plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:a więc pęcherzyk dominujący jeden został 18 mm nadal mały!!! Jutro mam zastrzyk OVITRELLE przed południem wstrzyknąć a na IUI dopiero w piątek!!Ale mi się wydaje że po owulce bedzie!! Już mnie boli jak na owulkę a i test pozytywny!!!
I komu mam wierzyć swojemu organizmowi czy lekarzowi!!
A mówiłaś Mu,że myślisz,że owulka już za drzwiami? -
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:AGA 30 wrote:a więc pęcherzyk dominujący jeden został 18 mm nadal mały!!! Jutro mam zastrzyk OVITRELLE przed południem wstrzyknąć a na IUI dopiero w piątek!!Ale mi się wydaje że po owulce bedzie!! Już mnie boli jak na owulkę a i test pozytywny!!!
A mówiłaś Mu,że myślisz,że owulka już za drzwiami?
Tak mówiłam mu że owulka lada chwila może pojawić się!!Ale po usg stwierdził że nie ma sensu robić IUI na 18mm pęcherzyku i za dwa dni dopiero!!! No to zacisnąć zęby muszę i poczekać!!!
Zobaczymy w piątek kto miał rację!! -
Shagga_80 wrote:AGA 30 wrote:a więc pęcherzyk dominujący jeden został 18 mm nadal mały!!! Jutro mam zastrzyk OVITRELLE przed południem wstrzyknąć a na IUI dopiero w piątek!!Ale mi się wydaje że po owulce bedzie!! Już mnie boli jak na owulkę a i test pozytywny!!!
Aga cieżka sprawapowtarzam pytanie
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Shagga_80 wrote:AGA 30 wrote:a więc pęcherzyk dominujący jeden został 18 mm nadal mały!!! Jutro mam zastrzyk OVITRELLE przed południem wstrzyknąć a na IUI dopiero w piątek!!Ale mi się wydaje że po owulce bedzie!! Już mnie boli jak na owulkę a i test pozytywny!!!
Tak mówiłam mu że owulka lada chwila może pojawić się!!Ale po usg stwierdził że nie ma sensu robić IUI na 18mm pęcherzyku i za dwa dni dopiero!!! No to zacisnąć zęby muszę i poczekać!!!
Zobaczymy w piątek kto miał rację!!
Czyli On chce jeszcze poczekać aż pęcherzyk urośnie?Kaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mauysia wrote:Gosiu, na szczęście nie musiałam nigdzie zrzucać ciśnienia, bo nie wymiotowałam, choć czułam się rekordowo marnie.
Ale przecież jak sie zachce wymiotować, to nie da się tego powstrzymać... A co jeśli jest się akurat w tramwaju, na zatłoczonej ulicy, w sklepie..? Z woreczkiem foliowym mam chodzić??
Czy któraś z fasolek zetknęła się z tym w praktyce?
Wiem Mauysiu, że tylko było ci niebobrze, ale jak to sobie wyobraziłam to myślałam, że pęknę
Najlepiej jak kilka takich sytuacji M opowiedziałam i pytam co on zrobi jak ja będę wymiotować gdzie popadnie, a on mówi, że "będziesz chodziła z tymi papierowymi torebkami na psie odchody" osz Ty...Shagga_80, Kaja, Libra, Rucia, Beata, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyna inseminację to chcą wychodować pęcherzyk taki 20-22mm, wtedy jest największe prawdopodobieństwo uzuskania w pełni wykształconej komórki jajowej
tylko od koleżanki wiem, ze jej po piku lh pęcherzyk urusł 3mm w ciągu dobyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2013, 13:09
AGA 30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:Aguś, a mówiłaś mu o pozytywnym teście owu? czy dopiero test później zrobiłaś? może zadzwiń do niego i powiedz jeszcze o wyniku testu
On powiedział że nie bierze pod uwagę objawów i testów tylko to co na usg widzi i jest pewny że do piątku pęcherzyk jeszcze urośnie i będzie miał ok 20mm!!!
No może i ma rację bo jak mam tyle kasy wydać na IUI na niedojrzałym to lepiej stracić ten cykl !!Shagga_80, natusia, Beata, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Libra wrote:Aguś, a mówiłaś mu o pozytywnym teście owu? czy dopiero test później zrobiłaś? może zadzwiń do niego i powiedz jeszcze o wyniku testu
On powiedział że nie bierze pod uwagę objawów i testów tylko to co na usg widzi i jest pewny że do piątku pęcherzyk jeszcze urośnie i będzie miał ok 20mm!!!
No może i ma rację bo jak mam tyle kasy wydać na IUI na niedojrzałym to lepiej stracić ten cykl !!
A za ten zastrzyk jeszcze nie płacisz tak, tylko już za sam zabieg inseminacji piątkowy?
Kochana, trzymam kciuki,żeby miał rację...a jeśli okaże się, że nie miał racji to pomyśl, lepiej,że tak wyszło, skoro teraz pęcherzyk jest za malutki...nie łam się!Kaja, AGA 30, Beata, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Libra wrote:Aguś, a mówiłaś mu o pozytywnym teście owu? czy dopiero test później zrobiłaś? może zadzwiń do niego i powiedz jeszcze o wyniku testu
No może i ma rację bo jak mam tyle kasy wydać na IUI na niedojrzałym to lepiej stracić ten cykl !!
wiem, też prawda... -
nick nieaktualny
-
Aga chyba pozostaje ci się sto razy dopytywać lekarza i ewentualnie czekać na jakieś jego dalsze decyzje. Ja Ci kibucuje, żeby wszystkie czynniki zbiegły się ze sobą w fasoleczkę.
natusia, Libra, AGA 30, Beata lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
AGA 30 wrote:Libra wrote:Aguś, a mówiłaś mu o pozytywnym teście owu? czy dopiero test później zrobiłaś? może zadzwiń do niego i powiedz jeszcze o wyniku testu
Dlatego inseminacja daje tylko 15-25% więcej szansy powodzenia. Bo trudno jest trafić w "ten" moment... Założę się, że u różnych kobiet pęcherzyki pękają w różnym stadium - są trochę mniejsze lub większe... Czyli podstawa to to żeby po prostu nie przegapić momentu.
Wyznaczenie najlepszej chwili jest trudne jak nie wiem co! Ale od tego zależy powodzenie inseminacji.
Agi, życzę Ci, żeby lekarz trafił w najlepszy momentShagga_80, AGA 30, Rucia, Beata, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość