X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga30 papapa ty uciekasz ,a ja weszłam ehh jest tu kto ??

AGA 30 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga piękne jaja, masz kobitko talent ;D
    Libra, Rucia dołączam do was też dzisiaj spadłam na pysk, hehe, także @piszon pewnie jutro przylezie.
    Mała trzymaj się.
    Blondi gratuluje również zgubionych kg, ja też walcze z kg, po ciązy zostało mi ich aż 12 i też nie mogę się ich pozbyc. Mam zamiar się za siebie wziać ale dopiero jak zrobi się już naprawde wiosennie, bo w taką pogodę nie uśmiecha mi się biegać;D

AGA 30, Gunia lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola bardzo Ci gratuluję to świetna wiadomość :D

Ola_czeka lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Jestem i witam się z wami ;D
    Gin nie miał dla mnie dzisiaj zbyt dużo czasu, tak na prawdę prawie w ogóle go nie miał, nie byłam na dzisiaj umówiona, a ma dzisiaj lekki zapiernicz, ale rzucił okiem na badania M i powiedział, że wcale jednak nie są takie super ekstra jak to powiedział przez tel. urolog M, ale do rzeczy powiedział, że są trochę leniwe ale jeśli chodzi o ilość to jest ok. Mam przyjść tak jak zawsze w 8 dc i wtedy spokojnie o wszystkim porozmawiamy i będziemy działać, także czekam na wizytę.
    Ferda jak byś mogła luknąć wyniki M, tylko mój niemiecki z zakresu medycyny nie jest zbyt dobry i mogłam nie wszystko dobrze przetłumaczyć, a powiem, że i w słowniku niektórych słów nie ma, a więc:
    czas upłynnienia: płyn w momencie dostawy
    lepkość: "unikać lub uniknać"
    PH wartość: 7,7
    Kolor: biały mętny
    ilość: 1,2 ml
    liczba: 211 mln
    badanie: wiele plemników 1/3 dobrej ruchliwości, 1/3 ospały, 1/3 bez ruchu, ruchome po 30 min 31%, po 60' 11%.

no faktycznie troche dziwne te wyniki :/
    ilosc jeśli mam być szczera też jest na granicy bo według norm powinno być >1,5ml...
    ruchliwośc faktycznie troche słaba ale na to jest sposób bo czasami wystarczy zeby facet zaczął pić więcej wody bo możliwe ze ejakulat jest za gęsty ;) do tego witaminki i będzie git...
    zastanawia mnie jeszcze czy miałaś info o formach prawidłowych czyli morfologi plemników bo to w sumie jeden z ważniejszych spraw?

Gunia lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka jeśli masz możliwość zeskanowania tych wyników to mozesz wysłać mi na maila [email protected]
    zamaż sobie albo zasłoń dane pacjęta jak bym widziała wyniki było by mi prościej oczywiście jeśli chcesz :D

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam skanera ;(

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz jakie konkretnie witaminki powinien brać.

• Ilona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "zastanawia mnie jeszcze czy miałaś info o formach prawidłowych czyli morfologi plemników bo to w sumie jeden z ważniejszych spraw?"
    o tym też nic mi nie wiadomo.

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Libra, Rucia dołączam do was też dzisiaj spadłam na pysk, hehe, także @piszon pewnie jutro przylezie.
    Mała trzymaj się.
    Blondi gratuluje również zgubionych kg, ja też walcze z kg, po ciązy zostało mi ich aż 12 i też nie mogę się ich pozbyc. Mam zamiar się za siebie wziać ale dopiero jak zrobi się już naprawde wiosennie, bo w taką pogodę nie uśmiecha mi się biegać;D

no ja zanim zaszlam w ciaze wazyłam 58kg a na koniec ciazy 84kg i z tego po porodzie zostało mi 74 . w tamtym roku schudłam do 63 kg ale zaniedbalam to i wróciło i teraz musze znowu

a.png
    a.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Ilona wrote:
    Mała trzymaj się.

no ja zanim zaszlam w ciaze wazyłam 58kg a na koniec ciazy 84kg i z tego po porodzie zostało mi 74 . w tamtym roku schudłam do 63 kg ale zaniedbalam to i wróciło i teraz musze znowu

Blondi to tak jak ja w tamtym roku do wakacji ważylam 60kg w lipcu braliśmy slub kościelny a po ślubie zaczeliśmy starania o 2 maluszka i ja odpuściłam sobie zdrowy tryb życia i wróciłam do starych nawyków, zaczełam mysleć tylko o tym żeby zajść w ciąze, a teraz nawet się nie waże bo wagi w domu nie mam, ale napewno waże z 72kg bo widze po sobie. Obiecałam sobie że znowu się wezma za siebie. Jak zajmę się sobą to może to pozwoli mi trochę wyluzować. A powiedz co konkretnie robisz?

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra, Fedra, dostałyście maila?

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    "zastanawia mnie jeszcze czy miałaś info o formach prawidłowych czyli morfologi plemników bo to w sumie jeden z ważniejszych spraw?"
    o tym też nic mi nie wiadomo.

morfologia plemników jest bardzo ważna bo moze mieć mega dużo plemników super szybkich a np. 0 albo 1% form prawidłowych to dupa blada wtedy więc o to się zapytaj lekarza równierz...
    mój brał salfazin i wit C w dawce 1000mg na dzień i wit E w dawce 500mg dziennie :)

Ilona lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Ola ja niestety nie :(
    ale jakby co to możesz pisać na [email protected] :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Fedrus zastanawiam się czy w niemczech dostanę salfazin, zaraz polukam na niemieckich stronach czy to jest.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Ola, a napisz tez do mnie, bo moja jedna koleżanka zaczyna się interesować tematem... mój mail: [email protected]. Dzięki!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdeeeeee wyrypałam takiego długiego maila, no nic napiszę jeszcze raz.

Czy komuś jeszcze szwankują te wiadomości? Bo pisałam też do Karoam w sprawie mojego olejku i przypuszczam, że tę wiadomość też wyrypało w kosmos.

Naturalnie awatara też udało mi się zmienić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2013, 10:23

Fedra, Libra, karoam lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Dziękuję Fedrus zastanawiam się czy w niemczech dostanę salfazin, zaraz polukam na niemieckich stronach czy to jest.

możesz sobie zamówić przez neta na polskich stronach ;)
    i nie ma za co :)

Ilona lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Kurdeeeeee wyrypałam takiego długiego maila, no nic napiszę jeszcze raz.

Czy komuś jeszcze szwankują te wiadomości? Bo pisałam też do Karoam w sprawie mojego olejku i przypuszczam, że tę wiadomość też wyrypało w kosmos.

Naturalnie awatara też udało mi się zmienić...

niestety tak jest już od dawna zgłaszałam to już dwa razy i jak widac mają to w dupie...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra podaj maila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Libra uczepiłam się Twojego cyklu, nie obchodzi mnie jaki masz spadek.

Mauysia, bardzo profesjonalna ta piosenka, poczytałam o Kasi i muszę powiedzieć, że ma imponującą przeszłość, teraz tylko musi jej się solowa kariera udać.

Muzarcia, Blondi - pięknie chudniecie, jesteście dla mnie inspiracją!

Rucia, jak dla mnie to jest zagnieżdżenie, nie ma o czym gadać :D

Ola:) a czepiaj się:) jeżeli tylko może Ci to w jakiś sposób pomóc;)

a u mnie na chwilę obecną plan wygląda tak: m w czwartek robi badania nasienia... ja czekam na @ i tak się zastanawiam... skoro mi się @ spóźniła, to chyba dzisiaj zadzwonię i umówię się na 05.04. na wizytę z usg... poprowadzę jeszcze jeden wykres z pełnymi obserwacjami, żeby sprawdzić, czy to wszystko co prowadzę pokrywa się w rzeczywistości z monitorowanym cyklem... jeżeli się pokryje - to kolejne wykresy będe prowadzić wyłącznie do momentu stwierdzenia owulacji...
    niom, chyba, że mój gin będzie miał jakiś inny pomysł na mnie;)

Fedra, Muska, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 2150 2151 2152 2153 2154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ