X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Wosebka wrote:
    mauysia wrote:
    Wosebko, a na jaki to koncert się wybieracie??

Ja też nienawidzę mycia włosów... Choć trwa to u mnie chwilę, bo a) mam w miarę krótkie włosy, b) nie suszę ich teraz, ale i tak jakoś mam awersję. Ale co robić! Grunt, że są na tyle długie, że mogę je spiąć w kitkę i pójście raz po raz do pracy w przetłuszczonych włosach jakoś przejdzie i nikt tego nie zauważy ;D
    Ale zwykle się mobilizuję :)

W ogóle chyba dziś się umówię na termin u fryzjera - wiosna idzie, trzeba ciachnąć te pióra... Już z 2 miechy temu byłam umówiona ale ZAPOMNIAŁaM PÓJŚĆ! Taką mam sklerozę!

hej kochana:)a idziemy z m na żywo posłuchac "Ja uwielbiam ją ona tu jest i tańczy dla mnie":) uwielbiamy tą piosenke i wogóle ten zespól i nie przepuścimy takiej okazji:)
    no ja suszę zawsze bo zauwazyłam ze wtedy mi sie mniej puszą i łatwiej je wtedy prostować:)

Idziecie na WEEKEND! Ale jazda :D No to na pewno się nieźle ubawicie!

no napewno będzie extra:)juz sienie mogę doczekać a koncert dopiero 18 kwietnia...

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • karoam Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No- posprzątane :D Ale dzisiaj robię strajk- obiadu nie będzie :P Za to domowe spa- trzeba się trochę ogarnąć ;) Może nawet odrosty zafarbuje...;)

mauysia, Shagga_80, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    AGA 30 wrote:
    Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!:-(
    Firanki trzeba sciagnąc o wyprać która chętna??:-)

Widzisz Aga, ja ma przykład w domu nie mam firanek :D I mam ten problem rozwiązany :)
    Ale zasłony są już mocno nietentego no i, co tu dużo ukrywać, wypadałoby zrobić gruntowne sprzątanie przed Wielkanocą... Ale w taki mróz i szarówę nie mam w ogóle motywacji!

A u mnie dziś piękna pogoda i mam zamiar się do roboty wziąść a że popołudniu długa podróż mnie może czekać to bym musiała sie sprężyć ale nie chce mi się jak cholewcia!!:-):-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powinnam uprać firanki i w sumie to jedyne co będę robiła ponad zwykłe sprzątanie jak co sobotę :)
    Okien chyba myć nie będę, bo są w takim stanie,że umyte czy nie wyglądają identycznie :) A poza tym z dworu nie widać, jakie okna mam na 4 piętrze (tzn umyte czy nie) . Teraz właścicielka mieszkania (podobno) stara się o wymianę na nowe...ale coś wierzyć mi się nie chce...

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!:-(

o Aga wszystko tylko nie to..ale ja na szczęście dzięki moim pieknym roletkom ten problem mam z głowy:)teraz tylko delikatne zasłonki będą:)okna tez umyć muszę..ale niewiem czy zdąże przed świętami..a nie widzi mi sie to z tonami sniegu z oknem..chociaz dziswyszło słoneczko;)to bedzei sie topić:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 09:38

dziecko-dziewczynka.gif
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko to, że zostanie tu do końca to bardzo mi sie podoba a z tym zaciążeniem to będzie dobrze i napewno zostaniecie rodzicami!!!!

Effcia czyś Ty zwariowała, tyle dni sprzątać hehe ?

AGA mam nadzieje, że tym odkurzaczem twardego dysku nie wciągnęłaś ;)przykro mi, ale z firankami Ci nie pomoge bo nie dobrze mi jak u siebie po raz setny mam myć okna i je zmieniać ;)

Libruś a testuj i nawet w 30 dpo, byle zielono będzie :D

mausyiu zazdroszczę komfortu bez firanek, ale u mnie nie byłoby takiego opcji bo mieszkam nisko i zaraz przy głównej drodze, więc sporo możnaby pooglądać gdybym ich nie miała :)

hej Musieńko, gdzie się skradasz? :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 09:39

Wosebka, AGA 30, Libra, Muska, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:

o Aga wszystko tylko nie to..ale ja na szczęście dzięki moim pieknym roletkom ten problem mam z głowy:)teraz tylko delikatne zasłonki będą:)okna tez umyć muszę..ale niewiem czy zdąże przed świętami..a nie widzi mi sie to z tonami sniegu z oknem..chociaz dziswyszło słoneczko;)to bedzei sie topić:)

Ja mieszkam na parterze i firanki muszę niestety mieć a rolety wieczorem to już tym bardziej !! Ale na raz do pralki wejdą ze wszstkich okien więc nie ma tak zle gorzej z wieszaniem potem!! No ale cóż samo się nie zrobi a w krasnoludki to ja już nie wierzę he he he:-)

Dodi, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Libra, w tabelce masz na 25 termin @ jeśli dobrze pamiętam, tak? Ale owu coś "późno" jak na Ciebie przyszła :) Więc kiedy wg ciebie @ nie-przyjdzie :) ?

biorąc pod uwagę długość cykli to @ powinna się pojawić 23.03., ale jeżeli wziąść pod uwagę długość fl - to powinna się pojawić 25.03
    wcześniej w tabeli miałam termin @ na 23.03., ale jak okazało się, że owulka się sunęła, to przestawiłam termin @ w tabelce z 23.03. na 25.03.
    i czekam cierpliwie:)

Pytam, bo z rana (zanim nawet weszłam tu) pomyślałam o Tobie (w trakcie inhalacji Młodego,hehehe) i już miałam pisać, żebyś testowała, bo jakoś wydawało mi się,że dziś miała nie przyjść @.

ja to zamierzam testować najwcześniej 18dpo, czyli za 9 dni... chyba, że m zmusi mnie wcześniej;) ale ostatnio nie zaglądał na mój wykres i chyba nie za bardzo czai na jakim jestem etapie;)

No Ty żartujesz! Ja miałam nadzieję,że w poniedziałek najpóźniej!!

wiesz... ja nie mam więcej jak jednodniowego poślizgu co do terminu @...
    więc jak do środy (27.03.) @ się nie przyszwęda - to wtedy zacznę mieć wielkie nadzieje

a do tego czasu nie ekscytuję się... znów wykres na razie wygląda ładnie, także nici z tego będą, bo u mnie ładny wykres = czerwonka... nadal będę czekać na porąbany wykres;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic pora zabrać się do roboty, w piżamie to nawet mój Syn już nie chodzi (aż dziw,że nie kazał mi się przebrać też,gdy Jego ubierałam :) )...no i sprzątanie pora zrobić a do tego Szef mi właśnie dał nowe zleconko :) Ostatnio bardzo się z tego faktu cieszę więc wieczorkiem na bank siądę jak chłopaki będą spać...chyba,że po wizycie u Ginki będę zdołowana...a tego raczej nie obstawiam :)

Dodi lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    No nic pora zabrać się do roboty, w piżamie to nawet mój Syn już nie chodzi (aż dziw,że nie kazał mi się przebrać też,gdy Jego ubierałam :) )...no i sprzątanie pora zrobić a do tego Szef mi właśnie dał nowe zleconko :) Ostatnio bardzo się z tego faktu cieszę więc wieczorkiem na bank siądę jak chłopaki będą spać...chyba,że po wizycie u Ginki będę zdołowana...a tego raczej nie obstawiam :)

Shagga, ale mam nadzieję, że jakąś kaskę szef Ci płaci za te domowe zlecenia?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś się trochę temacior kręci widzę, a ja korzystam z tego, że jestem sama z koleżanką to sobie gawędzimy o dupie maryni. Za chwilę jak się pozostali zwalą to już nie będzie tak luźno, trzeba będzie udawać, że się pracuje.;)

co do mycia okien to ja już zdążyłam balkony i okna pomyć, a tu znowu śniegu nawaliło i brud się pojawił, ale nie będę się tak nadwyrężać lepiej sobie po odpoczywam z M.

AGA 30, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

zobaczymy czy zadziała;)
    hehehe w takich chwilach cieszę ię, że mam tylko jedną firankę:) zainwestowałam w drewniane żaluzje:) niom i je muszę z kurzu na święta powycierać...

• Muska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    Dodi wrote:
    witaj Wosebko :)
    Wosebko, Effcia pisząc, że już nie to samo, macie na myśli fakt iż mamusie i wcześniejsze staraczki nie udzielają się już?

noo rzadziej bywają:(

NO mnie od czwartku mało co było bo mój M w domu był a i mój Laptopek coś nawala grzeje się strasznie i się wyłącza sam i zanim go znowu załączę to godzina minie nie wiecie jaka przyczyna tego może być!!:-(

Może wiatraczek się przegrzewa? Jak przestaje wiać to nie chłodzi dostatecznie i się komp wyłącza żeby się nie stopić. Ja bym obstawiała niedostatecznie chłodzenie. Tego samemu się nie wymieni (w stacjonarnym można sie o to pokusić), chyba musisz do serwisu zajrzeć.

ps.
    Cześć wszystkim staraczkom i nie-staraczkom!
    Ja tez czytam w miarę regularnie, ale nie mam czasu żeby się udzielać... Praca mnie zasypuje ostatnimi czasy, wieczorami w domu jestem padnięta albo na wyjazdach bez dostępu do neta.
    Z newsów to u mnie tak to wygląda:
    -dzisiaj idę do endo to się zapytam o te badania prolaktyny i progesteronu,
    -w tym cyklu mniej się staram o fasolkę niż więcej, co będzie to będzie, na razie dobrze mi idzie i nie zwracam większej uwagi na tempki,
    -byliśmy oglądać działkę budowlana i nam się spodobała i jutro najprawdopodobniej jedziemy podpisać umowę przedwstępną,

Ogólnie to znalazłam zajęcia, które mi skutecznie zapełniają czas wolny i dzięki temu przestałam w kółko myśleć o ciąży.
    A jak długo to potrwa to się zobaczy.
    :D

mauysia, Dodi, AGA 30, Shagga_80, Libra, Blondi22, Ola_czeka lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    dziś się trochę temacior kręci widzę, a ja korzystam z tego, że jestem sama z koleżanką to sobie gawędzimy o dupie maryni. Za chwilę jak się pozostali zwalą to już nie będzie tak luźno, trzeba będzie udawać, że się pracuje.;)

co do mycia okien to ja już zdążyłam balkony i okna pomyć, a tu znowu śniegu nawaliło i brud się pojawił, ale nie będę się tak nadwyrężać lepiej sobie po odpoczywam z M.

I dlatego ja wolę umyć później niż wcześniej :D
    Nie palę się do tej roboty :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Wosebka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:

Ja mieszkam na parterze i firanki muszę niestety mieć a rolety wieczorem to już tym bardziej !! Ale na raz do pralki wejdą ze wszstkich okien więc nie ma tak zle gorzej z wieszaniem potem!! No ale cóż samo się nie zrobi a w krasnoludki to ja już nie wierzę he he he:-)

kochana ja tez mieszkam na parterze:)i do tych rolet nie trzeba firanek:)bo one doskonale kryją okna:)zreszta są tak ładne ze szkoda byłoby je zasłaniać:)tak to wyglada:) http://www.mojerolety.pl/rolety_dzien_noc.html
    wyglada super:)i od środka i z ulicy:) przychodza do nas sąsiedzi pytać skad mamy takie cudo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 09:50

mauysia lubi tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Libra, w tabelce masz na 25 termin @ jeśli dobrze pamiętam, tak? Ale owu coś "późno" jak na Ciebie przyszła :) Więc kiedy wg ciebie @ nie-przyjdzie :) ?

biorąc pod uwagę długość cykli to @ powinna się pojawić 23.03., ale jeżeli wziąść pod uwagę długość fl - to powinna się pojawić 25.03
    wcześniej w tabeli miałam termin @ na 23.03., ale jak okazało się, że owulka się sunęła, to przestawiłam termin @ w tabelce z 23.03. na 25.03.
    i czekam cierpliwie:)

Pytam, bo z rana (zanim nawet weszłam tu) pomyślałam o Tobie (w trakcie inhalacji Młodego,hehehe) i już miałam pisać, żebyś testowała, bo jakoś wydawało mi się,że dziś miała nie przyjść @.

ja to zamierzam testować najwcześniej 18dpo, czyli za 9 dni... chyba, że m zmusi mnie wcześniej;) ale ostatnio nie zaglądał na mój wykres i chyba nie za bardzo czai na jakim jestem etapie;)

No Ty żartujesz! Ja miałam nadzieję,że w poniedziałek najpóźniej!!

wiesz... ja nie mam więcej jak jednodniowego poślizgu co do terminu @...
    więc jak do środy (27.03.) @ się nie przyszwęda - to wtedy zacznę mieć wielkie nadzieje

a do tego czasu nie ekscytuję się... znów wykres na razie wygląda ładnie, także nici z tego będą, bo u mnie ładny wykres = czerwonka... nadal będę czekać na porąbany wykres;)

No tak, pasowałoby,żeby teraz tempka zaczęła Ci skakać...a @ do środy i tak nie przyszła :)
    I kończę ten temat...wiem już wszystko a nie chcę Cię nakręcać...chucham dalej :)

Aga, jaką Ty musisz mieć wieeeeeeeeeelką pralkę , hehehe...moja niby ma 6,5 kg wsadu a mnie firanka Młodego i firnaeczka malutka z kuchni to jedno pranie, firanka z siłowni drugie, a firanka z dużego pokoju to 2 frania, bo jest meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeega wielka (w dwóch częściach)...samo pranie mnie tak nie przeraża, upinanie w sumie też (Młodego nowa firanka jest na taśmie i tak samo nasz olbrzym), w siłowni i kuchni trzeba się nieco pobawić z upinaniem ...a w ogóle olbrzyma zwykle zapina mi Stary,bo wieszając ją wilgotną jest meeeeeeeeeeeeeeeeeeeega ciężka (a oczywiście połówkę na mam myśli!)

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Shagga_80 wrote:

Shagga, ale mam nadzieję, że jakąś kaskę szef Ci płaci za te domowe zlecenia?

No coś Ty ;)
    A poważnie,to nie wiadomo, czy jakiś US czy ZUS tego nie czyta, hehehehe

Dodi lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w salonie mam drewniane żaluzje,a w sypialniach "dzień noc" lub "duo" jak kto woli. Ale firanki też mam, bo roletki w dzień zawsze są ściągnięte na maxa, żeby więcej światła było.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, gratuluję lajtowego nastawienia :)
    Ale fajnie, że sobie upatrzyliście działkę! Będziecie mieli gdzie jeździć pod namiot w te wakacje ;)

Shagga_80, Muska lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    w salonie mam drewniane żaluzje,a w sypialniach "dzień noc" lub "duo" jak kto woli. Ale firanki też mam, bo roletki w dzień zawsze są ściągnięte na maxa, żeby więcej światła było.

my dzień i noc mamy opuszczone i jest widno:)gorzej tylko w pochmurne dni..ale po to mam te zasłony żeby chroniły jak uniose rolety:)

dziecko-dziewczynka.gif
‹‹ 2076 2077 2078 2079 2080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ