plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Na temat dzisiejszego wątku kawowego mogę dodać, że kawę w ciąży można pić. Jedną dziennie bez problemu. Nie szkodzi bardziej niż czarna herbata, która zawiera teinę. Oczywiście więcej raczej niewskazane. Poza tym nie wszyscy ją w ciąży tolerują, ze względu na jej intensywny smak i aromat.
Poza tym espresso tak naprawdę ma mniej kofeiny niż zwykła czarna, chociaż wiele ludzi myśli, że to mocniejsza kawa.
Ja jestem kawopijcą, ale smakoszem zarazem. Rozpuszczalna mi w ustach rośnie, jest kwaśnaKiedyś w LO taką piłam bo bardziej mi smakowała, a potem jak się rozsmakowałam w porządnych kawach to takiej już nie tykam (chyba że nie ma innej, np na trasie w górach, to nie pogardzę nawet taką).
Bez kawy to ciężko by mi się funkcjonowało. Mam niskie ciśnienie, ok. 50-60/100 i rano jestem nieprzytomna. Także zamiast przyjmować tabsy na podniesienie ciśnienia lekarz wręcz zaleca kawkę z rana
Na szczęście na wszystkich badaniach oficjalnych (do pracy) jestem tak zestresowana że mi ciśnienie wzrasta i zwykle mam już na poziomie normalnym (70/120). A wystarczy że posiedzę przed badaniami na korytarzu kwadransik i znowu poleci na dół do 50/100.
No, dzisiaj znowu mam dzień na jakieś eseje chyba
Fedra lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Kaja wrote:Amicizia a szukacie już imię bo u mnie kuzynka szukała już przed ciążeniem hehehe ,ale jak w padła to dopiero dramat ,że jest w ciąży za szybko
długa historia
to juz mamy wybrane tal wstepnie jeszcze grubo przed szczesliwym cyklem
dla dziewczynki Ania, to jest jedyne w ktrym sie oboje zgadzamy, ale kilka innych tez sie nam jeszcze podoba, ale stanęło na Ani
dla chłopca Michał, Jan, takie imiona jakoś do nas przemawiają, ogólnei z męksim imienienim łątwije na sie było dohadac niz z żeńskim
he he he moja szwagierka ma michała a teraz za 2 tygodnie urodzi się AniaAmicizia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
ann2224 wrote:Hej dziewczyny staram sie was nadrabiac ale nei bardzo mam czas rano w pracy a po powrocie do domu leze plackiem tak mnie mdłości męcza że na jedzenie ani picie patrzec nie moge
a spróbuje was nadgonic:)
Ann spokojnie jak źle się czujesz to sobie ustal ze nadrabiasz 2 do 3 stron w stecz i tyle
nie ma się co męczyć teraz Twoje i twojego maluszka zdrowie jest najważniejsze17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyWitam ponownie
Ja dziś nawet wybrałam się z Młodym do sklepu,co najmądrzejszym pomysłem nie było, bo okazało się (na dworze!!) że pogoda nieciekawa, ehhhh...ale chociaż kasy pozbyłam się sporo
Młody dostał 2 pudełka puzzli (uwielbia puzzle a mieliśmy tylko jedne to teraz ma 3
), do tego dostał kolejną książeczkę do kolekcji (kolekcjonuję Mu dwie serie książeczek z DeAgostini)...ale i Matka dla siebie kupiła cosik - farbę do włosów
Trzeba niedługo zafarbować siwiznę
A ja dziś dostałam od Teścia Merci (wpadł jak zwykle na sekundę - oczywiście, bez zapowiedzi "A po co miał dzwonić" grrrrrrrrrrrrrr, a ja zawsze nie omieszkam powiedzieć "Tata, znów nie dzwonił"...a ja właśnie wychodziłam...co prawda z grzeczności zapronowałam,żeby wszedł ale jak zwykle On bardziej się spieszył niż ja...płakać nie płakałam...a I Kuba nie ubolewał, bo delikatnie rzecz ujmując nie przepada za Nim), Mąż wrócił z pracy z dużą różą i kolejnymi czekoladkami...Nie ma u Niego z tym problemu - czy to Walentynki czy Dzień Kobiet czy dzień Matki to taki zestaw dostaję - utarta tradycja i już
A w ogóle wybaczcie na temacie fasolkowym wspomniałam a tu zapomniałam - w C&A (internetowym) od dziś do 10tego jest rabat 40zł z okazji dnia Kobiet trzeba wpisać tylko hasło Kobieta40 ...ja tam wielokrotnie zakupy robiłam (dla chłopaków, jakoś dotąd nic sobie nie kupiłam) i byłam bardzo zadowolona
Muska, załamałaś mnie tą tempką dzisiejszą...chociaż teraz wychodzi na to,że mnie bardziej zależało byś teraz zaciążyła niż Tobie
A w ogóle co to statystyki - my z moim M znamy się 6 lat, jesteśmy z sobą nieco mniej, a po ślubie 3 lata i 8 mcyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2013, 17:40
Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Widzę, że nie tylko ja kawosz
i podobnie jak Ty Muska mam niskie cisnienie, które bardzo przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Jak miałam 16 lat zaczęli mnie faszerować lekami na podwyższenie ciśnienia (mdlałam nawet kilka razy dziennie) jednak po dwóch miesiącach tak mnie napiep...wątroba, że odstawiłam i zaczęłam żłopać kawę- i to w dużych ilościach
Też doceniam porządną parzoną kawkę, najlepiej ze świeżo zmielonych ziaren np. Dalmayera albo aromatyzowane olejkiem waniliowym ziarna...ehh się rozmarzyłam
Teraz niestety głównie piję tę kwaśną rozpuszczankę bo jest słabsza a ja się powstrzymać nie mogę i ze 4 dziennie walnąć muszę
Muska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:Karoam, cały czas myślę o tym Twoim Egpicie...ahhhhhhhhhhhhh, pomarzyć dobra rzecz
PS. Jaką macie pogodę teraz
Ano coraz cieplej się robiZima za nami, wiatry coraz słabsze a na termometrze jakieś 25 stopni
Shagga_80, Fedra, mala29_, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaroam wrote:Ahhh no i własnie- miałam się Was zapytać- kiedy jest najwcześniejszy termin na zrobienie "sikanego" testu ciążowego? Najwcześniej w dzień wystąpienia spodziewanej miesiączki?
Niby najlepiej robić w dniu spodziewanej @, bo wcześniej może wyjść negatywnie a wcale nie musi być to prawdaPoza tym inna sprawa jakiej czułości test, bo są testy o czułości 10 lub 25 i ta 10 niby wcześniej wykrywa ciążę (po prostu wykrywa niższe stężenie hormonu w moczu)...ja tam zawsze czekałam do @ z testem..
karoam lubi tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:karoam wrote:Ahhh no i własnie- miałam się Was zapytać- kiedy jest najwcześniejszy termin na zrobienie "sikanego" testu ciążowego? Najwcześniej w dzień wystąpienia spodziewanej miesiączki?
Niby najlepiej robić w dniu spodziewanej @, bo wcześniej może wyjść negatywnie a wcale nie musi być to prawdaPoza tym inna sprawa jakiej czułości test, bo są testy o czułości 10 lub 25 i ta 10 niby wcześniej wykrywa ciążę (po prostu wykrywa niższe stężenie hormonu w moczu)...ja tam zawsze czekałam do @ z testem..
Coś mnie kusi żeby teścior zrobić ale się wstrzymam -
nick nieaktualny
-
karoam wrote:Shagga_80 wrote:Karoam, cały czas myślę o tym Twoim Egpicie...ahhhhhhhhhhhhh, pomarzyć dobra rzecz
Ano coraz cieplej się robiZima za nami, wiatry coraz słabsze a na termometrze jakieś 25 stopni
A ja się zapytam tak:
co Cię kobieto tam wywiało?
no i temperatury zazdrościmy bo u Nas zapowiadają znowu mrozy grrrry
a test faktycznie lepiej zrobić w dniu spodziewanej @ albo nawet dwa dni późniejkaroam lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Dobra Dziewczynki ja spadam
czas zrobić sobie przerwe na "Anne German"
do jutra chociaż hmmmm jutro chyba raczej mnie nie będzie no moze wieczorem więc sprawy tabelkowe jesli takie będą załtwie wieczorem
miłego wieczory i udanego weekendu :*Libra lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra no prosze fajne imiona wybrała twoja szwagierka
Karoam nie wime czy wiesz ale rozpuszczalna kawa wcale nie jest słabsza od sypanej, poniewaz rozpuszczalna to jest sama esencja i przez to jest właśnie mocniejsza, tez tak kiedys myslałam, ale teraz już wiem, że jest zupełnie inaczej i pijam tylko dobrą sypaną, najlepiej świerzo zmieloną, teraz w styczniu kupiliśmy taka prawdziwa afrykanska, kapucyni na orszaku trzech króli w KRK sprzedawali, całkowity koszt z tej kawy szedl na pomoc ich misjom, a kawa pyszna ale teraz musi poczekac niestety:) ja kawoszem nie jestem i pić mi wolno tylko z mleczkiem ze wzgledu na serducho, ale jak już mam sie napić kawki to takiej dobrej dla smaku co by się nią delektować -
Fedra wrote:karoam wrote:Shagga_80 wrote:Karoam, cały czas myślę o tym Twoim Egpicie...ahhhhhhhhhhhhh, pomarzyć dobra rzecz
A ja się zapytam tak:
co Cię kobieto tam wywiało?
no i temperatury zazdrościmy bo u Nas zapowiadają znowu mrozy grrrry
a test faktycznie lepiej zrobić w dniu spodziewanej @ albo nawet dwa dni później
Wywiało mnie zamiłowanie do historii starożytnej, i kultury arabskiejPewnego dnia postanowiłam, że muszę do Egiptu zawitać na dłużej niż standardowy turnus z biurem podróży. Po prostu musiałam poznać ten kraj od podszewki i stwierdziłam, że jak nie zaryzykuje, to będę całe życie żałować
Pożegnałam się z firmą, w której pracowałam 6 lat, spakowałam walizę i poleciałam
Na miejscu wynajęłam mieszkanie i pierwszy miesiąc spędziłam na dogłębnym zwiedzaniu na własną rękę i zaznajamianiu się z kulturą, religią i obyczajami :)Kiedy już byłam pewna, że chcę w Egipcie zostać dłużej niż planowane 2/3 miesiące, znalazłam pracę i tak już tu siedzę ponad 2 lata
Ponad rok temu poznałam obecnego męża i już na amen się zasiedziałam
gocha04, Shagga_80, Ola_czeka, Fedra, Dodi, muzarcia, Blondi22, mauysia lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, podczytywałam was na tel, ale nic nie pisałam, bo mało czasu było. Teraz piekę tort czekoladowo orzechowy. Za życzenia dla M dziękuję, zostały przekazane.
M też Wam życzy dużo radości, miłości, a ode mnie spełnienia marzenia o fasolce.Libra, Fedra, AGA 30, Dodi, muzarcia lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧