X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella no to bardzo sie ciesze, ze zaczynasz sie powoli cieszyc:) aaah, a pamietam to wyczekiwanie twojej owulki, hehehe.

BellaRosa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaryzacja artykuł a propo planowania płci dziecka ale można to chyba wziąć pół serio...chociaż jakby chciała jakaś z Was popróbować...to coś jak siekiera pod łóżkiem kiedys miała gwarantować chłopca;-)to z jakiegoś bloga zrzuciłam...

Jest taka teoria (powtarzam - teoria) mówiąca o tym, że plemniki męskotwórcze naładowane są dodatnio, zaś żeńskotwórcze - ujemnie. Komórka jajowa zaś, w zależności od wielu czynników, może być naładowana:

-dodatnio - wtedy przyciąga plemniki naładowane ujemnie, czyli żeńskie

- ujemnie - wtedy przyciąga plemniki naładowane dodatnio, czyli męskie.

Liczba plemników więc, otaczających komórkę, nie ma żadnego znaczenia. Jeśliby komórkę jajową otaczało 70% plemników żeńskich - naładowanych ujemnie, a komórka jajowa byłaby w obecnej chwili naładowana także ujemnie, wtenczas przyciąga tylko i wyłącznie plemniki naładowane dodatnio, pomimo tego że będzie ich dużo mniej.Różne przedmioty, zjawiska, mają więc wpływ na to, jak naładowana jest komórka jajowa, warto więc zapoznać się z nimi (choć jeszcze raz powtarzam - jest to jak na razie, tylko teoria)

Przedmioty, zjawiska, wpływające na przyciąganie plemników męskich przez komórkę jajową:

- dym

- energia elektryczna (telefon komórkowy, prostownica, komputer, telewizor, klimatyzacja, mikrofalówka)

-pełnia księżyca

- kadzidło

- złoto

- piec

-olejki ( eukaliptusowy,pinowy, rozmarynowy, goździkowy, jałowcowy, tymiankowy)

-pełnia księżyca.

Przedmioty, zjawiska, wpływające na przyciąganie plemników żeńskich:

-woda (wodospady, prysznic, fontanna, deszcz)

-ogień

- lampa solna

- księżyc w nowiu

- oleje (grejfrutowy,pomarańczowy, cytrynowy, lawendowy,bergamotowy)

- wiatr

- świeca z wosku pszczelego

- kamienie( ametyst, kwarcowy,ONYX)

- rośliny

- węgiel drzewny.

Nie wystarczy otoczyć się odpowiednimi przedmiotami, w zależności od pożądanej płci. Ważne jest także, by ograniczyć te, które mają wpływ na płeć przeciwną.

Dla mnie - nałatwiejsza rzecz w tym całym staraniu! Jeszcze więcej komputera, jeszcze więcej TV;-))

Ponoć na odpowiednie naładowanie komórki jajowej wpływa także dieta, bowiem ph zjadanych przez nas produktów, przyczynia się do odpowiedniego naładowania komórki.

Jeśli spożywamy dużo produktów o wysokim ph, wtenczas komórka przyciągać będzie plemniki męskie.

Jeśli zas spożywamy produkry o niskim ph, wtenczas komórka przyciągać będzie plemniki żeńskie.

Znowu więc wracamy do punktu wyjścia..DIETA.

klamka, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Zosiu :) Ja mam nadzieję, ze wam też się szybko uda, bo tak mi dobrze z wami i coś mi się nie spieszy na forum Ciąża bez was :(

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Własnie klamko jak ja teraz się z tego smieje :D hahaha albo jak się wybierałam na HSG :D "bo na bank coś ze mną jest nie tak" :D Wszystkie badania chciałam robić :D

klamka lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he jakaś magia i czary;-)dobra lecę, bo za chwilę będą dni poświęcone na zadumę i refleksję a nie na sprzątanie...

klamka lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia mi wg tej teorii to chyba chłopiec wychodzi :D Bo kadzidełkami to ja w domu dymię jak opętana :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Monia widze tempka super rośnie..
    twój m powinien właśnie wziąc się w garść i zmobilizować żeby jego żołnierzyki przepłynęły dróżkę do jajeczka.

hej kochana...niby rośnie..ale co z tego..i tak sie skonczy jak zwykle...a twój m niedobzre ze pali fakji:(one sa najgorszym wrogiem plemniczków:(a duz o ich fajczy dziennie?
    Bella kochana z calego serduszka jeszce raz gratuluje :)chyba muszisz mi wysłac tej wody co smarujesz brzusio:)moze to mi pomoze ;)bo u Ciebie zadziałało pieronem;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2012, 07:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella jak nie przestaniesz to będę musiała dziennie pić pępkowe żebyś uwierzyła...chcesz żebym miała dziurę po wątrobie i budyń z mózgu? Buziak w brzucholino, alleluja i do przodu ;-)!!!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehehehe, no dobre dobre:) ale patrz, od badan sie nie wymigasz, tylko moze troche innych;)

• zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia ciekawy artykuł. o tej pełni księżyca słyszałam już niejednokrotnie. wczoraj była pełnia:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • she Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ciesze sie bardzo! i zgadzam sie, zabieramy wszystkie dziewczynki na watek ciazowy. Wygrzejemy im tam miejsca :)

muzarcia lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pali to dużo vit C jak nie ma przeciwwskazań...nawet do 1500 j.m. Mój pali i faszeruję go teraz równo...a co! Nic na siłę, wszystko młotkiem!

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też go faszeruję witaminką C, mam nadzieję że pomoże.

a czy dużo pali? cóż kiedyś paczkę dziennie. a teraz jak od sierpnia kupił elektronicznego to paczka starcza mu na 3 dni jakoś tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2012, 07:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy Tyśka;-) Ale się pozytywnie nakręciłam...a po @ nie mam zamiaru mieć żałoby ,b o bez niej o ciążę trudno by było...więc co musi być to musi...

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamy kochaniutka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie równo jedziemy...tylko mój cykl może trwać znów 90-120 albo 240 dni...ale co tam...będę drukować wykres dla lekarza na ręczniku papierowym z velveta...tym co mieści 12 rolek;-)

TO JEST MYŚL!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2012, 07:39

zosia-ktosia, she lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż takie masz długie cykle? oj kochana moja.
    ps. to kup 3-warstwowy żeby ci się nie podarł:) he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2012, 07:41

muzarcia lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dzięki wielkie :* i... rzeczywiście mogę wam powysyłać tej wody! :D
    [email protected] to mój e-mail. Jesli któraś chce to niech mi adres swój wyśle ;)
    Nie mam tego dużo, bo słoiczek, ale tego nie trzeba wcale używać dużo tylko na palec i posmarować brzuchol :D Więc dla każdej wystarczy :D Jak któraś chętna to wysłać maila koniecznie! :)))

zosia-ktosia, Woseba lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia to pępkowe to bym z Tobą oblała najchętniej :D ale kurde no nie mogę ;P
    Mój mąż dzisiaj do mnie w łazience: Ty naprawdę jesteś w ciąży! Zobacz że widac te kreski! Czy ja już mogę wreszcie to oblać czy czekać muszę na kolejne 10 testów?:D
    Mozesz oblewać z moim M ;P

zosia-ktosia, klamka, muzarcia, Woseba lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Muzarcia to pępkowe to bym z Tobą oblała najchętniej :D ale kurde no nie mogę ;P
    Mój mąż dzisiaj do mnie w łazience: Ty naprawdę jesteś w ciąży! Zobacz że widac te kreski! Czy ja już mogę wreszcie to oblać czy czekać muszę na kolejne 10 testów?:D
    Mozesz oblewać z moim M ;P

masz fajnego tego męża. dobre dobre. jak zaczniemy wszystkie oblewać to wpadniemy w alkoholizm. no chyba że soczkeim pomarańczowym.

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ