plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWosebka wrote:AGA 30 wrote:Wosebka wrote:AGA 30 wrote:Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!
Firanki trzeba sciagnąc o wyprać która chętna??
o Aga wszystko tylko nie to..ale ja na szczęście dzięki moim pieknym roletkom ten problem mam z głowy:)teraz tylko delikatne zasłonki będą:)okna tez umyć muszę..ale niewiem czy zdąże przed świętami..a nie widzi mi sie to z tonami sniegu z oknem..chociaz dziswyszło słoneczko;)to bedzei sie topić
Ja mieszkam na parterze i firanki muszę niestety mieć a rolety wieczorem to już tym bardziej !! Ale na raz do pralki wejdą ze wszstkich okien więc nie ma tak zle gorzej z wieszaniem potem!! No ale cóż samo się nie zrobi a w krasnoludki to ja już nie wierzę he he he:-)
kochana ja tez mieszkam na parterze:)i do tych rolet nie trzeba firanek:)bo one doskonale kryją okna:)zreszta są tak ładne ze szkoda byłoby je zasłaniać:)tak to wyglada:) http://www.mojerolety.pl/rolety_dzien_noc.html
wyglada super:)i od środka i z ulicy:) przychodza do nas sąsiedzi pytać skad mamy takie cudo:)
Ale bajer fajne to naprawdę
Ja w tamtym toku w
niemczek kupiłam super firanko-zasłony praktyczne tez może je i na święta założę znowu bo teraz firanka wisi znowu!!Wosebka lubi tę wiadomość
-
Wosebko super te rolety, też by mi się takie podobały, ale że mam nowe firanki to narazie nie będę m du... truła
gocha masz takie same?
Muska fajnie, że działkę znaleźliście i odciągnęłas trochę myśli od fasolki
ja chwilowo się odmeldowuję bo jadę do sklepuWosebka, Muska, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWosebka wrote:AGA 30 wrote:Wosebka wrote:AGA 30 wrote:Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!
o Aga wszystko tylko nie to..ale ja na szczęście dzięki moim pieknym roletkom ten problem mam z głowy:)teraz tylko delikatne zasłonki będą:)okna tez umyć muszę..ale niewiem czy zdąże przed świętami..a nie widzi mi sie to z tonami sniegu z oknem..chociaz dziswyszło słoneczko;)to bedzei sie topić
Ja mieszkam na parterze i firanki muszę niestety mieć a rolety wieczorem to już tym bardziej !! Ale na raz do pralki wejdą ze wszstkich okien więc nie ma tak zle gorzej z wieszaniem potem!! No ale cóż samo się nie zrobi a w krasnoludki to ja już nie wierzę he he he:-)
kochana ja tez mieszkam na parterze:)i do tych rolet nie trzeba firanek:)bo one doskonale kryją okna:)zreszta są tak ładne ze szkoda byłoby je zasłaniać:)tak to wyglada:) http://www.mojerolety.pl/rolety_dzien_noc.html
wyglada super:)i od środka i z ulicy:) przychodza do nas sąsiedzi pytać skad mamy takie cudo:)
Widziałam coś takiego u jednych ludzi (na 4 piętrze). Fajnie to wygląda
Ja osobiście preferuję firanki, bo nie tylko zasłaniają fatalny stan okien ale i wszelkie rury od ogrzewania...Młodemu w zeszłym roku kupiłam firanki z Zygzakiem i to jedyne okno , które z dworu wygląda suuuuuuuuuuuper
Jak będę miała swój dom (a wciąż mam nadzieję,że wreszcie zaprojektuję dom dla siebie!) to marzą mi się drewniane okna i wtedy na bank będę je odsłaniaćWosebka lubi tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Dodi wrote:hej Shagga
z tego co ja zapamiętałam to Becia dostała @, mała też
Kaja ma dzisiaj wizytę u gina, ale tempka spadła, więc się zobaczy co i jak.
U Oli w biurze jakiś dym hehe
U muzi i jej synka stwierdzono jakąś chorobę, ale nie wiem jak to nazwać
Effcia prolaktynę po obciążeniu ma 260.
ojjj... nie nadaje się do streszczeń, ale chciałam byc miła
Byłaś świetna, Dodi
Ja zerknęłam jeszcze na tabelkę i widzę,że Natusia na dziś ma termin @, Babo,co tam u Ciebie? Zerknę na jej wykres i poczytam tylko o Muzarci i zmykam sporo mam do roboty
hihi,dzia u mnie po malutku...kolejny dzień bez m... smutno bez niego. Na dodatek ma dziś urodzinki a mnie nie może z nim byćdo soboty chyba uschnę... a tak poza tym w porządku.
-
mauysia wrote:No właśnie, natusia siedzi na bombie zegarowej
Na razie widzę, że żadnych plamień ani znacznego spadku nie odnotowałaś, więc czekamy cierpliwie na rozwój sytuacji...
Temperatura powolutku spada...więc wiadomo co sie kroiA na pewno @ przyjdzie bo ból pleców,brzucha,piersi i głowy nie odpuszcza... czeka na mnie gdzieś za zaspą śniegu
-
mauysia wrote:gocha04 wrote:dziś się trochę temacior kręci widzę, a ja korzystam z tego, że jestem sama z koleżanką to sobie gawędzimy o dupie maryni. Za chwilę jak się pozostali zwalą to już nie będzie tak luźno, trzeba będzie udawać, że się pracuje.
co do mycia okien to ja już zdążyłam balkony i okna pomyć, a tu znowu śniegu nawaliło i brud się pojawił, ale nie będę się tak nadwyrężać lepiej sobie po odpoczywam z M.
I dlatego ja wolę umyć później niż wcześniej
Nie palę się do tej roboty
nie mogłam odpuścić tak ładnego i ciepłego weekendu na nie sprzątanie balkonów, bo chciałam kotkę wypuścić, żeby się dotleniła na ciepełku i naniosła by mi syfu do mieszkania. A to było w pierwszy weekend marca.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Wosebka wrote:AGA 30 wrote:Wosebka wrote:AGA 30 wrote:Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!
Ja osobiście preferuję firanki, bo nie tylko zasłaniają fatalny stan okien ale i wszelkie rury od ogrzewania...Młodemu w zeszłym roku kupiłam firanki z Zygzakiem i to jedyne okno , które z dworu wygląda suuuuuuuuuuuper
Jak będę miała swój dom (a wciąż mam nadzieję,że wreszcie zaprojektuję dom dla siebie!) to marzą mi się drewniane okna i wtedy na bank będę je odsłaniać
No fakt takie cacko można w nowych pięknych oknach zamątować żeby efrkt był ale fajne są naprawdę!!!
Musze pokazać tej wrednej znajomej ona chate buduję to bedzie szaleć he he:-) -
nick nieaktualny
-
no super sa:)my mamy taki jasny brąz:)pasuje do tapety:)no i nie przyciemnia pokoju:)moja teściowa była negatywnie do tego nastaiwona..ale jak juz zobaczyła je w oknie to stwierdziła że też by takie chciała;)no i co najważniejsze nie ma przy nich tyle pracy co przy żaluzjach..bo tu szybko przetre szmatką:)a żaluzje to była masakra...
-
AGA 30 wrote:Dziewczyny pytanie taktyczne na temat prac chałupniczej !!!
Czy któraś z was lub waszych znajomych składała kiedyś długopisy lub tp. w domu !!! Znalazłam ofertę dość ciekawą i zastanawiam się czy to czasem nie jakiś kant!!! 27 zł za towar pierwszy chcą więc to nie jakiś majątek a podobno zarobić można coś na tym!!
taaa kiedys wysłał moj P na to i zapłacił i nic nie przysłali a osttanio siorka wysyłala zgłoszenie i też nic ;/AGA 30 lubi tę wiadomość
-
Kaja wrote:Aga ja nigdy takich prac domowych nie brałam chałupniczo bo nie mam cirpliwości i rzucałabym tym jak by mi nie poszło ehhhhhh mało cierpliwości mam do takich prac
ja kiedyś z mama zasilacze do telewizorow robilamfajna sprawa i 1200zł mozna było zarobic ale kilka lat temu
AGA 30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynatusia wrote:mauysia wrote:No właśnie, natusia siedzi na bombie zegarowej
Na razie widzę, że żadnych plamień ani znacznego spadku nie odnotowałaś, więc czekamy cierpliwie na rozwój sytuacji...
Temperatura powolutku spada...więc wiadomo co sie kroiA na pewno @ przyjdzie bo ból pleców,brzucha,piersi i głowy nie odpuszcza... czeka na mnie gdzieś za zaspą śniegu
Pogadamy jak przyjdzienatusia, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dodi wrote:Wosebko super te rolety, też by mi się takie podobały, ale że mam nowe firanki to narazie nie będę m du... truła
gocha masz takie same?
Muska fajnie, że działkę znaleźliście i odciągnęłas trochę myśli od fasolki
ja chwilowo się odmeldowuję bo jadę do sklepu
Tak Dodi mam takie same. Ciemne pasy są brązowe.
Sypialnie mam na płn-zachód także w nocy zaciągam do końca albo na tzw "dzień" szczególnie zimą jak i tak ciemno na zewnątrz.
Gdybym się tak pozasłaniała na maxa to bym w ogóle nie dała rady wstać, a i tak ledwo o 8 złażę z łóżka.Dodi lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnygocha04 wrote:mauysia wrote:gocha04 wrote:dziś się trochę temacior kręci widzę, a ja korzystam z tego, że jestem sama z koleżanką to sobie gawędzimy o dupie maryni. Za chwilę jak się pozostali zwalą to już nie będzie tak luźno, trzeba będzie udawać, że się pracuje.
co do mycia okien to ja już zdążyłam balkony i okna pomyć, a tu znowu śniegu nawaliło i brud się pojawił, ale nie będę się tak nadwyrężać lepiej sobie po odpoczywam z M.
I dlatego ja wolę umyć później niż wcześniej
Nie palę się do tej roboty
nie mogłam odpuścić tak ładnego i ciepłego weekendu na nie sprzątanie balkonów, bo chciałam kotkę wypuścić, żeby się dotleniła na ciepełku i naniosła by mi syfu do mieszkania. A to było w pierwszy weekend marca.
Ja też (chyba) wtedy sprzątnęłam na balkonie...u nas na 4 piętro najwięcej syfu dostarczają nam wrony!!!!! Jakieś gałęzie, liście no i odchody...no i ogólnie było trzeba już sprzątnąć...teraz jest śnieg, ale obstawiam,że długo nie będę tam sprzątać -
Shagga_80 wrote:Wosebka wrote:AGA 30 wrote:Wosebka wrote:AGA 30 wrote:Laptop odkurzony zobaczymy co się bedzie działo !!!Jejku trzeba się wziąść za te okna a tak mi się nie chce jechać po płyn i ręczniki papierowe!!!
Jak będę miała swój dom (a wciąż mam nadzieję,że wreszcie zaprojektuję dom dla siebie!) to marzą mi się drewniane okna i wtedy na bank będę je odsłaniać
no u nas okna sa nowe:)a rurki mi zasłaniaja zasłony:)widac tylko kaloryfery..ale to mi akurat nie przeszkadza:)a jeszcze dodatkowym plusem braku firanek jes to że mieszkanko wydaje sie jakby większe:)i jakoś tak luźniej sie zrobiło:) -
nick nieaktualnyAle z drugiej strony teraz te firany to więcej jako dekoracja niż zasłanianie okna!!! Takie pięknie cuda teraz szyją że warto się kusić na firanki !!!
Zaesze mieszkanie cieplej i przyjemniej wygląda no w zależności jak kto ma urządzone!!
My w sobote po nowy dywan i ławę mamy zamiar jechać wreszcie!!Muska, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość
-
Shagga to się zgadza, że w starych budynkach te obleśne rury na wierzchu są to zasłonami i firankami się je zasłania. Ja mam nowe mieszkanie i okna drewniane koloru jasnego brązu bardzo wysokie. I firanki uroku dają dla każdego okna, aczkolwiek kurz się na nich osadza i trzeba czasem wyprać.
AGA 30 lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
Shagga_80 wrote:Muska, lubię Twój wpis
A jak postaracie się (i macie środki) to do zimy możecie wprowadzić się do własnego domkuWiem,że domy można postawić już UWAGA w 3 miesiące
Podstawa to szybkowiążące zaprawy, sprawna ekipa no i i KASA
Ale można
Shagus z ust mi tego posta wyjęłaś. Właśnie miałam do Ciebie pisać w tej sprawie. Teraz skumałam dopiero po Twoim poprzednim wpisie, że architekt z CiebieZgadza się?
Ja właśnie o takim energooszczędnym małym domku myślę. Tylko nie wiem w jakiej technologii. To można w ogóle mieć energooszczędny w budowlanej czy to się wyklucza? Wszyscy teraz w kółko o technologii szkieletowej prawią. Co o tym myślisz?
Potwierdź mi proszę najpierw że wiesz o czym pisze żebym Cie niepotrzebnie nie zamęczała