X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu info z Kliniki o Histerioskopi:
    histeroskopię wykonuje się między 8 a 12 dniem cyklu,
    do zabiegu pacjentka musi mieć aktualne wyniki antygenu HBS i przeciwciał HCV - wyniki nie mogą być starsze niż 30 dni,
    w dniu zabiegu pacjentka musi być na czczo, tzn. co najmniej 6 godzin nic nie jeść i nie pić,
    do zabiegu pacjentka powinna przynieść własną koszulkę i kapcie oraz przyjechać z osobą towarzyszącą, gdyż po zabiegu nie może prowadzić pojazdów mechanicznych,
    pacjentka powinna zgłosić się do kliniki ok. 45 minut przed planowanym zabiegiem, w celu podania 1 tabletki Dormicum.

Effcia28, Gunia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Lecę kobitki do teściowej przyszłej jajko zawieść!! Miłego dzionka jak wrócę to zajrzę do was!!-)

Zrób mi też takie jajko:)

AGA 30 lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby !
    My właśnie wróciliśmy z poradni Alergologicznej (swoją drogą to Pani dr to jednocześnie nasza Pediatra no i musiałam powiedzieć Jej o ciąży, bo od dziś to również moja Alergolog :) No i mega przejęła się moimi objawami) i ja od razu zasiadam do kompa, bo Szef wydzwaniał od rana do mnie (pierwszy raz o 7:30!!) żeby Mu jeszcze coś poprawić, więc mus to mus...Ale oczywiście musiałam wejść wcześniej do Was ....Libry wykresem zdążyłam zdenerwować się przed wyjazdem do Przychodni - ale jak napisałam pod Jej wykresem, to tylko dopełniło mojego mega fatalnego humoru, grrrrrrrr...najpierw wkurzył mnie Szef tym telefonem o 7:30 (poszłam spać po 1 a zasnęłam pewnie jeszcze później, bo jak zwykle wierciłam się i zasnąć nie mogłam), potem plan był, by podać wszystkie leki , inhalacje Młodemu jednocześnie studząc wodę na mleko i szykując śniadanie dla mnie...taki był plan! A wyszło, że koło 8 zaczęłam szukać swojego skierowania do alergologa...i po chyba godzinie (gdy już wychodziłam z siebie!) znalazłam! Potem dla odstresowania włączyłam kompa i wykres Libry...odstresowałam się, taaaaaaaa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2013, 10:45

mauysia, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Shaggi,
    ale jakimi objawami się mega przejęła?? Coś przegapiłam..?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio była mowa o wojażach do Afryki, obczajcie więc to:

http://www.fly4free.pl/tanie-loty-do-maroka-z-polski-od-277-pln-w-maju-i-czerwcu/

Wprawdzie to do Maroka, a nie do Egiptu, ale zawsze coś :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Kfjatus wrote:
    mauysia wrote:
    Kfjatus wrote:
    Wpadłam na chwilkę w "gumnianych" rękawiczkach ;). Skoro mowa o tym komu spada, komu rośnie, komu się zagnieżdża :) , to co sądzicie o moim wykresiku ?

No ładny ładny, ale do dnia spodziewanej @ nie da się absolutnie nic stwierdzić niestety.

To wiem, chodziło mi tak na tą chwilę ;).

Nie no, bo krążą historie, że niby na podstawie jakichś objawów przed @ można stwierdzić ciążę, a ja, niczym Scully obalająca kosmiczne teorie Muldera, wkładam to między bajki ;)

hehehe... dokładnie mam tak samo:) sporo u mnie już ciążę widziało, a ja @:)
    hehehe... tylko suma sumarum teorie kosmiczne Muldera w serialu się potwierdziły;)

mauysia, Ilona lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mauysia wrote:
    Kfjatus wrote:
    mauysia wrote:
    Kfjatus wrote:
    Wpadłam na chwilkę w "gumnianych" rękawiczkach ;). Skoro mowa o tym komu spada, komu rośnie, komu się zagnieżdża :) , to co sądzicie o moim wykresiku ?

No ładny ładny, ale do dnia spodziewanej @ nie da się absolutnie nic stwierdzić niestety.

To wiem, chodziło mi tak na tą chwilę ;).

Nie no, bo krążą historie, że niby na podstawie jakichś objawów przed @ można stwierdzić ciążę, a ja, niczym Scully obalająca kosmiczne teorie Muldera, wkładam to między bajki ;)

hehehe... dokładnie mam tak samo:) sporo u mnie już ciążę widziało, a ja @:)
    hehehe... tylko suma sumarum teorie kosmiczne Muldera w serialu się potwierdziły;)

Celna uwaga ;D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej Shaggi,
    ale jakimi objawami się mega przejęła?? Coś przegapiłam..?

Nie nie, nic nie przegapiłaś, bo nic nie pisałam wcześniej...a chodzi o to,że ja mam astmę i to wciąż nasilającą się a że jestem w ciąży to Ona nic nie mogła mi mi robić (nawet testów, czy spirometrii bała się robić), by nie zaszkodzić Onemu i w razie umówiona jestem z Nią, że gdyby coś się działo mam wejść na kartę Młodego normalnie do poradni dziecięcej :) Uwielbiam Ją :D

mauysia, Fedra, Muska, Libra, Blondi22, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 witam cię Matka mam nadzieje ,że ty wypoczywasz kochana ....bo byłam świadkiem jak babka w dość wysokiej ciąży sama na siebie jęczała ,że pracuje za dużo i odbiło się na dzidzi wiec nie przeginaj matka twoje dziecko jak się urodzi do pracy zaraz nie pójdzie wiec dbaj o nie!!!!!szef nie jest numero UNO !!!

Libra, Kfjatus lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Libra, Fedra, dostałyście maila?

ja nic nie dostałam:) I proszę jeszcze raz:)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Shagga_80 witam cię Matka mam nadzieje ,że ty wypoczywasz kochana ....bo byłam świadkiem jak babka w dość wysokiej ciąży sama na siebie jęczała ,że pracuje za dużo i odbiło się na dzidzi wiec nie przeginaj matka twoje dziecko jak się urodzi do pracy zaraz nie pójdzie wiec dbaj o nie!!!!!szef nie jest numero UNO !!!

PS mówiła ,że do końca ciąży to nogi ściska aby nie wyszło szybciej !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:). Zaraz postaram sie was nadrobic. Ja mam dzisiaj wolne i bylam u fryzjera, w koncu pozbylam sie odrostów:)

Fedra, Libra, mauysia, Blondi22, Ilona, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:

Gdybym nie była na zwolnieniu to pracowałabym 8h dziennie więc jak siądę raz na kilka dni na kilka godzin to myślę,że do pracoholizmu jeszcze daleko, ale dziękuję za troskę :)

mauysia lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ostatnio była mowa o wojażach do Afryki, obczajcie więc to:

http://www.fly4free.pl/tanie-loty-do-maroka-z-polski-od-277-pln-w-maju-i-czerwcu/

Wprawdzie to do Maroka, a nie do Egiptu, ale zawsze coś :)

ohhhh jak mnie się tam marzy jechać ,ale zobaczymy u mnie dużo urlopowych spontanów więc wszystko możliwe ,ale cenny kochanienka rewelacja az chce sie jechac

mauysia, Ilona lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz np przeniosłam się z Młodym do jego "bawialni" i On układa puzzle a ja mam zamiar te parę zmian ponanosić na projekt (ale jak widzicie pewnie jeszcze nawet nie zaczęłam ;) ) a jednocześnie posilam się jabłuszkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Baby !
    My właśnie wróciliśmy z poradni Alergologicznej (swoją drogą to Pani dr to jednocześnie nasza Pediatra no i musiałam powiedzieć Jej o ciąży, bo od dziś to również moja Alergolog :) No i mega przejęła się moimi objawami) i ja od razu zasiadam do kompa, bo Szef wydzwaniał od rana do mnie (pierwszy raz o 7:30!!) żeby Mu jeszcze coś poprawić, więc mus to mus...Ale oczywiście musiałam wejść wcześniej do Was ....Libry wykresem zdążyłam zdenerwować się przed wyjazdem do Przychodni - ale jak napisałam pod Jej wykresem, to tylko dopełniło mojego mega fatalnego humoru, grrrrrrrr...najpierw wkurzył mnie Szef tym telefonem o 7:30 (poszłam spać po 1 a zasnęłam pewnie jeszcze później, bo jak zwykle wierciłam się i zasnąć nie mogłam), potem plan był, by podać wszystkie leki , inhalacje Młodemu jednocześnie studząc wodę na mleko i szykując śniadanie dla mnie...taki był plan! A wyszło, że koło 8 zaczęłam szukać swojego skierowania do alergologa...i po chyba godzinie (gdy już wychodziłam z siebie!) znalazłam! Potem dla odstresowania włączyłam kompa i wykres Libry...odstresowałam się, taaaaaaaa!

uuu ciężki dzień:( przepraszam, że Cię zdenerwowałam:(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 matka usprawiedliwiona ;-) wiesz te godziny nocne trochę mnie niezapokoiły !!!oby twoje dziecko po urodzeniu nie buszowało po nocach hehehehe u mojej przyjaciółki tak jest mały ma 2 lata i nie śpi gigant co chwila sie budzi!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Libra, Fedra, dostałyście maila?

ja nic nie dostałam:) I proszę jeszcze raz:)

maila wysłałam Ci na priv.. daj znać gdyby nie doszedł

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka dawaj do nas Koguciuku ;-)

plemniczka lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę przeginać (a w ogóle to umówiłam się z Szefem że do 13 wyślę Mu rysunek) więc biorę się do roboty i niestety nie nadrobię, co działo się dziś pod moją nieobecność:)
    Ale będę wdzięczna jeśli któraś streści ewentualne niusy! O Libry spadku niestety już wiem a jednocześnie Stara powiem Ci coś,Twoje podejście jest godne naśladowania - pełen luz i plany na nowy cykl :D

mauysia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 2151 2152 2153 2154 2155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ