plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa marzę,żeby zmienić dywan do dużego pokoju, mam teraz beżowy (kiedyś był z długim włosiem) i jest tak szaro buro w pokoju (bo ściany beżowe, meble brązowe a wypoczynek beżowy) i chciałabym zielony dywan (w Ikei mam upatrzony
)...ale do tego mieszkania nie chce nam się nic wprowadzać nowego, bo wreszcie zaczynamy myśleć o czymś swoim...
-
aha no i rur już teraz nie ma na ścianach to zasłonami nie trzeba się obwieszać. Ale wszystko ma swoje plusy. Mi się bardzo podobają ładne zasłony i firanki, tylko feler taki, że trzeba później skakać i wspinać się, żeby prać.
AGA 30 lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyMuska wrote:Shagga_80 wrote:Muska, lubię Twój wpis
A jak postaracie się (i macie środki) to do zimy możecie wprowadzić się do własnego domkuWiem,że domy można postawić już UWAGA w 3 miesiące
Podstawa to szybkowiążące zaprawy, sprawna ekipa no i i KASA
Ale można
Shagus z ust mi tego posta wyjęłaś. Właśnie miałam do Ciebie pisać w tej sprawie. Teraz skumałam dopiero po Twoim poprzednim wpisie, że architekt z CiebieZgadza się?
Ja właśnie o takim energooszczędnym małym domku myślę. Tylko nie wiem w jakiej technologii. To można w ogóle mieć energooszczędny w budowlanej czy to się wyklucza? Wszyscy teraz w kółko o technologii szkieletowej prawią. Co o tym myślisz?
Potwierdź mi proszę najpierw że wiesz o czym pisze żebym Cie niepotrzebnie nie zamęczała
Nie jestem architektem a budowlańcem, ale wiem o czym piszeszZajmuję się projektowaniem domów
Chociaż sama nie posiadam uprawnień, więc ja zajmuję się czarną robotą, a Szef podpisywaniem
Dom energooszczędny jest jak najbardziej możliwy w technologii (powiedzmy) tradycyjnej murowanej , baaaaaaaa nawet dom pasywny jest możliwy...różnica polega na zastosowanych materiałach i nieco wykonaniu -
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Ja marzę,żeby zmienić dywan do dużego pokoju, mam teraz beżowy (kiedyś był z długim włosiem) i jest tak szaro buro w pokoju (bo ściany beżowe, meble brązowe a wypoczynek beżowy) i chciałabym zielony dywan (w Ikei mam upatrzony
)...ale do tego mieszkania nie chce nam się nic wprowadzać nowego, bo wreszcie zaczynamy myśleć o czymś swoim...
A my w pokoju mamy wszystko pod brąz ciemny w dodatku a ściany różowe i tapeta w różowe róże wyglada to ekstra !!
Tylko stary dywan i ława nie pod kolor psuję całą estetykę no ale powoli i tego się dorobimy:-) -
nick nieaktualnygocha04 wrote:Shagga to się zgadza, że w starych budynkach te obleśne rury na wierzchu są to zasłonami i firankami się je zasłania. Ja mam nowe mieszkanie i okna drewniane koloru jasnego brązu bardzo wysokie. I firanki uroku dają dla każdego okna, aczkolwiek kurz się na nich osadza i trzeba czasem wyprać.
My niby nie mieszkamy w bardzo starym budownictwie, bo myślę,że 20 lat jeszcze mieć nie będzie nasz blok ale rury są widoczne no i grzejniki żeliwne wyglądają fatalnie, jak wg mnie. -
oooo dywany też są fajne, ale jak moja kotka by się w takie długie włosy dywanowe poobcierała to bym codziennie musiała czyścić.
Zgadzam się z Agą, że takie rzeczy jak zasłony dywany czy firany sprawiają wrażenie przytulności i ciepła.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnygocha04 wrote:oooo dywany też są fajne, ale jak moja kotka by się w takie długie włosy dywanowe poobcierała to bym codziennie musiała czyścić.
Zgadzam się z Agą, że takie rzeczy jak zasłony dywany czy firany sprawiają wrażenie przytulności i ciepła.
No i dywan z długim włosem odpada u mnie wystarczy mi kot z długim włosem he he!! Mój M powiedział że kiedyś z kota perski podnóżek sobie zrobi hi hi hi:-) (sadysta co):-)A kot też w brązie to będzie pasowało he heWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 10:19
gocha04, Libra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Shagga_80 wrote:Ja marzę,żeby zmienić dywan do dużego pokoju, mam teraz beżowy (kiedyś był z długim włosiem) i jest tak szaro buro w pokoju (bo ściany beżowe, meble brązowe a wypoczynek beżowy) i chciałabym zielony dywan (w Ikei mam upatrzony
A my w pokoju mamy wszystko pod brąz ciemny w dodatku a ściany różowe i tapeta w różowe róże wyglada to ekstra !!
Tylko stary dywan i ława nie pod kolor psuję całą estetykę no ale powoli i tego się dorobimy:-)
Jak wprowadzaliśmy się tu 5 lat temu to podobały się nam ściany takie ciepłe piaskowe i wtedy wydawało mi się,że kolorystyka beże+ brązy będzie ok...teraz znudziło mi się i chcę żywego zielonego dywanuDla kontrastu
AGA 30, Libra, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:gocha04 wrote:oooo dywany też są fajne, ale jak moja kotka by się w takie długie włosy dywanowe poobcierała to bym codziennie musiała czyścić.
Zgadzam się z Agą, że takie rzeczy jak zasłony dywany czy firany sprawiają wrażenie przytulności i ciepła.
No i dywan z długim włosem odpada u mnie wystarczy mi kot z długim włosem he he!! Mój M powiedział że kiedyś z kota perski podnóżek sobie zrobi hi hi hi:-) (sadysta co):-)A kot też w brązie to będzie pasowało he he
U mnie odkurzanie dywanu to kilkanaście minut za każdym razem (mimo,że to maluśki dywanik) bo u nas najbardziej linię się jaMoje włosy są dosłownie wszędzie...a że mam już długie to jest tego więcej
-
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:gocha04 wrote:Shagga to się zgadza, że w starych budynkach te obleśne rury na wierzchu są to zasłonami i firankami się je zasłania. Ja mam nowe mieszkanie i okna drewniane koloru jasnego brązu bardzo wysokie. I firanki uroku dają dla każdego okna, aczkolwiek kurz się na nich osadza i trzeba czasem wyprać.
My niby nie mieszkamy w bardzo starym budownictwie, bo myślę,że 20 lat jeszcze mieć nie będzie nasz blok ale rury są widoczne no i grzejniki żeliwne wyglądają fatalnie, jak wg mnie.
20 lat to też już i nie najnowszy.Myślę, że w blokach z 90 lat jeszcze robili te rury na wierzchu. A wszystko dlatego żeby zaoszczędzić na budowie. Jednak, żeby je wmurować czy zatynkować to też trzeba by jaką izolacje położyć.
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:AGA 30 wrote:gocha04 wrote:oooo dywany też są fajne, ale jak moja kotka by się w takie długie włosy dywanowe poobcierała to bym codziennie musiała czyścić.
No i dywan z długim włosem odpada u mnie wystarczy mi kot z długim włosem he he!! Mój M powiedział że kiedyś z kota perski podnóżek sobie zrobi hi hi hi:-) (sadysta co):-)A kot też w brązie to będzie pasowało he he
U mnie odkurzanie dywanu to kilkanaście minut za każdym razem (mimo,że to maluśki dywanik) bo u nas najbardziej linię się jaMoje włosy są dosłownie wszędzie...a że mam już długie to jest tego więcej
No to u mnie ten sam problem z włosami a ostatnio to już całkiem wypadają mi !! Musze kupić lioton znowu ale to dziadostwo tak śmierdzi że szok!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygocha04 wrote:Shagga_80 wrote:gocha04 wrote:Shagga to się zgadza, że w starych budynkach te obleśne rury na wierzchu są to zasłonami i firankami się je zasłania. Ja mam nowe mieszkanie i okna drewniane koloru jasnego brązu bardzo wysokie. I firanki uroku dają dla każdego okna, aczkolwiek kurz się na nich osadza i trzeba czasem wyprać.
My niby nie mieszkamy w bardzo starym budownictwie, bo myślę,że 20 lat jeszcze mieć nie będzie nasz blok ale rury są widoczne no i grzejniki żeliwne wyglądają fatalnie, jak wg mnie.
20 lat to też już i nie najnowszy.Myślę, że w blokach z 90 lat jeszcze robili te rury na wierzchu. A wszystko dlatego żeby zaoszczędzić na budowie. Jednak, żeby je wmurować czy zatynkować to też trzeba by jaką izolacje położyć.
Wiem,że to nie nowy, ale są i starsze
No i zgadzam się, dziś inaczej się buduje...i chwała Bogu
I tym akcentem się żegnam, bo woła nocnik znów ...no i ta nieszczęsna bateria.
Paaaaaaaaaaagocha04, Blondi22, Muska, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:ja już wróciłam
od poniedzialku ide do pracy albo do sprzatania bibliotekiuwielbiam to miejsce
albo na zastepstwo jako seketarz gminy heh nie wyobrażam sobie
na zastępstwo jako sekretarz gminy??? na takie stanowisko biorą na zastępstwo? a nie robią po. sekretarza gminy?
to się kobieto wybijesz, bo to stanowisko kierownicze jest:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2013, 10:27
-
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:Blondi22 wrote:ja już wróciłam
od poniedzialku ide do pracy albo do sprzatania bibliotekiuwielbiam to miejsce
albo na zastepstwo jako seketarz gminy heh nie wyobrażam sobie
Wow! To się nazywa awans na Sekretarza!!!!!!!!!
ale tylko tym czasowo
-
To super Blondi, że będzie jakaś kaska.
Shagga kontrasty są fajne. U mnie ściany białe, bo gwarancja na tynki jest i jak coś popęka to przyjdą i zrobią. Kolorki może sobie walnę za kilka lat, albo jak dorobimy się dziecka to mu walniemy jakiś kolorek w sypialni.AGA 30, Blondi22, Libra lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika