plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja co za tupet tej "ciotki" ja od razu by się rozłączyła, bo po co słuchać i się denerwować, a że pyskata nie jestem to i w szoku nie wiedziałabym jak się inteligentnie odszczeknąć. To czekamy na środę teraz i oby nikt się wtedy nie rodził, żeby ci się znów nie przesunęło.
Poprosiłam M żeby schował mi termometr i od jutra nie mierzę temp.mauysia, Libra, samira, Dodi lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyKaja wrote:Cześć Libra slonko tak do środy czekamy bo wiesz poród rzecz świata i nie będę dyskutowała czemu ?! poród to poród ehhh a jak ty się miewasz zlotko ?!
jasne, a że wczoraj wszystkie się wstrzymywały... to dzisiaj poszło podwójnie bądź nawet potrójnie;) dopiero położnicy mieli dzisiaj ręce pęłene roboty:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a wiec dziewczyny zaczne od tego ze dalam 150 zl za wizyte ale nie zaluje.Kobietka rzeczowa nie owija w bawelne. Robila mi cytologie i usg dopochwowe i stwierdzila ze owulki napewno nie bylo i sie nie zanosi. Zaczelam jej opowiadac swoja historie i stwierdzila ze musimy zaczac od poczatku. Nadal mam brac castagnus, wit e i wiesiolek i bromergon ale jak dostane okres to mam go odstawic. Dala mi skierowanie na badania hormonalne.Jak dostane okres to mam sie zglosic i polozyc sie na 3 dni w szpitalu i beda mnie badac. Troche sie boje bo nie wiem czy w swieta nie trafi mi sie okres no i praca- jedna wielka niewiadoma.... Do szpitala mam sie zglosic nie pozniej niz w 3 dzien krwawienia- dziwne ze badaznia sie robi w okresie? no ale najwazniejsze ze bedzie komplet badan- potem jak badania wyjda ok a ja nadal nie bede mogla zajsc wowczas bedzie droznosc jajowodow a potem jak nie da rezultatow to skieruje mnie do Wawy do kliniki nieplodnosci...super kobiecina- interesowala sie mna i odpowiadala na kazde pytanie... aha i zauwazyla ze mam jajniki powiekszone i ze to moga byc policystyczne jajniki ale nie chce krakac- w badaniach wyjdzie...
ogolnie macica ok jajniki czyste...miala ktoras z was robione badania w szpitalu? na czym polegaja? ja sie boje bo nigdy nie bylam w szpitalu? wiecie moze czemu sie w trakcie okresu robi? bylam taka zestresowana ze zapomnialam zapytac o to -
nick nieaktualnyEchhh Sylwuś ... no trzymam kciuki za Ciebie ... a po jakim czasie starań poszłaś do ginekologa? I miałas jakies niepokojące objawy (tzn. masz), nie wiem jakies bóle, nieregularne cykle, problemy ze sluzem, itp.itd... ? szczerze mówiąc przeraziłas mnie tym co napisałaś ... :*
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:a wiec dziewczyny zaczne od tego ze dalam 150 zl za wizyte ale nie zaluje.Kobietka rzeczowa nie owija w bawelne. Robila mi cytologie i usg dopochwowe i stwierdzila ze owulki napewno nie bylo i sie nie zanosi. Zaczelam jej opowiadac swoja historie i stwierdzila ze musimy zaczac od poczatku. Nadal mam brac castagnus, wit e i wiesiolek i bromergon ale jak dostane okres to mam go odstawic. Dala mi skierowanie na badania hormonalne.Jak dostane okres to mam sie zglosic i polozyc sie na 3 dni w szpitalu i beda mnie badac. Troche sie boje bo nie wiem czy w swieta nie trafi mi sie okres no i praca- jedna wielka niewiadoma.... Do szpitala mam sie zglosic nie pozniej niz w 3 dzien krwawienia- dziwne ze badaznia sie robi w okresie? no ale najwazniejsze ze bedzie komplet badan- potem jak badania wyjda ok a ja nadal nie bede mogla zajsc wowczas bedzie droznosc jajowodow a potem jak nie da rezultatow to skieruje mnie do Wawy do kliniki nieplodnosci...super kobiecina- interesowala sie mna i odpowiadala na kazde pytanie... aha i zauwazyla ze mam jajniki powiekszone i ze to moga byc policystyczne jajniki ale nie chce krakac- w badaniach wyjdzie...
ogolnie macica ok jajniki czyste...miala ktoras z was robione badania w szpitalu? na czym polegaja? ja sie boje bo nigdy nie bylam w szpitalu? wiecie moze czemu sie w trakcie okresu robi? bylam taka zestresowana ze zapomnialam zapytac o to
skoro masz się zgłosić 3dc to będziesz miała badania hormonów... i pewnie zrobią Ci usg, by wykluczyć PCOS - ponoć jak się robi badanie usg w początkowych dniach cyklu łatwiej jest dokonać oceny jajników -
maximka84 wrote:Echhh Sylwuś ... no trzymam kciuki za Ciebie ... a po jakim czasie starań poszłaś do ginekologa? I miałas jakies niepokojące objawy (tzn. masz), nie wiem jakies bóle, nieregularne cykle, problemy ze sluzem, itp.itd... ? szczerze mówiąc przeraziłas mnie tym co napisałaś ... :*
nie wyczuwalam ciagnacego sluzu staramy sie 8 cyklii ale tak naprawde wspolzyjemy bez zabezpieczenia 2 lata mam PMS i bolace nieregularne miesiaczki - duzo by jeszcze wymieniac... -
Libra wrote:sylwia1985 wrote:a wiec dziewczyny zaczne od tego ze dalam 150 zl za wizyte ale nie zaluje.Kobietka rzeczowa nie owija w bawelne. Robila mi cytologie i usg dopochwowe i stwierdzila ze owulki napewno nie bylo i sie nie zanosi. Zaczelam jej opowiadac swoja historie i stwierdzila ze musimy zaczac od poczatku. Nadal mam brac castagnus, wit e i wiesiolek i bromergon ale jak dostane okres to mam go odstawic. Dala mi skierowanie na badania hormonalne.Jak dostane okres to mam sie zglosic i polozyc sie na 3 dni w szpitalu i beda mnie badac. Troche sie boje bo nie wiem czy w swieta nie trafi mi sie okres no i praca- jedna wielka niewiadoma.... Do szpitala mam sie zglosic nie pozniej niz w 3 dzien krwawienia- dziwne ze badaznia sie robi w okresie? no ale najwazniejsze ze bedzie komplet badan- potem jak badania wyjda ok a ja nadal nie bede mogla zajsc wowczas bedzie droznosc jajowodow a potem jak nie da rezultatow to skieruje mnie do Wawy do kliniki nieplodnosci...super kobiecina- interesowala sie mna i odpowiadala na kazde pytanie... aha i zauwazyla ze mam jajniki powiekszone i ze to moga byc policystyczne jajniki ale nie chce krakac- w badaniach wyjdzie...
ogolnie macica ok jajniki czyste...miala ktoras z was robione badania w szpitalu? na czym polegaja? ja sie boje bo nigdy nie bylam w szpitalu? wiecie moze czemu sie w trakcie okresu robi? bylam taka zestresowana ze zapomnialam zapytac o to
skoro masz się zgłosić 3dc to będziesz miała badania hormonów... i pewnie zrobią Ci usg, by wykluczyć PCOS - ponoć jak się robi badanie usg w początkowych dniach cyklu łatwiej jest dokonać oceny jajników
najpozniej 3dc mam sie zglosic- badania robia od pn-czw a co jesi w pt okres dostane to przewalone -
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:maximka84 wrote:Echhh Sylwuś ... no trzymam kciuki za Ciebie ... a po jakim czasie starań poszłaś do ginekologa? I miałas jakies niepokojące objawy (tzn. masz), nie wiem jakies bóle, nieregularne cykle, problemy ze sluzem, itp.itd... ? szczerze mówiąc przeraziłas mnie tym co napisałaś ... :*
nie wyczuwalam ciagnacego sluzu staramy sie 8 cyklii ale tak naprawde wspolzyjemy bez zabezpieczenia 2 lata mam PMS i bolace nieregularne miesiaczki - duzo by jeszcze wymieniac...
a mówiła Ci czy na jajnikach masz rosnące pęcherzyki? jakiej wielkości był największy-dominujący? -
nick nieaktualnyaha ... no trzymam kciuki za ciebie kochana ... ja narazie nie mam jakichś niepokojących objawów (czasem pobolewa podbrzusze), cykle w miarę regularne, śluz sie pojawia, miesiączki w sumie nie sa bolesne, niby wszystko ok, a jednak ... nie wiem, może nie potrafie okreslic kiedy jest owulacja ...
robiłam testy owu... jak miałam typowo płodny sluz wynik był negatywny...
-
Libra wrote:sylwia1985 wrote:maximka84 wrote:Echhh Sylwuś ... no trzymam kciuki za Ciebie ... a po jakim czasie starań poszłaś do ginekologa? I miałas jakies niepokojące objawy (tzn. masz), nie wiem jakies bóle, nieregularne cykle, problemy ze sluzem, itp.itd... ? szczerze mówiąc przeraziłas mnie tym co napisałaś ... :*
nie wyczuwalam ciagnacego sluzu staramy sie 8 cyklii ale tak naprawde wspolzyjemy bez zabezpieczenia 2 lata mam PMS i bolace nieregularne miesiaczki - duzo by jeszcze wymieniac...
a mówiła Ci czy na jajnikach masz rosnące pęcherzyki? jakiej wielkości był największy-dominujący?
mowila ze jajniki sa powiekszone -
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Libra wrote:sylwia1985 wrote:a wiec dziewczyny zaczne od tego ze dalam 150 zl za wizyte ale nie zaluje.Kobietka rzeczowa nie owija w bawelne. Robila mi cytologie i usg dopochwowe i stwierdzila ze owulki napewno nie bylo i sie nie zanosi. Zaczelam jej opowiadac swoja historie i stwierdzila ze musimy zaczac od poczatku. Nadal mam brac castagnus, wit e i wiesiolek i bromergon ale jak dostane okres to mam go odstawic. Dala mi skierowanie na badania hormonalne.Jak dostane okres to mam sie zglosic i polozyc sie na 3 dni w szpitalu i beda mnie badac. Troche sie boje bo nie wiem czy w swieta nie trafi mi sie okres no i praca- jedna wielka niewiadoma.... Do szpitala mam sie zglosic nie pozniej niz w 3 dzien krwawienia- dziwne ze badaznia sie robi w okresie? no ale najwazniejsze ze bedzie komplet badan- potem jak badania wyjda ok a ja nadal nie bede mogla zajsc wowczas bedzie droznosc jajowodow a potem jak nie da rezultatow to skieruje mnie do Wawy do kliniki nieplodnosci...super kobiecina- interesowala sie mna i odpowiadala na kazde pytanie... aha i zauwazyla ze mam jajniki powiekszone i ze to moga byc policystyczne jajniki ale nie chce krakac- w badaniach wyjdzie...
skoro masz się zgłosić 3dc to będziesz miała badania hormonów... i pewnie zrobią Ci usg, by wykluczyć PCOS - ponoć jak się robi badanie usg w początkowych dniach cyklu łatwiej jest dokonać oceny jajników
najpozniej 3dc mam sie zglosic- badania robia od pn-czw a co jesi w pt okres dostane to przewalone
no to trudno... będziesz musiała iść w piątek do szpitala... ale wcześniej skontaktuj się z ginką... miałabyś leżeć u niej na oddziale? -
sylwia1985 wrote:maximka84 wrote:Echhh Sylwuś ... no trzymam kciuki za Ciebie ... a po jakim czasie starań poszłaś do ginekologa? I miałas jakies niepokojące objawy (tzn. masz), nie wiem jakies bóle, nieregularne cykle, problemy ze sluzem, itp.itd... ? szczerze mówiąc przeraziłas mnie tym co napisałaś ... :*
to podobnie jak ja miałam nieregularne cykle bardzo bolace miesiączki i brak sluzu płodnego i do tego tycie ale u mnie jak widac zakończyło sie zielono czego i tobie życze:)Libra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Libra wrote:sylwia1985 wrote:Libra wrote:sylwia1985 wrote:a wiec dziewczyny zaczne od tego ze dalam 150 zl za wizyte ale nie zaluje.Kobietka rzeczowa nie owija w bawelne. Robila mi cytologie i usg dopochwowe i stwierdzila ze owulki napewno nie bylo i sie nie zanosi. Zaczelam jej opowiadac swoja historie i stwierdzila ze musimy zaczac od poczatku. Nadal mam brac castagnus, wit e i wiesiolek i bromergon ale jak dostane okres to mam go odstawic. Dala mi skierowanie na badania hormonalne.Jak dostane okres to mam sie zglosic i polozyc sie na 3 dni w szpitalu i beda mnie badac. Troche sie boje bo nie wiem czy w swieta nie trafi mi sie okres no i praca- jedna wielka niewiadoma.... Do szpitala mam sie zglosic nie pozniej niz w 3 dzien krwawienia- dziwne ze badaznia sie robi w okresie? no ale najwazniejsze ze bedzie komplet badan- potem jak badania wyjda ok a ja nadal nie bede mogla zajsc wowczas bedzie droznosc jajowodow a potem jak nie da rezultatow to skieruje mnie do Wawy do kliniki nieplodnosci...super kobiecina- interesowala sie mna i odpowiadala na kazde pytanie... aha i zauwazyla ze mam jajniki powiekszone i ze to moga byc policystyczne jajniki ale nie chce krakac- w badaniach wyjdzie...
najpozniej 3dc mam sie zglosic- badania robia od pn-czw a co jesi w pt okres dostane to przewalone
no to trudno... będziesz musiała iść w piątek do szpitala... ale wcześniej skontaktuj się z ginką... miałabyś leżeć u niej na oddziale?
wlasnie z w pt nie robia badan tylko pn- czw. tak u niej na oddziale...