X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę,żeby zmienić dywan do dużego pokoju, mam teraz beżowy (kiedyś był z długim włosiem) i jest tak szaro buro w pokoju (bo ściany beżowe, meble brązowe a wypoczynek beżowy) i chciałabym zielony dywan (w Ikei mam upatrzony :) )...ale do tego mieszkania nie chce nam się nic wprowadzać nowego, bo wreszcie zaczynamy myśleć o czymś swoim...

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no i rur już teraz nie ma na ścianach to zasłonami nie trzeba się obwieszać. Ale wszystko ma swoje plusy. Mi się bardzo podobają ładne zasłony i firanki, tylko feler taki, że trzeba później skakać i wspinać się, żeby prać.

AGA 30 lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Muska, lubię Twój wpis :)
    A jak postaracie się (i macie środki) to do zimy możecie wprowadzić się do własnego domku :) Wiem,że domy można postawić już UWAGA w 3 miesiące :) Podstawa to szybkowiążące zaprawy, sprawna ekipa no i i KASA :) Ale można :)

Shagus z ust mi tego posta wyjęłaś. Właśnie miałam do Ciebie pisać w tej sprawie. Teraz skumałam dopiero po Twoim poprzednim wpisie, że architekt z Ciebie :) Zgadza się?
    Ja właśnie o takim energooszczędnym małym domku myślę. Tylko nie wiem w jakiej technologii. To można w ogóle mieć energooszczędny w budowlanej czy to się wyklucza? Wszyscy teraz w kółko o technologii szkieletowej prawią. Co o tym myślisz?
    Potwierdź mi proszę najpierw że wiesz o czym pisze żebym Cie niepotrzebnie nie zamęczała ;)

Nie jestem architektem a budowlańcem, ale wiem o czym piszesz :) Zajmuję się projektowaniem domów :) Chociaż sama nie posiadam uprawnień, więc ja zajmuję się czarną robotą, a Szef podpisywaniem ;)
    Dom energooszczędny jest jak najbardziej możliwy w technologii (powiedzmy) tradycyjnej murowanej , baaaaaaaa nawet dom pasywny jest możliwy...różnica polega na zastosowanych materiałach i nieco wykonaniu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ja marzę,żeby zmienić dywan do dużego pokoju, mam teraz beżowy (kiedyś był z długim włosiem) i jest tak szaro buro w pokoju (bo ściany beżowe, meble brązowe a wypoczynek beżowy) i chciałabym zielony dywan (w Ikei mam upatrzony :) )...ale do tego mieszkania nie chce nam się nic wprowadzać nowego, bo wreszcie zaczynamy myśleć o czymś swoim...

A my w pokoju mamy wszystko pod brąz ciemny w dodatku a ściany różowe i tapeta w różowe róże wyglada to ekstra !!
    Tylko stary dywan i ława nie pod kolor psuję całą estetykę no ale powoli i tego się dorobimy:-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Shagga to się zgadza, że w starych budynkach te obleśne rury na wierzchu są to zasłonami i firankami się je zasłania. Ja mam nowe mieszkanie i okna drewniane koloru jasnego brązu bardzo wysokie. I firanki uroku dają dla każdego okna, aczkolwiek kurz się na nich osadza i trzeba czasem wyprać.:)

My niby nie mieszkamy w bardzo starym budownictwie, bo myślę,że 20 lat jeszcze mieć nie będzie nasz blok ale rury są widoczne no i grzejniki żeliwne wyglądają fatalnie, jak wg mnie.

• gocha04 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo dywany też są fajne, ale jak moja kotka by się w takie długie włosy dywanowe poobcierała to bym codziennie musiała czyścić.
    Zgadzam się z Agą, że takie rzeczy jak zasłony dywany czy firany sprawiają wrażenie przytulności i ciepła.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    oooo dywany też są fajne, ale jak moja kotka by się w takie długie włosy dywanowe poobcierała to bym codziennie musiała czyścić.
    Zgadzam się z Agą, że takie rzeczy jak zasłony dywany czy firany sprawiają wrażenie przytulności i ciepła.

No i dywan z długim włosem odpada u mnie wystarczy mi kot z długim włosem he he!! Mój M powiedział że kiedyś z kota perski podnóżek sobie zrobi hi hi hi:-) (sadysta co):-)A kot też w brązie to będzie pasowało he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 10:19

gocha04, Libra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Shagga_80 wrote:

A my w pokoju mamy wszystko pod brąz ciemny w dodatku a ściany różowe i tapeta w różowe róże wyglada to ekstra !!
    Tylko stary dywan i ława nie pod kolor psuję całą estetykę no ale powoli i tego się dorobimy:-)

Jak wprowadzaliśmy się tu 5 lat temu to podobały się nam ściany takie ciepłe piaskowe i wtedy wydawało mi się,że kolorystyka beże+ brązy będzie ok...teraz znudziło mi się i chcę żywego zielonego dywanu :) Dla kontrastu :)

AGA 30, Libra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:

No i dywan z długim włosem odpada u mnie wystarczy mi kot z długim włosem he he!! Mój M powiedział że kiedyś z kota perski podnóżek sobie zrobi hi hi hi:-) (sadysta co):-)A kot też w brązie to będzie pasowało he he

U mnie odkurzanie dywanu to kilkanaście minut za każdym razem (mimo,że to maluśki dywanik) bo u nas najbardziej linię się ja :) Moje włosy są dosłownie wszędzie...a że mam już długie to jest tego więcej :)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wróciłam ;)

od poniedzialku ide do pracy albo do sprzatania biblioteki ;) uwielbiam to miejsce
    albo na zastepstwo jako seketarz gminy heh nie wyobrażam sobie

mauysia, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostało mi parę minut baterii, to znak,że trzeba wziąć się do roboty :)
    Przede wszystkim przebrać się ;)
    Do wizyty u ginki zostało 5h i 8 minut :D
    A jestem w czarnej d... ;)

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    gocha04 wrote:
    Shagga to się zgadza, że w starych budynkach te obleśne rury na wierzchu są to zasłonami i firankami się je zasłania. Ja mam nowe mieszkanie i okna drewniane koloru jasnego brązu bardzo wysokie. I firanki uroku dają dla każdego okna, aczkolwiek kurz się na nich osadza i trzeba czasem wyprać.:)

My niby nie mieszkamy w bardzo starym budownictwie, bo myślę,że 20 lat jeszcze mieć nie będzie nasz blok ale rury są widoczne no i grzejniki żeliwne wyglądają fatalnie, jak wg mnie.

20 lat to też już i nie najnowszy.:) Myślę, że w blokach z 90 lat jeszcze robili te rury na wierzchu. A wszystko dlatego żeby zaoszczędzić na budowie. Jednak, żeby je wmurować czy zatynkować to też trzeba by jaką izolacje położyć.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:

U mnie odkurzanie dywanu to kilkanaście minut za każdym razem (mimo,że to maluśki dywanik) bo u nas najbardziej linię się ja :) Moje włosy są dosłownie wszędzie...a że mam już długie to jest tego więcej :)

No to u mnie ten sam problem z włosami a ostatnio to już całkiem wypadają mi !! Musze kupić lioton znowu ale to dziadostwo tak śmierdzi że szok!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja już wróciłam ;)

od poniedzialku ide do pracy albo do sprzatania biblioteki ;) uwielbiam to miejsce

Wow! To się nazywa awans na Sekretarza!!!!!!!!! :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my taką ławę chcemy kupić
    http://allegro.pl/lawostol-bella-z-szyba-lawa-rozsuwana-stol-tanio-i3109071718.html

Ten sklepik jest jak się do Muzarci jedzie to zamiast za przesyłkę to zapłacić to osobiście odbierzemy ławę!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    gocha04 wrote:

20 lat to też już i nie najnowszy.:) Myślę, że w blokach z 90 lat jeszcze robili te rury na wierzchu. A wszystko dlatego żeby zaoszczędzić na budowie. Jednak, żeby je wmurować czy zatynkować to też trzeba by jaką izolacje położyć.

Wiem,że to nie nowy, ale są i starsze ;)
    No i zgadzam się, dziś inaczej się buduje...i chwała Bogu :)
    I tym akcentem się żegnam, bo woła nocnik znów ...no i ta nieszczęsna bateria.
    Paaaaaaaaaaa

gocha04, Blondi22, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja już wróciłam ;)

na zastępstwo jako sekretarz gminy??? na takie stanowisko biorą na zastępstwo? a nie robią po. sekretarza gminy?
    to się kobieto wybijesz, bo to stanowisko kierownicze jest:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 10:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatki Shaage :-)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Blondi22 wrote:
    ja już wróciłam ;)

Wow! To się nazywa awans na Sekretarza!!!!!!!!! :)

ale tylko tym czasowo

a.png
    a.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Blondi, że będzie jakaś kaska.:)

Shagga kontrasty są fajne. U mnie ściany białe, bo gwarancja na tynki jest i jak coś popęka to przyjdą i zrobią. Kolorki może sobie walnę za kilka lat, albo jak dorobimy się dziecka to mu walniemy jakiś kolorek w sypialni.

AGA 30, Blondi22, Libra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
‹‹ 2078 2079 2080 2081 2082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ