plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
mala29_ wrote:to ciesze się bardzo jesteś dzielna
i oby teraz ten cykl był tym szczęśliwym dla ciebie
będę trzymać kciuki teraz za ciebie 
Od następnego bo czeka mnie jeszcze to drugie badanie i jeszcze ten miesiąc mam się wstrzymać
A Tobie nie poradzili żebyś zrobiła sobie takie badanie?
jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Dzięki Librunia...a co to za wariaty, bobasy, bosiany, motylki i amorki tu latają? Czyja to sprawka?
Już wrzucę na fb próbne foty bo ten dach to teraz jest całkiem prawie płaski i będą o 30-do 50 cm nadbudowane ściany nad dachem i na to krokwie i dopiero dach...a ten balkon ma być z pokojem letnim dla gości np albo na amory nasze hehe wieża obserwacyjna na sarny, dziki, bażanty i nasze kurki;-)
to sprawka Meginki;) a później poszło po sznureczku;)
wieszanie prania mnie zmordowało... lecę m obiad uszykować, bo na 14-tą do pracy:(... będę później jak dam radę, albo wieczorkiem -
cześć kto mnie nie widział z rana. Trochę odciągneli mnie od forum, ale już jestem.
Libra to faktycznie nie ciekawą nockę miałaś. Też dziś nie spokojnie spałam i zbudziłam się o 3 i później też.
Effcia, ale walnęło w dół. I castagnusa nie bierz z bromkiem, bo to są podobne właściwiści tylko castagnus to ziółka, a bromek to mega hormony. Też go brałam. Na szczęście dobrze go znosiłam.
Muzarcia będziesz miała super obserwatorium dzikich zwierząt jak już będzie daszek i poddasze użytkowe.
I wy z M będziecie tam pierwszymi dzikimi zwierzakami hehe
Libra lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Aga tez nie mogłam wstawić motylków, a dopiero później obczaiłam, że link się nie mieści i nie wkleja w całości. Także musisz coś usunąć ze stopki. Ja usunęłam cytat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 11:12
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
gocha04 wrote:cześć kto mnie nie widział z rana. Trochę odciągneli mnie od forum, ale już jestem.
Libra to faktycznie nie ciekawą nockę miałaś. Też dziś nie spokojnie spałam i zbudziłam się o 3 i później też.
Effcia, ale walnęło w dół. I castagnusa nie bierz z bromkiem, bo to są podobne właściwiści tylko castagnus to ziółka, a bromek to mega hormony. Też go brałam. Na szczęście dobrze go znosiłam.
Muzarcia będziesz miała super obserwatorium dzikich zwierząt jak już będzie daszek i poddasze użytkowe.
I wy z M będziecie tam pierwszymi dzikimi zwierzakami hehe
no już mi właśnie Libra pisała:)mam brać tylko pół tabletki mam nadzieję ,że mnie nie powali:)
Libra, jeju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Effcia ja przez chyba 2 dni brałam 1/4 tabl, żeby organizm przyzwyczaić później z 3 dni 1/2 i całą. I broń boże nie pij alkoholu, bo nasilają się skutki negatywne.
Beata, poszłaś łapać witaminę D?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 11:23
Beata lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
mala29_ wrote:Effcia28 wrote:mala29_ wrote:a jakie badanie?
Histeroskopie
a powiedz mi effcia czy twoje wyniki wyszły ok ? nie miałaś żadnych zrostów, czy jakiś zmian w macicy ?
ja nie dostałam jeszcze wyników tylko lekarz mi powiedział ,że mam jajowdy drożne.Wynik będzie w czwartek z płytą.Zapisał mnie też na tą histeroskopię bo jest dokładniejszym badaniem bo tam wkładają kamerkę i widać dokładniej jak wygląda macica,czy są zrosty,polipy,torbiele,nowotwory itd no i mówił,że jajowody tym badaniem też są dokładniej zbadane
jeju lubi tę wiadomość
-
gocha04 wrote:Effcia ja przez chyba 2 dni brałam 1/4 tabl, żeby organizm przyzwyczaić później z 3 dni 1/2 i całą. I broń boże nie pij alkoholu, bo nasilają się skutki negatywne.
Beata, poszłaś łapać witaminę D?
to takie cholerstwo jest?mówił,że trzy miesiące mam to brać
Dziękuję za informację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 11:27
jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno ja poczytałam troche o tym i takie badania najczęściej się robi jak są podejrzenia że są jakieś zmiany ale wiesz co kraj to obyczaj. Mi lekarka powiedziała że wszystko jest dobrze i dostałam na 6 miesięcy CLO a potem najprawdopodobniej będą mnie przygotowywać do in- vitro., ale to dopiero za 6 miesięcy
-
nick nieaktualnyEffcia a dawka jaką masz brać na stałe do czasu odwołania to ile masz dziennie? Bo tak Ci powiem jak nie wiesz....wczoraj usłyszałam od profesora endo...bromokryptynę "bromergon" bierze pani wieczorem i to zaraz po sytym posiłku, nie dwie trzy minuty później tylko zaraz po...popijając sowicie wodą lub czymś innym łagodnym....do tego jak to możłiwe zaczyna pani przez tydzień wprowadzać tabletki od 1/4 i późńiej więcej...po trochu powoli wprowadzać....żeby nie było nudności, mdłośći ,wymiotów...jak się pojawią przy większej dawce i zawsze próbować wieczorem to podzielić dawkę na dwie części i zrobić tak samo, po śniadaniu zaraz i po kolacji drugą porcję...mam dwie dziennie zapisane effcia i powiem Ci, że dalej jestem na jednej wieczorem...nie mogę inaczej...
jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybromergon min. 6 miesięcy z tego co kojarzę ale pewnie nie masz wielkich zaburzeń hormo. i dlatego tak krótko...idę dalej dziewczyny...dzięki za wszystkie odpowiedzi...u nas słońce i zero śniegu, co nie Aga?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 11:31
jeju lubi tę wiadomość
-
muzarcia wrote:Effcia a dawka jaką masz brać na stałe do czasu odwołania to ile masz dziennie? Bo tak Ci powiem jak nie wiesz....wczoraj usłyszałam od profesora endo...bromokryptynę "bromergon" bierze pani wieczorem i to zaraz po sytym posiłku, nie dwie trzy minuty później tylko zaraz po...popijając sowicie wodą lub czymś innym łagodnym....do tego jak to możłiwe zaczyna pani przez tydzień wprowadzać tabletki od 1/4 i późńiej więcej...po trochu powoli wprowadzać....żeby nie było nudności, mdłośći ,wymiotów...jak się pojawią przy większej dawce i zawsze próbować wieczorem to podzielić dawkę na dwie części i zrobić tak samo, po śniadaniu zaraz i po kolacji drugą porcję...mam dwie dziennie zapisane effcia i powiem Ci, że dalej jestem na jednej wieczorem...nie mogę inaczej...
ja mam brać pól tabletki wieczorem,ale zrobię tak,że najpierw wezmę po 1/4co by się nauczyć do niej.Zapomniałam zapytać jaki był wynik wogólę tej prolaktyny po obciążeniu,bo po tym zastrzyku byłam lekko naćpana.Mam nadzieję że na wypisie ze szpitala będzie napisane:)
jeju lubi tę wiadomość
-
mala29_ wrote:no ja poczytałam troche o tym i takie badania najczęściej się robi jak są podejrzenia że są jakieś zmiany ale wiesz co kraj to obyczaj. Mi lekarka powiedziała że wszystko jest dobrze i dostałam na 6 miesięcy CLO a potem najprawdopodobniej będą mnie przygotowywać do in- vitro., ale to dopiero za 6 miesięcy

ja mam to zlecone bo poroniłam dwa razy-zobaczymy jaki będzie wynik tej histeroskopi,ja myślę że raczej jest tam ok bo ja już jedno zdrowe dziecko mam:)
jeju lubi tę wiadomość
-
Librus- mam nadzie je, ze szybciutko sie lepiej poczujesz
I nie ukrywam, ze byloby milo gdyby te przypadlosci oznaczaly jakas fasolke 
Ja zaraz uciekam na przerwe, a po drodze zapytam w aptece czy maja magnez+B6, powinien byc teraz ten ogarniety doktor, ktory po angielsku kumejszyn
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 11:34
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:mala29_ wrote:no ja poczytałam troche o tym i takie badania najczęściej się robi jak są podejrzenia że są jakieś zmiany ale wiesz co kraj to obyczaj. Mi lekarka powiedziała że wszystko jest dobrze i dostałam na 6 miesięcy CLO a potem najprawdopodobniej będą mnie przygotowywać do in- vitro., ale to dopiero za 6 miesięcy

ja mam to zlecone bo poroniłam dwa razy-zobaczymy jaki będzie wynik tej histeroskopi,ja myślę że raczej jest tam ok bo ja już jedno zdrowe dziecko mam:)
to dlatego Effcia masz to badanie ja nigdy nie byłam w ciąży i dlatego nie potrzebuje tego badania.
Będę trzymać kciuki żeby badanie wyszło jak najlepiej
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH