nie miałam od nich takich tekstów...
Ale cieszy mnie to, że mimo tego, co piszecie - że słyszycie takie rzeczy od rodziców - jesteście takie zajelaseczkiCzyli jak widać niekoniecznie jest się lustrem swoich rodziców!
Mayuś bardzo kocham moją mamę, ona mnie też, na szczeście nigdy od niej nie usłyszałam takich obraźliwych tekstów, ale w ostatnim czasie ciągle mam o coś do niej pretensje. Nie wiem, może wyżywam się na niej. Jedynie z ojcem jestem na wojennej ścieżce. Ma sądowy zakaz zbliżania się do mnie, nie może powiedzieć na mnie złego słowa itp. i wyrok w zawieszeniu, ale ostatnio zauważyłam że ma to gdzieś i zaczyna mnie wyprowadzać z równowagi.
no to Rutka trzeba to zgłosić i po filipku to się tatuś zdziwi jak go w końcu do paki wsadzą ja bym sie nie zastanawiała...
jak mnie pierwszy raz ojciec uderzył to mu powiedziałam ze niech spróbuje zrobić to jeszcze raz to wezwę policję zaczął się śmiać że się nie odważe na własnego ojca policji wzywać o jak się zdziwił następnym razem (udeżył mnie tak że przytomność straciłam i przyjechał karetka) wtedy poprosiłam o wezwanie policji bo ojciec twierdził że zemdlałam i się sama udeżyłam a ja powiedziałam ze to nie prawda ależ było jego zdziwienie więcej razy tego nie zrobiłShagga_80 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:maia1991 wrote:mauysia wrote:maia1991 wrote:hey ja staram sie 11miesiecy teraz spoznial mi sie @ 4 dni dzis zauwaylam plamienie na bieliznie i pewno niedluo dostane @
(((niestety w tym miesiacu d juz rok staran nie wiem co robic by zajsc po @ zapisze sie do ginka i moze cos mi zapisze zeby pomoc w zajsciu
Cześć maia,
a długo obserwujesz cykle (tzn. pomiary temperatury itp...) ?
zaczelam dopiero od soboty jak dolaczylam do waszego forum ale w dzien domniemanego dnia plodnego kochalam sie moim narzeczonym i myslalam ze juz sie udalo bo 4 dni spoznienia to 1 raz sie zdazylo u mnie a powiedzcie mi jakie ja musze wykonac badania u siebie???
a jeszcze takie pytanie niedyskretne ile macie lat znaczy Ty i Twój narzeczony?
ja mam 21 skonczone ale rocznikowo 22 i moj narzeczony rowniez 22 skonczy 16 lutego ja niestety we wrzesniu:) -
maia1991 wrote:mauysia wrote:maia1991 wrote:mauysia wrote:maia1991 wrote:hey ja staram sie 11miesiecy teraz spoznial mi sie @ 4 dni dzis zauwaylam plamienie na bieliznie i pewno niedluo dostane @
(((niestety w tym miesiacu d juz rok staran nie wiem co robic by zajsc po @ zapisze sie do ginka i moze cos mi zapisze zeby pomoc w zajsciu
Cześć maia,
zaczelam dopiero od soboty jak dolaczylam do waszego forum ale w dzien domniemanego dnia plodnego kochalam sie moim narzeczonym i myslalam ze juz sie udalo bo 4 dni spoznienia to 1 raz sie zdazylo u mnie a powiedzcie mi jakie ja musze wykonac badania u siebie???
Ooo kochana, to ja bym była skłonna wyzerować Twój licznik czasu starań... Z dogłębną obserwacją cyklu jest trudno "trafić", a bez obserwacji i prowadzenia wykresu to już w ogóle jak szóstka w totka...
Z nami Ci się uda
czyli musze usunac wszystkie dane ktore zapisalam i nastepne pomiary robic od nastepnej miesiaczki tak?
Skoro mówisz, że jesteś w końcówce cyklu, to te dane na zbyt wiele się nie zdadzą.
No chyba że jednak w tym cyklu się uda
A jeśli nie, to zacznij od przyszłego cyklu mierzyć temperaturę, w ustach (ja np. mierzę w ustach) albo waginalnie, najlepiej między 6 a 7 rano, bez wstawania z łóżka (od razu po przebudzeniu). A jak ustanie okres, to będziesz mogła zacząć obserwować śluz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2013, 10:47
Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
maia1991 wrote:Fedra wrote:maia1991 wrote:mauysia wrote:maia1991 wrote:hey ja staram sie 11miesiecy teraz spoznial mi sie @ 4 dni dzis zauwaylam plamienie na bieliznie i pewno niedluo dostane @
Cześć maia,
cytologia, usg piersi, usg dopochwowe, monitoring cyklu i podstawowe hormony...
to tak mialm usg dopochwowe usg piersi a nie mialm monitoringu cykli podstawowych hormony i cytologi...
to to trzeba sprawdzić czy z hormonami wszystko w pożądku czy czy występuje u ciebie owulacja17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:maia1991 wrote:Fedra wrote:maia1991 wrote:ja robilam badania i ze mna jest ok a moj facet sie nie badal bo nie che powiedzial ze dziecko samo przyjdzie w odpowiednim momeci
to ja z własnego doświadczenia Ci mówie że samo się nie zrobi i samo nie przyjdzie...
wiem że to trudna sprawa dla faceta ale szkoda czasu mój jest już po 7 badaniach nasienia a gdyby nie poszedł to bym nigdy nie wiedziała że ma do dupy nasienie...
więc powiedz swojemu zeby zachował się jak mężczyzna i poszedł się przebadać...
no a gdzie treba zglosic sie w takiej sprawie i ile takie badania kosztuja bo my nigdy nie myslelismy o takim badaniu i niewiemy gdzie on ma sie zglosic
Kochana zadzwoń do pierwszego lepszego laboratorium i zapytaj czy robią badanie nasienia ewentualnie sprawdz na necie koszt pełnego badania komputerowego kosztuje 130 zł
uwierz mi warto i szkoda marnowac czasu
no bd musiala go namowic na to badanie:)a ja po @ zarejestruje sie u mojego gina i wykonam reszte badan:)mauysia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Rucia wrote:mauysia wrote:Rucia wrote:Widzę, że nie tylko ja mam akcje z matką. Z moją kłóce się bez przerwy, wkurza mnie w ostatnim czasie tak bardzo, że wyć mi się chce. Dzisiaj też zdązyłyśmy się pożreć.
Kurczę, to ja coraz bardziej doceniam moich... Fakt, że ojciec alkoholik, ale poza tym to nigdy nie miałam od nich takich tekstów...
Ale cieszy mnie to, że mimo tego, co piszecie - że słyszycie takie rzeczy od rodziców - jesteście takie zajelaseczkiCzyli jak widać niekoniecznie jest się lustrem swoich rodziców!
Mayuś bardzo kocham moją mamę, ona mnie też, na szczeście nigdy od niej nie usłyszałam takich obraźliwych tekstów, ale w ostatnim czasie ciągle mam o coś do niej pretensje. Nie wiem, może wyżywam się na niej. Jedynie z ojcem jestem na wojennej ścieżce. Ma sądowy zakaz zbliżania się do mnie, nie może powiedzieć na mnie złego słowa itp. i wyrok w zawieszeniu, ale ostatnio zauważyłam że ma to gdzieś i zaczyna mnie wyprowadzać z równowagi.
no to Rutka trzeba to zgłosić i po filipku to się tatuś zdziwi jak go w końcu do paki wsadzą ja bym sie nie zastanawiała...
jak mnie pierwszy raz ojciec uderzył to mu powiedziałam ze niech spróbuje zrobić to jeszcze raz to wezwę policję zaczął się śmiać że się nie odważe na własnego ojca policji wzywać o jak się zdziwił następnym razem (udeżył mnie tak że przytomność straciłam i przyjechał karetka) wtedy poprosiłam o wezwanie policji bo ojciec twierdził że zemdlałam i się sama udeżyłam a ja powiedziałam ze to nie prawda ależ było jego zdziwienie więcej razy tego nie zrobił
Ja pier@#%$ biedna Fedra... -
nick nieaktualnymauysia wrote:Rucia wrote:mauysia wrote:Rucia wrote:Widzę, że nie tylko ja mam akcje z matką. Z moją kłóce się bez przerwy, wkurza mnie w ostatnim czasie tak bardzo, że wyć mi się chce. Dzisiaj też zdązyłyśmy się pożreć.
Ło matko Ruciu... Aż tak?
Mayuś na całe szczęście! Całe życie tylko wyzwiska, wyszłam za mąż, to piekło się pogłębiło, łaził do moich teściów gadał na mnie głupoty, aż w końcu mój M. przeprowadził z Nim rozmowę w cztery oczy, skończyło się wezwaniem policji, sprawą w sądzie, i powiedzmy, że mam spokój. Ale niestety wykorzystuje moją córkę jak do nich jeździ, bo wypytuje się jej o szczegóły, ona biedna nic nie mówi, a głupi wie, że nie powinien, bo mogę kiwnąć palcem i idzie siedzieć.Fedra lubi tę wiadomość
-
maia1991 wrote:Fedra wrote:maia1991 wrote:mauysia wrote:maia1991 wrote:hey ja staram sie 11miesiecy teraz spoznial mi sie @ 4 dni dzis zauwaylam plamienie na bieliznie i pewno niedluo dostane @
Cześć maia,
ja mam 21 skonczone ale rocznikowo 22 i moj narzeczony rowniez 22 skonczy 16 lutego ja niestety we wrzesniu:)
nie musisz sie stresowac bo jestes jeszcze mlodziutka.Ja sie za to stresuje bo staramy sie 7 miesiecy ja mam prawie 28 moj 35 wiec stres jest zeby przed 30 urodzic pierwsze malenstwo -
Cześć maia,
ja mam 21 skonczone ale rocznikowo 22 i moj narzeczony rowniez 22 skonczy 16 lutego ja niestety we wrzesniu:)
o to Wy za przeproszeniem młode dupy jesteście
to może na początek faktycznie poprowadz sobie z 3 miesiace obserwacji organoleptycznej i temperaturowe... a potem będziemy myśleć co dalej bo jakby nie patrzeć to czasu macie jeszcze że ho ho homauysia, gocha04, Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
hmm... rozmowa trwa aż nie wiem o co sie zaczepic
nie chcę przeszkadzać...
będzie któraś tak życzliwa i napisze mi co ważnego się wydarzyło o was przez te pare dni? coś sie wykluło?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
mauysia wrote:maia1991 wrote:mauysia wrote:maia1991 wrote:mauysia wrote:maia1991 wrote:hey ja staram sie 11miesiecy teraz spoznial mi sie @ 4 dni dzis zauwaylam plamienie na bieliznie i pewno niedluo dostane @
Cześć maia,
Ooo kochana, to ja bym była skłonna wyzerować Twój licznik czasu starań... Z dogłębną obserwacją cyklu jest trudno "trafić", a bez obserwacji i prowadzenia wykresu to już w ogóle jak szóstka w totka...
Z nami Ci się uda
czyli musze usunac wszystkie dane ktore zapisalam i nastepne pomiary robic od nastepnej miesiaczki tak?
Skoro mówisz, że jesteś w końcówce cyklu, to te dane na zbyt wiele się nie zdadzą.
No chyba że jednak w tym cyklu się uda
A jeśli nie, to zacznij od przyszłego cyklu mierzyć temperaturę, w ustach (ja np. mierzę w ustach) albo waginalnie, najlepiej między 6 a 7 rano, bez wstawania z łóżka (od razu po przebudzeniu). A jak ustanie okres, to będziesz mogła zacząć obserwować śluz.
no sluz obserwuje od samego poczatku staran i zawsze probuje w domniemany dzienplodny trafic z wspolzyciem ale usune te dane i zaczne o poczatku:) -
nick nieaktualny
-
Beata wrote:hmm... rozmowa trwa aż nie wiem o co sie zaczepic
nie chcę przeszkadzać...
będzie któraś tak życzliwa i napisze mi co ważnego się wydarzyło o was przez te pare dni? coś sie wykluło?
CZEŚĆ BECIU, WITAJ!!! Szast szast szast (rzucam pod Twoje stopy gałązki oliwne)
Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Fedra wrote:Rucia wrote:mauysia wrote:Rucia wrote:Widzę, że nie tylko ja mam akcje z matką. Z moją kłóce się bez przerwy, wkurza mnie w ostatnim czasie tak bardzo, że wyć mi się chce. Dzisiaj też zdązyłyśmy się pożreć.
jak mnie pierwszy raz ojciec uderzył to mu powiedziałam ze niech spróbuje zrobić to jeszcze raz to wezwę policję zaczął się śmiać że się nie odważe na własnego ojca policji wzywać o jak się zdziwił następnym razem (udeżył mnie tak że przytomność straciłam i przyjechał karetka) wtedy poprosiłam o wezwanie policji bo ojciec twierdził że zemdlałam i się sama udeżyłam a ja powiedziałam ze to nie prawda ależ było jego zdziwienie więcej razy tego nie zrobił
Ja pier@#%$ biedna Fedra...
e no spoko laski nic się nie dzieję... he he he taka biedna nie jestem co prawda na koncie lekki minus i wypłata jeszcze nie wpłynęła ale w lodówce jest co jeść
jakbym Ci opisała całą historię zycia to byś stwierdziła że to się na książke nadaje (tak mi przyjaciółka ta psycholożka powiedziała)... włacznie z tym że byłam sparaliżowana od pasa w dół i miałam nie chodzić... ale było minęło...
kurcze czuję się dzisiaj jak na dopingu ale jazda...Beata, gocha04, Libra lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:maia1991 wrote:Fedra wrote:maia1991 wrote:mauysia wrote:maia1991 wrote:hey ja staram sie 11miesiecy teraz spoznial mi sie @ 4 dni dzis zauwaylam plamienie na bieliznie i pewno niedluo dostane @
Cześć maia,
cytologia, usg piersi, usg dopochwowe, monitoring cyklu i podstawowe hormony...
to tak mialm usg dopochwowe usg piersi a nie mialm monitoringu cykli podstawowych hormony i cytologi...
to to trzeba sprawdzić czy z hormonami wszystko w pożądku czy czy występuje u ciebie owulacja
i to badanie ykona moj gin tak??wiem ze zadaje takie glupie pytanie ale nigdy takiego badania nie mialam -
nick nieaktualny
-
sylwia1985 wrote:maia1991 wrote:Fedra wrote:maia1991 wrote:mauysia wrote:maia1991 wrote:hey ja staram sie 11miesiecy teraz spoznial mi sie @ 4 dni dzis zauwaylam plamienie na bieliznie i pewno niedluo dostane @
Cześć maia,
nie musisz sie stresowac bo jestes jeszcze mlodziutka.Ja sie za to stresuje bo staramy sie 7 miesiecy ja mam prawie 28 moj 35 wiec stres jest zeby przed 30 urodzic pierwsze malenstwo
ja się właśnie tak zastanowiłam że ja w tym roku będę mieć 29 a mój skończył 34 ale czuje się na dużo mniej zresztą co poniektórzy jak się ubiorę nie za elegancko to myślą że ja na 2 roku studiów jestemLibra lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi