SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Dzień dobry Kobietki!!!
    Jak tam wtorkowy poranek bo u mnie pranie się pierze zmywarka naczynia tez pierze nie wiem czy starczy mi werwy żeby wyciągnąć czyste ha ha ha!!
    Na basen chce jechać a tu kapie i kapie mi już 7 dzień normalnie szok!!!:-)
    Spałam jak małe dziecko albo i lepiej dziś!!!:-):-)

oj też bym chciała mieć zmywarke ;)
    nie nawidze zmywać naczyc ;/

Blondi,

1) Bardzo dobre starankowe nastawienie! Pogratulować :)

2) Nie chcę wyjść na jakiegoś snoba, ale NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻYCIA BEZ ZMYWARKI! Jeśli któraś z Was chce zmywarę, ale się waha, to ja polecam z czystego serca! Oszczędza się czas, nie wykonuje się znienawidzonej czynności, oszczędza się wodę... Same plusy! W małej kuchni też się zmieści - my mamy zmywarę pod lodówką :)

u mnie jest zasada... każdy zmywa po sobie:) więc mi zmywanie dziennie zajmuje nie więcej jak 5 min.

a co z garami?
    :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Dzień dobry Kobietki!!!
    Jak tam wtorkowy poranek bo u mnie pranie się pierze zmywarka naczynia tez pierze nie wiem czy starczy mi werwy żeby wyciągnąć czyste ha ha ha!!

Blondi,

2) Nie chcę wyjść na jakiegoś snoba, ale NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻYCIA BEZ ZMYWARKI! Jeśli któraś z Was chce zmywarę, ale się waha, to ja polecam z czystego serca! Oszczędza się czas, nie wykonuje się znienawidzonej czynności, oszczędza się wodę... Same plusy! W małej kuchni też się zmieści - my mamy zmywarę pod lodówką :)

u mnie jest zasada... każdy zmywa po sobie:) więc mi zmywanie dziennie zajmuje nie więcej jak 5 min.

fajnie masz ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Ja też polecam zmywarkę, choć jeśli chodzi o ułatwienie znienawidzonych czynności - mnie bardziej przydałaby się "prasowarka".

Ten problem rozwiązałam inaczej - po prostu nie prasuję :P

ja też wszytkiego nie prasuje tylko to co naprawde wymaga tego

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś też bardzo chciałam zmywarkę, ale odkąd zobaczyłam jak to wygląda naprawdę to nieco mój zapał do kupna poluzował...przecież naczynia do zmywarki,żeby włożyć trzeba przygotować - a więc nieco uprzątnąć z nich, jakbym miała tak każdy talerz przygotowywać (a potem co gorsza nie zawsze wyjmować domyte naczynia) i jeszcze te wszystkie tabletki, nabłyszczacze itd...i to już wolę zmywać normalnie :) Poprawcie mnie jeśli się mylę :)
    U nas dzielimy się obowiązkami...więc jak ja sterczę przy garach to Stary zmywa...i na odwrót...jakoś zawsze któreś się domyśli :)

Kaja, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Ja też polecam zmywarkę, choć jeśli chodzi o ułatwienie znienawidzonych czynności - mnie bardziej przydałaby się "prasowarka".

NO ego to nie wymyślili jeszcze he he!!!
    :-)

ja uwielbiam prasować... mnie to bardzo relaksuje:)

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam kupować ubrania pod tym kątem:) A jeśli chodzi o rzeczy które absolutnie trzeba prasować - znalazłam wreszcie plus mieszkania pod małą miejscowością - oddałam przed świętami do prania, krochmalenia i maglowania wszystkie obrusy jakie miałam w domu i zapłaciłam w miejscowej pralni 48 zł. Cena warta rozważenia jeśli ktoś tak jak ja nienawidzi prasować...

Blondi22, Shagga_80, mauysia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
    gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
    Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
    anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
    mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopol (10.10.2013)
    Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
    ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …...wielkopolskie(26.10.2013)
    Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
    Nina82…………..10…..30lat………FASOLINKA……. Śląskie
    Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie
    Malvinka...............4......25lat……....FASOLINKA…….dolnośląskie
    kiti.........................5......25lat….OCZEK NA POTW….małopolskie
    Kaja.......................2......32lat...........09.03……….…..pomorskie
    a-koczek……….... 7 .…32lata…….. 12.03……………war-maz
    Karoam..............2......27lat............15.03..................Egipt
    gocha04...............4......27lat............20.03..................mazowieckie
    natusia.................4.......27lat............20.03..................kuj-pom
    Mała29...............91......29lat............20.03...................Wielka Brytania
    Libra.....................6..... 30lat............23.03...................łódzkie
    Rucia....................17....26lat............28.03..................mazowieckie
    Dodi ......................5.....29lat...........29.03..................śląskie
    sylwia1985.............8.....27lat...........01.04..................podkarpackie
    Muska....................3…..31lat...........07.04..................dolnośląskie
    Plemniczka……….1…...28lat…….…09.04…………..śląskie

AGA 30, karoam, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam być w czwartek na rozmowie o staż z przedłużeniem umowy po stażu...to będę jako wizytówka...he he w cukierni...dobre i to!

Blondi22, Shagga_80, AGA 30, mauysia, Libra, Fedra, Wosebka, Dodi lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jakaś inna jestem, bo lubię prasować. Zazwyczaj stoję przy desce ok 1,5h bo zbieram sobie sporą stertę rzeczy. Zmywać też nie lubię i dlatego mam zmywarkę. Jak ja kiedyś bez niej żyłam ;)

Człowiek szybko przywiązuje się do tego co dobre.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Libra wrote:
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Dzień dobry Kobietki!!!

Blondi,

a co z garami?
    :)

no właśnie... z garami... ile mam zmywać 1-2 garki, talerz i szklankę? bo resztę każy po sobie pozmywa zaraz po zjedzeniu czy to śniadania, obiadu czy kolacji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Jak Kuba był mały to wszystkie Jego ubranka po praniu szły do prasowania...a wtedy i przy okazji nasze...M A S A K R A! Ale ostatnio wyluzowałam...prasuję co niektóre, które tego naprawdę wymagają...a najczęściej prasuje mi Mama, bo akurat się zdarza, że siedzi z Młodym, gdy ja mam rozstawione pranie na suszarce :D

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga 80 u nas też jest tak a jak ogarniamy chałupę to mój odkurza a ja reszta

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Laski mam być w czwartek na rozmowie o staż z przedłużeniem umowy po stażu...to będę jako wizytówka...he he w cukierni...dobre i to!

o trzymam kciuki o pozytywną rozmowe ;)

a.png
    a.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was będe nadrabiaćale na początek

KOMUNIKAT:
    Uprasza się na razie grzecznie aby nie wysyłać mi wiadomości o modlitwach wierze i tych różnych rzeczach co to mają mi pomóc w zajściu w ciaże...
    Jesli jeszcze raz przeczytam że mam się nie poddawać bo wiara czyni cuda to uwierzcie obiecuje to Wam jak tu stoje że usunę swoje konto i zniknę nawet z FB czy NK...

OGŁOSZENIA DUSZPASTERSKIE BĘDA PÓŹNIEJ

ACHA I DZIEŃ DOBRY :)

karoam, Blondi22, mauysia, Libra, Muska, Effcia28, Wosebka, ann2224, Dodi, she, gadgeta lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Kiedyś też bardzo chciałam zmywarkę, ale odkąd zobaczyłam jak to wygląda naprawdę to nieco mój zapał do kupna poluzował...przecież naczynia do zmywarki,żeby włożyć trzeba przygotować - a więc nieco uprzątnąć z nich, jakbym miała tak każdy talerz przygotowywać (a potem co gorsza nie zawsze wyjmować domyte naczynia) i jeszcze te wszystkie tabletki, nabłyszczacze itd...i to już wolę zmywać normalnie :) Poprawcie mnie jeśli się mylę :)
    U nas dzielimy się obowiązkami...więc jak ja sterczę przy garach to Stary zmywa...i na odwrót...jakoś zawsze któreś się domyśli :)

A ja tam nie narzekam na moją zmywarkę bo przy takim myciu jak u nas myje 3 -4 razy w tygodniu to pracuję dobrze !! Kontrolki zawsze zaswiecą jak czegoś trzeba dolać a jak się soli pilnuje to myje dobrze bo woda miękka jest!!! Czasem tylko coś tam zauważe że coś nie domyło ale poza tym to jest ok!!! A naczyń nawet nie płukam jak do zmywary wsadzam tylko resztki do kosza albo do psa i tyle!!!:-):-)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Jak Kuba był mały to wszystkie Jego ubranka po praniu szły do prasowania...a wtedy i przy okazji nasze...M A S A K R A! Ale ostatnio wyluzowałam...prasuję co niektóre, które tego naprawdę wymagają...a najczęściej prasuje mi Mama, bo akurat się zdarza, że siedzi z Młodym, gdy ja mam rozstawione pranie na suszarce :D

no ja kiedyś jak moj kuba był mały też jego ubranka wszystkie prasowałam a teraz to nawet mi sie nie chce i nie lubie

Shagga_80 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:

Plusy posiadania mamy blisko :)
    Czy przypadkiem nie nastawiasz tego prania jak mama ma przyjechać ;) ?

Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Fedrus!
    I dziekuje za wstawienie do tabelki :)

Fedra lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam Baby, bo Młody już na kolanach mi siedzi ...i bawi się moimi włosami (a dokładnie warkoczem :D ).
    Może uda mi się Go namówić na spacer...chociaż po wczorajszym "wypadku" jest zrażony i juz raz "powiedział", że nie pójdzie, bo zrobi bach....ehhhh.

Muzarciu powodzenia na rozmowie :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Zaraz Was będe nadrabiaćale na początek

KOMUNIKAT:
    Uprasza się na razie grzecznie aby nie wysyłać mi wiadomości o modlitwach wierze i tych różnych rzeczach co to mają mi pomóc w zajściu w ciaże...
    Jesli jeszcze raz przeczytam że mam się nie poddawać bo wiara czyni cuda to uwierzcie obiecuje to Wam jak tu stoje że usunę swoje konto i zniknę nawet z FB czy NK...

OGŁOSZENIA DUSZPASTERSKIE BĘDA PÓŹNIEJ

ACHA I DZIEŃ DOBRY :)

Ale wejście!!!!!Bomba :-):-)
    Witaj Fredziuniu!!!:-)

Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1953 1954 1955 1956 1957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ