plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilona wrote:Dziewczyny a ja teraz tak z innej beczki, co smakowitego przyrządzacie na Święta, ja zawsze wszystkie Święta spędzałam w Polsce z całą rodziną. Grubsze gotowanie ogarniała moja mama,ja zazwyczaj robiłam jakieś sałatki. W tym roku zostajemy na obczyźnie i zdałoby się coś zrobić. No właśnie i nie mam za bardzo koncepcji? A wy co będziecie pichcić?
No, jak dobrze pójdzie, to zasadzę rzeżuchę
[bo tradycyjnie jadę na gotowe...]Ilona, Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Ilona wrote:Dziewczyny a ja teraz tak z innej beczki, co smakowitego przyrządzacie na Święta, ja zawsze wszystkie Święta spędzałam w Polsce z całą rodziną. Grubsze gotowanie ogarniała moja mama,ja zazwyczaj robiłam jakieś sałatki. W tym roku zostajemy na obczyźnie i zdałoby się coś zrobić. No właśnie i nie mam za bardzo koncepcji? A wy co będziecie pichcić?
No, jak dobrze pójdzie, to zasadzę rzeżuchę
[bo tradycyjnie jadę na gotowe...]
Tylko wyczaj dobrze moment, żeby nie była ani za mała, ani za duża. Wbrew pozorom łatwego zadania nie masz
Ilona, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKfjatus wrote:mauysia wrote:Kfjatus wrote:mauysia wrote:Kfjatus wrote:Wpadłam na chwilkę w "gumnianych" rękawiczkach
. Skoro mowa o tym komu spada, komu rośnie, komu się zagnieżdża
, to co sądzicie o moim wykresiku ?
No ładny ładny, ale do dnia spodziewanej @ nie da się absolutnie nic stwierdzić niestety.
To wiem, chodziło mi tak na tą chwilę.
Nie no, bo krążą historie, że niby na podstawie jakichś objawów przed @ można stwierdzić ciążę, a ja, niczym Scully obalająca kosmiczne teorie Muldera, wkładam to między bajki
Spoko, ja tez w to nie wierzę. Najgorszą głupota jest to, że dziewczyny same się tak nakręcają i tym samym sobie robią krzywdę, bo potem płacz, że skąd okres, jak już dwa razy było niedobrze, przez cztery dni były wrażliwe piersi, a do tego jeszcze gazy i bóle jajników - a te objawy właściwe mogą być zarówno przed @, jak przed ciążą. A gazy i mdłości mogą spotkać nawet faceta
.
DOKŁADNIE... ja miałam wene... chciałam uspokoić nakręcające się, że nie tendy droga, chciałam poradzić... i co przeczytałam o "nakręconych"... że "srają" na takie rady... dziękuję postojętym towarzyszkom na 100% nic nie podpowiem - szkoda mego czasu:)
Fedra, Effcia28, Shagga_80, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:a ja sie zaczynam zastanawiac czy te tanie testy owulacyjne z allegro przypadkiem nie bywają wadliwe... 3 dni temu mialam drugą bladą kreske, pomyslalam ze nastepnego dnia powinna byc mocniejsza, ale byla jasniejsza! wczoraj natomiast byla taka jak 3 dni temu... nie ma w tym zadnej logiki. Hmm musze nabrac ograniczonego zaufania do tych testow, bo jeszcze przez nie przegapie TEN moment:/
Plemniczko, ZDECYDOWANIE ogranicz zaufanie do nich. Bo łatwo z nimi przegapić ten moment i zmarnować cały cykl... Skup się na wyznaczaniu płodnego okienka, a nie tylko 1 dniaplemniczka, Effcia28, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKfjatus wrote:Plemniczko właściwe z tymi testami to różnie bywa, czasem faktycznie wskazują jakieś głupoty - z tego, co piszą niektóre dziewczyny
. Mi ostatnio wyszły nawet logicznie, a miałam Hydrexu.
mi z allegro o czułości 15 mlu prawie wogóle nie wychodziły... a Hydrexu z apteki o czulości 40 mlu wychodzą super... w tym cyklu dwa zawsze z tej samej próbki moczu robiłam... i gdzie w tym logika?Kfjatus, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:Kfjatus wrote:Plemniczko właściwe z tymi testami to różnie bywa, czasem faktycznie wskazują jakieś głupoty - z tego, co piszą niektóre dziewczyny
mi z allegro o czułości 15 mlu prawie wogóle nie wychodziły... a Hydrexu z apteki o czulości 40 mlu wychodzą super... w tym cyklu dwa zawsze z tej samej próbki moczu robiłam... i gdzie w tym logika?
Ooo dobrze, że piszesz nie wiedziałam tego. To były moje pierwsze testy owu i jak trafiłam - jestem z siebie dumna!
-
Libra wrote:Kfjatus wrote:Plemniczko właściwe z tymi testami to różnie bywa, czasem faktycznie wskazują jakieś głupoty - z tego, co piszą niektóre dziewczyny
mi z allegro o czułości 15 mlu prawie wogóle nie wychodziły... a Hydrexu z apteki o czulości 40 mlu wychodzą super... w tym cyklu dwa zawsze z tej samej próbki moczu robiłam... i gdzie w tym logika?
Mi z Allegro wychodziły w porządku.Effcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Dawaj nazwiska!
co Ty... szkoda zachodu na takie typy... ale jak kiedyś wyczaję jakąkolwiek prośbę tej "koleżanki", to jej napiszę, że skoro ona osrała moje najszczersze chęci wyjaśnienia jej obserwacji, to ja leję ciepłym moczem na jej problem:)mauysia, Fedra, plemniczka, Shagga_80, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:mauysia wrote:Dawaj nazwiska!
co Ty... szkoda zachodu na takie typy... ale jak kiedyś wyczaję jakąkolwiek prośbę tej "koleżanki", to jej napiszę, że skoro ona osrała moje najszczersze chęci wyjaśnienia jej obserwacji, to ja leję ciepłym moczem na jej problem:)
Podaj nam tylko namiar na wątek i stronę mniej więcej, same znajdziemy resztę.
-
Shagga_80 wrote:Libra wrote:Shagga_80 wrote:Nie będę przeginać (a w ogóle to umówiłam się z Szefem że do 13 wyślę Mu rysunek) więc biorę się do roboty i niestety nie nadrobię, co działo się dziś pod moją nieobecność
Ale będę wdzięczna jeśli któraś streści ewentualne niusy! O Libry spadku niestety już wiem a jednocześnie Stara powiem Ci coś,Twoje podejście jest godne naśladowania - pełen luz i plany na nowy cykl
a co mi innego zostało? będę czekać... choć dzisiaj mi sie smutno zrobiło... w niedzielę się dowiedziałam, że moja siostra - pisałam kiedyś o niej... stara sie o dzidzie niecałe 2 lata- miała hsg w styczniu, w lutym laparoskopię i zaszła w ciążę... to sobie pomyślałam... kurna, może się w końcu coś ruszy!!! a tu u mnie dzisiaj spadek... i telefon od siostry, że jest w szpitalu i poroniła w 6 tyg...
To smutneMój dzisiejszy "ciężki dzień " to pikuś
Ale nawiązując do tego co słusznie napisała Kfjatus to nie raz bywa, że gdy przychodzi @ to pojawia się płacz , lament i niedowierzanie bo przecież już były "pewne objawy ciążowe" (nie mam broń Boże na myśli Libry, bo Ona jest wzorem spokoju) nierzadko bywało tak na naszym wątku!
I tym akcentem chwilowo się żegnam do narysowania mam parę kresek i kilka dodatkowych opisów i będę wolna
Przykro mi Libruś z powodu Twojej siostry:(Libra lubi tę wiadomość
-
Misja przerwa rozpoczęta
Tak czytam posty i oglądam nasze wykresy i się zastanawiam - jak to jest możliwe że tyle się bzykamy w okresie owulacyjnym że na pewno trafiamy w owulacje. No to jak to naprawdę tam jest że nic z tego nie ma? Że jak, jajeczko nie takie, umarło szybko, genetycznie złe? Zaplątało się w śluzCzy to plemniki jakieś ułomne? Tyle, ze ich tam jest miliony i wszystkie ułomne jakieś? Czy się jednak zapładnia i umiera? Kurcze no masa pytań retorycznych, bo chyba jeszcze nikt na 100% nie wie co trzeba do poczęcia. Normalnie jakoś tak mnie naszło...
Shagga_80, Ilona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Libra wrote:Kfjatus wrote:Plemniczko właściwe z tymi testami to różnie bywa, czasem faktycznie wskazują jakieś głupoty - z tego, co piszą niektóre dziewczyny
Mi z Allegro wychodziły w porządku.
to ja trafiłam na jakieś felerne... ciekawe czy Rutce wychodzą pozytywne... -
Libra wrote:mauysia wrote:Dawaj nazwiska!
co Ty... szkoda zachodu na takie typy... ale jak kiedyś wyczaję jakąkolwiek prośbę tej "koleżanki", to jej napiszę, że skoro ona osrała moje najszczersze chęci wyjaśnienia jej obserwacji, to ja leję ciepłym moczem na jej problem:)
Libra twoje dzisiejsze samopoczucie strasznie mnie rozbawiło
a tym czasem musze się położyć bo coś mnie czerep boli chyba idzie znowu zmiana podogy ehh może wiosna wkońcu idzieEffcia28 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Muska wrote:Misja przerwa rozpoczęta
Tak czytam posty i oglądam nasze wykresy i się zastanawiam - jak to jest możliwe że tyle się bzykamy w okresie owulacyjnym że na pewno trafiamy w owulacje. No to jak to naprawdę tam jest że nic z tego nie ma? Że jak, jajeczko nie takie, umarło szybko, genetycznie złe? Zaplątało się w śluzCzy to plemniki jakieś ułomne? Tyle, ze ich tam jest miliony i wszystkie ułomne jakieś? Czy się jednak zapładnia i umiera? Kurcze no masa pytań retorycznych, bo chyba jeszcze nikt na 100% nie wie co trzeba do poczęcia. Normalnie jakoś tak mnie naszło...
Aaa widzisz, kiedyś wklejałam coś takiego:
Cały wątek pod adresem: http://forum.gazeta.pl/forum/w,14906,96662399,,Pytanie_o_tajemnicze_.html?v=2
A oto wybrane fragmenty:
"INER (Instytut Naturalnego Planowania Rodziny) twierdzi, że średnio starania z celowaniem w dni płodne trwają 3,8 cyklu.
Reszcie się nie udaje, bo:
- ludzie nie współżyją 2 razy każdego płodnego dnia
- kiedy dokładnie były płodne dni, wie się po fakcie
- niekoniecznie współżyje się w samą owulację albo na tyle blisko, że plemniki
dotrwają
- w danym cyklu śluz może być mniej sprzyjający przetwaniu plemników
- plemniki mogą być z tych krócej żyjących w danym cyklu
- komórka jajowa jest niepełnowartościowa albo nie wpuści z innego powodu plemnika
- zarodek ma wadliwy materiał genetyczny lub rozwija się w początkowym stadium
nieprawidłowo
- zarodek zbyt wolno przemieszcza się do macicy i trafia na miesiączkę
- zarodek z innego powodu nie zagnieżdża się w macicy
- itp.
W sumie wychodzi na to ze teoretycznie płodna para mimo intensywnych starań może
np dwa lata nie zaciążyć bo w kolejnych cyklach;
- ona miała gorszy śluz mimo iż on miał akurat mocne plemniki
- on po infekcji miał gorsze plemniki mimo iz jej śluz był książkowy
- śluz był ok, plemniki ok, ale organizm akurat wyselekcjonował wadliwe jajeczko
itp; itd.....Czyli ruletka"
Polecam lekturę całej dyskusji
Fedra, Muska, Libra, Shagga_80, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:plemniczka wrote:a ja sie zaczynam zastanawiac czy te tanie testy owulacyjne z allegro przypadkiem nie bywają wadliwe... 3 dni temu mialam drugą bladą kreske, pomyslalam ze nastepnego dnia powinna byc mocniejsza, ale byla jasniejsza! wczoraj natomiast byla taka jak 3 dni temu... nie ma w tym zadnej logiki. Hmm musze nabrac ograniczonego zaufania do tych testow, bo jeszcze przez nie przegapie TEN moment:/
Plemniczko, ZDECYDOWANIE ogranicz zaufanie do nich. Bo łatwo z nimi przegapić ten moment i zmarnować cały cykl... Skup się na wyznaczaniu płodnego okienka, a nie tylko 1 dnia
dobrze mauysiu czy moze juz widac moje plodne okienko wedlug Ciebie?