X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam dobrze, ja nie mam wolnego, tylko pracuje normalnie caly tydzien. Tyle, ze w tamtym tygodniu mialam wolne, ktore nam moja firma dawala, piatek i sobota... bo ja pracuje 6dni w tygodniu.

Ale poszlabym na groby bliskich... co roku sobie obiecuje, ze przyjade na 1go listopada, i co roku nici z moich planow... no coz.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na duża blachę:

3 (niecałe) paczki krakersów „Lajkonik”
    - 300g wiórek kokosowych (3X100g)
    - 100g migdałów w płatkach (1 paczka)
    - 1,5 kostki margaryny
    - 2 cukry waniliowe
    - 1szklanka cukru +2 łyżki cukru do posypki
    - 1 litr mleka
    - po 6 płaskich łyżek mąki pszennej i mąki ziemniaczanej
    - 2 łyżki masła

1. Odlać ok. ¾ szklanki mleka i rozmieszać w niej obie mąki, cukier, 1 opakowanie cukru waniliowego. Pozostałe mleko zagotować w rondlu. Wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń stale mieszając. Następnie ostudzić.

2. Miękką margarynę utrzeć mikserem i dodawać po łyżce zimny budyń, miksować. Na koniec wsypać 200g wiórek kokosowych i płatki migdałowe. Wymieszać delikatnie łyżką.

3. Na dużą prostokątną blachę wyłożyć warstwę krakersów, na ciastkach rozsmarować nieco masy, znów ułożyć krakersy, masę itd. Do wyczerpania składników. Powinny wyjść 4 warstwy. Ostatnia powinna być masa budyniowa.

4. Na patelni roztopić masło, dodać 2 łyżki cukru, cukier waniliowy i 1 paczkę wiórek kokosowych (100g). Smażyć kilka minut aż kokos się nieco zezłoci. Pozostawić do ostudzenia. Ostudzonym kokosem posypać wierzch ciasta. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin, by krakersy zmiękły.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki zosiu :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już jestem dziewczynki :D siostra dzwoniła i żeśmy się rozgadały :D co do przepisów... ja zazwyczaj przepisy biore z neta, ale nie tak, ze pierwsze lepsze, tylko wyszukuję najlepsze i je łącze, modyfikuje itd :D Jeszcze się na tym nie przejechałam. szczególnie biorę pod uwagę te przepisy, które mają dużo pozytywnych opinii. Podam przykład: moja mama robi rewelacyjną kaczkę. Stwierdziłam, ze wezmę od niej przepis i też zrobię (mieli rodzice przyjechać to chciałam się popisać), ale coś mnie podkusiło i w necie zaczełam grzebać :D z 5ciu przepisów zrobiłam 1 i mama powiedziała, że jej kaczka to pikuś ;P dlatego uważam, ze internet to skarbnica wiedzy :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie bella. też szuklam sprawdzonych przepisów i modyfikuję je wg uznania, mniej cukru itp.. choć powiem że moja książka kucharska którą sobie kupiłam jakis czas temu też zawiera dobre przepisy (bodajże Kuchnia Polska).

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki

zi13skjodn64ui4h.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc aneczka

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie mało piekę, ale jeśli już porywam się na to, to staram się szukać przepisów jak najmniej "chemicznych". Korzystam głównie z przepisów na blogach http://antoshkowesmaczki.blogspot.com/ i http://ammniam.dziecisawazne.pl/. To niby przepisy "dla dzieci", ale niech to Was nie zwiedzie! Ślina kapiąca na klawiaturę murowana.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam aneczkoo powiesz? jak samopoczucie?

Wysłany: 31 października 2012, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to wczoraj byłam u tego lekarza i niestety mój pęcherzyk jeszcze nie pękł i był bardzo duży 28 mm :-O dobrze że nie wzięłam duphastonu bo bym przyblokowała owulację. Lekarz powiedział że powinno pęknąć do jutra pokazał mi też moje "ciałko jajonosne" także żołnierzyki męża będą miały co zapładniać :-).

zi13skjodn64ui4h.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    cześć dziewczynki

hej aneczka :)

Widzę, że w końcu pozytywny test owu - to tak jak u mnie wczoraj. Przybij piątkę :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to aneczko dzis też przytulasy wieczorem z m:)

Wysłany: 31 października 2012, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mauysia już wczoraj wieczorem był chba pozytywny ta druga trochę słabsza ale była - nareszcie bo już myslałam że mam jakieś trefne albo nie umiem ich robić.

Super przepisy na pewno wykorzystam uwielbiam rafaello :-) ciasto marfefkowe zrobiłam raz pyyyycha

zi13skjodn64ui4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    no to wczoraj byłam u tego lekarza i niestety mój pęcherzyk jeszcze nie pękł i był bardzo duży 28 mm :-O dobrze że nie wzięłam duphastonu bo bym przyblokowała owulację. Lekarz powiedział że powinno pęknąć do jutra pokazał mi też moje "ciałko jajonosne" także żołnierzyki męża będą miały co zapładniać :-).

hej Aneczka:)kurde ale wiesz ten pecherzyk to chyba juz przerosniety..tak mi sie wydaje..nic Ci gin nie mówił?jak ja byłam na pierwszym monitoringu to mi to lekarz wszystko powiedział:)i podobno od 24 mm to juz uwaza sie pecherzyk za przerośniety...

Wysłany: 31 października 2012, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to piątka mauysia :-) a ilu dniowe masz cykle?? jedziemy łeb w łeb??

zi13skjodn64ui4h.png

Wysłany: 31 października 2012, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde monisia nie powiedział :-( to teraz mam doła czyli nie pęknie już??

zi13skjodn64ui4h.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 31 października 2012, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    to piątka mauysia :-) a ilu dniowe masz cykle?? jedziemy łeb w łeb??

Ja zaczęłam cykl 19.10, parę dni przed Tobą. A cykle mam zazwyczaj 25-dniowe, więc dzień spodziewanej @ to u mnie ok. 13.11. A Ty?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęknac moze peknie tyle ze jest cos takiego ze jak pecherzyk peknie za wczesnie albo za późno to komórka jajowa moze byc niezdolna do zapłodnienia..i ja podejrzewam ze własnie to miałam w zeszłym cyklu..:(

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to że nie bede mogła sprawdzić u gina bo w piątek pracuję..... :-(

zi13skjodn64ui4h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2012, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nie chciałam Cie dołować..ale nawet ostatnio gin mi mówił ze prawidłowy pecherzyk który peka ma miedzy 19 a 21 mm..

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ