SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    Dodi wrote:
    witaj Wosebko :)
    Wosebko, Effcia pisząc, że już nie to samo, macie na myśli fakt iż mamusie i wcześniejsze staraczki nie udzielają się już?

noo rzadziej bywają:(

NO mnie od czwartku mało co było bo mój M w domu był a i mój Laptopek coś nawala grzeje się strasznie i się wyłącza sam i zanim go znowu załączę to godzina minie nie wiecie jaka przyczyna tego może być!!:-(

pewnie wentylator nie daje rady..my z m mamy taką podstawke pod lapka z wentylatorem:)fajna sprawa:)

NO to trzeba kupić coś takiego!!! w piątek mojego M naciągnę bo zatrę laptopka mojego kochanego a wtedy kicha na maksa by była!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    Dodi wrote:
    Wosebko, Effcia pisząc, że już nie to samo, macie na myśli fakt iż mamusie i wcześniejsze staraczki nie udzielają się już?

NO mnie od czwartku mało co było bo mój M w domu był a i mój Laptopek coś nawala grzeje się strasznie i się wyłącza sam i zanim go znowu załączę to godzina minie nie wiecie jaka przyczyna tego może być!!:-(

Wentylator ! Albo wysiadł albo (jak było u mnie) mega zakurzony był :)

I sama to zrobiłaś!!! Ale wentylatorek słychać chodzi i coś tam powiewa z niego !! Chyba zaiwestuję w taką podkładkę chłodzącą:-)

Nie, nie sama...dałam koledze i On powiedział po fakcie,że było mnóstwo kurzu na wentylatorze.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko, a na jaki to koncert się wybieracie??

Ja też nienawidzę mycia włosów... Choć trwa to u mnie chwilę, bo a) mam w miarę krótkie włosy, b) nie suszę ich teraz, ale i tak jakoś mam awersję. Ale co robić! Grunt, że są na tyle długie, że mogę je spiąć w kitkę i pójście raz po raz do pracy w przetłuszczonych włosach jakoś przejdzie i nikt tego nie zauważy ;D
    Ale zwykle się mobilizuję :)

W ogóle chyba dziś się umówię na termin u fryzjera - wiosna idzie, trzeba ciachnąć te pióra... Już z 2 miechy temu byłam umówiona ale ZAPOMNIAŁaM PÓJŚĆ! Taką mam sklerozę!

Dodi, Wosebka, nick nieaktualny, Blondi22 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Wosebka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Wosebka wrote:
    Effcia28 wrote:
    Wosebko co tam u Ciebie?opowiadaj:)

hej Effcia :)a u mnie że tak powiem po staremu:)nic sie jakoś szczególnie nie zmienilo:)w staraniach tez przerwa..ale od następnego cyklu ruszamy pełna para:)aha ja jutro do gin się wybieram z tą moja prolaktyną..ciekawe co mi powie...

Wosebko a jaką masz prolaktynę?ja mam po obciązeniu 260,6

Shaguś cieszę się ,że z Tobą lepiej:)

Po obciazeniu nie badalam..a tak to mam prawie 27 ng/ml..i to jest za dużo do starań..zreszta powyzej 20 to jest Hiperprolaktynemia ..i pasowałoby to zbić:)

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziewczynki:)trzymajcie się:)wpadnę po niedzieli do Was:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    Dodi wrote:

może nazbierało się trochę kurzu i nie wentyluje się tak jak powinien... włącz oskurzacz i przystaw rurę do wszystkich wylotów... ja tak robię co tydzień... mój laptop ma 6 lat i śmiga jak ta lala...

jeżeli to nie pomoże, to może wiatraczki są do wymiany... nie wiem jak to jest w laptopach...

• Dodi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko, Effciu taka chyba kolej rzeczy :/ pewnie niedługo my też będziemy Was wspominać i marudzić, że też już nie to samo kiedy i Wy zaciążycie :) wiem, że napewno lepiej albo i dobrze się znałyście niż my, ale w tej sytuacji miło będzie, jesli będziecie nas w dalszym ciagu tolerowały :P
    a naszym ciężarówkom, które tu zostały dziękujemy i urodzimy z Wami przed kompem :D
    Kaja a Ty mi się nigdzie nie rzucaj kochana... tyle spraw do załatwienia ;)

Effcia po niedzieli??????????? toć to dzisiaj środę dopiero mamy !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 09:20

nick nieaktualny, Effcia28, nick nieaktualny, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Ja też nienawidzę mycia włosów... Choć trwa to u mnie chwilę, bo a) mam w miarę krótkie włosy, b) nie suszę ich teraz, ale i tak jakoś mam awersję. Ale co robić! Grunt, że są na tyle długie, że mogę je spiąć w kitkę i pójście raz po raz do pracy w przetłuszczonych włosach jakoś przejdzie i nikt tego nie zauważy ;D

W ogóle chyba dziś się umówię na termin u fryzjera - wiosna idzie, trzeba ciachnąć te pióra... Już z 2 miechy temu byłam umówiona ale ZAPOMNIAŁaM PÓJŚĆ! Taką mam sklerozę!

Ja w zeszłym tygodniu to pierwszy raz tak miałam,że zaniedbałam masakrycznie mycie włosów (pewnie przez to,że wiedziałam,że nie będę nigdzie do ludzi wychodzić...a do sklepu ewentualnie to w czapce :p ). Dziś idę do ginki (a więc do ludzi ;) ) więc muszę zrobić z sobą porządek :)
    A co do fryzjera to też powinnam iść, bo mam strasznie rozdwojone końcówki, jutro bądź pojutrze planowałam zrobić kolorek i w sumie lepiej byłoby najpierw podciąć włosy (po co farbować rozdwojone końcówki) ale znając życie nie znajdę czasu na fryzjera...do 16 nie pójdę bo wiadomo z Młodym nie pójdę, a po 16 zwykle czas mija za szybko.

Dodi lubi tę wiadomość

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

hej kochana:)a idziemy z m na żywo posłuchac "Ja uwielbiam ją ona tu jest i tańczy dla mnie":) uwielbiamy tą piosenke i wogóle ten zespól i nie przepuścimy takiej okazji:)
    no ja suszę zawsze bo zauwazyłam ze wtedy mi sie mniej puszą i łatwiej je wtedy prostować:)

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    Dodi wrote:

może nazbierało się trochę kurzu i nie wentyluje się tak jak powinien... włącz oskurzacz i przystaw rurę do wszystkich wylotów... ja tak robię co tydzień... mój laptop ma 6 lat i śmiga jak ta lala...

jeżeli to nie pomoże, to może wiatraczki są do wymiany... nie wiem jak to jest w laptopach...

NO to libra idę po odkurzacz zaraz sprawdzimy co w nim piszczy he he:-)

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

pa effciu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 09:21

Effcia28 lubi tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Libra, w tabelce masz na 25 termin @ jeśli dobrze pamiętam, tak? Ale owu coś "późno" jak na Ciebie przyszła :) Więc kiedy wg ciebie @ nie-przyjdzie :) ?

biorąc pod uwagę długość cykli to @ powinna się pojawić 23.03., ale jeżeli wziąść pod uwagę długość fl - to powinna się pojawić 25.03
    wcześniej w tabeli miałam termin @ na 23.03., ale jak okazało się, że owulka się sunęła, to przestawiłam termin @ w tabelce z 23.03. na 25.03.
    i czekam cierpliwie:)

Pytam, bo z rana (zanim nawet weszłam tu) pomyślałam o Tobie (w trakcie inhalacji Młodego,hehehe) i już miałam pisać, żebyś testowała, bo jakoś wydawało mi się,że dziś miała nie przyjść @.

ja to zamierzam testować najwcześniej 18dpo, czyli za 9 dni... chyba, że m zmusi mnie wcześniej;) ale ostatnio nie zaglądał na mój wykres i chyba nie za bardzo czai na jakim jestem etapie;)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

No proszę!! Ta co najbardziej bulwersuje się,że topik zamiera a ucieka na AŻ 5-6 dni :)

nick nieaktualny, mauysia, Dodi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Libra, w tabelce masz na 25 termin @ jeśli dobrze pamiętam, tak? Ale owu coś "późno" jak na Ciebie przyszła :) Więc kiedy wg ciebie @ nie-przyjdzie :) ?

biorąc pod uwagę długość cykli to @ powinna się pojawić 23.03., ale jeżeli wziąść pod uwagę długość fl - to powinna się pojawić 25.03
    wcześniej w tabeli miałam termin @ na 23.03., ale jak okazało się, że owulka się sunęła, to przestawiłam termin @ w tabelce z 23.03. na 25.03.
    i czekam cierpliwie:)

Pytam, bo z rana (zanim nawet weszłam tu) pomyślałam o Tobie (w trakcie inhalacji Młodego,hehehe) i już miałam pisać, żebyś testowała, bo jakoś wydawało mi się,że dziś miała nie przyjść @.

ja to zamierzam testować najwcześniej 18dpo, czyli za 9 dni... chyba, że m zmusi mnie wcześniej;) ale ostatnio nie zaglądał na mój wykres i chyba nie za bardzo czai na jakim jestem etapie;)

No Ty żartujesz! Ja miałam nadzieję,że w poniedziałek najpóźniej!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Wosebko, Effciu taka chyba kolej rzeczy :/ pewnie niedługo my też będziemy Was wspominać i marudzić, że też już nie to samo kiedy i Wy zaciążycie :) wiem, że napewno lepiej albo i dobrze się znałyście niż my, ale w tej sytuacji miło będzie, jesli będziecie nas w dalszym ciagu tolerowały :P
    a naszym ciężarówkom, które tu zostały dziękujemy i urodzimy z Wami przed kompem :D

o kochana:)ja sie stad nigdzie nie rusze:)zostane z Wami do konca tego topiku:)a biorac pod uwage fakt ze pewnie zaciąże jako jedna z ostatnich..albo i wcale..także jestem tu od poczatku jego istnienia i bede aż do jego smierci..co mam nadzieje nigdy nie nastąpi:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mauysia, Dodi, nick nieaktualny, Blondi22, Ola_czeka lubią tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Dodi ale ja Was bardzoooooo lubię:)
    Będę Was czytać!uciekam sprzątać:)

Dodi lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Taka długa przerwa? :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    mauysia wrote:

hej kochana:)a idziemy z m na żywo posłuchac "Ja uwielbiam ją ona tu jest i tańczy dla mnie":) uwielbiamy tą piosenke i wogóle ten zespól i nie przepuścimy takiej okazji:)
    no ja suszę zawsze bo zauwazyłam ze wtedy mi sie mniej puszą i łatwiej je wtedy prostować:)

Idziecie na WEEKEND! Ale jazda :D No to na pewno się nieźle ubawicie!

Wosebka lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!:-(
    Firanki trzeba sciagnąc o wyprać która chętna??:-)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!:-(
    Firanki trzeba sciagnąc o wyprać która chętna??:-)

Widzisz Aga, ja ma przykład w domu nie mam firanek :D I mam ten problem rozwiązany :)
    Ale zasłony są już mocno nietentego no i, co tu dużo ukrywać, wypadałoby zrobić gruntowne sprzątanie przed Wielkanocą... Ale w taki mróz i szarówę nie mam w ogóle motywacji!

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ ‹ 2075 2076 2077 2078 2079 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ