plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Fedra, ja też mam taki azyl, u teściów
Teściowie mieszkają wprawdzie w dość dużym mieście, ale na jego obrzeżach, mają niewielki domek, ogródek z drzewkami, roślinkami, kwiatami, owocami, warzywami... No i jest cisza. I wodę można pić prosto z kranu
Czuję się tam jak w agroturystyce, mimo że to miastoMuska, Fedra, Beata, Dodi lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Muska wrote:mauysia wrote:Ja jestem dzieckiem miasta, a do domku pod miastem chcemy się przeprowadzić dopiero po pięćdziesiątce
W mieście podoba mi się, że wszędzie jest blisko, można sobie wyskoczyć do kina, spotkać ze znajomymi, nie jest się uzależnionym od swojego samochodu, no i nie trzeba zajmować się utrzymaniem "obejścia", czyli wszelkimi naprawami, koszeniem trawy, uprawianiem ogródka, odśnieżaniem itp.
Minusy: hałas i czasem robactwo w bloku. Jak u sąsiada są karaluchy, to nic na to nie poradzisz, chyba że swoimi sposobami nakłonisz sąsiada do wyprowadzki
haha, ale sie uśmiałam przy czytaniu o karaluchach.
Przerabialiśmy to! Podobno gdzies w bloku sa i się do nas wprowadziły. I co z tego że sprzątma i szoruję, jak sąsiad ma to ii tak przylezą za żarciemParanoja. Na szczęscie na razie wytępione.
No właśnie u nas się pojawiły, bo sąsiedzi spod jedynki są na bakier z higienąI raz na parę dni zabijamy jakiegoś karalucha w mieszkaniu... Te karaluchy to takie bezczelne się zrobiły, że ostatnio wieczorem, jak oglądaliśmy coś w TV, przy mocnym świetle w pokoju, patrzę, a coś się rusza po dywanie. To był karaluch, który bez pardonu lazł przez sam środek dywanu! Ale bezczel!
Podobno mają zmusić tych lokatorów jakimiś środkami prawnymi do przymusowej sprzedaży mieszkania. Oby się udało! Bo karaluchy to koszmar!
Trzmam za to kciuki! Nie ma nic gorszego niż te paskudniki łażące po Twoim czystym mieszkaniu. Moge Ci polecić środek, który nam pomógł (a stosowaliśmy wiele zanim na ten trafiliśmy). Rozpacz i szlag jasny mnie trafiał jak widziałam że cos ucieka po podłodze...
poskutkował Blatanex gel firmy bayer. Ciężko go bylo dostać, ale zamówilismy przez Alegro. Na razie robali od paru miesięcy nie mamauysia lubi tę wiadomość
-
BellaRosa wrote:Ninka zobacz- to są bladziochy
szczególnie pierwszy test xD
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47dc79de25facbb8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9de378443823f595.html
No Bella powiem szczerze że jak Ty tam na tym pierwszym teście wypatrzyłaś drugą kreskę to ja nie wiem
ale zwalam to na jakość zdjęcia bo patrzyłam i patrzyłam aż chyba sobie ją po prostu wyobraziłamRucia, Amicizia, Beata, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
mauysia wrote:Fedra, ja też mam taki azyl, u teściów
Teściowie mieszkają wprawdzie w dość dużym mieście, ale na jego obrzeżach, mają niewielki domek, ogródek z drzewkami, roślinkami, kwiatami, owocami, warzywami... No i jest cisza. I wodę można pić prosto z kranu
Czuję się tam jak w agroturystyce, mimo że to miasto
he he he moja mama to jakies 150 km od Wrocławia mieszka w tak zwanych pegierach czy jak to się piszę... chałupka mała dwu pokojowa (ale jest strych i planuje tam zrobić dwa pokoje) i kawałek ziemi w koło domu no uwielbiam tam jeździć ta cisza ten spokój i moja mama (niestety tak dalej=ko odemnie)... zaraz i ja się rozkleje
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra uwierz- ta kreska tam była i jest xD ale jest tak bladziusieńka, że na zdjęciu jej nie widać
Dlatego mówię- kreska może sobie być blada... jak jest choć cień cienia znaczy, ze hcg jest podwyższone
Fedra, Nina82, Beata, Dodi lubią tę wiadomość
-
Mauysia ja to już chciałam sanepid nasyłac na naszą spóldzielnię, żeby przyszli do bloku z kontrola i zrobili porządną dezynsekcję. Ale mnie mój m uświadomił, że to na dłuższą metę nic nie da, bo jak sasiad ma higiene w dupie to robale i tak do niego wrócą, a jak wróca do niego to do nas tez wpadna w odwiedziny...
Ale ten preparat nam naprawde dośc szybko zadziałał i wykladamy go teraz profilaktycnzie 1 raz na miesiąc i czysto! W końcu moge żyć normalnie i nie podskakiwac po włączeniu światła w kuchni w nocy.
Naprawde polecam.mauysia lubi tę wiadomość
-
BellaRosa wrote:Fedra uwierz- ta kreska tam była i jest xD ale jest tak bladziusieńka, że na zdjęciu jej nie widać
Dlatego mówię- kreska może sobie być blada... jak jest choć cień cienia znaczy, ze hcg jest podwyższone
Kochana wierzę wierzę zresztą Twój 20 tydzień kłamać nie możeNina82, BellaRosa, Beata, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
BellaRosa wrote:Ninka zobacz- to są bladziochy
szczególnie pierwszy test xD
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47dc79de25facbb8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9de378443823f595.html
Mój można porównać do Twojego, tego drugiegoBellaRosa, Beata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blondi22 wrote:zerknijcie na mój wykres
bedzie owulacja w tym cyklu ? hehe
Blondi nie chce wyrokować ale mnie to wygląda na bezowulacyjnya powiedz zdarza Ci sie miewać długie cykle? może warto by to było skonsultować z lekarzem może z którymś hormonem jest coś nie tak...
2015 Nati
2017 Suzi -
Bella ja myśle że te sny wynikają z twoich przykrych doświadczeń... za dużo o tym wszystkim rozmyślasz i to ma odzwierciedlenie w psychice... podświadomie sny wracaja do złych myśli... wiem że to na pewno trudne ale jestem pewna że wszystko będzie dobrze
mama już na pewno nad tym czuwa
a jeśli już chodzi o sny to tłumaczy się je na odwrótBellaRosa lubi tę wiadomość