X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    a ja niestety kawy nie moge teraz pic :( moje dziecko chyba jej nie lubi :(

i dobrze co bedziesz kofeiną truć dziecko ;-)

Amicizia, Fedra, Libra, muzarcia lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam zmuszona zrobić kawę ehhh nałóg jest okropny ,ale to dzis 2 dopiero

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia a szukacie już imię bo u mnie kuzynka szukała już przed ciążeniem hehehe ,ale jak w padła to dopiero dramat ,że jest w ciąży za szybko ;-) długa historia

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia ohh chyba za szybko jeśli dobrze przeczytałam to 5 tydzień ,a myślałam ,że już końcówka u ciebie ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Blondi22 wrote:
    mówisz kaja że kawa pomoze jak sie wypije kawke? mnie zadko kiedy głowa bolala ale tak od roku to czesciej .

a kawy codziennie nie pije

ja to jestem uzalezniona od kawy kiedyś piłam po 6 dziennie i to takie 2 expresso w pracy teraz ograniczyłam się do 2 dziennie ,ale najczęściej do 1 kiedyś kawa zastępowała mi jedzenie bo czasu nie było na to ,a jak wracałam do domu po 16 godz pracy na pysk padałam i już nic mi sie nie chciało ,a jak się zaczynało o 5 rano pracę i na pełnych obrotach to zapominałam o jedzeniu ,ale się opamiętałam jak mandat dostałam po przekroczeniu prędkości na 50 miałam 160 ....i to w urodziny mojego M mandata dorwałam ,ale siara była

ładnie z ta predkoscia hehe;)

no w sumie jak ja pracowałam a wstawalam o po 3 rano i 12 h pracowałam i maym sie jeszcze zajmowałam to tez kawa na poczatek dnia musiała byc albo własnie zamiast jedzenia

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Bladi22 a mówią ,że kawa pobudza wtedy to taki zamrok miałam zmęczenie to poszalałam z prędkością ,a że ładna prosta hehehe coż raz można !!!

moj P np kawy nie pije bo go serce potem boli ale jak wracalismy zawsze z nocy z pracy a on wtedy kierował i jak mu sie chciało spac to dawałam mu powąchac samej kawy bez zaparzania i odrazu sie przebudzał ;)

Muska lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłabym poświęcić kawę... ;)

Fedra lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 mój menago to jak mnie widział z kawą to już się darł ,że ja znów ja piję ,ale dzis to ona mi nie wchodzi coś :-( znikam na jakieś spotkanie przed tym bierzmowanie muszę być w kościele ,ale po co >???/ co mnie tez bedzie pytać ??egzamin mi walną ??

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    a ja niestety kawy nie moge teraz pic :( moje dziecko chyba jej nie lubi :(

hehe wie co nie dobre i szkodzi madry dzidzius ;)

muzarcia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Mogłabym poświęcić kawę... ;)

ohhh gdyby się okazało ,że jestem w ciąży to z metra rzucam kawe rozwód na 9 miesiecy ma jak w banku !!!!!;-)

Fedra, muzarcia lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Amicizia a szukacie już imię bo u mnie kuzynka szukała już przed ciążeniem hehehe ,ale jak w padła to dopiero dramat ,że jest w ciąży za szybko ;-) długa historia

hehe my jak z moim sie spotykalismy jeszcze kiedys jak para to też imiona wybralismy i dla chłopca tak jak było tak zostało teraz dziewczynka jeszcze by sie przydała ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Blondi22 mój menago to jak mnie widział z kawą to już się darł ,że ja znów ja piję ,ale dzis to ona mi nie wchodzi coś :-( znikam na jakieś spotkanie przed tym bierzmowanie muszę być w kościele ,ale po co >???/ co mnie tez bedzie pytać ??egzamin mi walną ??

w niektorych parafiach tez robia egzminy dla świadków ;) he

mój tez mowi żebym kawy nie pila jak widze a najczesciej jak u mamy jestem to znia zawsze kawke musze wypic
    dobrze ze papierosów nie pale bo to gorszy nałog

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja - kawa, martini, tańce do białego rana... Lista łapówek dla boćka jest długa;)

Amicizia, martula, Fedra, karoam, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ilona Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki. Wszystkiego Najlepszego z okazji naszego Święta. Życzę wszystkim starającym sie zafasolkowania w tym sobie ;D a zafasolkowanym spokojnych 9 miesięcy :D

Dodi, ann2224, martula, Fedra, karoam, Libra, muzarcia, Blondi22 lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Amicizia ohh chyba za szybko jeśli dobrze przeczytałam to 5 tydzień ,a myślałam ,że już końcówka u ciebie ;-)

ja tam z akawa nie placze, wazne z edziecko lubi moje mleczko czekoladowe :D

no ja z mdło,sciami męcze sie już od 7 dnia po owulacji czylu od zagnieżdżenia :D szczęściara ze mnie, ale mam nadzieje, że skoro tak wczesnie sie zaczęło to i szybko się skonczy :) poki co to moje dziecko preferuje bardzo mało produktów :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki.
    Najlepszego z okazji naszego święta :)
    Zaraz zaczynam nadrabiać i w miare możliwość komentować na bieżąco :)

Dodi, Amicizia, natusia, Fedra, karoam, Libra, muzarcia lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:

to juz mamy wybrane tal wstepnie jeszcze grubo przed szczesliwym cyklem

dla dziewczynki Ania, to jest jedyne w ktrym sie oboje zgadzamy, ale kilka innych tez sie nam jeszcze podoba, ale stanęło na Ani

dla chłopca Michał, Jan, takie imiona jakoś do nas przemawiają, ogólnei z męksim imienienim łątwije na sie było dohadac niz z żeńskim :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od mdłości to odpoczą c moge tylko na basenie wewentualnie jak spie ;) wiecie tez mówiłąm, że przyjme wszystko, z mdłościami na czele, al emam ich już dosć, no ale cóż.. cieszę się że mam dzidziusia i wyczekuję środy z utesknieniem na pierwsza wizytye, penwie zobaczymy malucha :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja już dzisiaj uciekam, bo zaraz kumpela po mnie przyjedzie :)
    Miłego wieczorku Wam życzę i jescze raz najlepszego :) Buzka

Amicizia, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo tego. Przyznam się że przeleciałam jak burza przez większość. Jakbym więc komuś na jakieś pytanie nie odpowiedziała, to walnijcie mnie w łeb i odpowiem od razu ;)

Szkolenie męczące, na szczęście jakoś szybciej się wyrobiliśmy i uciekłam wcześniej do domku :) Najgorsze jest to, ze jutro dogrywka. Kolejne 8 godzin. Ja do tej pory się zastanawiam co mnie podkusiło, żeby się tam zapisać?! Żeby w wolny dzięń tam znowu leźć i to liczyć :/ No trudno, trzeba teraz ścierpieć i na przyszłość być mądrzejszym.

Krótkie streszczenie mojego stanu - dzisiaj raczej gorzej niż lepiej. Wg mnie @ biegnie w podskokach do mnie. Nie wiem tylko czemu się tak ociągała i takiej nadziei mi narobiła :(
    Obstawiam potok na jutro rano. Tempka mi spadła dzisiaj drastycznie. Czuję się napuchnięta jak balon, dalej boli mnie podbrzusze, od wczoraj wcinam czekoladki i nie potrafię przestać...
    Lista długa, braknie miejsca.

Jednym zdaniem - lipa. Muszę pomyśleć o przyszłym cyklu i jakiś plan zrobić (albo odwrotnie - żadnego). Myślę o porobieniu badań na progesteron i prolaktynę. Kiedy się je robi dokładnie? Można tego samego dnia? NIe chcę się 2 razy kłuć :(

Poza tym tak sobie dumam, że chyba w tym m-cu to nawet nei chciałabym zajść. Nie kręćcie głowami. Serio mówię ;) Bałabym się że termin na Boze Narodzenie wypadnie i będzie problem z nieobecnymi w szpitalach lekarzami. Chyba za dużo filmów się naoglądałam. No i mój m ciągle mówi że on bardzo chciałby żeby jego synek (!) urodził się w styczniu, ew. lutym ;) Bo on też ze stycnzia jest iw g niego to najlepszy miesiąc (do teraz tego nie potrafię zrozumieć, ale za każdym razem jak mi to opowiada to prawie podskakuje z rozentuzjazmowania).

Sama nie wiem jeszcze jak to będzie. Ale zaczynam myśleć o odpuszczeniu nawet obserwacji temperatur przez kolejne 2 m-ce. Z drugiej strony to wolałabym wiedzieć kiedy mogłoby dojść do zapłodnienia. Oki kończe myśl, bo na całej stronie będzie ten post ;)

Coś ważnego się dzisiaj wydarzyło?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ