X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Wosebuś a nie ma gdzieś u Ciebie inseminacji na NFZ?

z tego co wiem to nie..:(u nas w szpitalu wogóle nie robia:(znaleźliśmy blisko nas nawet fajna klinike w kielcach:)i to jest jedna z nielicznych gdzie pobieraja nasienie przez biopsje..a u m chyba tylko tym sposobem do inseminacji trzeba..m juz nawet tam dzwonił bo my chcieli na taka wstępna wizyte jechać:)ale..oni są na piętzre w budynku a nie ma windy..dopiero są w trakcie jej robienia..będzie gotowa za jakies 3-4 miesiace i wtedy będa sie mogli nami zajać:)

Libra, Rucia, AGA 30, Dodi, Blondi22, natusia, Fedra lubią tę wiadomość

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Wosebka wrote:
    Libra wrote:
    Wosebka wrote:
    hej:)pamiętacie mnie jeszcze?;)

hej:) jak się masz? co tam u Ciebie?

hej:)no w sumie to bez wiekszych zmian:)tyle ze podjelismy z m decyzje o tym ze chyba zdecydujemy sie na inseminacje...skoro nasze starania nie przynosza efektów to któs nam musi pomóc..klinika juz wybrana:)tylko teraz kaske powoli trzeba odkładać:)

to ile taka przyjemność was będzie kosztować?

no to zależy ile i jaka badania będziemy musieli robić..ale mysle ze w 5tys.zł sie zmiescimy:)zależy tez za którym razem sie uda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2013, 08:56

dziecko-dziewczynka.gif
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Wosebko bardzo bym chciała żeby wam się udało ;)

Wosebka lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki!!!
    Jak ja lubię poranne wejścia na forum bo zawsze jakieś rewelacje!!!
    Dzisiejsza rewelka r=to zawitanie Wosebinki naszej!!
    Witaj moje kochana jak się cieszę że jesteś z nami i że wszystko idzie ku dobremu!!:-)

Wosebka, Rucia, Dodi, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Kurcze Wosebko bardzo bym chciała żeby wam się udało ;)

no ja tez :)ale póki co to zeszło na dalszy plan:)szkoda kurde ze tak póxno zdalismy sobie sprawe ze jednak poztrebujemy pomocy..ale wierze ze jak nie w tym roku to w następnym sie uda:)
    teraz czeakmy tylko kiedy m wkoncu dostanie nowa umowe z pracy..i zaczniemy odkładanie...gorzej jak mu nie dadza..:(

Fedra lubi tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Aga;)

jak nocka ;)

a.png
    a.png
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczynki!!!
    Witaj moje kochana jak się cieszę że jesteś z nami i że wszystko idzie ku dobremu!!:-)

hej aga:)czytalam ze Ty miałas inseminacje w tym cyklu:)trzymam kciuki żeby była udana:)napiszesz mi mniej wiecej jak to wygląda?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2013, 09:03

AGA 30 lubi tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)WOOOOOOOOOOSEBKA!!!!!!!!!!!!! O RANY!!!!!!!!!!!!!!JAK SUPER!!!!!!! Witaj kochanie!!!!!!!!!!! Szybko się wieści rozchodzą...oj szybko!!!! I teraz jest chyba już komplet, tak? Beatka gdzie Ty się podziewasz....a wiem, jak ja rzadko jestem to i Ty nie wpadasz na pogaduchy? ;-) he he

Same dobre wieści...ach i dwa awatary z jednego końca świata są teraz...wosebka ma w tym samym fyrtlu foto zrobione he he...

Wosebka, AGA 30, Dodi, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki :)
    Ja od soboty byczę się u Mamusi (z Młodym siedzimy sobie) i dopiero dziś zajrzałam do Was no i oczom nie wierzę Ami w ciąży, Wosebuś wróciła :) Jakie fajne wieści :)
    Nie mam tyle czasu,żeby nadrobić czytanko więc może któraś w skrócie jeszcze powie mi,czy jakieś niusy po weekendzie są ?
    Aguś, jak samopoczucie?

Ami, jak to się stało :D ?

Wosebka, Rucia, AGA 30, Dodi, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dziewczynki a jak dołączyć do waszej grupy na fb?:)

Fedra lubi tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe gdzie Mauysia ?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczynki!!!

hej aga:)czytalam ze Ty miałas inseminacje w tym cyklu:)trzymam kciuki żeby była udana:)napiszesz mi mniej wiecej jak to wygląda?:)

IUI to prosta sprawa!! U mnie obawiam się że była za pózno zrobiona ale no chyba lekarz wie lepiej!!:-)
    Mój M oddał nasienie potem do gabinetu papiery czyli zgody na wykonanie inseminacji nasieniem pertnerem podpisać!! Lekarz sam przy nas nasienie pod mikroskop dał pokazać nam na monitoże jak wygląda ruchliwość było ok więc wsadził żołnierze do fiolki i do wirówki na oczyszczanie itp. po 50 min poprosił nas znowu do gabinety zobaczyliśmy po oczyszczeniu nasienie ponownie na monitorze jakie ruchliwe jest!! MóJ M powiedział że czyste diabły z tych żołnierzy hi hi hi!!
    Obliczył że ok 12mln żywych plemników powinno być !! Ja na kozła nasienie mi wprowadził bezboleśnie i szybko poleżałam parę minut skasował gin 600 zł i do domku oczekiwać co nastąpi!!:-)
    Nie ma się czego bać no chyba jedynie rozczarowania jak sie nnie uda !!!:-)

Wosebka, Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałabym ale od jutra belfry do domu przychodzą, bo młody chory i muszę siłą rzeczy posprzątać w domu i pokoju Dominika...wybaczycie?

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczynki!!!

IUI to prosta sprawa!! U mnie obawiam się że była za pózno zrobiona ale no chyba lekarz wie lepiej!!:-)
    Mój M oddał nasienie potem do gabinetu papiery czyli zgody na wykonanie inseminacji nasieniem pertnerem podpisać!! Lekarz sam przy nas nasienie pod mikroskop dał pokazać nam na monitoże jak wygląda ruchliwość było ok więc wsadził żołnierze do fiolki i do wirówki na oczyszczanie itp. po 50 min poprosił nas znowu do gabinety zobaczyliśmy po oczyszczeniu nasienie ponownie na monitorze jakie ruchliwe jest!! MóJ M powiedział że czyste diabły z tych żołnierzy hi hi hi!!
    Obliczył że ok 12mln żywych plemników powinno być !! Ja na kozła nasienie mi wprowadził bezboleśnie i szybko poleżałam parę minut skasował gin 600 zł i do domku oczekiwać co nastąpi!!:-)

no fakt:)tylko widzisz niewiem jak u Ciebie ale u mnie to sie wiąrze z dojazdami...a nie ma bezposredniego busa..bo monitoring to co 2 dni no nie?:)no chyba że bym mogła u swojego gina na miejscu robic..ale to pewnie nie przejdzie..no nic będe siemartwic jak juz sie zacznie to wszytsko:)

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Blondi po nocy jak po nocy samotnej!! Nawet kot mnie opuścił na noce i śpi teraz koło akwarium na stoliku i rybki pilnuję !!
    Shagge samopoczucie ok tylko podbrzusze boli cały czas jak na @!!Tempka dziś spadła odrobinę więc dalej czekamy!!:-)

gocha04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczynki!!!

no fakt:)tylko widzisz niewiem jak u Ciebie ale u mnie to sie wiąrze z dojazdami...a nie ma bezposredniego busa..bo monitoring to co 2 dni no nie?:)no chyba że bym mogła u swojego gina na miejscu robic..ale to pewnie nie przejdzie..no nic będe siemartwic jak juz sie zacznie to wszytsko:)

No ja niestety też dojeżdżam do kliniki w sumie mam ok 100 km w obie strony!!
    Jakoś poukładacie plan sobie i będzie ok!!:-)

Wosebka lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posty mniej więcej nadrobione ;)
    Teraz chciałam wasze wykresy poogladac, ale nie chca się zaladować.
    tez macie takie problemy czy to mój komp cos szwankuje?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:
    Witam dziewczynki!!!

No ja niestety też dojeżdżam do kliniki w sumie mam ok 100 km w obie strony!!
    Jakoś poukładacie plan sobie i będzie ok!!:-)

no u nas bedzie 100km w jedna..no nic jak juz bedzie ten cykl z IUI i zaczne monitoring to najwyżej sobie weźmiemy urlopik i zostaniemy w tych Kielcach:)

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i posiedziane :( Bateria mi padnie za dosłownie chwilę...może zajrzę później, a może wieczorkiem będę już w domku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko mój M też urlop musiał wziąść a na koniec IUI była w piątek i bez urlopu by się obyło he he!!
    Dobry plan i wszystko się da !!:-) Powodzenia życzę w planowaniu planu i całej reszty!!:-)

‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ