Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    a ja niestety kawy nie moge teraz pic :( moje dziecko chyba jej nie lubi :(

i dobrze co bedziesz kofeiną truć dziecko ;-)

Amicizia, Fedra, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam zmuszona zrobić kawę ehhh nałóg jest okropny ,ale to dzis 2 dopiero

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia a szukacie już imię bo u mnie kuzynka szukała już przed ciążeniem hehehe ,ale jak w padła to dopiero dramat ,że jest w ciąży za szybko ;-) długa historia

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia ohh chyba za szybko jeśli dobrze przeczytałam to 5 tydzień ,a myślałam ,że już końcówka u ciebie ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Blondi22 wrote:
    mówisz kaja że kawa pomoze jak sie wypije kawke? mnie zadko kiedy głowa bolala ale tak od roku to czesciej .

a kawy codziennie nie pije

ja to jestem uzalezniona od kawy kiedyś piłam po 6 dziennie i to takie 2 expresso w pracy teraz ograniczyłam się do 2 dziennie ,ale najczęściej do 1 kiedyś kawa zastępowała mi jedzenie bo czasu nie było na to ,a jak wracałam do domu po 16 godz pracy na pysk padałam i już nic mi sie nie chciało ,a jak się zaczynało o 5 rano pracę i na pełnych obrotach to zapominałam o jedzeniu ,ale się opamiętałam jak mandat dostałam po przekroczeniu prędkości na 50 miałam 160 ....i to w urodziny mojego M mandata dorwałam ,ale siara była

ładnie z ta predkoscia hehe;)

no w sumie jak ja pracowałam a wstawalam o po 3 rano i 12 h pracowałam i maym sie jeszcze zajmowałam to tez kawa na poczatek dnia musiała byc albo własnie zamiast jedzenia

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Bladi22 a mówią ,że kawa pobudza wtedy to taki zamrok miałam zmęczenie to poszalałam z prędkością ,a że ładna prosta hehehe coż raz można !!!

moj P np kawy nie pije bo go serce potem boli ale jak wracalismy zawsze z nocy z pracy a on wtedy kierował i jak mu sie chciało spac to dawałam mu powąchac samej kawy bez zaparzania i odrazu sie przebudzał ;)

Muska lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłabym poświęcić kawę... ;)

Fedra lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 mój menago to jak mnie widział z kawą to już się darł ,że ja znów ja piję ,ale dzis to ona mi nie wchodzi coś :-( znikam na jakieś spotkanie przed tym bierzmowanie muszę być w kościele ,ale po co >???/ co mnie tez bedzie pytać ??egzamin mi walną ??

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    a ja niestety kawy nie moge teraz pic :( moje dziecko chyba jej nie lubi :(

hehe wie co nie dobre i szkodzi madry dzidzius ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mogłabym poświęcić kawę... ;)

ohhh gdyby się okazało ,że jestem w ciąży to z metra rzucam kawe rozwód na 9 miesiecy ma jak w banku !!!!!;-)

Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Amicizia a szukacie już imię bo u mnie kuzynka szukała już przed ciążeniem hehehe ,ale jak w padła to dopiero dramat ,że jest w ciąży za szybko ;-) długa historia

hehe my jak z moim sie spotykalismy jeszcze kiedys jak para to też imiona wybralismy i dla chłopca tak jak było tak zostało teraz dziewczynka jeszcze by sie przydała ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Blondi22 mój menago to jak mnie widział z kawą to już się darł ,że ja znów ja piję ,ale dzis to ona mi nie wchodzi coś :-( znikam na jakieś spotkanie przed tym bierzmowanie muszę być w kościele ,ale po co >???/ co mnie tez bedzie pytać ??egzamin mi walną ??

w niektorych parafiach tez robia egzminy dla świadków ;) he

mój tez mowi żebym kawy nie pila jak widze a najczesciej jak u mamy jestem to znia zawsze kawke musze wypic
    dobrze ze papierosów nie pale bo to gorszy nałog

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja - kawa, martini, tańce do białego rana... Lista łapówek dla boćka jest długa;)

Amicizia, martula, Fedra, karoam, nick nieaktualny, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki. Wszystkiego Najlepszego z okazji naszego Święta. Życzę wszystkim starającym sie zafasolkowania w tym sobie ;D a zafasolkowanym spokojnych 9 miesięcy :D

Dodi, ann2224, martula, Fedra, karoam, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Blondi22 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Amicizia ohh chyba za szybko jeśli dobrze przeczytałam to 5 tydzień ,a myślałam ,że już końcówka u ciebie ;-)

ja tam z akawa nie placze, wazne z edziecko lubi moje mleczko czekoladowe :D

no ja z mdło,sciami męcze sie już od 7 dnia po owulacji czylu od zagnieżdżenia :D szczęściara ze mnie, ale mam nadzieje, że skoro tak wczesnie sie zaczęło to i szybko się skonczy :) poki co to moje dziecko preferuje bardzo mało produktów :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki.
    Najlepszego z okazji naszego święta :)
    Zaraz zaczynam nadrabiać i w miare możliwość komentować na bieżąco :)

Dodi, Amicizia, natusia, Fedra, karoam, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:

to juz mamy wybrane tal wstepnie jeszcze grubo przed szczesliwym cyklem

dla dziewczynki Ania, to jest jedyne w ktrym sie oboje zgadzamy, ale kilka innych tez sie nam jeszcze podoba, ale stanęło na Ani

dla chłopca Michał, Jan, takie imiona jakoś do nas przemawiają, ogólnei z męksim imienienim łątwije na sie było dohadac niz z żeńskim :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od mdłości to odpoczą c moge tylko na basenie wewentualnie jak spie ;) wiecie tez mówiłąm, że przyjme wszystko, z mdłościami na czele, al emam ich już dosć, no ale cóż.. cieszę się że mam dzidziusia i wyczekuję środy z utesknieniem na pierwsza wizytye, penwie zobaczymy malucha :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja już dzisiaj uciekam, bo zaraz kumpela po mnie przyjedzie :)
    Miłego wieczorku Wam życzę i jescze raz najlepszego :) Buzka

Amicizia, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo tego. Przyznam się że przeleciałam jak burza przez większość. Jakbym więc komuś na jakieś pytanie nie odpowiedziała, to walnijcie mnie w łeb i odpowiem od razu ;)

Szkolenie męczące, na szczęście jakoś szybciej się wyrobiliśmy i uciekłam wcześniej do domku :) Najgorsze jest to, ze jutro dogrywka. Kolejne 8 godzin. Ja do tej pory się zastanawiam co mnie podkusiło, żeby się tam zapisać?! Żeby w wolny dzięń tam znowu leźć i to liczyć :/ No trudno, trzeba teraz ścierpieć i na przyszłość być mądrzejszym.

Krótkie streszczenie mojego stanu - dzisiaj raczej gorzej niż lepiej. Wg mnie @ biegnie w podskokach do mnie. Nie wiem tylko czemu się tak ociągała i takiej nadziei mi narobiła :(
    Obstawiam potok na jutro rano. Tempka mi spadła dzisiaj drastycznie. Czuję się napuchnięta jak balon, dalej boli mnie podbrzusze, od wczoraj wcinam czekoladki i nie potrafię przestać...
    Lista długa, braknie miejsca.

Jednym zdaniem - lipa. Muszę pomyśleć o przyszłym cyklu i jakiś plan zrobić (albo odwrotnie - żadnego). Myślę o porobieniu badań na progesteron i prolaktynę. Kiedy się je robi dokładnie? Można tego samego dnia? NIe chcę się 2 razy kłuć :(

Poza tym tak sobie dumam, że chyba w tym m-cu to nawet nei chciałabym zajść. Nie kręćcie głowami. Serio mówię ;) Bałabym się że termin na Boze Narodzenie wypadnie i będzie problem z nieobecnymi w szpitalach lekarzami. Chyba za dużo filmów się naoglądałam. No i mój m ciągle mówi że on bardzo chciałby żeby jego synek (!) urodził się w styczniu, ew. lutym ;) Bo on też ze stycnzia jest iw g niego to najlepszy miesiąc (do teraz tego nie potrafię zrozumieć, ale za każdym razem jak mi to opowiada to prawie podskakuje z rozentuzjazmowania).

Sama nie wiem jeszcze jak to będzie. Ale zaczynam myśleć o odpuszczeniu nawet obserwacji temperatur przez kolejne 2 m-ce. Z drugiej strony to wolałabym wiedzieć kiedy mogłoby dojść do zapłodnienia. Oki kończe myśl, bo na całej stronie będzie ten post ;)

Coś ważnego się dzisiaj wydarzyło?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ