plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokłądnie jak sie jestrazem, jest sie małzenstwem, mieszka sie ze soba to trzeba tez ustalic podział obowiązków, według swoich mozliwosci i oczekiwan, ale ważne, żeby każdy miał swoje obowiązki w domu a nie tylko jedna strona, ja aktualnie nie pracuje wiec wieksozsc robie sama, i tez nie raz wole sobie sama posprzatac, ale moj M. pomaga mi i wieksze zakupy robimy razem, itd. Gotowac nie umie, ale jak ja robie np. kolacje to on ma zrobic herbate niby nic ale uczyc ze on tez cos musi pomoc
a przez to zdarzaja mi sie sniadania do łózka w weekend i to jest mile i ma swoje kuchenne obowiazki jak wszelkiego rodzaju ucieranie, oddcedzanie czy obieranie, ale to rzadziej bi jakbym z obieraniem ziemiakow miala czekac az worci to chyba by na kolacje byl obiad
ogolnie nie moge narzekac na mojego M ale wymagalo i nadal wymaga to mojej cierpliwosci i pracy nad nim a przede wszystkim pilnowania zeby nieptrzebnie nie robic awantury i kłótni o głupie talerze, ale spokojnie porzomawiac, bo grunt to dialog i szczera rozmowa bez niepotrzebnych emocji
Beata, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość
-
olus22 wrote:LuSiA:) wrote:olus22 wrote:sylwia1985 wrote:ale sie dzisiaj wkurzylam.Przyjechalam z pracy- nie bylo mnie 2 dni i jak weszlam do mieszkania to bylam w szoku- wszystko porozwalane,nic nie umyte w zlewie, lozko nie poscielane,pelno piachu z butow na dywanach- masakra jakas wpadlam w szal i zwyzywalam swojego-mam dosc tego ze zawsze to ja musze wszystko w mieszkaniu robic a on nie umie nawet 2 dni utrzymac porzadku.Wkurzyl sie i poszedl do kolegi. Nie daje rady juz...
sylwia nie martw sie prawie kazdy maz tak postepuje powinnas sie do tego przyzwyczaić chociaz nie powiem bo mój maz lubi mnie czasem zaskoczyc
Ja na swojego nie narzekam wyszkoliłam go heh:)
Odkurzy gary umyje,podłogi umyje nawet prawie zrobi i wywiesi:)
Ale na początku walczyłam o to ale dałam rade:)
Wredota ze mnie heh:P
oj nie kazdego mozesz wyszkolić ja mam męża stanowczego i upartego jak ja a takich facetów ciezko udobrac po swojemu mój ma swoje zdanie i takiego faceta szukałam i dlatego do niego mnie ciagłomiałam takiego co nim rzadzilam ale to nie dla mnie
szybko mi sie znudziło
ze mnie to dopiero wredota
Kocham M takiego własnie za to tez ze taki jest
Kochana mój też taki był na początku,i dalej taki jest jak coś postawi na swoim to masakra..
Ale w domowych obowiązkach mi pomaga...
Bo łaski nie zrobi ,przecież baby też gotują itp..
Jak chłop od czasu do czasu zrobi coś dobrego nic się nie stanie:) -
olus22 wrote:nie zgadniecie co mój mąz wymyslił teraz buhahah jak to usłyszałam to myslałam ze padne ze smiechu hahaha
cytuje:
"ty pewnie piszesz z jakimis chłopami bo sie tak podsmiechujesz a gadasz ze z dziewczynami moze jakaś izabela to izabel " a ja mu na to że tak i prowadza faceci wykres i mierza sobie temperatury buhahahah
Mój M na początku to samo:)
Do póki nie pokazałam mu,wykresy:) I mam spokój:) -
Witajcie kochane
chciałam Wam tylko życzyć przyjemnego i udanego weekendu
ja niestety spadam do pracy na cały dzień ale pewnie tu kukne jeszcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2013, 06:55
Sandraa, Beata lubią tę wiadomość
-
olus22 wrote:sylwia1985 wrote:ale sie dzisiaj wkurzylam.Przyjechalam z pracy- nie bylo mnie 2 dni i jak weszlam do mieszkania to bylam w szoku- wszystko porozwalane,nic nie umyte w zlewie, lozko nie poscielane,pelno piachu z butow na dywanach- masakra jakas wpadlam w szal i zwyzywalam swojego-mam dosc tego ze zawsze to ja musze wszystko w mieszkaniu robic a on nie umie nawet 2 dni utrzymac porzadku.Wkurzyl sie i poszedl do kolegi. Nie daje rady juz...
sylwia nie martw sie prawie kazdy maz tak postepuje powinnas sie do tego przyzwyczaić chociaz nie powiem bo mój maz lubi mnie czasem zaskoczyc
oj jak ja byłam przed porodem tydzien w szpitalu to mi potem po jakims czasie opowiedział jaki balagan był w domu ale naszczescie na przyjazd do domu z malenstwem już pospzatam heheh -
olus22 wrote:sylwia1985 wrote:ale wkurza mnie to ze zawsze mowi ,,nie mam czasu,, bo pracuje codziennie a nie tak jak ty 4 dni w tygodniu
to chociaz mówi ze nie ma czasu chyba juz to wolałabym usłyszecniz za chwile to zrobie" ale czekam poł, pytam zrobisz? "za chwile" mija godzina i nic to sie wkurwiam i sama to robie w koncu chyba ze jestem na maksa wkurzona to za huja tego nie zrobie i wtedy juz on idzie hihih
u mnie tak samo chociarz ostatnio po tylu latach i juz dużo rzeczy zrobi odrazu;) np mowie zrób śniadanie to odrazu robi;) -
LuSiA:) wrote:Beata wrote:Lusia a Ty już odwiesiłas staranka?
Nie odwiesiłam,ale też nie uważam czy owulacja czy jest czy nie...
Po prostu jak się uda to uda ,a jak nie to nie:)
aha myslałam że zawieszone na pól roku to oznacza ze uważasz aby przez pól roku nie zajśćOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki
Ja tylko się witam i od razu żegnam. Miłego weekendu.
Co do facetów ... jest takie stare porzekadło.
" Czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci."
Ciężko zmienić stare przeyzwyczajenia. Nie mówię, że nie, ale każda z Was która ma faceta lenia, ma przed sobą dużo pracy. ( Mam dwóch braci, dwie lewe ręce do sprzątania, horror .... )
Za to mój mąż jest pedantem, musi mieć wszystko czyściutkie, wysprzatane, w ładzie, wymaga tego ode mnie, od siebie jeszcze bardziej. Ciesze się bardzo, bo motywuje mnie to do sprzątania
PaBeata, gocha04, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
kurcze martwi mnie że libra sie nie zameldowała wcale
mam nadzieję ze wpadła w zapomnienie z mężemi to jest powodem jej nieobecności ,ale zaraz wpadnie do nas
Rucia, Libra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Witam się
jeśli chodzi o facetów to ja mam takiego ,który utrzymuje czystość-nauczyła go tego (teraz uwaga)mama:)
Ja też mam syna i tez go uczę od małego ,że trzeba po sobie sprzątać,ma powiedziane,że jego pokój sam musi posprzątać. Umówiliśmy się ,że będzie to sobota,ma pewno mu to w przyszłości nie zginie:)
Pozdrawiam wszystkie i udanej soboty Wam życzęgocha04, Dodi, Beata, Rucia, Libra lubią tę wiadomość
-
i ja się Witam w ten sobotni zimny poranek
ja już w pracy siedzę, dobrze, że dziś tylko 5h, bo gardło mnie boli, zimno i do tego jeszcze od 3 dni brzuch i w końcu zaczełam sie zastanawiać czy to nie od tych pączków, ale żeby aż tak w pachwinie...nie wiem. Dziwne to wszystko, ale ciesze się, że już niebawem poniedziałek (mam wolne, jeeee!) i idę do dentystki:)
Miłego weekendu i odpoczywania!Effcia28, Dodi, Beata lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
faceci po prostu lubią być rozpieszczani, bo My tak bardzo kochamy swoich partnerów, a oni późńiej to wykorzystują i finał taki, że mamy przechlapane.
Zawsze mówie do mojego M, "a co, bozia ci rączek i nóżek nie dała?"
i pamiętajcie, że jak sobie pościelicie tak się wyśpicie! Na starość będzie to bardziej uciążliwe, dlatego tak jak pisze Ami pracować, pracować i jeszsze raz pracować na swoimi towarzyszami życia!Dodi, Effcia28, Beata, Rucia, Libra, Amicizia lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧