X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Fedra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    maia1991 wrote:
    Fedra wrote:
    maia1991 wrote:
    mauysia wrote:
    maia1991 wrote:
    hey ja staram sie 11miesiecy teraz spoznial mi sie @ 4 dni dzis zauwaylam plamienie na bieliznie i pewno niedluo dostane @:((((niestety w tym miesiacu d juz rok staran nie wiem co robic by zajsc po @ zapisze sie do ginka i moze cos mi zapisze zeby pomoc w zajsciu

Cześć maia,
    a długo obserwujesz cykle (tzn. pomiary temperatury itp...) ?

zaczelam dopiero od soboty jak dolaczylam do waszego forum ale w dzien domniemanego dnia plodnego kochalam sie moim narzeczonym i myslalam ze juz sie udalo bo 4 dni spoznienia to 1 raz sie zdazylo u mnie a powiedzcie mi jakie ja musze wykonac badania u siebie???

a jeszcze takie pytanie niedyskretne ile macie lat znaczy Ty i Twój narzeczony?

ja mam 21 skonczone ale rocznikowo 22 i moj narzeczony rowniez 22 skonczy 16 lutego ja niestety we wrzesniu:)

nie musisz sie stresowac bo jestes jeszcze mlodziutka.Ja sie za to stresuje bo staramy sie 7 miesiecy ja mam prawie 28 moj 35 wiec stres jest zeby przed 30 urodzic pierwsze malenstwo

ja się właśnie tak zastanowiłam że ja w tym roku będę mieć 29 a mój skończył 34 ale czuje się na dużo mniej zresztą co poniektórzy jak się ubiorę nie za elegancko to myślą że ja na 2 roku studiów jestem :)

u mnie to dziewczyny w pracy myslaly ze mam tyle co oni.Pracuje w klubie fitness i tam mlody personel.Dziewczyny z recepcji maja po 22-24 lata i myslalay ze mam tyle samo i byly w szoku jak sie dowiedzialy ze za 2 miechy bede miala 28.Ciesze sie ze mlodo wygladam czasem nawet mlodziej od tych wytapetowanych 18 hihihihihi

no wlasnie widzialam kiedys taki program co dziewczyny mlode nakladaja sobie tone tapety i ludzie daja im 33 lata a potem jest szok psuja sobie cere robiac makijaz w wieku 13 lat nam kilka takich dziewczynek ktore bez makijazu ani rusz ja tylko podkreslam oczy i jest efekt bo nie kiedy o dowod w sklepie jestem poproszona jak tacie papierosy kupuje hehe

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:
    mauysia wrote:
    Rucia wrote:
    Widzę, że nie tylko ja mam akcje z matką. Z moją kłóce się bez przerwy, wkurza mnie w ostatnim czasie tak bardzo, że wyć mi się chce. Dzisiaj też zdązyłyśmy się pożreć.

Kurczę, to ja coraz bardziej doceniam moich... Fakt, że ojciec alkoholik, ale poza tym to nigdy nie miałam od nich takich tekstów...
    Ale cieszy mnie to, że mimo tego, co piszecie - że słyszycie takie rzeczy od rodziców - jesteście takie zajelaseczki :) Czyli jak widać niekoniecznie jest się lustrem swoich rodziców! :)

Mayuś bardzo kocham moją mamę, ona mnie też, na szczeście nigdy od niej nie usłyszałam takich obraźliwych tekstów, ale w ostatnim czasie ciągle mam o coś do niej pretensje. Nie wiem, może wyżywam się na niej. Jedynie z ojcem jestem na wojennej ścieżce. Ma sądowy zakaz zbliżania się do mnie, nie może powiedzieć na mnie złego słowa itp. i wyrok w zawieszeniu, ale ostatnio zauważyłam że ma to gdzieś i zaczyna mnie wyprowadzać z równowagi.

no to Rutka trzeba to zgłosić i po filipku to się tatuś zdziwi jak go w końcu do paki wsadzą ja bym sie nie zastanawiała...
    jak mnie pierwszy raz ojciec uderzył to mu powiedziałam ze niech spróbuje zrobić to jeszcze raz to wezwę policję zaczął się śmiać że się nie odważe na własnego ojca policji wzywać o jak się zdziwił następnym razem (udeżył mnie tak że przytomność straciłam i przyjechał karetka) wtedy poprosiłam o wezwanie policji bo ojciec twierdził że zemdlałam i się sama udeżyłam a ja powiedziałam ze to nie prawda ależ było jego zdziwienie więcej razy tego nie zrobił :)

Ja pier@#%$ biedna Fedra...

e no spoko laski nic się nie dzieję... he he he taka biedna nie jestem co prawda na koncie lekki minus i wypłata jeszcze nie wpłynęła ale w lodówce jest co jeść ;)
    jakbym Ci opisała całą historię zycia to byś stwierdziła że to się na książke nadaje (tak mi przyjaciółka ta psycholożka powiedziała)... włacznie z tym że byłam sparaliżowana od pasa w dół i miałam nie chodzić... ale było minęło...
    kurcze czuję się dzisiaj jak na dopingu ale jazda...

jak czytam kolejne posty, to coraz bardziej zgadzam się z opinia Twojej przyjaciółki... ale żeby "ta" książka mi się spodobała, potrzeba jej jeszcze "szczęśliwego zakończenia";)

mauysia, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę śniadanko zaliczyć jakieś!!!:-)

• Beata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Beata wrote:
    cześć dziewczynki wracam :)

cześć Baeta. Dziś o tobie myślałam, no byłam na wykresiki:D

cześć Gosiu, patrzyłas na mój wykres ? i co myslisz? heh z wykresu wygląda jakby owulka była no nie?
    ale widziałaś testy?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobrze jesli przyjdzie miesiaczka to po zakonczeniu zapisze sie do gin i zrobie badania :)no to ja tez lece bo moj damian za 2 godz wroci z pracy trzeba zaczac mu obiadek szykowac wpadne wiecorkiem papa:****

Fedra lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dziewczynki, może nie cytujcie już tych długaśnych postów, bo niedługo po jednej odpowiedzi będziemy przechodzić na następną stronę :D

też o tym pomyślałam. Jak ktoś w temacie to wie o co kaman. A już i tak większość po kilku godzinach nieobecności nie nadrabia zaległości. W przecwieństwie do mnie, bo ja lubię wiedzieć jak najwięcej hehe;)

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beatko, jak tam, plan działania opracowany?
    Jak się czujesz?

poza tym ze głowa od 3 dni boli to ok :)
    miałam badanka zrobić wczoraj ale sie nie udało, bo w nocy cały czas sie budziłam z powodu bólu no i brałam prochy na ból głowy, a wiedziałam że to moze zaważyć na wyniku prolaktyny dlatego poszłam dopiero dziś,
    zrobiłam prl i progest. no i przy okzaji morf. sobie i Oliwce tak dla sprawdzenia

no i na wynik czekam do jutra...mam nadzieję że progesteron będzie wysoki :P
    bo dobrze zrozumiem że jeśli będzie wysoki to ovu była na 100% czy niekoniecznie musiało być uwolnione jajeczko?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Fedruś kochana *)

Fedra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    gocha04 wrote:
    Beata wrote:
    cześć dziewczynki wracam :)

cześć Baeta. Dziś o tobie myślałam, no byłam na wykresiki:D

cześć Gosiu, patrzyłas na mój wykres ? i co myslisz? heh z wykresu wygląda jakby owulka była no nie?
    ale widziałaś testy?

Mi testy też nie bardzo chcą wychodzić. Ja sobie w notatkach sporo rzeczy zapisuję i w niedz miałam najciemniejszą kreskę, ale jeszcze nie tak ciemną jak kontrolna, a dziś temp mi mocno skoczyła to podejrzewam, że ten test niedzielny mogłabym zaliczyć do pozytywów mimo tego, że z legendy wynika, że -

A u ciebie fajnie szyjka wygląda, nawet bardzo fajnie:) i owulka też pewnie była tylko późńiej, a LH miało poprostu zaniskie stężenie, którego testy owu nie wychwyciły.
    Tak mi sie wydaje

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam sms do swojej fryzjerki!! Ona na balu za biskupa przebrana była!!
    POCHWALONY TU STRACH NA WRÓBLE CZY MOŻNA DZIŚ DO BISKUPA NA AUDIENCJĘ PRZYJŚĆ CZY NIE MA WOLNYCH TERMINÓW!!!
    a fryzjerka mi odpisała
    MÓJ TY STRCHU ZAPRASZAM JUTRO POMIĘDZY 13 A 15 BO DZIŚ BISKUP ZAJĘTY HE HE!!!
    A więc jutro idę do fryzjera !!!:-)

mauysia, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Gosiu tez tak myśle i tymi testami najmniej sie przejmuję, ale zastanawia mnie co innego...
    przeciez 16 d.c. byłam na monitoringu i miałam już tylko jeden zapadniety czyli niby wchłaniający sie pecherzyk... i co nagle 19 dnia on ovulował? tego nie kapuję?

i gdyby nie ta wizyta to bym sie nie martwiła bo ewidentnie myslałabym patrząc na wykres że ovulka była... a tak to nie wiem co mysleć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2013, 11:18

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide na kawę do sąsiadki!!! do pożniej dziewczyny!!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Ruciuś jakto ma zakaz zbliżania się do ciebie a Twoja córka tam jeździ?

Beatko jak by nie patrzeć to jest wnuczka mojego ojca i mojej mamy, dziecko nie jest niczemu winne, ojciec jest ze mną na wojennej ścieżce, ale moją córkę kocha nad życie, tylko lubi jej się pytać o różne rzeczy, ale kontroluję to.

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś jesteś? coś mi obiecałaś!

Aga idę zobaczyć Twoje fotki na fb :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra Kochana jak to nie ma szczęśliwego zakończenia chodze jestem zdrowa (choć się czasmi zastanawiam czy z moim mózgiem wszystko w pożądku) mam świetnego meża cudownego psa wspaniałą rodzinę i fantastycznych przyjaciół w koła i w realu i wirtualnie...
    nie ma co od losu wymagać więcej bo zawsze ktoś by mógł powiedzieć że mogło by być gorzej ;)

Beata, mauysia, Libra lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciuś to czemu Ciebie tak traktuje? rozumiem ze kocha sie własne wnuczki ale dzieci chyba tez powinno...

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już nie siedzieć na kompie :/ zamknę oko to nie będzie się nadwyrężało ;)

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś masz rację !!! najważniejsze dostrzegać piękno i dobroć która jest wokół nas :)

Fedra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Miałam już nie siedzieć na kompie :/ zamknę oko to nie będzie się nadwyrężało ;)

a masz może jakies kropelki do oczu? może jak nawilżysz to bedzie lepiej, bo pewnie sie wysuczyły od tego patrzenia w monitor

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam właśnie :( dobra nie ważne , może nie umrę :)

‹‹ 1424 1425 1426 1427 1428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ