plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
muzarcia wrote:Tak oczywiście ale wiem, że zagęszczają śluz szyjkowy i nie pozwalają na zagnieżdżenie jednak nie dorasta również jajeczko dlatego zgłupiałam, pisz co wiesz jak możesz kochana...jestem ciekawa bardzo...jeśli masz czas;-)Idę uprasować synkowi koszulę na egzamin...myślicie, że koszyla w kratkę z białym tłem i bardzo ciemne dżinsy oraz białe buty mogą być na taki krótki szkolny egzamin? W sumie to jest zima i do tego wyrósł mi z ciuchów bardzo...tych eleganckich kantów itd.
Muzarciu sprawdziłam swój cykl co to brałam tabsy jak miałam torbiel i jak się do in vitro szykowałam i wychodzi na to ze pierwsza faza cyklu mi się skróciła temp poszła dość szybko do góry i w górze została do końca na temat śluzu nie mam informacji bo wstyd się przyznać takowych nie prowadziłam...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Rucia brawo...właśnie też myślałam o tym jak to przeczytałam pierwszy raz...mój gin mojemu m. każe zrobić badanie jeszcze podczas mojego leczenia, by zdążyć i wiedzieć przede wszystkim czy mnie stymulować do jajeczkowania.....Libra poza tym na Ciebie dobrze akurat te tabletki zadziałały , bo gdybyś nie brała wcześniej to PCO uniemożliwiłoby Ci zajście , bo jajniki nie miały by jak pracować w gąszczu pęcherzyków, które nie pękały, prawda? Tak mi tłumaczył ginekolog....no więc nie ma złotego środka a teraz już idę do kur, bo zdechną z głodu..
hehehe... jakieś małe nieporozumienie;) ja nie mam PCO:)
ale to co piszesz o POC to święta prawda! -
Muska wrote:mauysia wrote:Rucia wrote:Ann a czy twój mąż wie, że "zrobienie" dziecka to nie takie hop siup?
No właśnie - mój też ostatnio powiedział mi, że długo nam zeszło - że udało się "dopiero" w 5 cyklu starań z dokładnymi obserwacjami. Oczywiście zaraz walnęłam mu wykład i spokorniał...
Mój m był święcie przekonany, że wystarczy moment(!) i zostanie tatusiemTakże wcześniej bardziej staraliśmy się nie zajść.
Teraz chcemy zajśc, a to nie takie hop siup, dokładnie jak piszecie.
Wcześniej tez mu tłumaczyłam, że to trochę trwa, ale cos mi sie wydaje, że wtedy dalej wierzył że moment wystarczy.
Chyba dopiero teraz zaczyna powoli (!)do niego docierac, że mozna sobie serduszkowac im częsciej tym lepiej, a i tak wszystko zależy od szczęścia czy się trafi.
Facecie sa dziiiiwni.
Czasem mam ochote mu powiedzięć "a nie mówiłam"... tyle, że to nic nie zmieni.
Muska mam wrażenie, że piszesz o moim M.. Mam/miałam z nim to samo i dopiero do niego zaczyna to docierać.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
sylwia1985 wrote:co kupujecie swoim mezczyznom na walentynki? moj wlasnie dzisiaj ma 36 urodziny i imieniny rownoczesnie i zaraz wybieram sie na miasto.Chcialabym go czyms zaskoczyc bo ostatnio mamy stresujace dni szczegolnie moj.Macie jakies propozycje?
ja mojemu kupiłam narty biegowe (dlatego tak chce śnieg) i taki pas na siłownie - to w sumie prezent urodzinowo walentynkowo coś tam coś tam
no i obowiazkowo kupiłam już dawno dwa lizaki:
pragnę Cię a drugiego napisu nie pamiętam (bo schowałam głęboko do szuflady zeby nie zauważył)Dodi, Libra, Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dodi, to jeżeli problemem jest niskie libido Twojego M (bo chyba o to chodzi, tak?), to z tym trudno wygrać rozmową... My mamy prościej - my możemy zawsze, nawet jak nie mamy ochoty. Faceci już nie. Trzeba po prostu mieć nadzieję, że to kiedyś się zmieni. A czasem się naprawdę zmienia.
No i poza tym zawsze można podbudowywać się wykresami takimi jak ten
https://ovufriend.pl/wykres,b5432eccffbb886a7c1ff34cce625573.htmlDodi, Libra, Fedra, Shagga_80, Beata, Amicizia, Nina82 lubią tę wiadomość
-
ann2224 wrote:hej dziewczyny ja wczoraj pokłóciłam sie z moim M o to że to niby przez tabletki(moja wina) nie moge zajsc w ciąże masakra
ojoj to nie fajnie a kiedy odstawiłaś tabletki no i robbiłaś po nich badania np hormonów i monitoring czy wróciła Ci owulka?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Dodi oby Wam się wszystko poukaładało.
chciałam jeszcze tylko napisać, choć może się już powtórzę, ale ostatnio bardzo dużo czasu spędzam na Waszym forum i nie chciałabym być traktowana jako pozostałe "nowe" staraczki, które wpadają na chwilę, popytają i uciekają. Wiem, że jesteście Kochane, pomocne i nikomu się tutaj nie chcę podlizać, ale na podstawie Waszych doświadczeń cały czas o czymś nowym czytam :)z Wami jest łatwiej
wiem, że tego typu nie lubicie hehe ale chciałam tylko zapytać czy mogę robić testy ovu z drugiego przedpołudniowego moczu? chodzi mi o to, że przed wczoraj jak zrobiłam ok. 12 to kreska testowa była ledwo zauważalna, wczoraj zrobiłam dopiero po pracy po 17 i nie było wogóle a dziś jest już nieco ciemnejsza. Podejrzewam, że to wina tego, że piję jak wielbłąd i wczoraj mocz miałam niemalże przezroczysty :0
mauysia, Effcia28, Fedra, Beata, Amicizia, Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Dodi, to jeżeli problemem jest niskie libido Twojego M (bo chyba o to chodzi, tak?), to z tym trudno wygrać rozmową... My mamy prościej - my możemy zawsze, nawet jak nie mamy ochoty. Faceci już nie. Trzeba po prostu mieć nadzieję, że to kiedyś się zmieni. A czasem się naprawdę zmienia.
No i poza tym zawsze można podbudowywać się wykresami takimi jak ten
https://ovufriend.pl/wykres,b5432eccffbb886a7c1ff34cce625573.html
no faktycznie pocieszającedziękuję
tak o to właśnie chodzi i nadzieją mi tylko pozostała
mauysia, Beata, Amicizia, Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:ann2224 wrote:hej dziewczyny ja wczoraj pokłóciłam sie z moim M o to że to niby przez tabletki(moja wina) nie moge zajsc w ciąże masakra
ojoj to nie fajnie a kiedy odstawiłaś tabletki no i robbiłaś po nich badania np hormonów i monitoring czy wróciła Ci owulka?
jak odstawiłam tabs to pierwsze 2 mies było oki potem zaczełam miec cykleco 56 dni i cały czas sie źle czułam i poszłam do lek robiłam badania horm i wszystko oki tylko jajniki powiekszone i pełno w nich było pecherzyków które nie rosły -
Muska wrote:mauysia wrote:Rucia wrote:Ann a czy twój mąż wie, że "zrobienie" dziecka to nie takie hop siup?
No właśnie - mój też ostatnio powiedział mi, że długo nam zeszło - że udało się "dopiero" w 5 cyklu starań z dokładnymi obserwacjami. Oczywiście zaraz walnęłam mu wykład i spokorniał...
Mój m był święcie przekonany, że wystarczy moment(!) i zostanie tatusiemTakże wcześniej bardziej staraliśmy się nie zajść.
Teraz chcemy zajśc, a to nie takie hop siup, dokładnie jak piszecie.
Wcześniej tez mu tłumaczyłam, że to trochę trwa, ale cos mi sie wydaje, że wtedy dalej wierzył że moment wystarczy.
Chyba dopiero teraz zaczyna powoli (!)do niego docierac, że mozna sobie serduszkowac im częsciej tym lepiej, a i tak wszystko zależy od szczęścia czy się trafi.
Facecie sa dziiiiwni.
Czasem mam ochote mu powiedzięć "a nie mówiłam"... tyle, że to nic nie zmieni.
naszczęście mój jest z tych co to lubią wiedzieć i jak ja zaczynałam czytać różne ksiażki to on właśnie je kończył czytać to on mi podsyłał różne artykuły z gazet i nawet tłumaczy z angielskiego jakieś medyczne wywody ehhh
no i z badaniami w sumie nie było póxniej takiego wielkiego problemu był i urologa, endo i robił badanie nasienia już z 7 razy... do gina też zawsze ze mną chodził i w sumie to on się o wszystko dopytywał bo ja ze zdenerwowania to zapominałam...
no ale mój też musiał do tematu dojrzeć faceci potrzebują czasu a My cierpliwościDodi, gocha04, Libra, Shagga_80, Beata, Amicizia, Nina82 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
dziewczynki mam problem:(
moje dziecko chodzi do przedszkola d września jest utworzony Zespół szkolno-przedszkolny i z tej racji zajęcia mają również panie ze szkoły.Mój syn nigdy nie przepadał za jedna z nowych pań,ale od pewnego czasu ciągle skarży się,że go boli brzuszek i nie chce chodzić do przedszkola.Ostatnio dwa razy pod rząd jak go odbierałam to płakał.Dowiedziałam się ,że pani na nich krzyczy i nimi potrząsa i nie pozwala im praktycznie na nic-to co ona powie to jest święte i tak ma być.Rodzice się na nią skarżą ale dyrekcja nie reaguje bo to wykfalifikowana i zdolna pracownica-co ja mam zrobić dajcie jakąś rade bo mi dziecko mi w depresje wpadnie -
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:dziewczynki mam problem:(
moje dziecko chodzi do przedszkola d września jest utworzony Zespół szkolno-przedszkolny i z tej racji zajęcia mają również panie ze szkoły.Mój syn nigdy nie przepadał za jedna z nowych pań,ale od pewnego czasu ciągle skarży się,że go boli brzuszek i nie chce chodzić do przedszkola.Ostatnio dwa razy pod rząd jak go odbierałam to płakał.Dowiedziałam się ,że pani na nich krzyczy i nimi potrząsa i nie pozwala im praktycznie na nic-to co ona powie to jest święte i tak ma być.Rodzice się na nią skarżą ale dyrekcja nie reaguje bo to wykfalifikowana i zdolna pracownica-co ja mam zrobić dajcie jakąś rade bo mi dziecko mi w depresje wpadnie
Ja bym się dobrze przyjrzała tej pani!! A jak inne matki się skarżą to całą grupą iść na skargę bo jedna osoba nic nie wskóra!!!Libra, Rucia, Beata lubią tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Fedra wrote:ann2224 wrote:hej dziewczyny ja wczoraj pokłóciłam sie z moim M o to że to niby przez tabletki(moja wina) nie moge zajsc w ciąże masakra
ojoj to nie fajnie a kiedy odstawiłaś tabletki no i robbiłaś po nich badania np hormonów i monitoring czy wróciła Ci owulka?
jak odstawiłam tabs to pierwsze 2 mies było oki potem zaczełam miec cykleco 56 dni i cały czas sie źle czułam i poszłam do lek robiłam badania horm i wszystko oki tylko jajniki powiekszone i pełno w nich było pecherzyków które nie rosły
to z tego co piszesz to Ty masz PCO dziewczyno i pytanie dlaczego lekarz z tym tematem nic nie zrobił ja bym na Twoim miejscu zrobiła laparoskopie i sprawdziła co tam się w środku dzieje i nie czekaj bo szkoda czasuAGA 30, Libra lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi