plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Libra wrote:mauysia wrote:Blondi22 wrote:AGA 30 wrote:Dzień dobry Kobietki!!!
Jak tam wtorkowy poranek bo u mnie pranie się pierze zmywarka naczynia tez pierze nie wiem czy starczy mi werwy żeby wyciągnąć czyste ha ha ha!!
Na basen chce jechać a tu kapie i kapie mi już 7 dzień normalnie szok!!!
Spałam jak małe dziecko albo i lepiej dziś!!!
oj też bym chciała mieć zmywarke
nie nawidze zmywać naczyc ;/
Blondi,
1) Bardzo dobre starankowe nastawienie! Pogratulować
2) Nie chcę wyjść na jakiegoś snoba, ale NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻYCIA BEZ ZMYWARKI! Jeśli któraś z Was chce zmywarę, ale się waha, to ja polecam z czystego serca! Oszczędza się czas, nie wykonuje się znienawidzonej czynności, oszczędza się wodę... Same plusy! W małej kuchni też się zmieści - my mamy zmywarę pod lodówką
u mnie jest zasada... każdy zmywa po sobie:) więc mi zmywanie dziennie zajmuje nie więcej jak 5 min.
a co z garami?
-
Libra wrote:mauysia wrote:Blondi22 wrote:AGA 30 wrote:Dzień dobry Kobietki!!!
Jak tam wtorkowy poranek bo u mnie pranie się pierze zmywarka naczynia tez pierze nie wiem czy starczy mi werwy żeby wyciągnąć czyste ha ha ha!!
Blondi,
2) Nie chcę wyjść na jakiegoś snoba, ale NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻYCIA BEZ ZMYWARKI! Jeśli któraś z Was chce zmywarę, ale się waha, to ja polecam z czystego serca! Oszczędza się czas, nie wykonuje się znienawidzonej czynności, oszczędza się wodę... Same plusy! W małej kuchni też się zmieści - my mamy zmywarę pod lodówką
u mnie jest zasada... każdy zmywa po sobie:) więc mi zmywanie dziennie zajmuje nie więcej jak 5 min.
fajnie masz -
mauysia wrote:Ola_czeka wrote:Ja też polecam zmywarkę, choć jeśli chodzi o ułatwienie znienawidzonych czynności - mnie bardziej przydałaby się "prasowarka".
Ten problem rozwiązałam inaczej - po prostu nie prasuję
ja też wszytkiego nie prasuje tylko to co naprawde wymaga tego -
nick nieaktualnyKiedyś też bardzo chciałam zmywarkę, ale odkąd zobaczyłam jak to wygląda naprawdę to nieco mój zapał do kupna poluzował...przecież naczynia do zmywarki,żeby włożyć trzeba przygotować - a więc nieco uprzątnąć z nich, jakbym miała tak każdy talerz przygotowywać (a potem co gorsza nie zawsze wyjmować domyte naczynia) i jeszcze te wszystkie tabletki, nabłyszczacze itd...i to już wolę zmywać normalnie
Poprawcie mnie jeśli się mylę
U nas dzielimy się obowiązkami...więc jak ja sterczę przy garach to Stary zmywa...i na odwrót...jakoś zawsze któreś się domyśliKaja, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Ola_czeka wrote:Ja też polecam zmywarkę, choć jeśli chodzi o ułatwienie znienawidzonych czynności - mnie bardziej przydałaby się "prasowarka".
NO ego to nie wymyślili jeszcze he he!!!
ja uwielbiam prasować... mnie to bardzo relaksuje:)Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja też zaczynam kupować ubrania pod tym kątem:) A jeśli chodzi o rzeczy które absolutnie trzeba prasować - znalazłam wreszcie plus mieszkania pod małą miejscowością - oddałam przed świętami do prania, krochmalenia i maglowania wszystkie obrusy jakie miałam w domu i zapłaciłam w miejscowej pralni 48 zł. Cena warta rozważenia jeśli ktoś tak jak ja nienawidzi prasować...
Blondi22, Shagga_80, mauysia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopol (10.10.2013)
Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …...wielkopolskie(26.10.2013)
Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
Nina82…………..10…..30lat………FASOLINKA……. Śląskie
Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie
Malvinka...............4......25lat……....FASOLINKA…….dolnośląskie
kiti.........................5......25lat….OCZEK NA POTW….małopolskie
Kaja.......................2......32lat...........09.03……….…..pomorskie
a-koczek……….... 7 .…32lata…….. 12.03……………war-maz
Karoam..............2......27lat............15.03..................Egipt
gocha04...............4......27lat............20.03..................mazowieckie
natusia.................4.......27lat............20.03..................kuj-pom
Mała29...............91......29lat............20.03...................Wielka Brytania
Libra.....................6..... 30lat............23.03...................łódzkie
Rucia....................17....26lat............28.03..................mazowieckie
Dodi ......................5.....29lat...........29.03..................śląskie
sylwia1985.............8.....27lat...........01.04..................podkarpackie
Muska....................3…..31lat...........07.04..................dolnośląskie
Plemniczka……….1…...28lat…….…09.04…………..śląskie
AGA 30, karoam, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
to jakaś inna jestem, bo lubię prasować. Zazwyczaj stoję przy desce ok 1,5h bo zbieram sobie sporą stertę rzeczy. Zmywać też nie lubię i dlatego mam zmywarkę. Jak ja kiedyś bez niej żyłam
Człowiek szybko przywiązuje się do tego co dobre.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyMuska wrote:Libra wrote:mauysia wrote:Blondi22 wrote:AGA 30 wrote:Dzień dobry Kobietki!!!
Blondi,
a co z garami?
no właśnie... z garami... ile mam zmywać 1-2 garki, talerz i szklankę? bo resztę każy po sobie pozmywa zaraz po zjedzeniu czy to śniadania, obiadu czy kolacji... -
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:mauysia wrote:Ola_czeka wrote:Ja też polecam zmywarkę, choć jeśli chodzi o ułatwienie znienawidzonych czynności - mnie bardziej przydałaby się "prasowarka".
ja też wszytkiego nie prasuje tylko to co naprawde wymaga tego
Jak Kuba był mały to wszystkie Jego ubranka po praniu szły do prasowania...a wtedy i przy okazji nasze...M A S A K R A! Ale ostatnio wyluzowałam...prasuję co niektóre, które tego naprawdę wymagają...a najczęściej prasuje mi Mama, bo akurat się zdarza, że siedzi z Młodym, gdy ja mam rozstawione pranie na suszarceBlondi22 lubi tę wiadomość
-
Zaraz Was będe nadrabiaćale na początek
KOMUNIKAT:
Uprasza się na razie grzecznie aby nie wysyłać mi wiadomości o modlitwach wierze i tych różnych rzeczach co to mają mi pomóc w zajściu w ciaże...
Jesli jeszcze raz przeczytam że mam się nie poddawać bo wiara czyni cuda to uwierzcie obiecuje to Wam jak tu stoje że usunę swoje konto i zniknę nawet z FB czy NK...
OGŁOSZENIA DUSZPASTERSKIE BĘDA PÓŹNIEJ
ACHA I DZIEŃ DOBRYkaroam, Blondi22, mauysia, Libra, Muska, Effcia28, Wosebka, ann2224, Dodi, she, gadgeta lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Kiedyś też bardzo chciałam zmywarkę, ale odkąd zobaczyłam jak to wygląda naprawdę to nieco mój zapał do kupna poluzował...przecież naczynia do zmywarki,żeby włożyć trzeba przygotować - a więc nieco uprzątnąć z nich, jakbym miała tak każdy talerz przygotowywać (a potem co gorsza nie zawsze wyjmować domyte naczynia) i jeszcze te wszystkie tabletki, nabłyszczacze itd...i to już wolę zmywać normalnie
Poprawcie mnie jeśli się mylę
U nas dzielimy się obowiązkami...więc jak ja sterczę przy garach to Stary zmywa...i na odwrót...jakoś zawsze któreś się domyśli
A ja tam nie narzekam na moją zmywarkę bo przy takim myciu jak u nas myje 3 -4 razy w tygodniu to pracuję dobrze !! Kontrolki zawsze zaswiecą jak czegoś trzeba dolać a jak się soli pilnuje to myje dobrze bo woda miękka jest!!! Czasem tylko coś tam zauważe że coś nie domyło ale poza tym to jest ok!!! A naczyń nawet nie płukam jak do zmywary wsadzam tylko resztki do kosza albo do psa i tyle!!! -
Shagga_80 wrote:Blondi22 wrote:mauysia wrote:Ola_czeka wrote:Ja też polecam zmywarkę, choć jeśli chodzi o ułatwienie znienawidzonych czynności - mnie bardziej przydałaby się "prasowarka".
Jak Kuba był mały to wszystkie Jego ubranka po praniu szły do prasowania...a wtedy i przy okazji nasze...M A S A K R A! Ale ostatnio wyluzowałam...prasuję co niektóre, które tego naprawdę wymagają...a najczęściej prasuje mi Mama, bo akurat się zdarza, że siedzi z Młodym, gdy ja mam rozstawione pranie na suszarce
no ja kiedyś jak moj kuba był mały też jego ubranka wszystkie prasowałam a teraz to nawet mi sie nie chce i nie lubieShagga_80 lubi tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Blondi22 wrote:mauysia wrote:Ola_czeka wrote:Ja też polecam zmywarkę, choć jeśli chodzi o ułatwienie znienawidzonych czynności - mnie bardziej przydałaby się "prasowarka".
Jak Kuba był mały to wszystkie Jego ubranka po praniu szły do prasowania...a wtedy i przy okazji nasze...M A S A K R A! Ale ostatnio wyluzowałam...prasuję co niektóre, które tego naprawdę wymagają...a najczęściej prasuje mi Mama, bo akurat się zdarza, że siedzi z Młodym, gdy ja mam rozstawione pranie na suszarce
Plusy posiadania mamy blisko
Czy przypadkiem nie nastawiasz tego prania jak mama ma przyjechać?
Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZmykam Baby, bo Młody już na kolanach mi siedzi ...i bawi się moimi włosami (a dokładnie warkoczem
).
Może uda mi się Go namówić na spacer...chociaż po wczorajszym "wypadku" jest zrażony i juz raz "powiedział", że nie pójdzie, bo zrobi bach....ehhhh.
Muzarciu powodzenia na rozmowie -
nick nieaktualnyFedra wrote:Zaraz Was będe nadrabiaćale na początek
KOMUNIKAT:
Uprasza się na razie grzecznie aby nie wysyłać mi wiadomości o modlitwach wierze i tych różnych rzeczach co to mają mi pomóc w zajściu w ciaże...
Jesli jeszcze raz przeczytam że mam się nie poddawać bo wiara czyni cuda to uwierzcie obiecuje to Wam jak tu stoje że usunę swoje konto i zniknę nawet z FB czy NK...
OGŁOSZENIA DUSZPASTERSKIE BĘDA PÓŹNIEJ
ACHA I DZIEŃ DOBRY
Ale wejście!!!!!Bomba
Witaj Fredziuniu!!!Libra, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość