X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    Dodi wrote:
    witaj Wosebko :)
    Wosebko, Effcia pisząc, że już nie to samo, macie na myśli fakt iż mamusie i wcześniejsze staraczki nie udzielają się już?

noo rzadziej bywają:(

NO mnie od czwartku mało co było bo mój M w domu był a i mój Laptopek coś nawala grzeje się strasznie i się wyłącza sam i zanim go znowu załączę to godzina minie nie wiecie jaka przyczyna tego może być!!:-(

pewnie wentylator nie daje rady..my z m mamy taką podstawke pod lapka z wentylatorem:)fajna sprawa:)

NO to trzeba kupić coś takiego!!! w piątek mojego M naciągnę bo zatrę laptopka mojego kochanego a wtedy kicha na maksa by była!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    Dodi wrote:
    Wosebko, Effcia pisząc, że już nie to samo, macie na myśli fakt iż mamusie i wcześniejsze staraczki nie udzielają się już?

NO mnie od czwartku mało co było bo mój M w domu był a i mój Laptopek coś nawala grzeje się strasznie i się wyłącza sam i zanim go znowu załączę to godzina minie nie wiecie jaka przyczyna tego może być!!:-(

Wentylator ! Albo wysiadł albo (jak było u mnie) mega zakurzony był :)

I sama to zrobiłaś!!! Ale wentylatorek słychać chodzi i coś tam powiewa z niego !! Chyba zaiwestuję w taką podkładkę chłodzącą:-)

Nie, nie sama...dałam koledze i On powiedział po fakcie,że było mnóstwo kurzu na wentylatorze.

AGA 30 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko, a na jaki to koncert się wybieracie??

Ja też nienawidzę mycia włosów... Choć trwa to u mnie chwilę, bo a) mam w miarę krótkie włosy, b) nie suszę ich teraz, ale i tak jakoś mam awersję. Ale co robić! Grunt, że są na tyle długie, że mogę je spiąć w kitkę i pójście raz po raz do pracy w przetłuszczonych włosach jakoś przejdzie i nikt tego nie zauważy ;D
    Ale zwykle się mobilizuję :)

W ogóle chyba dziś się umówię na termin u fryzjera - wiosna idzie, trzeba ciachnąć te pióra... Już z 2 miechy temu byłam umówiona ale ZAPOMNIAŁaM PÓJŚĆ! Taką mam sklerozę!

Dodi, Wosebka, Shagga_80, Blondi22 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Wosebka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Wosebka wrote:
    Effcia28 wrote:
    Wosebko co tam u Ciebie?opowiadaj:)

hej Effcia :)a u mnie że tak powiem po staremu:)nic sie jakoś szczególnie nie zmienilo:)w staraniach tez przerwa..ale od następnego cyklu ruszamy pełna para:)aha ja jutro do gin się wybieram z tą moja prolaktyną..ciekawe co mi powie...

Wosebko a jaką masz prolaktynę?ja mam po obciązeniu 260,6

Shaguś cieszę się ,że z Tobą lepiej:)

Po obciazeniu nie badalam..a tak to mam prawie 27 ng/ml..i to jest za dużo do starań..zreszta powyzej 20 to jest Hiperprolaktynemia ..i pasowałoby to zbić:)

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziewczynki:)trzymajcie się:)wpadnę po niedzieli do Was:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    Dodi wrote:

może nazbierało się trochę kurzu i nie wentyluje się tak jak powinien... włącz oskurzacz i przystaw rurę do wszystkich wylotów... ja tak robię co tydzień... mój laptop ma 6 lat i śmiga jak ta lala...

jeżeli to nie pomoże, to może wiatraczki są do wymiany... nie wiem jak to jest w laptopach...

• Dodi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebko, Effciu taka chyba kolej rzeczy :/ pewnie niedługo my też będziemy Was wspominać i marudzić, że też już nie to samo kiedy i Wy zaciążycie :) wiem, że napewno lepiej albo i dobrze się znałyście niż my, ale w tej sytuacji miło będzie, jesli będziecie nas w dalszym ciagu tolerowały :P
    a naszym ciężarówkom, które tu zostały dziękujemy i urodzimy z Wami przed kompem :D
    Kaja a Ty mi się nigdzie nie rzucaj kochana... tyle spraw do załatwienia ;)

Effcia po niedzieli??????????? toć to dzisiaj środę dopiero mamy !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 09:20

Shagga_80, Effcia28, Libra, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Ja też nienawidzę mycia włosów... Choć trwa to u mnie chwilę, bo a) mam w miarę krótkie włosy, b) nie suszę ich teraz, ale i tak jakoś mam awersję. Ale co robić! Grunt, że są na tyle długie, że mogę je spiąć w kitkę i pójście raz po raz do pracy w przetłuszczonych włosach jakoś przejdzie i nikt tego nie zauważy ;D

W ogóle chyba dziś się umówię na termin u fryzjera - wiosna idzie, trzeba ciachnąć te pióra... Już z 2 miechy temu byłam umówiona ale ZAPOMNIAŁaM PÓJŚĆ! Taką mam sklerozę!

Ja w zeszłym tygodniu to pierwszy raz tak miałam,że zaniedbałam masakrycznie mycie włosów (pewnie przez to,że wiedziałam,że nie będę nigdzie do ludzi wychodzić...a do sklepu ewentualnie to w czapce :p ). Dziś idę do ginki (a więc do ludzi ;) ) więc muszę zrobić z sobą porządek :)
    A co do fryzjera to też powinnam iść, bo mam strasznie rozdwojone końcówki, jutro bądź pojutrze planowałam zrobić kolorek i w sumie lepiej byłoby najpierw podciąć włosy (po co farbować rozdwojone końcówki) ale znając życie nie znajdę czasu na fryzjera...do 16 nie pójdę bo wiadomo z Młodym nie pójdę, a po 16 zwykle czas mija za szybko.

Dodi lubi tę wiadomość

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

hej kochana:)a idziemy z m na żywo posłuchac "Ja uwielbiam ją ona tu jest i tańczy dla mnie":) uwielbiamy tą piosenke i wogóle ten zespól i nie przepuścimy takiej okazji:)
    no ja suszę zawsze bo zauwazyłam ze wtedy mi sie mniej puszą i łatwiej je wtedy prostować:)

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:
    Effcia28 wrote:
    Dodi wrote:

może nazbierało się trochę kurzu i nie wentyluje się tak jak powinien... włącz oskurzacz i przystaw rurę do wszystkich wylotów... ja tak robię co tydzień... mój laptop ma 6 lat i śmiga jak ta lala...

jeżeli to nie pomoże, to może wiatraczki są do wymiany... nie wiem jak to jest w laptopach...

NO to libra idę po odkurzacz zaraz sprawdzimy co w nim piszczy he he:-)

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

pa effciu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 09:21

Effcia28 lubi tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Libra, w tabelce masz na 25 termin @ jeśli dobrze pamiętam, tak? Ale owu coś "późno" jak na Ciebie przyszła :) Więc kiedy wg ciebie @ nie-przyjdzie :) ?

biorąc pod uwagę długość cykli to @ powinna się pojawić 23.03., ale jeżeli wziąść pod uwagę długość fl - to powinna się pojawić 25.03
    wcześniej w tabeli miałam termin @ na 23.03., ale jak okazało się, że owulka się sunęła, to przestawiłam termin @ w tabelce z 23.03. na 25.03.
    i czekam cierpliwie:)

Pytam, bo z rana (zanim nawet weszłam tu) pomyślałam o Tobie (w trakcie inhalacji Młodego,hehehe) i już miałam pisać, żebyś testowała, bo jakoś wydawało mi się,że dziś miała nie przyjść @.

ja to zamierzam testować najwcześniej 18dpo, czyli za 9 dni... chyba, że m zmusi mnie wcześniej;) ale ostatnio nie zaglądał na mój wykres i chyba nie za bardzo czai na jakim jestem etapie;)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

No proszę!! Ta co najbardziej bulwersuje się,że topik zamiera a ucieka na AŻ 5-6 dni :)

AGA 30, mauysia, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Libra, w tabelce masz na 25 termin @ jeśli dobrze pamiętam, tak? Ale owu coś "późno" jak na Ciebie przyszła :) Więc kiedy wg ciebie @ nie-przyjdzie :) ?

biorąc pod uwagę długość cykli to @ powinna się pojawić 23.03., ale jeżeli wziąść pod uwagę długość fl - to powinna się pojawić 25.03
    wcześniej w tabeli miałam termin @ na 23.03., ale jak okazało się, że owulka się sunęła, to przestawiłam termin @ w tabelce z 23.03. na 25.03.
    i czekam cierpliwie:)

Pytam, bo z rana (zanim nawet weszłam tu) pomyślałam o Tobie (w trakcie inhalacji Młodego,hehehe) i już miałam pisać, żebyś testowała, bo jakoś wydawało mi się,że dziś miała nie przyjść @.

ja to zamierzam testować najwcześniej 18dpo, czyli za 9 dni... chyba, że m zmusi mnie wcześniej;) ale ostatnio nie zaglądał na mój wykres i chyba nie za bardzo czai na jakim jestem etapie;)

No Ty żartujesz! Ja miałam nadzieję,że w poniedziałek najpóźniej!!

Libra lubi tę wiadomość

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Wosebko, Effciu taka chyba kolej rzeczy :/ pewnie niedługo my też będziemy Was wspominać i marudzić, że też już nie to samo kiedy i Wy zaciążycie :) wiem, że napewno lepiej albo i dobrze się znałyście niż my, ale w tej sytuacji miło będzie, jesli będziecie nas w dalszym ciagu tolerowały :P
    a naszym ciężarówkom, które tu zostały dziękujemy i urodzimy z Wami przed kompem :D

o kochana:)ja sie stad nigdzie nie rusze:)zostane z Wami do konca tego topiku:)a biorac pod uwage fakt ze pewnie zaciąże jako jedna z ostatnich..albo i wcale..także jestem tu od poczatku jego istnienia i bede aż do jego smierci..co mam nadzieje nigdy nie nastąpi:)

Shagga_80, AGA 30, mauysia, Dodi, Libra, Blondi22, Ola_czeka lubią tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:

Dodi ale ja Was bardzoooooo lubię:)
    Będę Was czytać!uciekam sprzątać:)

Dodi lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Taka długa przerwa? :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    mauysia wrote:

hej kochana:)a idziemy z m na żywo posłuchac "Ja uwielbiam ją ona tu jest i tańczy dla mnie":) uwielbiamy tą piosenke i wogóle ten zespól i nie przepuścimy takiej okazji:)
    no ja suszę zawsze bo zauwazyłam ze wtedy mi sie mniej puszą i łatwiej je wtedy prostować:)

Idziecie na WEEKEND! Ale jazda :D No to na pewno się nieźle ubawicie!

Wosebka lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!:-(
    Firanki trzeba sciagnąc o wyprać która chętna??:-)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!:-(
    Firanki trzeba sciagnąc o wyprać która chętna??:-)

Widzisz Aga, ja ma przykład w domu nie mam firanek :D I mam ten problem rozwiązany :)
    Ale zasłony są już mocno nietentego no i, co tu dużo ukrywać, wypadałoby zrobić gruntowne sprzątanie przed Wielkanocą... Ale w taki mróz i szarówę nie mam w ogóle motywacji!

AGA 30, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2075 2076 2077 2078 2079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ