X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella no to bardzo sie ciesze, ze zaczynasz sie powoli cieszyc:) aaah, a pamietam to wyczekiwanie twojej owulki, hehehe.

BellaRosa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaryzacja artykuł a propo planowania płci dziecka ale można to chyba wziąć pół serio...chociaż jakby chciała jakaś z Was popróbować...to coś jak siekiera pod łóżkiem kiedys miała gwarantować chłopca;-)to z jakiegoś bloga zrzuciłam...

Jest taka teoria (powtarzam - teoria) mówiąca o tym, że plemniki męskotwórcze naładowane są dodatnio, zaś żeńskotwórcze - ujemnie. Komórka jajowa zaś, w zależności od wielu czynników, może być naładowana:

-dodatnio - wtedy przyciąga plemniki naładowane ujemnie, czyli żeńskie

- ujemnie - wtedy przyciąga plemniki naładowane dodatnio, czyli męskie.

Liczba plemników więc, otaczających komórkę, nie ma żadnego znaczenia. Jeśliby komórkę jajową otaczało 70% plemników żeńskich - naładowanych ujemnie, a komórka jajowa byłaby w obecnej chwili naładowana także ujemnie, wtenczas przyciąga tylko i wyłącznie plemniki naładowane dodatnio, pomimo tego że będzie ich dużo mniej.Różne przedmioty, zjawiska, mają więc wpływ na to, jak naładowana jest komórka jajowa, warto więc zapoznać się z nimi (choć jeszcze raz powtarzam - jest to jak na razie, tylko teoria)

Przedmioty, zjawiska, wpływające na przyciąganie plemników męskich przez komórkę jajową:

- dym

- energia elektryczna (telefon komórkowy, prostownica, komputer, telewizor, klimatyzacja, mikrofalówka)

-pełnia księżyca

- kadzidło

- złoto

- piec

-olejki ( eukaliptusowy,pinowy, rozmarynowy, goździkowy, jałowcowy, tymiankowy)

-pełnia księżyca.

Przedmioty, zjawiska, wpływające na przyciąganie plemników żeńskich:

-woda (wodospady, prysznic, fontanna, deszcz)

-ogień

- lampa solna

- księżyc w nowiu

- oleje (grejfrutowy,pomarańczowy, cytrynowy, lawendowy,bergamotowy)

- wiatr

- świeca z wosku pszczelego

- kamienie( ametyst, kwarcowy,ONYX)

- rośliny

- węgiel drzewny.

Nie wystarczy otoczyć się odpowiednimi przedmiotami, w zależności od pożądanej płci. Ważne jest także, by ograniczyć te, które mają wpływ na płeć przeciwną.

Dla mnie - nałatwiejsza rzecz w tym całym staraniu! Jeszcze więcej komputera, jeszcze więcej TV;-))

Ponoć na odpowiednie naładowanie komórki jajowej wpływa także dieta, bowiem ph zjadanych przez nas produktów, przyczynia się do odpowiedniego naładowania komórki.

Jeśli spożywamy dużo produktów o wysokim ph, wtenczas komórka przyciągać będzie plemniki męskie.

Jeśli zas spożywamy produkry o niskim ph, wtenczas komórka przyciągać będzie plemniki żeńskie.

Znowu więc wracamy do punktu wyjścia..DIETA.

klamka, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Zosiu :) Ja mam nadzieję, ze wam też się szybko uda, bo tak mi dobrze z wami i coś mi się nie spieszy na forum Ciąża bez was :(

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Własnie klamko jak ja teraz się z tego smieje :D hahaha albo jak się wybierałam na HSG :D "bo na bank coś ze mną jest nie tak" :D Wszystkie badania chciałam robić :D

klamka lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he jakaś magia i czary;-)dobra lecę, bo za chwilę będą dni poświęcone na zadumę i refleksję a nie na sprzątanie...

klamka lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia mi wg tej teorii to chyba chłopiec wychodzi :D Bo kadzidełkami to ja w domu dymię jak opętana :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Monia widze tempka super rośnie..
    twój m powinien właśnie wziąc się w garść i zmobilizować żeby jego żołnierzyki przepłynęły dróżkę do jajeczka.

hej kochana...niby rośnie..ale co z tego..i tak sie skonczy jak zwykle...a twój m niedobzre ze pali fakji:(one sa najgorszym wrogiem plemniczków:(a duz o ich fajczy dziennie?
    Bella kochana z calego serduszka jeszce raz gratuluje :)chyba muszisz mi wysłac tej wody co smarujesz brzusio:)moze to mi pomoze ;)bo u Ciebie zadziałało pieronem;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2012, 07:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella jak nie przestaniesz to będę musiała dziennie pić pępkowe żebyś uwierzyła...chcesz żebym miała dziurę po wątrobie i budyń z mózgu? Buziak w brzucholino, alleluja i do przodu ;-)!!!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehehehe, no dobre dobre:) ale patrz, od badan sie nie wymigasz, tylko moze troche innych;)

• zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia ciekawy artykuł. o tej pełni księżyca słyszałam już niejednokrotnie. wczoraj była pełnia:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • she Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ciesze sie bardzo! i zgadzam sie, zabieramy wszystkie dziewczynki na watek ciazowy. Wygrzejemy im tam miejsca :)

muzarcia lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pali to dużo vit C jak nie ma przeciwwskazań...nawet do 1500 j.m. Mój pali i faszeruję go teraz równo...a co! Nic na siłę, wszystko młotkiem!

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też go faszeruję witaminką C, mam nadzieję że pomoże.

a czy dużo pali? cóż kiedyś paczkę dziennie. a teraz jak od sierpnia kupił elektronicznego to paczka starcza mu na 3 dni jakoś tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2012, 07:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy Tyśka;-) Ale się pozytywnie nakręciłam...a po @ nie mam zamiaru mieć żałoby ,b o bez niej o ciążę trudno by było...więc co musi być to musi...

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamy kochaniutka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2012, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie równo jedziemy...tylko mój cykl może trwać znów 90-120 albo 240 dni...ale co tam...będę drukować wykres dla lekarza na ręczniku papierowym z velveta...tym co mieści 12 rolek;-)

TO JEST MYŚL!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2012, 07:39

zosia-ktosia, she lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż takie masz długie cykle? oj kochana moja.
    ps. to kup 3-warstwowy żeby ci się nie podarł:) he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2012, 07:41

muzarcia lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dzięki wielkie :* i... rzeczywiście mogę wam powysyłać tej wody! :D
    [email protected] to mój e-mail. Jesli któraś chce to niech mi adres swój wyśle ;)
    Nie mam tego dużo, bo słoiczek, ale tego nie trzeba wcale używać dużo tylko na palec i posmarować brzuchol :D Więc dla każdej wystarczy :D Jak któraś chętna to wysłać maila koniecznie! :)))

zosia-ktosia, Woseba lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia to pępkowe to bym z Tobą oblała najchętniej :D ale kurde no nie mogę ;P
    Mój mąż dzisiaj do mnie w łazience: Ty naprawdę jesteś w ciąży! Zobacz że widac te kreski! Czy ja już mogę wreszcie to oblać czy czekać muszę na kolejne 10 testów?:D
    Mozesz oblewać z moim M ;P

zosia-ktosia, klamka, muzarcia, Woseba lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 października 2012, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Muzarcia to pępkowe to bym z Tobą oblała najchętniej :D ale kurde no nie mogę ;P
    Mój mąż dzisiaj do mnie w łazience: Ty naprawdę jesteś w ciąży! Zobacz że widac te kreski! Czy ja już mogę wreszcie to oblać czy czekać muszę na kolejne 10 testów?:D
    Mozesz oblewać z moim M ;P

masz fajnego tego męża. dobre dobre. jak zaczniemy wszystkie oblewać to wpadniemy w alkoholizm. no chyba że soczkeim pomarańczowym.

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ