plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:muzarcia wrote:moja biedna maleńka kruszynka, to niech chociaż teraz zaoowocuje fasolką...ale jajowody drożne, tak? To szybciutko wracaj do formy! Będę ściskać kciuki za Ciebie....a co u Aguni naszej? Kaja teraz powinno być dobrze...też trzymam kciuki za Ciebie cały czas...Dorunia mogłaby się zgłosić o dać znać, że te mdłości i pawie odeszły w niepamięć...ach...Librunia no kurcze nie podoba mi się to marnotrawienie przez naturę takich warunków u Ciebie...ale Ty naturze utrzesz nosa...wierzę w to!Rucieńko poszłaś już pewnie...jak tam córunia? Jak dajecie radę? Kiedy będę wyniki z wymazu? Wosebko oby nic Cię nie chwyciło znowu, ileż można chorować? I kto powiedział, że spacery są zdrowe?
Dziecię poszło już do szkoły. Bardzo zestresowane, ale byłam na rozmowie u wychowawczyni, wnioskuję, że krzyeczeć nie będzieWymaz mam odebrać ok 8 marca.
a czym sie tak zestresowała?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Libra wrote:Beata wrote:Libra wrote:Wosebka wrote:a ja 8 marca juz będe po @ wiec bede mogła poświetować z m hi hi:)a wogóle to z pracy nam robia babski wieczór:)normalnie w szoku jestem:)bedzie kolacja i kręgle:)i jeszcze do tego dzień wolny od pracy:)jak zawsze:)oczywiscie płatny:)
a ja - teoretycznie - 8 marca powinnam mieć owulkęwięc m powiedział, że postara się mnie w tym podwójnym święcie zapłodnić
hehehe... może mus ie uda:) to byłby najlepszy prezent jaki kiedykolwiek dostałam/dostalibyśmy(bo 10.03. - dzień mężczyzn:)
hehe kochana oczywiście z całego serducha Ci tego zycze!!! i sobie i też bo tez moje podwójne
choć ja już czekałam na prezent urodzinowy i sie nie doczekałam to moze chociaż teraz...
też obchodzisz imieniny w dzień kobiet?
tak ... to co świętujemy razem?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyRucia wrote:muzarcia wrote:moja biedna maleńka kruszynka, to niech chociaż teraz zaoowocuje fasolką...ale jajowody drożne, tak? To szybciutko wracaj do formy! Będę ściskać kciuki za Ciebie....a co u Aguni naszej? Kaja teraz powinno być dobrze...też trzymam kciuki za Ciebie cały czas...Dorunia mogłaby się zgłosić o dać znać, że te mdłości i pawie odeszły w niepamięć...ach...Librunia no kurcze nie podoba mi się to marnotrawienie przez naturę takich warunków u Ciebie...ale Ty naturze utrzesz nosa...wierzę w to!Rucieńko poszłaś już pewnie...jak tam córunia? Jak dajecie radę? Kiedy będę wyniki z wymazu? Wosebko oby nic Cię nie chwyciło znowu, ileż można chorować? I kto powiedział, że spacery są zdrowe?
Dziecię poszło już do szkoły. Bardzo zestresowane, ale byłam na rozmowie u wychowawczyni, wnioskuję, że krzyeczeć nie będzieWymaz mam odebrać ok 8 marca.
ja się też wlaśnie zastanawiam, czy nie zrobić sobie wymazu... bo wczoraj jak się siostry pytałam, to poleciła mi nowe labolatorium.... i tam wymaz kosztuję 10 zł... i chyba się skuszę, jak nasienie m będę zanosić do badania to przy okazji i to się załatwi... -
Rucia wrote:Mam nadzieję, ze ciocia Fredzia mnie nie skrzyczy
Poprawiłam się w tabeli.
heheh Ruciu wlasnie miałam zapytac cóż to za specjalne względy i czy sie nie boisz ? hehheOliwka 2006
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Libra wrote:Beata wrote:Libra wrote:Wosebka wrote:a ja 8 marca juz będe po @ wiec bede mogła poświetować z m hi hi:)a wogóle to z pracy nam robia babski wieczór:)normalnie w szoku jestem:)bedzie kolacja i kręgle:)i jeszcze do tego dzień wolny od pracy:)jak zawsze:)oczywiscie płatny:)
a ja - teoretycznie - 8 marca powinnam mieć owulkęwięc m powiedział, że postara się mnie w tym podwójnym święcie zapłodnić
hehehe... może mus ie uda:) to byłby najlepszy prezent jaki kiedykolwiek dostałam/dostalibyśmy(bo 10.03. - dzień mężczyzn:)
hehe kochana oczywiście z całego serducha Ci tego zycze!!! i sobie i też bo tez moje podwójne
choć ja już czekałam na prezent urodzinowy i sie nie doczekałam to moze chociaż teraz...
też obchodzisz imieniny w dzień kobiet?
tak ... to co świętujemy razem?
NO JASNE:)Beata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBetako, nasza Pani wychowawczyni jest starej daty i lubi mówić dzieciom co jej ślina na język przyniesie. Kinga byała się, że usłyszy coś niemięlgo na temt swoich chorób.
Ciocia Fredzia mnie lubi, więc może mnie nie zbijez resztą chyba była na forum, ale nie dojrzała mojego apelu
Brzuch mnie boliBardzo
A już miałam spokój po castagnusie.
To lecę dalej w świat.Beata, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wrote:a o jakim wymazie mówicie? to coś innego niż cytologia? to coś na wrogość sluzu? dobra nie zgaduje powiedzcie....
Czystość pochwy ma za zadanie określić, czy nie masz grzybów, bakterii.
Cytologię robi się pod kątem raka szyjki macicy.
A wrogość śluzu bada się, gdy zachodzi prawdopodobieństwo, że śluz "zabija" plemniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2013, 10:04
Libra, gocha04 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny które bardzo doświadczone... rano pytałam o ta moją tempkę
odpowiedziąły mi 3 koleżanki i zanzaczyłam tak jak sama tez myslałam ale doczytałam ze wczoraj któras pytała o to samo i jej doradziły dzieczyny odwrotnie....Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyBeata wrote:a o jakim wymazie mówicie? to coś innego niż cytologia? to coś na wrogość sluzu? dobra nie zgaduje powiedzcie....
cytologię już miałam robioną i jest wszystko ok...
chciałam zrobić czystość pochwy... i może na wrogość śluzu, ale muszę się dowiedzieć czy robią takie badania w tym labolatoriumBeata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeata wrote:dziewczyny które bardzo doświadczone... rano pytałam o ta moją tempkę
odpowiedziąły mi 3 koleżanki i zanzaczyłam tak jak sama tez myslałam ale doczytałam ze wczoraj któras pytała o to samo i jej doradziły dzieczyny odwrotnie....
o samej tempce się nic nie wypowiem... patrząc na całokształt Twoich obserwacji wygląda na to, że moim zdaniem jeszcze jesteś przed owulkę albo w trakcie - a wskazywało by na to pojawienie się śłuzu płodnego oraz położenie szyjki w dniu wczorajszym (wysoko, otwarta)Beata lubi tę wiadomość
-
Beatko, wszystko zależy od tego, czy ten sen pomiędzy pomiarami był solidny. Jeśli poszłaś w normalną kimę, to daj drugi pomiar, a jesli przez czas oczekiwania na drugi pomiar polegiwałaś, co chwilę się budziłaś, albo spałaś snem "złej jakości" - tzn. bardzo płytkim i niespokojnym - to pewnie miarodajna byłaby ta pierwsza.
Tak czy inaczej, to nie jest aż tak ważne, zawsze możesz sobie jedną tempkę ignorowaćBeata lubi tę wiadomość
-
Batko ale tam temperatura ta druga byla zmierozna duzo onziej bo juz grubo po 8 a u ciebie wzglednie w normie wiec w sumie ta co zaznaczylas jest ok, a poza tym to juz ruga faza cyklu wiec nie jest a ztak istotne, najwazniejsze sa te tempk co sa potrzebne do wyznaczenia owulacji a reszta z tak bardzo nie trzeba sie przejmowac, aj czasem tez obudze sie wczesniej i leze sobie w lozeczku, takie budzenia sie w nocy jak sie specjalnie nie ruszasz az tak duzego wplywu nie maja, ale jesli chcesz mozesz dla swojego sokoju wpisac tez ta z 5 rano, w sumie nie ma wiekszego znaczenia, moz epo prostu zaznacz sobie w notatkach o ktorej jaka mialas tempke i sie tym nie zamartwiaj, bo na tm etapie cyklu to w sumei i tak bez roznicy
-
Ruciu Twoja Kinga widze tez wrażliwa bardzo i przezywa... jak moje dziecię, ile takie dziecinki musza się namartwić
mam nadzieję ze minie jej dzień całkiem sympatycznie i babka nie bedzie czepliwa
co do Fedry to tak wykorzystyjemy czasem układy
CASTANGUS NA MNIE WPŁYNĄŁ BAAARDZO PRZEWROTNIE JAK WIDAĆ
i dzięki za wyjąsnienie.. a ja myslalam że cytologia tez wykrywa czy nie ma bakterii...
Oliwka 2006