X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Dziewczyny jaki dokładnie oeparol stosujecie na poprawę śluzu? Latałam po różnych stronach i tych wiesiołków jest mnóstwo, ale w żadnym opisie nie znalazłam informacji o tym, że poprawia śluz.
    I czy castagnus można łączyć w wiesiołkiem?
    Chciałabym zacząć brać już w tym cyklu.

Gocha ja łykam jedną tabletke rano, łączę z castagnusem i jest ok. Śluzu mam dosyć sporo, na pcozątku był taki galaretowaty po Oeparolu, ale teraz po 3 msc stosowania wrócił do normy :)

• gocha04 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    wczoraj jak z ginka gadalam, starsznie fajna babeczka, to mowila, ze najczesciej takim starajcym sie parom udaje sie zajsc wlasnie jak gdzies wyjada, sie odpreza i przestana myslec o ciazy, bo wlansie takie napiecie i ciagle myslenie blokuje owulacje, bo niby sie nie starsz niby sobie wmaiwaisz ze jak bedzie to bedzie, ale podswiadomie chcesz uparcie, wlasnie wazne zeby sie wyluzowac, my sie ostatnio wyluzowlaismy za bardzi i teraz chyba jednka chcialabynm @ chociaz jej brak tez mnie bardzo ucieszy :) hehehe teraz to ja sama nie wiem co chce ale co ma byc to bedzie :) Ten Ktoś na Górze wie lepiej i zdaje sie na niego :)

ja mogę mówić, że się nie staram, ale wiem, że to nic nie da, bo mam to wszystko tak głęboko w głowie, że ciężko pozbyć mi się tych myśli.
    Wyjazd też nie koniecznie może dobrze wpływać..na wakacje byliśmy z M nad morzem i to w czasie owulki i też nic z tego nie wyszło. Nie wiem może za dużo czytam i siedzę na forum...ciężko stwierdzić, a może powinnam się napić i wtedy się bzykać do upadłego. Albo najlepiej i pewnie najskuteczniej byłoby walnąć tym wszystkim testami, prochami, badaniami o podłogę i kopnąć myśli w 4 litery i żyć dla siebie, a nie dla tych chorych myśli.

To jest naprawdę skomplikowane.

Beata, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej natusiu- chyba najgorsze juz za mna:) juz drugi tydzien leci bez zadnych wymiotow wiec chyba wychodze na prosta:) no i juz tak strasznie spac mi sie nie chce, troche wiecej mam energii-jest dobrze. a jeszcze cos kolo 4 tygodni i wiosna bedzie!!! JUUPPPIII!!!!!!!

Rucia, Dora, natusia, Amicizia, gocha04, Shagga_80, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha "srały skały" hahahaha ubawilas mnie tym tekstem, jakze odwierciedlającym zycie:)

Libra, gocha04 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:
    Heloł :)

aga83 - witaj w naszych progach.

Sylwia1985 - nigdy nie przyszło ci do głowy, że biorąc prysznic od razu po stosunku, możesz wszystko z siebie wypłukać? Pierwszy raz słyszę żeby dziewczyna tak robiła! Przecież to totalna głupota. Nie obraź się ale czasami mam wrażenie, ze nie masz zielonego pojęcia o przygotowaniach do macierzyństwa. Wydaje mi się, że nie korzystasz z portali o tej tematyce, nie zaglądasz na fora.

Dora, Shagga - czekam na wasze info od lekarza :)

Beatka - super, ze się dogadaliście.

No to chyba na tyle :)

Ale przeciez i tak wszystko wylatuje a zreszta zawsze po chce mi sie siusiac wiec tak czy siak musze do toalety i co ma wyleciec to i tak wylatuje

Ja zawsze lecę siusiu przed stosunkiem. Później i tak mam wrażenie, że chce mi się znowu, ale czekam cierpliwie z pół godziny i ew. wtedy dopiero idę. A zazwyczaj i tak usypiam.

ja wszelkie sprawy zalatwiam przed... dobrze, że po mi się nic nie chce i zazwyczaj zasypiam jak dziecko;)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gadgetko :) super, że wróciłaś do normalności :P

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Dziewczyny jaki dokładnie oeparol stosujecie na poprawę śluzu? Latałam po różnych stronach i tych wiesiołków jest mnóstwo, ale w żadnym opisie nie znalazłam informacji o tym, że poprawia śluz.
    I czy castagnus można łączyć w wiesiołkiem?
    Chciałabym zacząć brać już w tym cyklu.

gosiu podobno najlepszy jest wlasnie Oeparol.. ale sa tez tansze oleje z wiesiolka, innej firmy. I jak najbardziej wiesiolka mozna z castagnusem łączyc

gocha04 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej plemnisiu :) librus- dokladnie... dopiero co pamietam jak zaszlam a tu juz tuz tuz piaty miesiac ciazy sie klania... leci ten czas okropnie, ani sie obejrze a bedziecie trzymac kciuki za nasze forumowe porody...a my rodzace bedziemy trzymac kciuki za wasze fasolinki :)

plemniczka, gocha04, Libra, Shagga_80, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gedgetko:*:)

gadgeta lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    ja tez poduszka pod tyleczek na jakis czas a potem tez staram sie nie myc ale zwykle te 20 minut trudno wytrzymac bo zawsze po serduszkowaniu chce mi sie siusiu i za dlugo nie wytrzymam z pecherzem :/

he a już myslalam ze tylko mi sie chce sisiu zaraz po :)

a.png
    a.png
  • sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje nie kapac sie odrazu po serduchowaniu brac niepokalanek od nastepnego cyklu mierzyc temp codziennie o 7 robic testy owu codziennie o tej samej porze czyli o 17 msm nadzieje ze dwie krechy zobacze a tak za dwa tygodnie dwie krechy na tescie ciazowym i juz nie bede was meczyla

Shagga_80, Nina82, Fedra lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu- dziekuje!! normalnie czuje sie jakbym znow wrocila do zycia hehe :)

natusia, Dora lubią tę wiadomość

• natusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    hej natusiu- chyba najgorsze juz za mna:) juz drugi tydzien leci bez zadnych wymiotow wiec chyba wychodze na prosta:) no i juz tak strasznie spac mi sie nie chce, troche wiecej mam energii-jest dobrze. a jeszcze cos kolo 4 tygodni i wiosna bedzie!!! JUUPPPIII!!!!!!!

To super! Ciesz się kochana swoim stanem i pisz o wszystkim bo nam to na przyszłość się przyda! Trzymam kciuki za twoje serduszko. Mam nadzieję,że wyniki będą w porządku :)

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Sprobuje nie kapac sie odrazu po serduchowaniu brac niepokalanek od nastepnego cyklu mierzyc temp codziennie o 7 robic testy owu codziennie o tej samej porze czyli o 17 msm nadzieje ze dwie krechy zobacze a tak za dwa tygodnie dwie krechy na tescie ciazowym i juz nie bede was meczyla

Sylwia tu nie chodzi o męczenie. Tylko mamy wrażenie, że zupełnie nie potrafisz słuchać tego co się do Ciebie mówi. Powtarzamy ci coś po 10 razy, a ty dalej swoje. Notuj sobie te wszystkie rady.

gocha04, natusia, Dora, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi a wiesz jak mi bylo trudno na poczatku sie przestawic?? :P
    ale robilam tak jak Rucia i librus- najpierw siusiu potem przytulanko i juz tak mocno sie nie chcialo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2013, 15:29

Blondi22, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

W ogóle się spróbuj nie kąpać! Rano po wstaniu idź się umyj po prostu, przecież sperma tak czy siak wylatuje ładnych kilka godzin, więc nie wiem co ci daje ten prysznic?

Dora, Beata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje tak jak wy ze wynik holtera bedzie ok:) no albo w miare ok. na razie ide - trzeba jakies pranie do pralki wrzucic bo z kosza sie juz wysypuje, cos zjesc a potem do was jeszcze wroce.
    buzialki na mile popoludnie dla wszystkich pan :*

natusia, Dora, Fedra lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiu a nie odpisalam Ci na priv odnosnie mojej siostry, korzystając wiec z tego ze jestesmy tu razem odpowiem Ci, moja siostra juz kilka dni temu slyszala serduszko i jest wszystko dobrze. Aktualnie jest w 8 tygodniu. I w weekend zaliczyla pierwsze wymiotki

natusia, gocha04, gadgeta, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta wrote:
    blondi a wiesz jak mi bylo trudno na poczatku sie przestawic?? :P
    ale robilam tak jak Rucia i librus- najpierw siusiu potem przytulanko i juz tak mocno sie nie chcialo :)

w przyszłosci bede tak robić ;) he chyba ze przypadkiem w tym cyklu zajde

gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgetko witaj kochana i super ze lepiej u Was. Mam nadzieje, że wyniki będą w porządku :)
    M wróćiła wiec czas na obiadek i jedziemy na basen wie cjka bym niezdazyla wpasc to zycze milego wieczorku :)
    pappa

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ