plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
mauysia wrote:Wosebka wrote:mauysia wrote:Wosebko, a na jaki to koncert się wybieracie??
Ja też nienawidzę mycia włosów... Choć trwa to u mnie chwilę, bo a) mam w miarę krótkie włosy, b) nie suszę ich teraz, ale i tak jakoś mam awersję. Ale co robić! Grunt, że są na tyle długie, że mogę je spiąć w kitkę i pójście raz po raz do pracy w przetłuszczonych włosach jakoś przejdzie i nikt tego nie zauważy
Ale zwykle się mobilizuję
W ogóle chyba dziś się umówię na termin u fryzjera - wiosna idzie, trzeba ciachnąć te pióra... Już z 2 miechy temu byłam umówiona ale ZAPOMNIAŁaM PÓJŚĆ! Taką mam sklerozę!
hej kochana:)a idziemy z m na żywo posłuchac "Ja uwielbiam ją ona tu jest i tańczy dla mnie"uwielbiamy tą piosenke i wogóle ten zespól i nie przepuścimy takiej okazji:)
no ja suszę zawsze bo zauwazyłam ze wtedy mi sie mniej puszą i łatwiej je wtedy prostować
Idziecie na WEEKEND! Ale jazdaNo to na pewno się nieźle ubawicie!
no napewno będzie extra:)juz sienie mogę doczekać a koncert dopiero 18 kwietnia... -
nick nieaktualnymauysia wrote:AGA 30 wrote:Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!
Firanki trzeba sciagnąc o wyprać która chętna??
Widzisz Aga, ja ma przykład w domu nie mam firanekI mam ten problem rozwiązany
Ale zasłony są już mocno nietentego no i, co tu dużo ukrywać, wypadałoby zrobić gruntowne sprzątanie przed Wielkanocą... Ale w taki mróz i szarówę nie mam w ogóle motywacji!
A u mnie dziś piękna pogoda i mam zamiar się do roboty wziąść a że popołudniu długa podróż mnie może czekać to bym musiała sie sprężyć ale nie chce mi się jak cholewcia!! -
nick nieaktualnyJa też powinnam uprać firanki i w sumie to jedyne co będę robiła ponad zwykłe sprzątanie jak co sobotę
Okien chyba myć nie będę, bo są w takim stanie,że umyte czy nie wyglądają identycznieA poza tym z dworu nie widać, jakie okna mam na 4 piętrze (tzn umyte czy nie) . Teraz właścicielka mieszkania (podobno) stara się o wymianę na nowe...ale coś wierzyć mi się nie chce...
-
AGA 30 wrote:Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!
o Aga wszystko tylko nie to..ale ja na szczęście dzięki moim pieknym roletkom ten problem mam z głowy:)teraz tylko delikatne zasłonki będą:)okna tez umyć muszę..ale niewiem czy zdąże przed świętami..a nie widzi mi sie to z tonami sniegu z oknem..chociaz dziswyszło słoneczko;)to bedzei sie topićWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 09:38
-
Wosebko to, że zostanie tu do końca to bardzo mi sie podoba a z tym zaciążeniem to będzie dobrze i napewno zostaniecie rodzicami!!!!
Effcia czyś Ty zwariowała, tyle dni sprzątać hehe ?
AGA mam nadzieje, że tym odkurzaczem twardego dysku nie wciągnęłaś ;)przykro mi, ale z firankami Ci nie pomoge bo nie dobrze mi jak u siebie po raz setny mam myć okna i je zmieniać
Libruś a testuj i nawet w 30 dpo, byle zielono będzie
mausyiu zazdroszczę komfortu bez firanek, ale u mnie nie byłoby takiego opcji bo mieszkam nisko i zaraz przy głównej drodze, więc sporo możnaby pooglądać gdybym ich nie miała
hej Musieńko, gdzie się skradasz? :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 09:39
Wosebka, AGA 30, Libra, Muska, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWosebka wrote:AGA 30 wrote:Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!
o Aga wszystko tylko nie to..ale ja na szczęście dzięki moim pieknym roletkom ten problem mam z głowy:)teraz tylko delikatne zasłonki będą:)okna tez umyć muszę..ale niewiem czy zdąże przed świętami..a nie widzi mi sie to z tonami sniegu z oknem..chociaz dziswyszło słoneczko;)to bedzei sie topić
Ja mieszkam na parterze i firanki muszę niestety mieć a rolety wieczorem to już tym bardziej !! Ale na raz do pralki wejdą ze wszstkich okien więc nie ma tak zle gorzej z wieszaniem potem!! No ale cóż samo się nie zrobi a w krasnoludki to ja już nie wierzę he he he:-)Dodi, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Libra wrote:Shagga_80 wrote:Libra wrote:Shagga_80 wrote:Libra, w tabelce masz na 25 termin @ jeśli dobrze pamiętam, tak? Ale owu coś "późno" jak na Ciebie przyszła
Więc kiedy wg ciebie @ nie-przyjdzie
?
biorąc pod uwagę długość cykli to @ powinna się pojawić 23.03., ale jeżeli wziąść pod uwagę długość fl - to powinna się pojawić 25.03
wcześniej w tabeli miałam termin @ na 23.03., ale jak okazało się, że owulka się sunęła, to przestawiłam termin @ w tabelce z 23.03. na 25.03.
i czekam cierpliwie:)
Pytam, bo z rana (zanim nawet weszłam tu) pomyślałam o Tobie (w trakcie inhalacji Młodego,hehehe) i już miałam pisać, żebyś testowała, bo jakoś wydawało mi się,że dziś miała nie przyjść @.
ja to zamierzam testować najwcześniej 18dpo, czyli za 9 dni... chyba, że m zmusi mnie wcześniej;) ale ostatnio nie zaglądał na mój wykres i chyba nie za bardzo czai na jakim jestem etapie;)
No Ty żartujesz! Ja miałam nadzieję,że w poniedziałek najpóźniej!!
wiesz... ja nie mam więcej jak jednodniowego poślizgu co do terminu @...
więc jak do środy (27.03.) @ się nie przyszwęda - to wtedy zacznę mieć wielkie nadzieje
a do tego czasu nie ekscytuję się... znów wykres na razie wygląda ładnie, także nici z tego będą, bo u mnie ładny wykres = czerwonka... nadal będę czekać na porąbany wykres;) -
nick nieaktualnyNo nic pora zabrać się do roboty, w piżamie to nawet mój Syn już nie chodzi (aż dziw,że nie kazał mi się przebrać też,gdy Jego ubierałam
)...no i sprzątanie pora zrobić a do tego Szef mi właśnie dał nowe zleconko
Ostatnio bardzo się z tego faktu cieszę więc wieczorkiem na bank siądę jak chłopaki będą spać...chyba,że po wizycie u Ginki będę zdołowana...a tego raczej nie obstawiam
Dodi lubi tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:No nic pora zabrać się do roboty, w piżamie to nawet mój Syn już nie chodzi (aż dziw,że nie kazał mi się przebrać też,gdy Jego ubierałam
Ostatnio bardzo się z tego faktu cieszę więc wieczorkiem na bank siądę jak chłopaki będą spać...chyba,że po wizycie u Ginki będę zdołowana...a tego raczej nie obstawiam
Shagga, ale mam nadzieję, że jakąś kaskę szef Ci płaci za te domowe zlecenia? -
dziś się trochę temacior kręci widzę, a ja korzystam z tego, że jestem sama z koleżanką to sobie gawędzimy o dupie maryni. Za chwilę jak się pozostali zwalą to już nie będzie tak luźno, trzeba będzie udawać, że się pracuje.
co do mycia okien to ja już zdążyłam balkony i okna pomyć, a tu znowu śniegu nawaliło i brud się pojawił, ale nie będę się tak nadwyrężać lepiej sobie po odpoczywam z M.AGA 30, Dodi, Libra lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!
zobaczymy czy zadziała;)
hehehe w takich chwilach cieszę ię, że mam tylko jedną firankęzainwestowałam w drewniane żaluzje:) niom i je muszę z kurzu na święta powycierać...
-
AGA 30 wrote:Effcia28 wrote:Dodi wrote:witaj Wosebko
Wosebko, Effcia pisząc, że już nie to samo, macie na myśli fakt iż mamusie i wcześniejsze staraczki nie udzielają się już?
noo rzadziej bywają
NO mnie od czwartku mało co było bo mój M w domu był a i mój Laptopek coś nawala grzeje się strasznie i się wyłącza sam i zanim go znowu załączę to godzina minie nie wiecie jaka przyczyna tego może być!!
Może wiatraczek się przegrzewa? Jak przestaje wiać to nie chłodzi dostatecznie i się komp wyłącza żeby się nie stopić. Ja bym obstawiała niedostatecznie chłodzenie. Tego samemu się nie wymieni (w stacjonarnym można sie o to pokusić), chyba musisz do serwisu zajrzeć.
ps.
Cześć wszystkim staraczkom i nie-staraczkom!
Ja tez czytam w miarę regularnie, ale nie mam czasu żeby się udzielać... Praca mnie zasypuje ostatnimi czasy, wieczorami w domu jestem padnięta albo na wyjazdach bez dostępu do neta.
Z newsów to u mnie tak to wygląda:
-dzisiaj idę do endo to się zapytam o te badania prolaktyny i progesteronu,
-w tym cyklu mniej się staram o fasolkę niż więcej, co będzie to będzie, na razie dobrze mi idzie i nie zwracam większej uwagi na tempki,
-byliśmy oglądać działkę budowlana i nam się spodobała i jutro najprawdopodobniej jedziemy podpisać umowę przedwstępną,
Ogólnie to znalazłam zajęcia, które mi skutecznie zapełniają czas wolny i dzięki temu przestałam w kółko myśleć o ciąży.
A jak długo to potrwa to się zobaczy.
mauysia, Dodi, AGA 30, Shagga_80, Libra, Blondi22, Ola_czeka lubią tę wiadomość
-
gocha04 wrote:dziś się trochę temacior kręci widzę, a ja korzystam z tego, że jestem sama z koleżanką to sobie gawędzimy o dupie maryni. Za chwilę jak się pozostali zwalą to już nie będzie tak luźno, trzeba będzie udawać, że się pracuje.
co do mycia okien to ja już zdążyłam balkony i okna pomyć, a tu znowu śniegu nawaliło i brud się pojawił, ale nie będę się tak nadwyrężać lepiej sobie po odpoczywam z M.
I dlatego ja wolę umyć później niż wcześniej
Nie palę się do tej robotyShagga_80 lubi tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Wosebka wrote:AGA 30 wrote:Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!
o Aga wszystko tylko nie to..ale ja na szczęście dzięki moim pieknym roletkom ten problem mam z głowy:)teraz tylko delikatne zasłonki będą:)okna tez umyć muszę..ale niewiem czy zdąże przed świętami..a nie widzi mi sie to z tonami sniegu z oknem..chociaz dziswyszło słoneczko;)to bedzei sie topić
Ja mieszkam na parterze i firanki muszę niestety mieć a rolety wieczorem to już tym bardziej !! Ale na raz do pralki wejdą ze wszstkich okien więc nie ma tak zle gorzej z wieszaniem potem!! No ale cóż samo się nie zrobi a w krasnoludki to ja już nie wierzę he he he:-)
kochana ja tez mieszkam na parterze:)i do tych rolet nie trzeba firanek:)bo one doskonale kryją okna:)zreszta są tak ładne ze szkoda byłoby je zasłaniać:)tak to wyglada:) http://www.mojerolety.pl/rolety_dzien_noc.html
wyglada super:)i od środka i z ulicy:) przychodza do nas sąsiedzi pytać skad mamy takie cudo:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 09:50
mauysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:Shagga_80 wrote:Libra wrote:Shagga_80 wrote:Libra wrote:Shagga_80 wrote:Libra, w tabelce masz na 25 termin @ jeśli dobrze pamiętam, tak? Ale owu coś "późno" jak na Ciebie przyszła
Więc kiedy wg ciebie @ nie-przyjdzie
?
biorąc pod uwagę długość cykli to @ powinna się pojawić 23.03., ale jeżeli wziąść pod uwagę długość fl - to powinna się pojawić 25.03
wcześniej w tabeli miałam termin @ na 23.03., ale jak okazało się, że owulka się sunęła, to przestawiłam termin @ w tabelce z 23.03. na 25.03.
i czekam cierpliwie:)
Pytam, bo z rana (zanim nawet weszłam tu) pomyślałam o Tobie (w trakcie inhalacji Młodego,hehehe) i już miałam pisać, żebyś testowała, bo jakoś wydawało mi się,że dziś miała nie przyjść @.
ja to zamierzam testować najwcześniej 18dpo, czyli za 9 dni... chyba, że m zmusi mnie wcześniej;) ale ostatnio nie zaglądał na mój wykres i chyba nie za bardzo czai na jakim jestem etapie;)
No Ty żartujesz! Ja miałam nadzieję,że w poniedziałek najpóźniej!!
wiesz... ja nie mam więcej jak jednodniowego poślizgu co do terminu @...
więc jak do środy (27.03.) @ się nie przyszwęda - to wtedy zacznę mieć wielkie nadzieje
a do tego czasu nie ekscytuję się... znów wykres na razie wygląda ładnie, także nici z tego będą, bo u mnie ładny wykres = czerwonka... nadal będę czekać na porąbany wykres;)
No tak, pasowałoby,żeby teraz tempka zaczęła Ci skakać...a @ do środy i tak nie przyszła
I kończę ten temat...wiem już wszystko a nie chcę Cię nakręcać...chucham dalej
Aga, jaką Ty musisz mieć wieeeeeeeeeelką pralkę , hehehe...moja niby ma 6,5 kg wsadu a mnie firanka Młodego i firnaeczka malutka z kuchni to jedno pranie, firanka z siłowni drugie, a firanka z dużego pokoju to 2 frania, bo jest meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeega wielka (w dwóch częściach)...samo pranie mnie tak nie przeraża, upinanie w sumie też (Młodego nowa firanka jest na taśmie i tak samo nasz olbrzym), w siłowni i kuchni trzeba się nieco pobawić z upinaniem ...a w ogóle olbrzyma zwykle zapina mi Stary,bo wieszając ją wilgotną jest meeeeeeeeeeeeeeeeeeeega ciężka (a oczywiście połówkę na mam myśli!)Libra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Shagga_80 wrote:No nic pora zabrać się do roboty, w piżamie to nawet mój Syn już nie chodzi (aż dziw,że nie kazał mi się przebrać też,gdy Jego ubierałam
Shagga, ale mam nadzieję, że jakąś kaskę szef Ci płaci za te domowe zlecenia?
No coś Ty
A poważnie,to nie wiadomo, czy jakiś US czy ZUS tego nie czyta, heheheheDodi lubi tę wiadomość
-
w salonie mam drewniane żaluzje,a w sypialniach "dzień noc" lub "duo" jak kto woli. Ale firanki też mam, bo roletki w dzień zawsze są ściągnięte na maxa, żeby więcej światła było.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha04 wrote:w salonie mam drewniane żaluzje,a w sypialniach "dzień noc" lub "duo" jak kto woli. Ale firanki też mam, bo roletki w dzień zawsze są ściągnięte na maxa, żeby więcej światła było.
my dzień i noc mamy opuszczone i jest widno:)gorzej tylko w pochmurne dni..ale po to mam te zasłony żeby chroniły jak uniose rolety:)