X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziołszki ;)
    Effcia czyli rodzice innych dzieci mówią to samo co Ty? Hmmm zorganizowałabym rozmowę z tą babą + rodzice. Ponadto nalezy ponownie zgłosić skargę do dyrekcji- jak dyra to oleje to do kuratorium tylko w tym przypadku dobrze złozyć skargę do dyry na piśmie, żeby mieć podkładkę w kuratorium.
    Ja bym gupiej babie nie podarowała

Fedra, Dodi, Effcia28, gocha04, Beata, Shagga_80, gadgeta lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:
    a u mnie chyba owulacja sie przesunie bo jak narazie zero objawow na nia a zawsze jajniki mnie bolały i piersi.
    zeby znowu to nie byl dluuuuuugi cykl ;/

Zobaczymy, na razie z uwagą śledzimy wykres :)

z racji tego ze narazie nie staram sie to nie ma co obserwowac zbytnio ale prowadze wykres bo lepiej poznam swój cykl i bede wdzieczna za pomocne rady ;)

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    dziewczynki mam problem:(
    moje dziecko chodzi do przedszkola d września jest utworzony Zespół szkolno-przedszkolny i z tej racji zajęcia mają również panie ze szkoły.Mój syn nigdy nie przepadał za jedna z nowych pań,ale od pewnego czasu ciągle skarży się,że go boli brzuszek i nie chce chodzić do przedszkola.Ostatnio dwa razy pod rząd jak go odbierałam to płakał.Dowiedziałam się ,że pani na nich krzyczy i nimi potrząsa i nie pozwala im praktycznie na nic-to co ona powie to jest święte i tak ma być.Rodzice się na nią skarżą ale dyrekcja nie reaguje bo to wykfalifikowana i zdolna pracownica-co ja mam zrobić dajcie jakąś rade bo mi dziecko mi w depresje wpadnie :(

No co za zołza!
    Ja bym chyba zrobiła z rodzicami jakąś zbiorową skargę, a jak to nic nie da to bym po prostu przeniosła dziecko do innego przedszkola...
    Po tych akcjach z tym wrocławskim żłobkiem jestem na tym punkcie przewrażliwiona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2013, 10:25

Effcia28 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to że to ona będzie jego wychowawca w klasie 1-3
    nie chcę żeby miał potem problemy-jestem w kropce:(

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    moje dziecko chodzi do przedszkola d września jest utworzony Zespół szkolno-przedszkolny i z tej racji zajęcia mają również panie ze szkoły.Mój syn nigdy nie przepadał za jedna z nowych pań,ale od pewnego czasu ciągle skarży się,że go boli brzuszek i nie chce chodzić do przedszkola.Ostatnio dwa razy pod rząd jak go odbierałam to płakał.Dowiedziałam się ,że pani na nich krzyczy i nimi potrząsa i nie pozwala im praktycznie na nic-to co ona powie to jest święte i tak ma być.Rodzice się na nią skarżą ale dyrekcja nie reaguje bo to wykfalifikowana i zdolna pracownica-co ja mam zrobić dajcie jakąś rade bo mi dziecko mi w depresje wpadnie :(

ja bym na Twoim miejscu nie odpuściła skrzyknij rodziców a po drugie to przedszkole prywatne czy publiczne bo jeśli publiczne to od razu zbierz podpisy i idzcie do burmistrza czy do wójta (nie wiem kogo tam macie)...
    u Nas była sytuacja taka że w jednym gimnazjum źle się działo i na zebraniu z burmistrzem sprawa została poruszona kazał to zgłosić i że on osobiście będzie sprawę moinitorował więc się nie poddawajcie tylko działajcie :)

Effcia28, gocha04, Beata, Shagga_80, Nina82 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Dziewczyno zmień myślenie jesli będzie jego wychowawczynią to przeniesiesz go do innej klasy a może szkoły pamiętaj dziecko jest najważniejsze a moze się okazać ze do tego czasu ta Pani zniknie ze szkoły :)

Dora, Beata, Shagga_80, Nina82 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:

Ja bym się dobrze przyjrzała tej pani!! A jak inne matki się skarżą to całą grupą iść na skargę bo jedna osoba nic nie wskóra!!!:-(

tez bym tak zrobiła

a.png
    a.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już z mężem myślimy nad przeniesieniem,ale jednak przez dwa lata się tam nauczył i było ok,ma kolegów itd:)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi miałam Ci coś napisac i z tego wszystkiego wyleciało mi z głoy co :(

a tak w ogóle to Dzień Dobry :)

w nocy obyło się bez tabelkowych snów za to śniło mi się zupełnie co innego ale to szkoda gadać bo chyba za dużo książek się ostatnio naczytałam i wszystko jakoś mi się tak złączyło w jeden sen że szok :)

Dodi, Libra, mauysia, natusia, Beata lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Jak pójdzie więcej rodziców to na wszystkich dzieciach mścić się nie bedzie !! a może jak dostanie naganę to się uspokoji!!:-)

Beata lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    już z mężem myślimy nad przeniesieniem,ale jednak przez dwa lata się tam nauczył i było ok,ma kolegów itd:)

spokojnie kolegów będzie miał nowych i może będzie bardziej zadowolony z nowego miejsca nie ma co na to patrzeć bezpieczeństwo i zdrowie dziecka jest najważniejsze :)
    ale babie bym nie odpuściła ;)

Nina82 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam ze znajomym radnym i powiedział że będzie się przyglądał sprawie bo nie pierwsza skargę na nią dostaję.Obiecał ,że zareaguje i coś z tym zrobi:)

Dodi, Fedra, gocha04, Beata, Shagga_80, Nina82 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

w nocy obyło się bez tabelkowych snów za to śniło mi się zupełnie co innego ale to szkoda gadać bo chyba za dużo książek się ostatnio naczytałam i wszystko jakoś mi się tak złączyło w jeden sen że szok :)

jak Ci się Fredziu przypomni, to pisz :)

wczoraj byłaś mega miła i spokojna, więc widocznie nie udzieliła Ci się tabelkowa akcja :P
    0d5ce3cf346cd2cefaf0cd09aedf9c87.png

Libra, Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Rozmawiałam ze znajomym radnym i powiedział że będzie się przyglądał sprawie bo nie pierwsza skargę na nią dostaję.Obiecał ,że zareaguje i coś z tym zrobi:)

Za głośno było ostatnimi czasy o tego typu sprawach, dlatego nie można tego tak zostawić. Dziewczyny mają rację, w grupie siła, więc powinniście się zabrać za tą tyrankę

Effcia28, gocha04, Beata, Shagga_80, Nina82, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ann2224 wrote:
    Fedra wrote:
    ann2224 wrote:
    hej dziewczyny ja wczoraj pokłóciłam sie z moim M o to że to niby przez tabletki(moja wina) nie moge zajsc w ciąże masakra :(

ojoj to nie fajnie a kiedy odstawiłaś tabletki no i robbiłaś po nich badania np hormonów i monitoring czy wróciła Ci owulka?

jak odstawiłam tabs to pierwsze 2 mies było oki potem zaczełam miec cykleco 56 dni i cały czas sie źle czułam i poszłam do lek robiłam badania horm i wszystko oki tylko jajniki powiekszone i pełno w nich było pecherzyków które nie rosły

to z tego co piszesz to Ty masz PCO dziewczyno i pytanie dlaczego lekarz z tym tematem nic nie zrobił ja bym na Twoim miejscu zrobiła laparoskopie i sprawdziła co tam się w środku dzieje i nie czekaj bo szkoda czasu :)

problem w tym ze ja mieszkam za granica i jak narazie czekam tam na wizyte u gin dlatego jak przyjechałam na troche do Polski poszłam do mojego mówił mi o laparoskopi ale ja jak na razie nie mam tu ubezp dlatego spróbowalismy lakami a jak to nie pomoze to wtedy jak wróce w czerwcu lapar ale mam nadzieje ze sie uda wczesniej po clo pecherzyki ładnie rosły io wiem że pekł bo byłam na usg od 10 dnia co 2 dzień dlatego tez na wykresie sama zaznaczyłam owulacje na 15 bo ovu pokazywał 18

Fedra lubi tę wiadomość

event.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc muszę zorganizować spotkanie z rodzicami:)Dzięki za odzew:)

mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Effcia28 wrote:

ja bym na Twoim miejscu nie odpuściła skrzyknij rodziców a po drugie to przedszkole prywatne czy publiczne bo jeśli publiczne to od razu zbierz podpisy i idzcie do burmistrza czy do wójta (nie wiem kogo tam macie)...
    u Nas była sytuacja taka że w jednym gimnazjum źle się działo i na zebraniu z burmistrzem sprawa została poruszona kazał to zgłosić i że on osobiście będzie sprawę moinitorował więc się nie poddawajcie tylko działajcie :)

Tak, Fedra ma rację. Skarga pisemna dla dyrektora przedszkola od rodziców, a jak nie to wyżej trzeba to zgłosić.
    Tylko pytanie czy nie będą chcieli dowodów? Albo nastraszyć ich telewizją, Uwaga albo inny taki program.

mauysia, Beata, Nina82 lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Fedra wrote:

wczoraj byłaś mega miła i spokojna, więc widocznie nie udzieliła Ci się tabelkowa akcja :P

tabelkowa nie ale inna tak...
    śniło mi się że byłam w ciąży i byłam przywiązana do pala i jeden "potwór" stał i rzucał we mne kamieniami... a inne dziewczyny stały z tyłu wszystkie były w ciąży i nic nie powiedziały tylko stały i sie uśmiechały... to tyle z tego snu :/
    Dodo Kochana ja zazwyczaj jestem miła i spokojna ;) cofnę sobie kilka stron i zaraz sobie przypomne co Ci chciałam napisać :)

Dodi lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Fedra wrote:
    Effcia28 wrote:

Tak, Fedra ma rację. Skarga pisemna dla dyrektora przedszkola od rodziców, a jak nie to wyżej trzeba to zgłosić.
    Tylko pytanie czy nie będą chcieli dowodów? Albo nastraszyć ich telewizją, Uwaga albo inny taki program.

czasmi wystarczy powiedzieć Dyrekcji ze sprawę zgłosi się wyzej wystarczy że do przedszkola zawita psycholog i poobserwuje dzieci wyda opinie i babka ma pozamiatane ale to najpier Dyrekcja musi mieć troche oleju w głowie zeby wszystko poszło dobrze bo jak na razie z tego co widze Dyrekcja ma sprawę w du... znaczy głębokim poważniu :)

gocha04, Beata, Shagga_80, Nina82 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dodi wrote:
    Fedra wrote:

tabelkowa nie ale inna tak...
    śniło mi się że byłam w ciąży i byłam przywiązana do pala i jeden "potwór" stał i rzucał we mne kamieniami... a inne dziewczyny stały z tyłu wszystkie były w ciąży i nic nie powiedziały tylko stały i sie uśmiechały... to tyle z tego snu :/
    Dodo Kochana ja zazwyczaj jestem miła i spokojna ;) cofnę sobie kilka stron i zaraz sobie przypomne co Ci chciałam napisać :)

O k%&#@... Dziewczyny, przestańcie wcinać te grzybki!

Beata, Nina82 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ