SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    2 kreski no widzisz .. czyli nie do końca można im ufac...albo z nami jest coś nie tak... :)

Koczku grupa jest ukryta żeby nikt jej nie widział wiec sama nie znajdziesz, boisz sie podać nazwisko tutaj? zaraz skasujesz jak tylko przeczytam

ja mysle z e z nami jest wszystko ok:) a czy te testy sa do konca wiarygodne? nie mam pojecia, kazdy organizm jest inny inaczej reaguje i tak jak w przypadku testow ciazowych, jedym wychodza + jeszcz przed @ a innym 3 tyg po spodziewanej @

Beata lubi tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziewczęta!!!
    Jak tam wtorkowy poranek!!!
    Ja przy kawusi siędzę i stwierdzam fakt ze mnie ta grypa wykończy!!
    Znowu kluski w gardle mi się zrobiły ucho boli ach szkoda gadać!!
    Jutro @ dostane to odrzu do lekarza po antybiotyk idę!!:-)

Muska, Dodi lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    2 kreski problem w tym, ze już 1 wypiłam... a wiadomo, ze przeginać nie mogę :D a wczoraj nie spałam do 3ciej bo czytałam książkę, która tak mnie wciągnęła, ze musiałam ją skończyć :D
    Beciu obawiam się, że to nie byłoby takie proste :D No i chyba nie jestem jednak aż tak zdesperowana, żeby pomagać mojemu mężowi w karierze ;P Sam niech sobie radzi :D W jaki tam chce sposób... no chyba, ze jakiś generał byłby wybitnie przystojny... Jezu co ja plotę za głupoty z samego rańca xD

heheheh no i dobrze chociaz sie pośmiałam
    bellus myslę że mogłoby być to prostsze niż myślisz :P

heeh trzeba pomagac męzowi w karierze wspierać :P

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    https://ovufriend.pl/wykres,dcf7ac275a56793ac5abd62e98a63f47.html

Widziałyście? co za wykres :)

nie no Ruciu szkoooook :O dla mnie totalny

czyli moje cykle 76d. też mogą być ovulacyjne? trZeba byc czujnym jednak :)

dzięki

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha sądzisz, że @ do Ciebie zawita?

• BellaRosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

hehehehhehe wykres niesamowity :D aczkolwiek mi przychodzi na myśl 1... jak jej wyznaczę termin z OM? :D W sumie przypadek bardzo ciekawy i dający nadzieję chyba każdej starającej się kobiecie :D Jednocześnie jak mi do głowy przyszedł termin z OM, to aż się uśmiechnęłam :D Pamiętam jak trafiłam do szpitala co ten konował chciał mnie czyścić i wział w końcu po ponad dobie na USG dopochwowe, to powiedział: no, ciąża jeszcze żywa, ale nie ma się co cieszyć, bo dziecko na oko jest za małe o tydzień. Ja mówię i tłumaczę, ze miałam opóźnioną owulkę a ten- skąd pani to może wiedzieć? monitoring był?:D Ale ten lekarz to idiota :D w każdym razie od razu sobie to przypomniałam patrząc na wykres tej szcześciary :)

Beata, Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia ja nie wiem czy takie proste... bo ból spojenia łonowego na amory wszelakie niezbyt mi pomaga i wolę siły zachowac dla męża jak już :D No i... zbyt duże w tej ciaży mam odruchy wymiotne by załatwiać awans innymi sposobami :D If ju noł łot aj min :D

Beata, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Rucia wrote:

nie no Ruciu szkoooook :O dla mnie totalny

czyli moje cykle 76d. też mogą być ovulacyjne? trZeba byc czujnym jednak :)

dzięki

No cuda się zdarzają!!! patrząc na początek wykresu to końca nie widac a jednak szczęściem się skończył!!:-)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski masz rację tylko czemu mi nic nigdy nie wychodzi? a tempki rosną...nie wiem co o tym myslec uwierzę w moje ovu dopiero jak w ciaże zajdę :)

Aguś cześć..jakto @ dostaniesz jutro?

Koczku czekam nie zaakceptowałaś?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Aha sądzisz, że @ do Ciebie zawita?

Rucia do mnie na sto procent @ przylezie!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam być dzisiaj bardziej towarzyska, a znowu niewiele pisze :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    2 kreski masz rację tylko czemu mi nic nigdy nie wychodzi? a tempki rosną...nie wiem co o tym myslec uwierzę w moje ovu dopiero jak w ciaże zajdę :)

Beatko kobiety takie rzeczy wiedzą he he!:-)

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

zaakceptowałam

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Miałam być dzisiaj bardziej towarzyska, a znowu niewiele pisze :(

Ruciu, idź się wygrzać do auta i od razu Ci się polepszy :)

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Blondi22 wrote:
    normalnie moja szyjka sobie jaja ze mnie robi dzis sie kurde zamkneła i jest wysoko ... a powinna @ być i znowu bedzie dlugio cykl juz to wiem

Ja to jajka wysiaduję w tym moim 32 dni, bo już wydaj emi się ze b. długi cykl, ale przy Twoim Blondi to hu hu hu, już nie wiem co mówić...
    Bardzo długi jest. No i teraz ta szyjka zamknięta i wysoko. Ja to żaden ekspert od badania szyji (dopiero się uczę) ale czytałam że jak twarda i zamknięta i wysoko to dobrze świadczy. Bo dopiero na @ mięknie i się otwiera...
    Nie wiem co sądzić patrząc na ten twój wykres. Kiedy @ się spodziewasz?

no u mnie już byla ostatnio otwarta i miekka a tu znowu sie zamkneła zobaczymy dzis.
    juz 2 terminy przypuszczalnej @ minely ostatni został na 8 marca ale u mnie czesto takie długie cykle po 40 pare dni a czuje ze @ przyjdzie niedługo

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samochód stoi w cieniu. Ale przed chwilą wygrzewałam się w oknie i trochę pomogło :P Zastanawiam się czy nie wyciągnąć leżaczka, owinać się kocem i nie poleżeć na słońcu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 08:42

mauysia, Libra, Fedra, Dodi, natusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeezuu BellaRosa, gdzie taki konowal pracuje?! Bo chyba czuje sie bezkarny, że tak pieprzy i straszy kobiety w ciaży. Pięść w kieszeni się zaciska. Cymbał co to do błedu nie potrafi sie przyznać i dalej brnie w swoje przerażające bajeczki.

Oooo toż to moj wykres!... Termin wyznaczyli na podstawie wieku płodu po USG oczywiście, no bo jak inaczej? Wyznaczanie z OM ma sens tylko przy idealnych cyklach, to tylko jedna z metod przecież. Wiek płodu odpowiada owulacji widocznej na wykresie... no może niekoniecznie tam gdzie te linie biegną, ale tam gdzie jest spadek i skok temperatury. Jeden dzien w tą czy w tą - tego już nie zgadniemy, równie dobrze ovu mogło sie kopnać o ten dzien, albo aparatura doktorka. To nie ma najmniejszego znaczenia.

Na koniec dodam dziewczęta, że w pierwszej ciąży też mój cykl był dłuższy niż przeciętny, nie tak przesadnie jak ten, ale był... Z PCOS tak jest, organizm przypomina sobie o owulacji jak mu się zachce, jak zaskocza trybiki odp hormonów, to może być w kązdej chwili, a może nie byc wcale przez pare miesięcy aż nagle hop i dzieje sie. CZY KTORA MI POWIE JAK ZAKONCZYC TEN WYKRES I DAC GO DO GALERII Z PCOS??!! nigdzie nie moge znaleźćna to odpowiedzi, z serwisu mi nie odpisują, a nic sie nie dzieje jak zaznaczam testy nie testy, plamienia nawet zaznaczylam, ale zadna funkcja zakonczenia wykresu mi nie wyskakuje

Beata, Kaja, Fedra, Dodi, BellaRosa, Amicizia lubią tę wiadomość

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

spokojnie, nic sie nie na spieszy:) zobaczysz jeszcze tylko trochu cierpliwosci a krzyz czerwony sie pokaze, zobaczysz:)

Beata lubi tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee jak trafimy na wykres pełen optymizmu, to zawsze go wklejamy :) Akurat twój rzucił mi się w oczy, więc pokazałam go dziewczynom :) Wiesz, tak z cyklu " wszystko jest możliwe ".

Suzy Lee, Libra, Beata, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    2kreski, Muska, Aga30, a-koczek - trzymam kciuki za udane testy, bety, IUI!
    Darijka Gratuluje!

Libra wyczesane te twoje sny, aż strach się bać.. brrr Ja swoje sny staram się od razu wymazywać z pamięci i wkręcam sobie jakieś ładne widoki i to pamiętam.:)

A gdzie GADGETKA?! co jej tak długo nie było u nas, nawet na chwilę..?

AGA 30, Libra, mauysia, Beata, Muska, Fedra, Dodi, gadgeta lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
‹‹ 1854 1855 1856 1857 1858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ