X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko właściwe z tymi testami to różnie bywa, czasem faktycznie wskazują jakieś głupoty - z tego, co piszą niektóre dziewczyny :). Mi ostatnio wyszły nawet logicznie, a miałam Hydrexu.

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Dziewczyny a ja teraz tak z innej beczki, co smakowitego przyrządzacie na Święta, ja zawsze wszystkie Święta spędzałam w Polsce z całą rodziną. Grubsze gotowanie ogarniała moja mama,ja zazwyczaj robiłam jakieś sałatki. W tym roku zostajemy na obczyźnie i zdałoby się coś zrobić. No właśnie i nie mam za bardzo koncepcji? A wy co będziecie pichcić?

No, jak dobrze pójdzie, to zasadzę rzeżuchę :P

[bo tradycyjnie jadę na gotowe...]

Ilona, Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ilona wrote:
    Dziewczyny a ja teraz tak z innej beczki, co smakowitego przyrządzacie na Święta, ja zawsze wszystkie Święta spędzałam w Polsce z całą rodziną. Grubsze gotowanie ogarniała moja mama,ja zazwyczaj robiłam jakieś sałatki. W tym roku zostajemy na obczyźnie i zdałoby się coś zrobić. No właśnie i nie mam za bardzo koncepcji? A wy co będziecie pichcić?

No, jak dobrze pójdzie, to zasadzę rzeżuchę :P

[bo tradycyjnie jadę na gotowe...]

Tylko wyczaj dobrze moment, żeby nie była ani za mała, ani za duża :P. Wbrew pozorom łatwego zadania nie masz :)

Ilona, mauysia lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    mauysia wrote:
    Kfjatus wrote:
    mauysia wrote:
    Kfjatus wrote:
    Wpadłam na chwilkę w "gumnianych" rękawiczkach ;). Skoro mowa o tym komu spada, komu rośnie, komu się zagnieżdża :) , to co sądzicie o moim wykresiku ?

No ładny ładny, ale do dnia spodziewanej @ nie da się absolutnie nic stwierdzić niestety.

To wiem, chodziło mi tak na tą chwilę ;).

Nie no, bo krążą historie, że niby na podstawie jakichś objawów przed @ można stwierdzić ciążę, a ja, niczym Scully obalająca kosmiczne teorie Muldera, wkładam to między bajki ;)

Spoko, ja tez w to nie wierzę. Najgorszą głupota jest to, że dziewczyny same się tak nakręcają i tym samym sobie robią krzywdę, bo potem płacz, że skąd okres, jak już dwa razy było niedobrze, przez cztery dni były wrażliwe piersi, a do tego jeszcze gazy i bóle jajników - a te objawy właściwe mogą być zarówno przed @, jak przed ciążą :). A gazy i mdłości mogą spotkać nawet faceta :D.

DOKŁADNIE... ja miałam wene... chciałam uspokoić nakręcające się, że nie tendy droga, chciałam poradzić... i co przeczytałam o "nakręconych"... że "srają" na takie rady... dziękuję postoję;) tym towarzyszkom na 100% nic nie podpowiem - szkoda mego czasu:)

Fedra, Effcia28, Shagga_80, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj nazwiska! :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a ja sie zaczynam zastanawiac czy te tanie testy owulacyjne z allegro przypadkiem nie bywają wadliwe... 3 dni temu mialam drugą bladą kreske, pomyslalam ze nastepnego dnia powinna byc mocniejsza, ale byla jasniejsza! wczoraj natomiast byla taka jak 3 dni temu... nie ma w tym zadnej logiki. Hmm musze nabrac ograniczonego zaufania do tych testow, bo jeszcze przez nie przegapie TEN moment:/

Plemniczko, ZDECYDOWANIE ogranicz zaufanie do nich. Bo łatwo z nimi przegapić ten moment i zmarnować cały cykl... Skup się na wyznaczaniu płodnego okienka, a nie tylko 1 dnia :)

plemniczka, Effcia28, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzę o avatarze :) Próbowałam juz kolejny raz wstawić, bo przecież miało już działać, a tu du.. nie lubię tego ;(

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Plemniczko właściwe z tymi testami to różnie bywa, czasem faktycznie wskazują jakieś głupoty - z tego, co piszą niektóre dziewczyny :). Mi ostatnio wyszły nawet logicznie, a miałam Hydrexu.

mi z allegro o czułości 15 mlu prawie wogóle nie wychodziły... a Hydrexu z apteki o czulości 40 mlu wychodzą super... w tym cyklu dwa zawsze z tej samej próbki moczu robiłam... i gdzie w tym logika?

Kfjatus, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Kfjatus wrote:

mi z allegro o czułości 15 mlu prawie wogóle nie wychodziły... a Hydrexu z apteki o czulości 40 mlu wychodzą super... w tym cyklu dwa zawsze z tej samej próbki moczu robiłam... i gdzie w tym logika?

Ooo dobrze, że piszesz nie wiedziałam tego. To były moje pierwsze testy owu i jak trafiłam - jestem z siebie dumna :D !

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Kfjatus wrote:

Mi z Allegro wychodziły w porządku.

Effcia28 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

co Ty... szkoda zachodu na takie typy... ale jak kiedyś wyczaję jakąkolwiek prośbę tej "koleżanki", to jej napiszę, że skoro ona osrała moje najszczersze chęci wyjaśnienia jej obserwacji, to ja leję ciepłym moczem na jej problem:)

mauysia, Fedra, plemniczka, Shagga_80, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mauysia wrote:

co Ty... szkoda zachodu na takie typy... ale jak kiedyś wyczaję jakąkolwiek prośbę tej "koleżanki", to jej napiszę, że skoro ona osrała moje najszczersze chęci wyjaśnienia jej obserwacji, to ja leję ciepłym moczem na jej problem:)

Podaj nam tylko namiar na wątek i stronę mniej więcej, same znajdziemy resztę :P.

1221648qmrgggy559.gif
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Nie będę przeginać (a w ogóle to umówiłam się z Szefem że do 13 wyślę Mu rysunek) więc biorę się do roboty i niestety nie nadrobię, co działo się dziś pod moją nieobecność:)
    Ale będę wdzięczna jeśli któraś streści ewentualne niusy! O Libry spadku niestety już wiem a jednocześnie Stara powiem Ci coś,Twoje podejście jest godne naśladowania - pełen luz i plany na nowy cykl :D

a co mi innego zostało? będę czekać... choć dzisiaj mi sie smutno zrobiło... w niedzielę się dowiedziałam, że moja siostra - pisałam kiedyś o niej... stara sie o dzidzie niecałe 2 lata- miała hsg w styczniu, w lutym laparoskopię i zaszła w ciążę... to sobie pomyślałam... kurna, może się w końcu coś ruszy!!! a tu u mnie dzisiaj spadek... i telefon od siostry, że jest w szpitalu i poroniła w 6 tyg...

To smutne :( Mój dzisiejszy "ciężki dzień " to pikuś :(
    Ale nawiązując do tego co słusznie napisała Kfjatus to nie raz bywa, że gdy przychodzi @ to pojawia się płacz , lament i niedowierzanie bo przecież już były "pewne objawy ciążowe" (nie mam broń Boże na myśli Libry, bo Ona jest wzorem spokoju :) ) nierzadko bywało tak na naszym wątku!
    I tym akcentem chwilowo się żegnam do narysowania mam parę kresek i kilka dodatkowych opisów i będę wolna :)

Przykro mi Libruś z powodu Twojej siostry:(

Libra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misja przerwa rozpoczęta :)
    Tak czytam posty i oglądam nasze wykresy i się zastanawiam - jak to jest możliwe że tyle się bzykamy w okresie owulacyjnym że na pewno trafiamy w owulacje. No to jak to naprawdę tam jest że nic z tego nie ma? Że jak, jajeczko nie takie, umarło szybko, genetycznie złe? Zaplątało się w śluz ;) Czy to plemniki jakieś ułomne? Tyle, ze ich tam jest miliony i wszystkie ułomne jakieś? Czy się jednak zapładnia i umiera? Kurcze no masa pytań retorycznych, bo chyba jeszcze nikt na 100% nie wie co trzeba do poczęcia. Normalnie jakoś tak mnie naszło...

Shagga_80, Ilona lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Libra wrote:
    Kfjatus wrote:

Mi z Allegro wychodziły w porządku.

to ja trafiłam na jakieś felerne... ciekawe czy Rutce wychodzą pozytywne...

• mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś, dopiero teraz doczytała o Twojej siostrze... :( Bardzo mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2013, 12:13

Libra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    mauysia wrote:

Libra twoje dzisiejsze samopoczucie strasznie mnie rozbawiło :P

a tym czasem musze się położyć bo coś mnie czerep boli chyba idzie znowu zmiana podogy ehh może wiosna wkońcu idzie :P

Effcia28 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Misja przerwa rozpoczęta :)
    Tak czytam posty i oglądam nasze wykresy i się zastanawiam - jak to jest możliwe że tyle się bzykamy w okresie owulacyjnym że na pewno trafiamy w owulacje. No to jak to naprawdę tam jest że nic z tego nie ma? Że jak, jajeczko nie takie, umarło szybko, genetycznie złe? Zaplątało się w śluz ;) Czy to plemniki jakieś ułomne? Tyle, ze ich tam jest miliony i wszystkie ułomne jakieś? Czy się jednak zapładnia i umiera? Kurcze no masa pytań retorycznych, bo chyba jeszcze nikt na 100% nie wie co trzeba do poczęcia. Normalnie jakoś tak mnie naszło...

Aaa widzisz, kiedyś wklejałam coś takiego:

Cały wątek pod adresem: http://forum.gazeta.pl/forum/w,14906,96662399,,Pytanie_o_tajemnicze_.html?v=2

A oto wybrane fragmenty:

"INER (Instytut Naturalnego Planowania Rodziny) twierdzi, że średnio starania z celowaniem w dni płodne trwają 3,8 cyklu.

Reszcie się nie udaje, bo:
    - ludzie nie współżyją 2 razy każdego płodnego dnia ;)
    - kiedy dokładnie były płodne dni, wie się po fakcie
    - niekoniecznie współżyje się w samą owulację albo na tyle blisko, że plemniki
    dotrwają
    - w danym cyklu śluz może być mniej sprzyjający przetwaniu plemników
    - plemniki mogą być z tych krócej żyjących w danym cyklu
    - komórka jajowa jest niepełnowartościowa albo nie wpuści z innego powodu plemnika
    - zarodek ma wadliwy materiał genetyczny lub rozwija się w początkowym stadium
    nieprawidłowo
    - zarodek zbyt wolno przemieszcza się do macicy i trafia na miesiączkę
    - zarodek z innego powodu nie zagnieżdża się w macicy
    - itp.

W sumie wychodzi na to ze teoretycznie płodna para mimo intensywnych starań może
    np dwa lata nie zaciążyć bo w kolejnych cyklach;
    - ona miała gorszy śluz mimo iż on miał akurat mocne plemniki
    - on po infekcji miał gorsze plemniki mimo iz jej śluz był książkowy
    - śluz był ok, plemniki ok, ale organizm akurat wyselekcjonował wadliwe jajeczko
    itp; itd.....Czyli ruletka ;) "

Polecam lekturę całej dyskusji :)

Fedra, Muska, Libra, Shagga_80, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Właśnie:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    plemniczka wrote:
    a ja sie zaczynam zastanawiac czy te tanie testy owulacyjne z allegro przypadkiem nie bywają wadliwe... 3 dni temu mialam drugą bladą kreske, pomyslalam ze nastepnego dnia powinna byc mocniejsza, ale byla jasniejsza! wczoraj natomiast byla taka jak 3 dni temu... nie ma w tym zadnej logiki. Hmm musze nabrac ograniczonego zaufania do tych testow, bo jeszcze przez nie przegapie TEN moment:/

Plemniczko, ZDECYDOWANIE ogranicz zaufanie do nich. Bo łatwo z nimi przegapić ten moment i zmarnować cały cykl... Skup się na wyznaczaniu płodnego okienka, a nie tylko 1 dnia :)

dobrze mauysiu czy moze juz widac moje plodne okienko wedlug Ciebie?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 2153 2154 2155 2156 2157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ