X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, ze ciocia Fredzia mnie nie skrzyczy :) Poprawiłam się w tabeli.

Libra, Muska, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    muzarcia wrote:
    moja biedna maleńka kruszynka, to niech chociaż teraz zaoowocuje fasolką...ale jajowody drożne, tak? To szybciutko wracaj do formy! Będę ściskać kciuki za Ciebie....a co u Aguni naszej? Kaja teraz powinno być dobrze...też trzymam kciuki za Ciebie cały czas...Dorunia mogłaby się zgłosić o dać znać, że te mdłości i pawie odeszły w niepamięć...ach...Librunia no kurcze nie podoba mi się to marnotrawienie przez naturę takich warunków u Ciebie...ale Ty naturze utrzesz nosa...wierzę w to!Rucieńko poszłaś już pewnie...jak tam córunia? Jak dajecie radę? Kiedy będę wyniki z wymazu? Wosebko oby nic Cię nie chwyciło znowu, ileż można chorować? I kto powiedział, że spacery są zdrowe?

Dziecię poszło już do szkoły. Bardzo zestresowane, ale byłam na rozmowie u wychowawczyni, wnioskuję, że krzyeczeć nie będzie :) Wymaz mam odebrać ok 8 marca.

a czym sie tak zestresowała?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Wosebka wrote:
    a ja 8 marca juz będe po @ wiec bede mogła poświetować z m hi hi:)a wogóle to z pracy nam robia babski wieczór:)normalnie w szoku jestem:)bedzie kolacja i kręgle:)i jeszcze do tego dzień wolny od pracy:)jak zawsze:)oczywiscie płatny:)

a ja - teoretycznie - 8 marca powinnam mieć owulkę;) więc m powiedział, że postara się mnie w tym podwójnym święcie zapłodnić;)
    hehehe... może mus ie uda:) to byłby najlepszy prezent jaki kiedykolwiek dostałam/dostalibyśmy(bo 10.03. - dzień mężczyzn:)

hehe kochana oczywiście z całego serducha Ci tego zycze!!! i sobie i też bo tez moje podwójne :P

choć ja już czekałam na prezent urodzinowy i sie nie doczekałam to moze chociaż teraz...

też obchodzisz imieniny w dzień kobiet?

tak ... to co świętujemy razem? :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    muzarcia wrote:
    moja biedna maleńka kruszynka, to niech chociaż teraz zaoowocuje fasolką...ale jajowody drożne, tak? To szybciutko wracaj do formy! Będę ściskać kciuki za Ciebie....a co u Aguni naszej? Kaja teraz powinno być dobrze...też trzymam kciuki za Ciebie cały czas...Dorunia mogłaby się zgłosić o dać znać, że te mdłości i pawie odeszły w niepamięć...ach...Librunia no kurcze nie podoba mi się to marnotrawienie przez naturę takich warunków u Ciebie...ale Ty naturze utrzesz nosa...wierzę w to!Rucieńko poszłaś już pewnie...jak tam córunia? Jak dajecie radę? Kiedy będę wyniki z wymazu? Wosebko oby nic Cię nie chwyciło znowu, ileż można chorować? I kto powiedział, że spacery są zdrowe?

Dziecię poszło już do szkoły. Bardzo zestresowane, ale byłam na rozmowie u wychowawczyni, wnioskuję, że krzyeczeć nie będzie :) Wymaz mam odebrać ok 8 marca.

ja się też wlaśnie zastanawiam, czy nie zrobić sobie wymazu... bo wczoraj jak się siostry pytałam, to poleciła mi nowe labolatorium.... i tam wymaz kosztuję 10 zł... i chyba się skuszę, jak nasienie m będę zanosić do badania to przy okazji i to się załatwi...

• Beata Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Mam nadzieję, ze ciocia Fredzia mnie nie skrzyczy :) Poprawiłam się w tabeli.

heheh Ruciu wlasnie miałam zapytac cóż to za specjalne względy i czy sie nie boisz ? hehhe

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Wosebka wrote:
    a ja 8 marca juz będe po @ wiec bede mogła poświetować z m hi hi:)a wogóle to z pracy nam robia babski wieczór:)normalnie w szoku jestem:)bedzie kolacja i kręgle:)i jeszcze do tego dzień wolny od pracy:)jak zawsze:)oczywiscie płatny:)

a ja - teoretycznie - 8 marca powinnam mieć owulkę;) więc m powiedział, że postara się mnie w tym podwójnym święcie zapłodnić;)
    hehehe... może mus ie uda:) to byłby najlepszy prezent jaki kiedykolwiek dostałam/dostalibyśmy(bo 10.03. - dzień mężczyzn:)

hehe kochana oczywiście z całego serducha Ci tego zycze!!! i sobie i też bo tez moje podwójne :P

choć ja już czekałam na prezent urodzinowy i sie nie doczekałam to moze chociaż teraz...

też obchodzisz imieniny w dzień kobiet?

tak ... to co świętujemy razem? :)

NO JASNE:):D

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o jakim wymazie mówicie? to coś innego niż cytologia? to coś na wrogość sluzu? dobra nie zgaduje powiedzcie....

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betako, nasza Pani wychowawczyni jest starej daty i lubi mówić dzieciom co jej ślina na język przyniesie. Kinga byała się, że usłyszy coś niemięlgo na temt swoich chorób.

Ciocia Fredzia mnie lubi, więc może mnie nie zbije :P z resztą chyba była na forum, ale nie dojrzała mojego apelu :)

Brzuch mnie boli :( Bardzo :( A już miałam spokój po castagnusie.

To lecę dalej w świat.

Beata, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    a o jakim wymazie mówicie? to coś innego niż cytologia? to coś na wrogość sluzu? dobra nie zgaduje powiedzcie....

Czystość pochwy ma za zadanie określić, czy nie masz grzybów, bakterii.

Cytologię robi się pod kątem raka szyjki macicy. :)

A wrogość śluzu bada się, gdy zachodzi prawdopodobieństwo, że śluz "zabija" plemniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2013, 10:04

Libra, gocha04 lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które bardzo doświadczone... rano pytałam o ta moją tempkę
    odpowiedziąły mi 3 koleżanki i zanzaczyłam tak jak sama tez myslałam ale doczytałam ze wczoraj któras pytała o to samo i jej doradziły dzieczyny odwrotnie.... :(

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

cytologię już miałam robioną i jest wszystko ok...
    chciałam zrobić czystość pochwy... i może na wrogość śluzu, ale muszę się dowiedzieć czy robią takie badania w tym labolatorium

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DObra uciekam :*

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Właśnie spojrzałam w lusterko jejku jak ja zle wyglądam oczy popuchnięte jakieś przebarwienia na twarzy normalnie jakieś zombi dziś ze mnie masakra!!!

podejrzane .... hihi ;)

chociarz ja od kilku dni mam pełno małych krostek na twarzy

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    dziewczyny które bardzo doświadczone... rano pytałam o ta moją tempkę
    odpowiedziąły mi 3 koleżanki i zanzaczyłam tak jak sama tez myslałam ale doczytałam ze wczoraj któras pytała o to samo i jej doradziły dzieczyny odwrotnie.... :(

o samej tempce się nic nie wypowiem... patrząc na całokształt Twoich obserwacji wygląda na to, że moim zdaniem jeszcze jesteś przed owulkę albo w trakcie - a wskazywało by na to pojawienie się śłuzu płodnego oraz położenie szyjki w dniu wczorajszym (wysoko, otwarta)

Beata lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko, wszystko zależy od tego, czy ten sen pomiędzy pomiarami był solidny. Jeśli poszłaś w normalną kimę, to daj drugi pomiar, a jesli przez czas oczekiwania na drugi pomiar polegiwałaś, co chwilę się budziłaś, albo spałaś snem "złej jakości" - tzn. bardzo płytkim i niespokojnym - to pewnie miarodajna byłaby ta pierwsza.

Tak czy inaczej, to nie jest aż tak ważne, zawsze możesz sobie jedną tempkę ignorować :)

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uciekam, bo usypiam przed kompem... ostatnio mogłabym spać na okrągło gdyby nie to, ze moja kochana córunia upatrzyła sobie mój pęcherz jako trampolinę -.- Do popołudnia dziewuszki :*

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batko ale tam temperatura ta druga byla zmierozna duzo onziej bo juz grubo po 8 a u ciebie wzglednie w normie wiec w sumie ta co zaznaczylas jest ok, a poza tym to juz ruga faza cyklu wiec nie jest a ztak istotne, najwazniejsze sa te tempk co sa potrzebne do wyznaczenia owulacji a reszta z tak bardzo nie trzeba sie przejmowac, aj czasem tez obudze sie wczesniej i leze sobie w lozeczku, takie budzenia sie w nocy jak sie specjalnie nie ruszasz az tak duzego wplywu nie maja, ale jesli chcesz mozesz dla swojego sokoju wpisac tez ta z 5 rano, w sumie nie ma wiekszego znaczenia, moz epo prostu zaznacz sobie w notatkach o ktorej jaka mialas tempke i sie tym nie zamartwiaj, bo na tm etapie cyklu to w sumei i tak bez roznicy :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pj beatkot teraz zobaczylam z eu ciebie to eszcze moze byc dopiero owulka, to nie wiem, zawsze mozesz ja zignorowac :) zgadzam sie z mauysia zalezy jak wygladalo to czekanie :)

Beata lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra to zmykam na basen

milego dnia :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu Twoja Kinga widze tez wrażliwa bardzo i przezywa... jak moje dziecię, ile takie dziecinki musza się namartwić

mam nadzieję ze minie jej dzień całkiem sympatycznie i babka nie bedzie czepliwa :)
    co do Fedry to tak wykorzystyjemy czasem układy :P

CASTANGUS NA MNIE WPŁYNĄŁ BAAARDZO PRZEWROTNIE JAK WIDAĆ

i dzięki za wyjąsnienie.. a ja myslalam że cytologia tez wykrywa czy nie ma bakterii...

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ