X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia ty to niezłe ziółko jesteś:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie dziewczęta mam małe pytanko tak z innej beczki czy któraś z was ma muzę przepis na ciasto marchewkowe? :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz ten taki przycisk co to słuchawką przyciskasz jak odkładasz...kiedys tak było...a jak w odpowiednich odstępach czasu klikasz to wybijasz normalnie numer... np nr 517 to .....-.-....... coś jak w alfabecie Morsea;-)

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia czytając Ciebie az boję się co ja będę miała z córką :D Ta moja dziewucha to grzeczne i dobre dziecko, ale jej pomysły są jak z kosmosu :D Ma długie włosy (już prawie do pasa) pół roku temu upierdzieliła sobie na czubku głowy włosy do samej skóry :D trochę odrosło, to teraz po bokach se uchlastała bo "chciała konikowi grzywę dorobić i ogon" :D a ostatnio walnęła teksta takiego, ze z butów mnie wyrwało... nie wiem czy wam tego nie pisałam nawet :D Walnęłam jej kazanie, bo gałąź z drzewka urwała... no i jak to matka ją tam morduje tą gadką i morduje a ta tak się na mnie popatrzyła i mówi: Ty się ciesz mamusiu, ze ja narkotyków nie biorę!
    No i się ciesze...:D że nie bierze xD

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś miałam w zeszycie ale weź to odszukaj w tym bałaganie w papierach...na necie jest mnóstwo przepisów...dziewczynki to ja szybko sprzątam i do Was dołączę jak już będzie wszystko grało. Tak dalej być nie może...no ziółko byłam...ale jest co wspominać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    a właśnie dziewczęta mam małe pytanko tak z innej beczki czy któraś z was ma muzę przepis na ciasto marchewkowe? :)

na ciasto nie..ale wczoraj robiłam babeczki marchewkowe:)mój m uwielbia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i racje dziecko ma...matka smęci i smęci ale masz rację uczyć dzieci trzeba szacunku do przyrody...niech suche patyki zbiera, też są dobre do zabawy...popieram wychowanie pro eko i w ogóle...Oj idę pranie wieszać, bo wieje na potęgę...wyschnie moment...i moje dywaniki też he he he

Nie bój się bella chociaż jak miałam sześć, siedem czy osiem lat a nawet jeszcze dziewięć to moja pani od religii i siostra zakonna mówiły, że ja będę na pewno zakonnicą;-)

No i oto jestem;-)

BellaRosa lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezła hehe dzieci mają pomysły. To tak jak pilnowałam chłopca w Polsce miał z 2 latka wtedy i jak mu robiłam kanapkę z pomidorem to on przyszedł stanął obok i powiedział " niania ja nie chcę kanapki z pitolonkiem " jak ja się wtedy zaczęłam śmiać bo w jego ustach brzmiało to tak fajnie i słodko

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie...dzieci są fajne ale popalić dadzą...leeeeeeeeeeecę i wiem wiem, będę uważać na słupy wysokiego napięcia;-) pa! no niech któraś odetnie pępowinę!babecki maflefkowe....mniam....pyfa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2012, 08:53

Woseba, BellaRosa lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia możesz mi podać ?

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Składniki na blaszkę 26x24cm:
    •175 ml oleju słonecznikowego
    •175 cukru trzcinowego (dałam 50 g mniej)
    •3 rozbełtane jajka
    •175 g marchwi startej na drobnej tarce
    • 80 g rodzynek
    •50 g grubo zmielonych orzechów włoskich
    •skórka starta z jednej cytryny (dałam pomarańczową)
    •175 g mąki typu 405
    •2,5 łyżeczki sody (dałam 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku i 1/2 łyżeczki sody
    •1 płaska łyżeczka cynamonu
    •1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
    Krem:
    •20 g masła
    •180g serka twarożku śmietankowego lub serka kremowego
    •80 g cukru pudru
    •4 łyżki soku z pomarańczy
    •długie, cienkie paski skórki pomarańczowej - do dekoracji
    1. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Formę (24x24) natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.

2. Miękkie masło lub olej, cukier i jajka zmiksować na gładką masę, dodać marchew, rodzynki i skórkę cytrynową lub pomarańczową.

3. Dodać mąkę, proszek do pieczenia lub sodę, cynamon i gałkę - delikatnie połączyć z masą. Masę wyłożyć do formy, wygładzić powierzchnię i piec w nagrzanym piekarniku ok. 40-45 minut.

4. Wyjąć, 5 minut studzić w blaszce, następnie wyjąć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
    5. Połączyć składniki glazury i zmiksować na gładko, a następnie posmarować nią powierzchnię ciasta. Schłodzić ok. 1 h w lodówce, następnie pokroić w kwadraty ostrym nożem,na każdy położyć paseczki skórki pomarańczowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babaeczki marchewkowe

SKŁADNIKI:

Na babeczki:,
    Mąka pszenna, 1,5 szklanki
    tarta na drobne wiórki marchew, 2 szklanki
    proszek do pieczenia, 1,5 łyżeczki
    soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki
    sól, 0,5 łyżeczki
    cynamon, 1 łyżeczka
    imbir, 0,5 łyżeczki
    gałkamuszkatołowa, 1/4 łyżeczki
    olej roślinny, 3/4 szklanki
    jajka, 3 sztuki
    cukier brązowy, 1 szklanka
    ekstrakt z wanilii, 1 łyżeczka
    Na lukier:,
    cukier puder, 1,5 szklanki
    sok z pomarańczy, 3-4 łyżki
    otarta skórka z pomarańczy, 2 łyżki

PRZYGOTOWANIE:

1. Babeczki: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, imbir oraz gałkę. Mieszamy. Startą marchewkę wrzucamy do osobnej miski, dodajemy olej, jajka, cukier, ekstrakt z wanilii i mieszamy i wlewamy do miski z mąką. Mieszamy łyżką do połączenia składników. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Foremkę do muffin wykładamy papilotkami, papilotki napełniamy masą (do wysokości 3/4). Pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia.

2. Lukier: cukier puder ucieramy ze skórką pomarańczy i sokiem aż do powstania lukru.
    Przestudzone babeczki (zostawiamy je w papilotkach) maczamy w lukrze, odstawiamy do zastygnięcia.

Mała prosze :)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki że ja się wtrąciłam ale pisałam i pisałam i jak wysłałam to juz wiele postów było przede mna. moje to ciasto.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej ile tu składników heh ale z rodzynek to ja zrezygnuję :) jak będę miała czas to postaram się zrobić może mi wyjdzie. Choć ja mam dwie lewe ręce do pieczenia bo nawet z gotowego proszku mi jakiś czas temu ciasto nie wyszło hehe.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziewczęta dziękuje za przepisy wypróbuje je jak tylko czas mi na to pozwoli

• mauysia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na długi weekend nic nie piekę, będę tylko wcinać ROGALE ŚWIĘTOMARCIŃSKIE... mniam mniam... czyli specjalność mojego miasta :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no proszę to podziel się :)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala to zrób rafaello. to ulubione ciasto mojego m :) bez pieczenia. a smak niebo w gębie

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to podaj spróbujemy i tego na pewno któryś mi wyjdzie :)

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wszystkich nagle wywiało hehe :)

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ