plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
AGA 30 wrote:Libra w środę się dowiem co i jak !! Może w czwartek będzie IUI !! Lekarz powiedział żeby pęcherzyki miały ok 20mm najlepiej!! więc jeszcze muszą podrosnąć z 4-5 mm!!!
to już w ten czwartek bys miała inseminację? huraaOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Aga trzymam kciuki
mam pytanie ja ogolnie badam szyjke zawsze koło 20 i jest taka średnio otwarta
a jak w dzień tak z ciekawosci sprawdzam to jest otwarta np wczoraj była bardzo wysoko i otwarta ale w dzień a na wieczór taka srednia
dzis np w dzień jest wysoko i jeszcze jakos ten czubek tak wywiniety ale zamknieta
wiec kiedy lepiej ja badac?
-
Amicizia wrote:Witam ponownie
ja juz po wizycie, wreszcie nie mam juz zadnych infekcji, stanow zapalnych itd. NORLANIE CIESZE SIE BARDZO, WRESZCIE KONIEC GLOBULEK!!! od wakacji to bylo bardzo męczące już
szyjka w porzadku, a ta zminaia na szyjce to nie nadżerka tylko ektopia i ona jest typowa dla mojego wieku itd. nic sie z nia na razie nie robi, bo wyniki mam dobre a staramy sie o dziecko, więc dopiero po ciąży będzie trzeba jeszcze raz ją zobaczyc ale możliwe ze wtedy zniknie sama. Oglnie nie przeszkadza ona zajściu w ciąże itd. a pani doktor ogolnie bardzo fajna i sympatyczna chyba nawet milsza od mojej, ale tamta tez jest w porządku wiec na razie zostaje u tamtej,bo latwije sie do niej dostac, bo ma wiecej godzin.
ale żeby nie bylo za dobrze, zmarla ciocia mojego M. i w czwartek mamy pogrzeb w Czechach
Ami co znaczy typowa dla Twojego wieku?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata @ zawsze w nocy lub nad ranem mnie dopada, także ten cykl będzie moim rekordowym.
Aga pęcherzyki na pewno podrosną.AGA 30 lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualny
-
Blondi22 wrote:Aga trzymam kciuki
a jak w dzień tak z ciekawosci sprawdzam to jest otwarta np wczoraj była bardzo wysoko i otwarta ale w dzień a na wieczór taka srednia
dzis np w dzień jest wysoko i jeszcze jakos ten czubek tak wywiniety ale zamknieta
Blodni najważniejsze zeby zawsze!!!! o tej samej porze
jak zbadałam wczoraj rano to była tak wysoko że nie mogłam jej siegnąć, a wieczorem juz mogłam określić wszystkie parametry,
ja biorę pod uwagę zawsze tylko to co wieczorem, ale czasem sprawdzę z ciekawości czystej przy porannym myciuBlondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:No w czwartek Becia albo w piątek dopiero!! To czekanie mnie wykończy normalnie!!!
Dopiero? To zleci jak z bicza trzasł!
My też siedzimy jak na szpilkach... (z Twojego powoduWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2013, 14:16
AGA 30, Beata, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Gosia wiem że takie ostatnie chwile są wykańczające, ale pociesz sie tym ze i tak nie jest to jakiś mega długi cykl jaki mi sie zdarza (wiem słabe pocieszenie)
uda nam sie napewno !!! nie przestawaj tracic nadzieji, pamietaj ten cykl będzie nasz i koniec!!!!!
Nina82 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Beata wrote:Amicizia wrote:Witam ponownie
ja juz po wizycie, wreszcie nie mam juz zadnych infekcji, stanow zapalnych itd. NORLANIE CIESZE SIE BARDZO, WRESZCIE KONIEC GLOBULEK!!! od wakacji to bylo bardzo męczące już
szyjka w porzadku, a ta zminaia na szyjce to nie nadżerka tylko ektopia i ona jest typowa dla mojego wieku itd. nic sie z nia na razie nie robi, bo wyniki mam dobre a staramy sie o dziecko, więc dopiero po ciąży będzie trzeba jeszcze raz ją zobaczyc ale możliwe ze wtedy zniknie sama. Oglnie nie przeszkadza ona zajściu w ciąże itd. a pani doktor ogolnie bardzo fajna i sympatyczna chyba nawet milsza od mojej, ale tamta tez jest w porządku wiec na razie zostaje u tamtej,bo latwije sie do niej dostac, bo ma wiecej godzin.
ale żeby nie bylo za dobrze, zmarla ciocia mojego M. i w czwartek mamy pogrzeb w Czechach
Ami co znaczy typowa dla Twojego wieku?
po porstu takie wywinecie szyjki w miejscu w ktorym nie powinna byc za wczesnie albo inaczej za blisko pochwy, u młodych osób moga się pojawiac i nie są oznaką choroby, a najlpeije wkleje ci cytat ze stronki tam pisze to samo co mi powiedziano a ja sama to jeszcze co sprzekrece
Aby dobrze wytłumaczyć czym jest ektopia, trzeba odwołać się do budowy macicy. Ten narząd wielkości gruszki składa się z trzonu i szyjki (niektórzy autorzy wyróżniają także cieśń). Kanał szyjki jest pokryty nabłonkiem walcowatym – intensywnie czerwonym (bo przez komórki walcowate widać naczynia krwionośne). Na zewnątrz natomiast szyjka jest pokryta nabłonkiem wielowarstwowym, który ma kolor jasnoróżowy. Często jednak granica między tymi nabłonkami przesuwa się. Można więc powiedzieć, że nabłonek gruczołowy „wysuwa się” z kanału szyjki i jest widoczny na jej tarczy (czyli lekarz może go zobaczyć w trakcie badania we wziernikach).
Nazywanie każdej czerwonej zmiany na tarczy szyjki „nadżerką” jest pewnym skrótem myślowym. Prawidłowe określenie tego typu ogniska, którego charakteru nie znamy to „erytroplakia”. Granica między nabłonkami przesuwa się z wiekiem. Dlatego u młodych dziewczyn dość często spotykamy się z ektopią. Po menopauzie jest ona znacznie rzadsza. Dlatego u starszych kobiet zmiany na szyjce są bardziej niepokojące.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2013, 14:19
Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyann2224 wrote:AGA 30 wrote:Ann a ty jakiej wielkości pęcherzyki miałaś!!!
12 dnia 17 mma endo 8
No to ja dziś 13 dc i jeden 15 a drugi 16 mm to nie jest aż tak żle endo 8mm !! Czuję się jak kura która jajka ma wysiedzieć he he he!!Beata, gocha04, mauysia, Libra, Dodi, Shagga_80, BellaRosa, ann2224 lubią tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:No w czwartek Becia albo w piątek dopiero!! To czekanie mnie wykończy normalnie!!!
będziemy Cię tu wspierać! i podtrzymywac na duchu jakos dotrwasz te 3 dni *0AGA 30, Shagga_80, Nina82 lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Beata wrote:Blondi22 wrote:Aga trzymam kciuki
Blodni najważniejsze zeby zawsze!!!! o tej samej porze
jak zbadałam wczoraj rano to była tak wysoko że nie mogłam jej siegnąć, a wieczorem juz mogłam określić wszystkie parametry,
ja biorę pod uwagę zawsze tylko to co wieczorem, ale czasem sprawdzę z ciekawości czystej przy porannym myciu
wiem wiem ze o tej samej porze i zawsze tak robie a z czystej ciekawosci sprawdziłam w dzien i była inna;)
-
nick nieaktualnymauysia wrote:AGA 30 wrote:No w czwartek Becia albo w piątek dopiero!! To czekanie mnie wykończy normalnie!!!
Dopiero? To zleci jak z bicza trzasł!
My też siedzimy jak na szpilkach... (z Twojego powodu
Co ja bym bez was zrobiła moje kochane ciociunie !! -
blondi bo prawie zawsze jest inna w dzień, aletego ważne jest żeby badac o tej samej porze
inaczej niz sluz, bo ten zapisujesz zawsze najlepszej jakości, nieważne o jakiej porze wystąpiłBlondi22, mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Beata wrote:blondi bo prawie zawsze jest inna w dzień, aletego ważne jest żeby badac o tej samej porze
inaczej niz sluz, bo ten zapisujesz zawsze najlepszej jakości, nieważne o jakiej porze wystąpił
o tym sluzie nie wiedziałam myslam że też o dane porze tylko
co ja bym kochana bez ciebie zrobiła ;* dziekujeBeata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blondi22 wrote:Beata wrote:blondi bo prawie zawsze jest inna w dzień, aletego ważne jest żeby badac o tej samej porze
inaczej niz sluz, bo ten zapisujesz zawsze najlepszej jakości, nieważne o jakiej porze wystąpił
o tym sluzie nie wiedziałam myslam że też o dane porze tylko
co ja bym kochana bez ciebie zrobiła ;* dziekuje
bardzo proszę
polecam się na przyszłośćBlondi22 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006