X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:
    ja już wróciłam ;)

od poniedzialku ide do pracy albo do sprzatania biblioteki ;) uwielbiam to miejsce
    albo na zastepstwo jako seketarz gminy heh nie wyobrażam sobie

Wow! To się nazywa awans na Sekretarza!!!!!!!!! :)

ale tylko tym czasowo

właśnie dlatego mnie to dziwi:) bo to stanowisko kierownicze jest;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A my taką ławę chcemy kupić
    http://allegro.pl/lawostol-bella-z-szyba-lawa-rozsuwana-stol-tanio-i3109071718.html

Ten sklepik jest jak się do Muzarci jedzie to zamiast za przesyłkę to zapłacić to osobiście odbierzemy ławę!!:-)

Mieliśmy kiedyś całą szklaną ławę (tzn blat ze szkła)...dopóki mój Maluch nie STÓKŁ mi jej....już mnie tu nie ma, więc tylko dodam,że miał szczęście,że przeżył to i nie odniósł żadnych ran :/
    Paaaaaaaaaa

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    AGA 30 wrote:
    http://allegro.pl/lawostol-bella-z-szyba-lawa-rozsuwana-stol-tanio-i3109071718.html

Ten sklepik jest jak się do Muzarci jedzie to zamiast za przesyłkę to zapłacić to osobiście odbierzemy ławę!!:-)

Mieliśmy kiedyś całą szklaną ławę (tzn blat ze szkła)...dopóki mój Maluch nie STÓKŁ mi jej....już mnie tu nie ma, więc tylko dodam,że miał szczęście,że przeżył to i nie odniósł żadnych ran :/
    Paaaaaaaaaa

paaaa... buziaki dla twego malucha:*

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Blondi22 wrote:
    ja już wróciłam ;)

od poniedzialku ide do pracy albo do sprzatania biblioteki ;) uwielbiam to miejsce

na zastępstwo jako sekretarz gminy??? na takie stanowisko biorą na zastępstwo? a nie robią po. sekretarza gminy?
    to się kobieto wybijesz, bo to stanowisko kierownicze jest:)

tak biora u nas w gminie ;) ale ja nie za bardzo bym chciała isc za duża odpowiedzialnosc

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    AGA 30 wrote:

Paaaaaaaaaa

To ja mam teraz w środku ławy dużą szybę i po 5 latach się jak narazie trzyma a temte szyby w ławie są grube i dibrze obudowane więc nawet jak brzdąc się zjawi to myślę że nie będzie zle:-)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja już wróciłam ;)

No to zarąbiście! Ale szybka akcja!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Wosebka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    AGA 30 wrote:

Paaaaaaaaaa

my mamy taka ławe..ale mnie denerwuje..bo wszystkie paluchy na niej widać..by ja trzeba za kazdym razem myć...dobzre ze żadko siedze w duzym pokoju to mnie to az tak nie kole w oczy;)pa shaguś:)

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • agula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki :) przespalam dzisiaj mierzenie temp o 5 rano, obudzilam sie dopiero 7:20 jak zmierzylam bylo 37.9! poszlam dalej spac, jakies pol godziny temu temp byla 37.6 myslicie, ze jest sens cokolwiek dzisiaj wpisywac skoro i tak nie zmierzylam o stalej porze i do tego czuje, ze mi migdalki spuchly, nie wiem czy jakies chorobsko sie nie czai? spojrzcie na moj wykres prosze i powiedzcie czy owu juz byla?

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Blondi22 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:
    ja już wróciłam ;)

Wow! To się nazywa awans na Sekretarza!!!!!!!!! :)

ale tylko tym czasowo

właśnie dlatego mnie to dziwi:) bo to stanowisko kierownicze jest;)

wiem wiem poprostu sekretarz sie rozchorowała i dlatego

a.png
    a.png
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Blondi22 wrote:
    ja już wróciłam ;)

No to zarąbiście! Ale szybka akcja!

no Blondi super:)

Blondi22 lubi tę wiadomość

dziecko-dziewczynka.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    hej babeczki :) przespalam dzisiaj mierzenie temp o 5 rano, obudzilam sie dopiero 7:20 jak zmierzylam bylo 37.9! poszlam dalej spac, jakies pol godziny temu temp byla 37.6 myslicie, ze jest sens cokolwiek dzisiaj wpisywac skoro i tak nie zmierzylam o stalej porze i do tego czuje, ze mi migdalki spuchly, nie wiem czy jakies chorobsko sie nie czai? spojrzcie na moj wykres prosze i powiedzcie czy owu juz byla?

Cześć agula,

może to jakaś choroba? 37,5 w ciągu dnia to już jest gorączka.
    Tak czy inaczej, i tak zignorowałabym pomiar, bo był on 2,5 godz. po zwykłej godzinie pomiaru.

Czy była owulacja - nie wiem, ale okaże się w ciągu dwóch dni (zobaczysz wtedy, czy jest odpowiedni skok temperatury).

Libra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • agula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    agula wrote:

Cześć agula,

Tak czy inaczej, i tak zignorowałabym pomiar, bo był on 2,5 godz. po zwykłej godzinie pomiaru.

Czy była owulacja - nie wiem, ale okaże się w ciągu dwóch dni (zobaczysz wtedy, czy jest odpowiedni skok temperatury).

ale wpisac i zignorowac czy nie wpisac w ogole? no mam nadzieje, ze zadne chorobsko sie nie przyplata tfu tfu ;)

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja koleżanka cały szklany duży stół do kuchni sobie kupiła a ma 3 dzieci 8-5-2 lata to dopiero lata ze szmatą na okrągło ale jak jej odradzałam to śmiała się ze mnie!!! A przy dzieciach to wyobrażacie sobie jak taki stół wygląda!!:-)

• Muska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Muska wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Muska, lubię Twój wpis :)
    A jak postaracie się (i macie środki) to do zimy możecie wprowadzić się do własnego domku :) Wiem,że domy można postawić już UWAGA w 3 miesiące :) Podstawa to szybkowiążące zaprawy, sprawna ekipa no i i KASA :) Ale można :)

Shagus z ust mi tego posta wyjęłaś. Właśnie miałam do Ciebie pisać w tej sprawie. Teraz skumałam dopiero po Twoim poprzednim wpisie, że architekt z Ciebie :) Zgadza się?
    Ja właśnie o takim energooszczędnym małym domku myślę. Tylko nie wiem w jakiej technologii. To można w ogóle mieć energooszczędny w budowlanej czy to się wyklucza? Wszyscy teraz w kółko o technologii szkieletowej prawią. Co o tym myślisz?
    Potwierdź mi proszę najpierw że wiesz o czym pisze żebym Cie niepotrzebnie nie zamęczała ;)

Nie jestem architektem a budowlańcem, ale wiem o czym piszesz :) Zajmuję się projektowaniem domów :) Chociaż sama nie posiadam uprawnień, więc ja zajmuję się czarną robotą, a Szef podpisywaniem ;)
    Dom energooszczędny jest jak najbardziej możliwy w technologii (powiedzmy) tradycyjnej murowanej , baaaaaaaa nawet dom pasywny jest możliwy...różnica polega na zastosowanych materiałach i nieco wykonaniu :)

No to czuję, że dostałam zielone światło ;)
    Bo te 3 m-ce o których mówisz to chyba na te prefabrykowane domki?
    Ja ostatnio nic nie robię w czasie wolnym jak oglądam działki i projekty domów i nawet wybieram meble :D
    Możesz jakieś fajne projekty na ok.100m2 polecić? Jakąś stronkę albo coś?
    A co ty sądzisz o tych nowych technologiach?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    mauysia wrote:
    agula wrote:

Cześć agula,

ale wpisac i zignorowac czy nie wpisac w ogole? no mam nadzieje, ze zadne chorobsko sie nie przyplata tfu tfu ;)

Jak wpiszesz i zignorujesz to i tak nie będzie Ci brało tej temperatury pod uwagę.
    No chyba że nie pasuje Ci wizualnie i estetycznie ;) Wtedy możesz w ogóle nie wpisywać.
    Ale jeśli chodzi o interpretację wykresu to bez różnicy.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Mam pytanko, bo już się trochę gubię;) To jest 2gi cykl po moim samoistnym poronieniu w 5tc, obyło się bez łyżeczkowania. I jakbyście mogły zerknąć na wykres, bo już się gubię i nie mogę doczekać się owulki. Przedwczoraj i wczoraj miałam taki ból w prawym jajniku, jak zawsze w okresie okołoowulacyjnym, śluz płodny miałam tylko wczoraj od rana tak do 18 około, później zrobił się wodnisty z powrotem. Jak wczoraj mierzyłam temperaturę w ciągu dnia, to miałam taką samą jak rano, a dziś jak sobie zmierzyłam 10 minut temu to już było 37(rano 36.3), czy możliwe, że w końcu była owulka i tempka skoczyła?
    39501d7f6e2fc610e21b80c30de844c2.png

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Libra wrote:
    Blondi22 wrote:
    ja już wróciłam ;)

na zastępstwo jako sekretarz gminy??? na takie stanowisko biorą na zastępstwo? a nie robią po. sekretarza gminy?
    to się kobieto wybijesz, bo to stanowisko kierownicze jest:)

tak biora u nas w gminie ;) ale ja nie za bardzo bym chciała isc za duża odpowiedzialnosc

u mnie jak kiedyś nasza sekretarz była w ciąży, to spośród pracowników został wybrany pełniący obowiązki na 9 miesięcy... takie rozwiązanie jest bezpieczniejsze (moim zdaniem), bo osoba, która juz pracuje w urzędzie jest na bieżąco ze wszystkimi sprawami... a poza tym teraz od 2009 roku po zmianie przepisów na te stanowiska odbywają się konkursy... poza tym osoba, która może zostać sekretarzem musi mieć co najmniej czteroletni staż pracy na stanowisku urzędniczym, w tym co najmniej dwuletni staż pracy na kierowniczym stanowisku urzędniczym...

to powiem Ci szczerze, że czeka Cię nie lada wyzwanie:) ale osobiście uważam, że WARTO:) można się wiele nauczyć... na prawę, bo ja zrobiłam wielki krok milowy...

Blondi22 lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten link, który wrzuciłam to aktualny cykl, ten w podpisie to dla porównania ten, w którym zaszliśmy.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Wosebka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    To moja koleżanka cały szklany duży stół do kuchni sobie kupiła a ma 3 dzieci 8-5-2 lata to dopiero lata ze szmatą na okrągło ale jak jej odradzałam to śmiała się ze mnie!!! A przy dzieciach to wyobrażacie sobie jak taki stół wygląda!!:-)

no to faktycznie nieźle..no ale ma co chciała;)i Aga teraz pewnie nie przyzna sie ze jednak miałas racje..

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:

no to faktycznie nieźle..no ale ma co chciała;)i Aga teraz pewnie nie przyzna sie ze jednak miałas racje..

Nie przyzna się za żadne skarby że żałuję ale widać po niej jak tam pojadę że dostaje palpitacji serca przez ten stół he he!!
    No ale skoro jej się podobał to proszę bardzo!!!
    Bo stół jest super naprawdę ale nadaje się do jadalni gdzie obiady się je raz w tygodniu a nie do kuchni przy dzieciach no i małym mieszkaniu :-)

‹‹ 2079 2080 2081 2082 2083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ