X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia ty to niezłe ziółko jesteś:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie dziewczęta mam małe pytanko tak z innej beczki czy któraś z was ma muzę przepis na ciasto marchewkowe? :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz ten taki przycisk co to słuchawką przyciskasz jak odkładasz...kiedys tak było...a jak w odpowiednich odstępach czasu klikasz to wybijasz normalnie numer... np nr 517 to .....-.-....... coś jak w alfabecie Morsea;-)

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia czytając Ciebie az boję się co ja będę miała z córką :D Ta moja dziewucha to grzeczne i dobre dziecko, ale jej pomysły są jak z kosmosu :D Ma długie włosy (już prawie do pasa) pół roku temu upierdzieliła sobie na czubku głowy włosy do samej skóry :D trochę odrosło, to teraz po bokach se uchlastała bo "chciała konikowi grzywę dorobić i ogon" :D a ostatnio walnęła teksta takiego, ze z butów mnie wyrwało... nie wiem czy wam tego nie pisałam nawet :D Walnęłam jej kazanie, bo gałąź z drzewka urwała... no i jak to matka ją tam morduje tą gadką i morduje a ta tak się na mnie popatrzyła i mówi: Ty się ciesz mamusiu, ze ja narkotyków nie biorę!
    No i się ciesze...:D że nie bierze xD

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś miałam w zeszycie ale weź to odszukaj w tym bałaganie w papierach...na necie jest mnóstwo przepisów...dziewczynki to ja szybko sprzątam i do Was dołączę jak już będzie wszystko grało. Tak dalej być nie może...no ziółko byłam...ale jest co wspominać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    a właśnie dziewczęta mam małe pytanko tak z innej beczki czy któraś z was ma muzę przepis na ciasto marchewkowe? :)

na ciasto nie..ale wczoraj robiłam babeczki marchewkowe:)mój m uwielbia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i racje dziecko ma...matka smęci i smęci ale masz rację uczyć dzieci trzeba szacunku do przyrody...niech suche patyki zbiera, też są dobre do zabawy...popieram wychowanie pro eko i w ogóle...Oj idę pranie wieszać, bo wieje na potęgę...wyschnie moment...i moje dywaniki też he he he

Nie bój się bella chociaż jak miałam sześć, siedem czy osiem lat a nawet jeszcze dziewięć to moja pani od religii i siostra zakonna mówiły, że ja będę na pewno zakonnicą;-)

No i oto jestem;-)

BellaRosa lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezła hehe dzieci mają pomysły. To tak jak pilnowałam chłopca w Polsce miał z 2 latka wtedy i jak mu robiłam kanapkę z pomidorem to on przyszedł stanął obok i powiedział " niania ja nie chcę kanapki z pitolonkiem " jak ja się wtedy zaczęłam śmiać bo w jego ustach brzmiało to tak fajnie i słodko

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie...dzieci są fajne ale popalić dadzą...leeeeeeeeeeecę i wiem wiem, będę uważać na słupy wysokiego napięcia;-) pa! no niech któraś odetnie pępowinę!babecki maflefkowe....mniam....pyfa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2012, 08:53

Woseba, BellaRosa lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia możesz mi podać ?

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Składniki na blaszkę 26x24cm:
    •175 ml oleju słonecznikowego
    •175 cukru trzcinowego (dałam 50 g mniej)
    •3 rozbełtane jajka
    •175 g marchwi startej na drobnej tarce
    • 80 g rodzynek
    •50 g grubo zmielonych orzechów włoskich
    •skórka starta z jednej cytryny (dałam pomarańczową)
    •175 g mąki typu 405
    •2,5 łyżeczki sody (dałam 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku i 1/2 łyżeczki sody
    •1 płaska łyżeczka cynamonu
    •1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
    Krem:
    •20 g masła
    •180g serka twarożku śmietankowego lub serka kremowego
    •80 g cukru pudru
    •4 łyżki soku z pomarańczy
    •długie, cienkie paski skórki pomarańczowej - do dekoracji
    1. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Formę (24x24) natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.

2. Miękkie masło lub olej, cukier i jajka zmiksować na gładką masę, dodać marchew, rodzynki i skórkę cytrynową lub pomarańczową.

3. Dodać mąkę, proszek do pieczenia lub sodę, cynamon i gałkę - delikatnie połączyć z masą. Masę wyłożyć do formy, wygładzić powierzchnię i piec w nagrzanym piekarniku ok. 40-45 minut.

4. Wyjąć, 5 minut studzić w blaszce, następnie wyjąć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
    5. Połączyć składniki glazury i zmiksować na gładko, a następnie posmarować nią powierzchnię ciasta. Schłodzić ok. 1 h w lodówce, następnie pokroić w kwadraty ostrym nożem,na każdy położyć paseczki skórki pomarańczowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babaeczki marchewkowe

SKŁADNIKI:

Na babeczki:,
    Mąka pszenna, 1,5 szklanki
    tarta na drobne wiórki marchew, 2 szklanki
    proszek do pieczenia, 1,5 łyżeczki
    soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki
    sól, 0,5 łyżeczki
    cynamon, 1 łyżeczka
    imbir, 0,5 łyżeczki
    gałkamuszkatołowa, 1/4 łyżeczki
    olej roślinny, 3/4 szklanki
    jajka, 3 sztuki
    cukier brązowy, 1 szklanka
    ekstrakt z wanilii, 1 łyżeczka
    Na lukier:,
    cukier puder, 1,5 szklanki
    sok z pomarańczy, 3-4 łyżki
    otarta skórka z pomarańczy, 2 łyżki

PRZYGOTOWANIE:

1. Babeczki: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, imbir oraz gałkę. Mieszamy. Startą marchewkę wrzucamy do osobnej miski, dodajemy olej, jajka, cukier, ekstrakt z wanilii i mieszamy i wlewamy do miski z mąką. Mieszamy łyżką do połączenia składników. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Foremkę do muffin wykładamy papilotkami, papilotki napełniamy masą (do wysokości 3/4). Pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia.

2. Lukier: cukier puder ucieramy ze skórką pomarańczy i sokiem aż do powstania lukru.
    Przestudzone babeczki (zostawiamy je w papilotkach) maczamy w lukrze, odstawiamy do zastygnięcia.

Mała prosze :)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki że ja się wtrąciłam ale pisałam i pisałam i jak wysłałam to juz wiele postów było przede mna. moje to ciasto.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej ile tu składników heh ale z rodzynek to ja zrezygnuję :) jak będę miała czas to postaram się zrobić może mi wyjdzie. Choć ja mam dwie lewe ręce do pieczenia bo nawet z gotowego proszku mi jakiś czas temu ciasto nie wyszło hehe.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziewczęta dziękuje za przepisy wypróbuje je jak tylko czas mi na to pozwoli

• mauysia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na długi weekend nic nie piekę, będę tylko wcinać ROGALE ŚWIĘTOMARCIŃSKIE... mniam mniam... czyli specjalność mojego miasta :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no proszę to podziel się :)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala to zrób rafaello. to ulubione ciasto mojego m :) bez pieczenia. a smak niebo w gębie

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to podaj spróbujemy i tego na pewno któryś mi wyjdzie :)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wszystkich nagle wywiało hehe :)

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ