plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
mala29_ wrote:to ciesze się bardzo jesteś dzielna
i oby teraz ten cykl był tym szczęśliwym dla ciebie
będę trzymać kciuki teraz za ciebie
Od następnego bo czeka mnie jeszcze to drugie badanie i jeszcze ten miesiąc mam się wstrzymać
A Tobie nie poradzili żebyś zrobiła sobie takie badanie?jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Dzięki Librunia...a co to za wariaty, bobasy, bosiany, motylki i amorki tu latają? Czyja to sprawka?
Już wrzucę na fb próbne foty bo ten dach to teraz jest całkiem prawie płaski i będą o 30-do 50 cm nadbudowane ściany nad dachem i na to krokwie i dopiero dach...a ten balkon ma być z pokojem letnim dla gości np albo na amory nasze hehe wieża obserwacyjna na sarny, dziki, bażanty i nasze kurki;-)
to sprawka Meginki;) a później poszło po sznureczku;)
wieszanie prania mnie zmordowało... lecę m obiad uszykować, bo na 14-tą do pracy:(... będę później jak dam radę, albo wieczorkiem -
cześć kto mnie nie widział z rana. Trochę odciągneli mnie od forum, ale już jestem.
Libra to faktycznie nie ciekawą nockę miałaś. Też dziś nie spokojnie spałam i zbudziłam się o 3 i później też.
Effcia, ale walnęło w dół. I castagnusa nie bierz z bromkiem, bo to są podobne właściwiści tylko castagnus to ziółka, a bromek to mega hormony. Też go brałam. Na szczęście dobrze go znosiłam.
Muzarcia będziesz miała super obserwatorium dzikich zwierząt jak już będzie daszek i poddasze użytkowe.I wy z M będziecie tam pierwszymi dzikimi zwierzakami hehe
Libra lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Aga tez nie mogłam wstawić motylków, a dopiero później obczaiłam, że link się nie mieści i nie wkleja w całości. Także musisz coś usunąć ze stopki. Ja usunęłam cytat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 11:12
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
gocha04 wrote:cześć kto mnie nie widział z rana. Trochę odciągneli mnie od forum, ale już jestem.
Libra to faktycznie nie ciekawą nockę miałaś. Też dziś nie spokojnie spałam i zbudziłam się o 3 i później też.
Effcia, ale walnęło w dół. I castagnusa nie bierz z bromkiem, bo to są podobne właściwiści tylko castagnus to ziółka, a bromek to mega hormony. Też go brałam. Na szczęście dobrze go znosiłam.
Muzarcia będziesz miała super obserwatorium dzikich zwierząt jak już będzie daszek i poddasze użytkowe.I wy z M będziecie tam pierwszymi dzikimi zwierzakami hehe
no już mi właśnie Libra pisała:)mam brać tylko pół tabletki mam nadzieję ,że mnie nie powali:)Libra, jeju lubią tę wiadomość
-
Effcia ja przez chyba 2 dni brałam 1/4 tabl, żeby organizm przyzwyczaić później z 3 dni 1/2 i całą. I broń boże nie pij alkoholu, bo nasilają się skutki negatywne.
Beata, poszłaś łapać witaminę D?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 11:23
Beata lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
mala29_ wrote:Effcia28 wrote:mala29_ wrote:a jakie badanie?
Histeroskopie
a powiedz mi effcia czy twoje wyniki wyszły ok ? nie miałaś żadnych zrostów, czy jakiś zmian w macicy ?
ja nie dostałam jeszcze wyników tylko lekarz mi powiedział ,że mam jajowdy drożne.Wynik będzie w czwartek z płytą.Zapisał mnie też na tą histeroskopię bo jest dokładniejszym badaniem bo tam wkładają kamerkę i widać dokładniej jak wygląda macica,czy są zrosty,polipy,torbiele,nowotwory itd no i mówił,że jajowody tym badaniem też są dokładniej zbadanejeju lubi tę wiadomość
-
gocha04 wrote:Effcia ja przez chyba 2 dni brałam 1/4 tabl, żeby organizm przyzwyczaić później z 3 dni 1/2 i całą. I broń boże nie pij alkoholu, bo nasilają się skutki negatywne.
Beata, poszłaś łapać witaminę D?
to takie cholerstwo jest?mówił,że trzy miesiące mam to brać
Dziękuję za informacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 11:27
jeju lubi tę wiadomość
-
no ja poczytałam troche o tym i takie badania najczęściej się robi jak są podejrzenia że są jakieś zmiany ale wiesz co kraj to obyczaj. Mi lekarka powiedziała że wszystko jest dobrze i dostałam na 6 miesięcy CLO a potem najprawdopodobniej będą mnie przygotowywać do in- vitro., ale to dopiero za 6 miesięcyW kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
nick nieaktualnyEffcia a dawka jaką masz brać na stałe do czasu odwołania to ile masz dziennie? Bo tak Ci powiem jak nie wiesz....wczoraj usłyszałam od profesora endo...bromokryptynę "bromergon" bierze pani wieczorem i to zaraz po sytym posiłku, nie dwie trzy minuty później tylko zaraz po...popijając sowicie wodą lub czymś innym łagodnym....do tego jak to możłiwe zaczyna pani przez tydzień wprowadzać tabletki od 1/4 i późńiej więcej...po trochu powoli wprowadzać....żeby nie było nudności, mdłośći ,wymiotów...jak się pojawią przy większej dawce i zawsze próbować wieczorem to podzielić dawkę na dwie części i zrobić tak samo, po śniadaniu zaraz i po kolacji drugą porcję...mam dwie dziennie zapisane effcia i powiem Ci, że dalej jestem na jednej wieczorem...nie mogę inaczej...
jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybromergon min. 6 miesięcy z tego co kojarzę ale pewnie nie masz wielkich zaburzeń hormo. i dlatego tak krótko...idę dalej dziewczyny...dzięki za wszystkie odpowiedzi...u nas słońce i zero śniegu, co nie Aga?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 11:31
jeju lubi tę wiadomość
-
muzarcia wrote:Effcia a dawka jaką masz brać na stałe do czasu odwołania to ile masz dziennie? Bo tak Ci powiem jak nie wiesz....wczoraj usłyszałam od profesora endo...bromokryptynę "bromergon" bierze pani wieczorem i to zaraz po sytym posiłku, nie dwie trzy minuty później tylko zaraz po...popijając sowicie wodą lub czymś innym łagodnym....do tego jak to możłiwe zaczyna pani przez tydzień wprowadzać tabletki od 1/4 i późńiej więcej...po trochu powoli wprowadzać....żeby nie było nudności, mdłośći ,wymiotów...jak się pojawią przy większej dawce i zawsze próbować wieczorem to podzielić dawkę na dwie części i zrobić tak samo, po śniadaniu zaraz i po kolacji drugą porcję...mam dwie dziennie zapisane effcia i powiem Ci, że dalej jestem na jednej wieczorem...nie mogę inaczej...
ja mam brać pól tabletki wieczorem,ale zrobię tak,że najpierw wezmę po 1/4co by się nauczyć do niej.Zapomniałam zapytać jaki był wynik wogólę tej prolaktyny po obciążeniu,bo po tym zastrzyku byłam lekko naćpana.Mam nadzieję że na wypisie ze szpitala będzie napisane:)jeju lubi tę wiadomość
-
mala29_ wrote:no ja poczytałam troche o tym i takie badania najczęściej się robi jak są podejrzenia że są jakieś zmiany ale wiesz co kraj to obyczaj. Mi lekarka powiedziała że wszystko jest dobrze i dostałam na 6 miesięcy CLO a potem najprawdopodobniej będą mnie przygotowywać do in- vitro., ale to dopiero za 6 miesięcy
ja mam to zlecone bo poroniłam dwa razy-zobaczymy jaki będzie wynik tej histeroskopi,ja myślę że raczej jest tam ok bo ja już jedno zdrowe dziecko mam:)jeju lubi tę wiadomość
-
Librus- mam nadzie je, ze szybciutko sie lepiej poczujesz
I nie ukrywam, ze byloby milo gdyby te przypadlosci oznaczaly jakas fasolke
Ja zaraz uciekam na przerwe, a po drodze zapytam w aptece czy maja magnez+B6, powinien byc teraz ten ogarniety doktor, ktory po angielsku kumejszynWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 11:34
-
Effcia28 wrote:mala29_ wrote:no ja poczytałam troche o tym i takie badania najczęściej się robi jak są podejrzenia że są jakieś zmiany ale wiesz co kraj to obyczaj. Mi lekarka powiedziała że wszystko jest dobrze i dostałam na 6 miesięcy CLO a potem najprawdopodobniej będą mnie przygotowywać do in- vitro., ale to dopiero za 6 miesięcy
ja mam to zlecone bo poroniłam dwa razy-zobaczymy jaki będzie wynik tej histeroskopi,ja myślę że raczej jest tam ok bo ja już jedno zdrowe dziecko mam:)
to dlatego Effcia masz to badanie ja nigdy nie byłam w ciąży i dlatego nie potrzebuje tego badania.Będę trzymać kciuki żeby badanie wyszło jak najlepiej
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke