plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygocha04 wrote:Libra skonsultuj to ze swoim lekarzem, bo masz szybko owulacje. Normalnie około 10dc zaczyna się robić monitoring i co 2 dni chyba. Wtedy widać czy pęcherzyk rośnie czy nie.
tak się zastanawiam, czy się zapisać na wtorek po świętach... jak @ przyjdzie w terminie miałabym wtedy 9dc -
Ja chodziłam na monitoring cyklu, już od 6 miesiąca starań, lekarz powiedział, ze nie ma potrzeby czekać skoro on chętnie mi pomoże, także ja przez 3 do 4 dni okołoowulacyjnych chodziłam i to na kase tylko ja aktualnie mieszkam w Niemczech. Teraz mam pierwszy cykl z zastrzykiem na pęknięcie pecherzyka, ale tez jeszcze czekam na wyniki M, Fin mówi, ze na 90% tu jest przyczyna, bo u mnie wszystkie wyniki są wpozadku.
Co do monitoringu napewno polecam jak mozna z tego skorzystać to czemu nie.Moje skarby Wiki i Marcel
-
Libra wrote:Ola_czeka wrote:Libra, są różne szkoły, większość lekarzy każe czekać na monitoring do roku starań, ja poszłam po roku, to lekarz powiedział mi, że już 3 nieudane cykle powinny być sygnałem do badań. To akurat uważam za bzdurę, zresztą po 5 monitorowanych cyklach on i tak nic dalej nie zlecał więc zwątpiłam w ten jego pośpiech. Możesz się przejść do lekarza, ale nie zdziw się jak odprawi Cię z kwitkiem i każe przyjść za pół roku.
A co stwierdzał? to samo, co inni lekarze - wszystko działa jak w zegarku.
mnie nie odprawi z kwitkiem... ogólnie my się staramy od sierpnia 2012... już ostatnio powiedział, że hormony, cytologia ok... więc zostaje tylko obserwacja cyklu... tylko zapomniałam się zapytać, w którym dniu powinnam przyjść na 1 usg
No to super, że nie zlewa. Normalnie - tak jak mówi Gosia - przychodzi się pierwszy raz około 10 dnia cyklu, ale Ty masz tak krótką fazę pęcherzykową, że poszłabym 8-ego chyba... -
Witam dziewczyny w ten mroźny dzień
kurde ale jestem nietomna dzisiaj
gocha kurcze, szkoda, że @ przyszła, ale w tej sytuacji należy działać dalej i jakieś wiosenne kiełkowanie by się powoli przydałja sobie jeszcze w tej kolejce poczekam kochana
ola ja już dawno nie panna
Libruś no ja właśnie nie wiem, bo z tym progesteronem to ponoć nie jest łatwa sprawa, gdyż on ma takie dziwne skoki w ciągu dnia nawet. Niby wynik w normie ale dziewczyny pisały, że niby po owulce to preferowany wynik >10. Nie wiem co o tym myśleć. -
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:gocha04 wrote:Libra skonsultuj to ze swoim lekarzem, bo masz szybko owulacje. Normalnie około 10dc zaczyna się robić monitoring i co 2 dni chyba. Wtedy widać czy pęcherzyk rośnie czy nie.
W sumie wiele rzeczy może stwierdzić - z którego jajnika, ile pęcherzyków, jak rosną, czy pękły. Nie zapomnę jednego monitoringu, na zastępstwo była inna lekarka, patrzy i mówi: "Widzę 2 pęcherzyki, czyli ma pani szansę na bliźniaki. Należy się pani, tyle się już pani naczekała". Jeju jak ja wierzyłam w tamten cykl, potraktowałam jej słowa jak zaklęcie. To było prawie rok temu.
ja raz miałam usg w 12dc, miałam wtedy pęcherzyk ok 17mm... ależ żałowałam, że nie poszłam na kolejne usg sprawdzić, czy pękł - bo wtedy wyszło mi, że mam wielgachną prolaktynę -
nick nieaktualny
-
Dodi dlaczego chcesz czekać? jesteś 3 w kolejce, wszystko może się zdarzyć. A progesteron idealny powinien być >10. Ty robiłaś 6dpo, także mogło być trochę za wcześnie i w sumie ciężko powiedzieć. Można by je powtórzyć w 7 lub 8dpo i porównać.
Libra, Dodi lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha z tego cyklu napewno nici, bo serduszek nie było wtedy kiedy powinny być
ja nie chcem, ale musze
spokojnie teraz czekam.... no właśnie 7dpo wypada mi dzisiaj i nie bardzo mi badanie w sobotę pasowało a nie wiem, czy zdąże w poniedziałek najwyżej jeszcze raz zrobić, ale to już będzie 9dpo.
Może będziesz szybsza -
no tak jeżeli nie było dostawy żołnierzy w odpowiednich dniach to może być ciężko.
a badanie najwyżej zrób w kolejnym cyklu. Co się odwlecze to nie uciecze.
Dodi lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
No burza nas jeszcze nie dorwala- pewnie w nocy cosik bedzie
Z samego rana mnie moj boss wnerwil i teraz (w ramach buntu ) sie opieprzam na calego
Tempka dzisiaj spadla do 36,4, ogolnie sie od zakonczenia @ na niskim poziomie utrzymuje
No i sluz dalej wodnisty, ale bede jeszcze w ciagu dnia sprawdzac, bo to jakos tak dziwnie- w zeszlym cyklu takiego wogole nie mialam.
Olu co do Twoich pytan- rzad to tu banda debili, ktorzy o panstwo nie dbaja i nie zamierzaja- za czasow Mubaraka tez bylo cienko ale przynajmniej trzymal wszystkich twardo za dupe i nie bylo roznego rodzaju incydentow, a teraz im sie w tylkach poprzewracalo i co piatek rewolucje wszczynaja- a do roboty by sie lenie smierdzace wziely a nie czekali na manne z nieba
Pytalas tez o miecho- nie jadam swinki bo na Islam przeszlam juz dosc dawno. Choc i nawet przed konwersja nie jadlam bedac w EG bo jest po prostu bardzo trudno dostepna- wbrew pozorom nie bylo problemow z odzwyczajeniem, choc z drugiej strony ja za miechem to tak ogolnie nie przepadam- ewentualnie kurczaczek i rybki.
Ogolnie takimi pytaniami sie nie martw- ja raczej otwarta jestem
Librus- mozesz troszke sniegu i mrozu ppdrzucic to mojemu A. pokazeOla_czeka, Libra lubią tę wiadomość