X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 16-18-tej...a ja nie miałam wyników na papierze...mój gin ma zaufanie do tego co mówię...zajrzyj do linka powyżej...stosunek lh do fsh masz fajny, pcos nie masz ale jak zaniedbasz prl to będzie kłopot w którąś ze stron to pójdzie albo pcos albo niewydolność
    TSH jest około trzech więc nie jest źle ale mogłoby być do starań odrobinę mniejsze...można to ziołami zbić...troszkę jodu i powinno być git...

AGA 30 lubi tę wiadomość

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,1873

z tego artykułu wychodzi ze mam zły wynik:(

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra !!!!!!!!!!! Ale mi ślinka cieknie...przepsi z neta, czy własny? Mogę liczyć na przepis na priv ale tylko gdy będziesz miała więcej czasu...może do świąt zdążysz podesłać...mniam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:
    Witam TSH TSH 2,830 µIU/ml 0,270 4,200 N
    FSH FSH 6,55 mIU/ml
    LH LH 7,41 mIU/ml
    Prolaktyna Prolaktyna 50,08 ng/ml 4,79 23,30 H
    Testosteron Testosteron 43,50 ng/dl 6,00 82,00 N
    Eksport danych
    dziewczynki!!!
    Oto moje wyniki!!!

tsh ciut za wysokie
    prolaktyna za wysoko!!! nadmiar prolaktyny może obniżać progesteron... może tu jest pies pogrzebany!
    fsh, lh - ok; stosunek lh/fsh prawidłowy
    testosteron ok
    a estradiol robiłaś???

A widzisz o tym estradiolu zapomniałam ale ze września wynik mam dobry!!Jeszcze pójdę zrobić tą prolaktyne po wysiłku czy jak to się tam zwie!!
    No to chyba kochane mam problem na dłoni!! Teraz terapie hormony się unormują i do dzieła znowu!!

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    od 16-18-tej...a ja nie miałam wyników na papierze...mój gin ma zaufanie do tego co mówię...zajrzyj do linka powyżej...stosunek lh do fsh masz fajny, pcos nie masz ale jak zaniedbasz prl to będzie kłopot w którąś ze stron to pójdzie albo pcos albo niewydolność
    TSH jest około trzech więc nie jest źle ale mogłoby być do starań odrobinę mniejsze...można to ziołami zbić...troszkę jodu i powinno być git...

No to jadę w poniedziałek do tego gina kochana!!! Nie ma na co czekać!!!-)

Amicizia, mala29_, Libra, Dodi, kiti, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Libra !!!!!!!!!!! Ale mi ślinka cieknie...przepsi z neta, czy własny? Mogę liczyć na przepis na priv ale tylko gdy będziesz miała więcej czasu...może do świąt zdążysz podesłać...mniam...

w poniedziałek mam wolne, więc wtedy Ci wyślę:)
    Tiramisu - mam od koleżanki
    ten z jabłkami od teściowej:)

Fedra lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i taka postawa mi się podoba :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    muzarcia wrote:

nie łam się! niewiele przekraczasz, a prolaktynę bardzo łatwo zbić bromkiem

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Wosebka wrote:
    muzarcia wrote:

nie łam się! niewiele przekraczasz, a prolaktynę bardzo łatwo zbić bromkiem

no to chyba musze gina odwiedzić w poniedziałek:)

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednostki się zgadzają? WOSEBKA zaraz poszukam swoje wyniki ale ja mam prl coś ponad 4700 i to jest zły wynik!!!!! No więc podaj wynik mi tu z jednostkami, chyba, że są takie same jak tam pod tym linkiem...zaraz obejrzymy....ach i bez badania nasienia Twojego m, sie nie obędzie za jakiś czas po wyleczeniu...zbieraj już żeby była kaska ok 130 złotych kosztuje...w końcu musisz wiedzieć dokładnie co jest i jak faktycznie jest źle...poza tym m. nie pracuje to jak by poleżał jak go pan bóg stworzył więcej to by na dobre żołnierzykom wyszło...powiedz, że ciocia muzarcia radzi leżeć więcej nago w ciągu dnia....i podkładać żelowe podkładki chłodzące pod jego magazyn jak siedzi na wózku przynajmniej w domu...jak są staniki chłodzące to trzeba spróbować schłodzić i te miejsca...gra warta świeczki ale najpierw trzeba zbadać nasienie a nie gdybać...

Libra, Wosebka, Amicizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziewczynki!!! dzięki za poradę i ocenę wyników!!!
    Miłej nocki jutro zajrzę do was!!! Papatki!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproś o komplet badań a my tu je obcykamy, do gina pójdziesz z diagnozą ha ha wosebko...głowa do góry!!!

AGA 30, Libra, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    A jednostki się zgadzają? WOSEBKA zaraz poszukam swoje wyniki ale ja mam prl coś ponad 4700 i to jest zły wynik!!!!! No więc podaj wynik mi tu z jednostkami, chyba, że są takie same jak tam pod tym linkiem...zaraz obejrzymy....ach i bez badania nasienia Twojego m, sie nie obędzie za jakiś czas po wyleczeniu...zbieraj już żeby była kaska ok 130 złotych kosztuje...w końcu musisz wiedzieć dokładnie co jest i jak faktycznie jest źle...poza tym m. nie pracuje to jak by poleżał jak go pan bóg stworzył więcej to by na dobre żołnierzykom wyszło...powiedz, że ciocia muzarcia radzi leżeć więcej nago w ciągu dnia....i podkładać żelowe podkładki chłodzące pod jego magazyn jak siedzi na wózku przynajmniej w domu...jak są staniki chłodzące to trzeba spróbować schłodzić i te miejsca...gra warta świeczki ale najpierw trzeba zbadać nasienie a nie gdybać...

eno... Ty na pewno miałaś w innej normie mIU/l... a Wosebka ng/ml... mam rację?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Uciekam dziewczynki!!! dzięki za poradę i ocenę wyników!!!
    Miłej nocki jutro zajrzę do was!!! Papatki!!:-)

Ciebie też rozcykamy;) hehehe
    papapa:*

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:

na wniku mam tak : prolaktyna wynik 26,95 ng/ml min.5 max 35 a normy nie podali..no kochana z tym badaniem moze być ciężko..ale nie chcialabym tu na forum o tym pisac..zaakceptuj zaproszenie do przyjaciółek to Ci napisze o co kaman:)aha no i kochana mój m pracuje:)wiec nie bardzo w ciagu dnia tak moze..ale z tymi wkładkami zelowymi to nie jest zły pomysł:)

Libra lubi tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma to jak porady cioteczki muzarci :) :) :) one zawsze są świetne i przydatne :)

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Aga to ja się bardzo cieszę...tak trzymaj...a ja mam nadzieję, że mój gin okaże się Twoim ginem...ale jak chcesz prywatnie to w środę...acha i lecząc prl możesz dalej się starać bez problemu Aga i Ty Wosebko też...jeśli tylko prl jest Waszym problemem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne mała jak Ty coś powiesz he he tak jakoś mi się pomyślało...fajnie tu posiedzieć z Wami...a w sumie co tak milczysz? już po owu? zaraz zerknę na Twój wykresik...wg Twojego laboru to normy są od 5 do 35 także w normie jest ale do starań jak jest poniżej środkowej normy jest super....wcale się nie masz aż tak bardzo co martwić...nie patrz na wyniki norm na tej stronie gdy nie masz podanych jednostek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2013, 20:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mogła się podnieść odrobinę...znaczy, że Wosebko w tej materii jest dobrze...a szukałaś u Was laboru co się zajmuje badaniami? Jak byś powiedziała dziewczynom w laboratorium, że jest jak jest a zdążyłabyś przed 30 minutami nawet autem dowieźć nasienie, to myślę, że zrobiłyby na cito nawet w nocy...jak zaczniesz mówić o tym Waszym problemie tam gdzie trzeba, to ludzie nie są tacy źli i pomogą...tylko czy jest blisko Was jakiekolwiek laboratorium które robi to badanie...

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    I mogła się podnieść odrobinę...znaczy, że Wosebko w tej materii jest dobrze...a szukałaś u Was laboru co się zajmuje badaniami? Jak byś powiedziała dziewczynom w laboratorium, że jest jak jest a zdążyłabyś przed 30 minutami nawet autem dowieźć nasienie, to myślę, że zrobiłyby na cito nawet w nocy...jak zaczniesz mówić o tym Waszym problemie tam gdzie trzeba, to ludzie nie są tacy źli i pomogą...tylko czy jest blisko Was jakiekolwiek laboratorium które robi to badanie...

napisałam Ci na priv jak to jest u nas z tym badaniem..

dziecko-dziewczynka.gif
‹‹ 1924 1925 1926 1927 1928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ