Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosabko nie martw się może jednak był by to dobry pomysł jak Ci muzarcia podpowiedziała że może warto by było wybrać się do ginekologa on na pewno Ci poradzi i pomoże. A teraz wytrzyj nosek i główka do góry :)

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    hej babeczki :) jak tam mija dzionek ?

hej mała:)u mnie do tej pory było ok:)a teraz chyba wszystko sie skumulowało we mnie:(

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam WAS

Wosebko ja sie na tym wszytskim nie znam wiec nie pomoge, no ale dziewczyny ti bardziej doswiadczone, ja cie po prostu mocno przytulam i zycze powodzonka i bardzo wam kibicuje i pamietam o was w modlitwie

Muzarcia no krem ziemniaczny mi sie umysli, bo ziemnaki moge zjesc i uwielbiam przynajmniej nadal zapach bazylii a wlasnie bazylia serek mascarpone i ziemniaki to w zasadzie podstawa :) i przynajmniej na dzisiaj byl to dobry pomysl wreszcie cos zjadlam no i kilka pierogow ruskich nawet mi weszlo do brzucha, ale to straszne bo jak cie mdli to nie mozesz jesc jak nie zjesz to oslabienie zawroty glowy i jeszcze wieksze mdlosci i tak w kółko, no ale cóż jakoś musze przetrwac ten trymestr, a wgóle wyczytalam, ze podbobno kobiety któe cierpią na chorobę lokomocyjną właśnie mają gorzej z mdłosciami w ciąży a ja jestem akurat takim przypadkiem a do tego to pierwsza ciąża wieć - mieszanka wybuchowa

a teraz wsuwam kanapki z dżemem truskawowym robionym przez mame mojej przyjaciółki, jak miło zmienić smak z serka na dżemik :)

i Muzarcia życzę, ci oby te twoje hormony się jak najszybciej uspokoiły i wiem, że to trudne ale dasz rade z tą kuracją a potem szybciutko nam tu zafasolkujesz :)

Wosebka lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Kobietko tulę Cię mocno i powiem Ci, że zastanawiałam się nad Waszymi kłopotami ale nie znam dokładnie Waszej historii ze szczegółami, od wypadku co było i jak...ja bym napisała do takiej przemiłej Pani Ani D. lub do jakiejś fundacji, coś poszukamy jak już będziecie gotowi, tylko najpierw musisz wiedzieć, że z Tobą wszystko w porządku i fajnie by było gdybyś właśnie poszła do ginekologa na badania,pewnie zna Waszą sytuację, tak?

no zna:)stwierdził ze ze mną jest ok:)z tych badan które miałam robione:)ale wiesz on jest razcej lekarzem starej daty..młody nie jest..wiec pewnie nie bardzo orientuje sie w takich parach jak my..gdzie mezczyzna jest na wózku..wiec nie pozostaje am nic innego jak wyleczyc m i jechać do tych Kielc:)

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    Libra wrote:
    hej, muzarciu:) jestem:) zaglądam, bo placki robię:)
    Wosebko... nie płacz Kochana... prolaktyna jest bardzo dziwnym hormonem... m.in. wzrasta podczas stresu... a niestety Ty ostatnio znów masz go trochę...
    witaj mała:)

hej Libra:)no troche mam..ale nie aż tyle..fakt jest problem z m:(ma taka bakterie w moczu ze idzie tylko na leki szpitalne...a do szpitala przyjac go nie chca:(bo stwierdzili ze to zas mało.....i lekarka rodzinna ma mu cos wypisać..takze jest problem:(ale tego wszystkiego dowiedziaąłm śięuz po badaniu..bo tak to pewnie by jeszcze większa była...

to powiem Ci coś o tym dziwnym hormonie jakim jest prolaktyna...
    nie wiem czy wam pisałam, ale w styczniu badałam znów prolaktynę i wyszła ponad 40 (a miesiąc wcześniej trochę ponad 17) i wiesz od czego? dlatego, że dzień wcześniej byłam na saunie!!! przeczytałam na jakimś forum, że początkowo korzystanie z sauny podnosi prolaktynę...
    a moja koleżanka jak miała ciężki okres w pracy to miała 3-krotnie normę przekroczoną

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    mala29_ wrote:

hej mała:)u mnie do tej pory było ok:)a teraz chyba wszystko sie skumulowało we mnie:(

Pewnie tak każda z nas ma jakąś granice wytrzymałości i bardzo dobrze Cie rozumiem. Może to najwyższy czas wziąć się za bary z przeciwnościami losu i pokazać mu że wy jesteście górą i nie dacie się tak łato. Że poradzicie sobie z wszystkim :).

Wosebka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam TSH TSH 2,830 µIU/ml 0,270 4,200 N
    FSH FSH 6,55 mIU/ml
    LH LH 7,41 mIU/ml
    Prolaktyna Prolaktyna 50,08 ng/ml 4,79 23,30 H
    Testosteron Testosteron 43,50 ng/dl 6,00 82,00 N
    Eksport danych
    dziewczynki!!!
    Oto moje wyniki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna podwyższona i na czerwono zaznaczona była!! Co o tym myślicie!!! Czekam na wasze rady!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebi ja Ci powiem, że to, że masz skok na wykresie nie musi oznaczać, że jest prawidłowa owulacja...i nawet jak jest @ nie oznacza to, że nie ma kłopotów, prl lubi rosnąć podczas stresu i u mnie np. jest to hiperprolaktynemia czynnościowa, dokładnie widać to jak byś zrobiła badanie z mtc(metoklopramidem)...tzw.prl po obciążeniu...Librunia to placuszki robisz powiadasz? Z jabłkami czy insze jakieś?;-) Ja nie mam ochoty na jedzenie wieczorami...dziwne uczucie, nie mieć ochoty jeść...rzadko miewałam coś takiego...
    Teraz gdyby nie ta diane i w ogóle ten mix hormonów, to było by wspaniale, tak podejrzewam...
    Uważam wracając do Wosebki, że powinnaś pogadać z ginekologiem o Waszych kłopotach a jak nie to zmienić ginekologa na kobietę...podejrzewam, że może kobietka inaczej Cię zrozumie i w tej kwestii pomoże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej AGA niestety ja Ci nie pomogę bo się na tym nie znam. Jak chcesz to mogę Ci na priv wysłać informacje na temat hormonów i ich norm tam są tabele. Może coś ci wyjaśnią.

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Wosebka wrote:
    mala29_ wrote:

Pewnie tak każda z nas ma jakąś granice wytrzymałości i bardzo dobrze Cie rozumiem. Może to najwyższy czas wziąć się za bary z przeciwnościami losu i pokazać mu że wy jesteście górą i nie dacie się tak łato. Że poradzicie sobie z wszystkim :).

Malutka uwierz staram sie:)naprawde:)i wiem ze m obwinia siebie o tą cała sytuacje:(i ja sie staram byc silna i mu nie okazywac tego:(ale czasami nie wytrzymuje:(wiem zejutro pewnie bedzie lepiej:)ale jednak powoli trace nadzieje na ten cud:(i już przestaje nawet marzyc o tym:(widocznie tak ma być..

dziecko-dziewczynka.gif
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Wosebka wrote:
    Libra wrote:
    Wosebko... nie płacz Kochana... prolaktyna jest bardzo dziwnym hormonem... m.in. wzrasta podczas stresu... a niestety Ty ostatnio znów masz go trochę...

hej Libra:)no troche mam..ale nie aż tyle..fakt jest problem z m:(ma taka bakterie w moczu ze idzie tylko na leki szpitalne...a do szpitala przyjac go nie chca:(bo stwierdzili ze to zas mało.....i lekarka rodzinna ma mu cos wypisać..takze jest problem:(ale tego wszystkiego dowiedziaąłm śięuz po badaniu..bo tak to pewnie by jeszcze większa była...

nie wiem czy wam pisałam, ale w styczniu badałam znów prolaktynę i wyszła ponad 40 (a miesiąc wcześniej trochę ponad 17) i wiesz od czego? dlatego, że dzień wcześniej byłam na saunie!!! przeczytałam na jakimś forum, że początkowo korzystanie z sauny podnosi prolaktynę...
    a moja koleżanka jak miała ciężki okres w pracy to miała 3-krotnie normę przekroczoną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2013, 19:56

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    hej AGA niestety ja Ci nie pomogę bo się na tym nie znam. Jak chcesz to mogę Ci na priv wysłać informacje na temat hormonów i ich norm tam są tabele. Może coś ci wyjaśnią.

Nno to podeślij mi kochana!!!
    mam normy podane też a prolaktyna górna norma 23 jest a ja mam monad 50 to to wiemy na czym stoję!!! W poniedziałek dzwonię do endo się umówić na wizytę!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gadaj głupot a ja tam w was wieże jak się uporacie porobicie wszystkie badania i wyleczycie to uda się wam i ja to wiem i mam takie przeczucia :)

Wosebka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    Libra wrote:
    Wosebka wrote:
    Libra wrote:

no wiesz ja na saunie nie byłam:)i dostaosowałm sie do wszystkich zaleceń pzred badaniem prl..więc nie bardzo z czego miałaby być podwyższona..

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... weź te wyniki i przyjeżdżaj w poniedziałek do mojego gina...będę czekać na Ciebie kochana ;-) Trzeba kuć żelazo póki gorące...to co spotkamy się kobietko ? ...i za chwilę coś sprawdzę...poczekaj....

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Witam TSH TSH 2,830 µIU/ml 0,270 4,200 N
    FSH FSH 6,55 mIU/ml
    LH LH 7,41 mIU/ml
    Prolaktyna Prolaktyna 50,08 ng/ml 4,79 23,30 H
    Testosteron Testosteron 43,50 ng/dl 6,00 82,00 N
    Eksport danych
    dziewczynki!!!
    Oto moje wyniki!!!

tsh ciut za wysokie
    prolaktyna za wysoko!!! nadmiar prolaktyny może obniżać progesteron... może tu jest pies pogrzebany!
    fsh, lh - ok; stosunek lh/fsh prawidłowy
    testosteron ok
    a estradiol robiłaś???

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    ... weź te wyniki i przyjeżdżaj w poniedziałek do mojego gina...będę czekać na Ciebie kochana ;-) Trzeba kuć żelazo póki gorące...to co spotkamy się kobietko ? ...i za chwilę coś sprawdzę...poczekaj....

Nie wiem czy już w poniedziałek będę miała na papierze z laboratorium!!
    Bo teraz wyniki na necie sprawdzałam!!! A w jakich godzinach przyjmuję ren gin w poniedziałek!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Wosebi ja Ci powiem, że to, że masz skok na wykresie nie musi oznaczać, że jest prawidłowa owulacja...i nawet jak jest @ nie oznacza to, że nie ma kłopotów, prl lubi rosnąć podczas stresu i u mnie np. jest to hiperprolaktynemia czynnościowa, dokładnie widać to jak byś zrobiła badanie z mtc(metoklopramidem)...tzw.prl po obciążeniu...Librunia to placuszki robisz powiadasz? Z jabłkami czy insze jakieś?;-) Ja nie mam ochoty na jedzenie wieczorami...dziwne uczucie, nie mieć ochoty jeść...rzadko miewałam coś takiego...
    Teraz gdyby nie ta diane i w ogóle ten mix hormonów, to było by wspaniale, tak podejrzewam...
    Uważam wracając do Wosebki, że powinnaś pogadać z ginekologiem o Waszych kłopotach a jak nie to zmienić ginekologa na kobietę...podejrzewam, że może kobietka inaczej Cię zrozumie i w tej kwestii pomoże.

Tiramisu, a drugi na biszkopcie z prażonymi jabłkami, bitą śmietana i orzechami:)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,1873

‹‹ 1923 1924 1925 1926 1927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ