plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
plemniczka wrote:ej dziewczyny wiem ze wsrod was byl ktos kto zna sie na prawie pracy.. kojarzycie kto to byl?
Ja tylko pamiętam specjalistkę od ubezpieczeń i od windykowania należności...
Plemniczko, sprawdź, gdzie (i czy) w Twoim mieście prawnicy mają "państwowe" dyżury. Czasem są takowe organizowane - mogłabyś tam o wszystko spytać, no chyba, że tutaj uda Ci się znaleźć prawniczkę. -
nick nieaktualny
-
Cześć Kobiety...
nadrobiłam Was
dzisiaj szczególnie witam Zosie której wieki nie widziałam na wątku :*
Plemnisiu ja powiem tak z własnego doświadczenia byłam najlepszym sprzedawcą na około 50 soób zawsze w pierwszej 3 miesiąc w miesiac... nim zaczęłam pracę miałam powiedziane ze pierwsza umowa na 6 miesięcy potem na czas nie określony jeśli będą wyniki... i co się okazało ze nie było dla mnie umowy na czas nie określony tylko znowu czasówka byłam wściekła bo usłyszałam od dyrektora że :jestem tylko dobrym sprzedawcą" byłam wściekła bo ewidentnie nie widział moich wyników wkurzył mnie bo w tym okresie pracowałam po 12 godzin często 4 dni pd rząd byłam wykończona z życia nie miałam nic... piepszłam tym wszystkim i uniosłam się dumą moja umowa wygasła w sobotę a ja z nim rozmawiałm w poniedziałek (dodam ze był strasznie beszczelny)... stwierdziłam ze nie dam sobą pomiatać odeszłam zostawiając wszystko w cholerę
to było w kwietniu potem okazało się ze jestem w ciaży ale poroniłam...
w lipcu dowiedziałam sie zę główny Dyrektor wywalił mojego (a raczej zdegradował na śmieciowe stanowisko) właśnie za to że mnie nie zatrzymał... we wrześniu dostałm propozycję pracy od nowego Dyrektora
jak widać życie jest sprawiedliwe tylko wszystko idzie swoim tokiem
proponuje iść do kogoś na wyższym stanowisku bo się moze okazać ze decyzja była podjęta nie słusznie a ta kobieta skłamała a wiadomo ze firmy cenią sobie ludzi którzy mają wynikiBlondi22, Muska, Kfjatus, natusia, Rucia, plemniczka, mauysia, Kaja, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blondi22 wrote:Muska wrote:Kobitki drogie,
kiedy szyjka powinna się zmiękczać i otwierać na @?
oj róznie bywa u mnie to 2-3 dni przed @
a widze u ciebie jakis spadek tempki i plamienie bylo... hmmm ciekawe
Dzięki kobitki za odpowiedzi.
A nie wiem co u mnie w sumie. Myślałam wczoraj że to @ przylazła. Ale na razie nie ma nic więcej niż to jedno plamienie. Tylko czuje się jak przed @. Boli mnie brzuch, kłuje mnie dosłownie na zmianę raz przez jakiś czas po lewej stronie, potem po prawej, jestem mega drażliwa i tak w kółko... -
Plemniczka na czas nieokreślony powiedział mi że jak nie podpisze za porozumieniem stron to będzie musiał wymyślić powód zwolnienia tydzień go przetrzymalam i mu powiedzialam że dziś ty mnie zwalniasz na poczet kochanki a za jakiś czas ciebie też posuna i chyba mnie ktoś posłuchał i wyleciał z hukiem
Fedra, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:Fedrus tak zrobie... odezwe sie do dyrektora i mu nakresle sytuacje i osobe tej Pani.
idz idz bo prawda jest taka ze Dyrektorzy na wyższych szczeblach często nie wiedzą co się nizej dzieję lub są po prostu oszukiwani...
w moim przypadku było tak ze jeden życzliwy kierownik doniósł sprawę wyzej a ten Dyro co to do mnie zadzwonił z propozycją to kiedyś na imprezie sobie tak od serca pogadaliśmy o całej tej sprawie wtedy jeszcze nie był Dyrektorem i on myślał to moja wina była ale jak mu tak wszystko wyjaśniłam to stwierdził ze ten już był mój Dyro zachował się nie w pożądku...
Muska, plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
plemniczka wrote:Fedrus tak zrobie... odezwe sie do dyrektora i mu nakresle sytuacje i osobe tej Pani.
Przygotuj sobie zestawienia wyników, bo najlepiej się podpierać cyframi. Jak masz to wydrukuj tez jakieś maile od innych, w których piszą jaka jesteś dobra pracownicą, od klientów tez mogą być. Możesz tez poprosić kolegów żeby ci takowe napisali. Najlepiej podesłać dyrektorowi wszystko nieco wcześniej żeby miał czas to przeczytać i się zaznajomić z sytuacją. Jak go napadniesz znikąd to będzie bronił szefa, bo powinien bo to jego bezpośredni podwładny, mając w myśli, ze ten szef dobrze ciebie ocenił.
Napisz wszystko ładnie na piśmie, rzeczowo i mu wyślij z prośba o spotkanie.
Nic nie tracisz na tej rozmowie, a możesz zyskać.
Trzymam kciuki!zbikowa, Fedra, mauysia, AGA 30, plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kaja wrote:Plemniczka na czas nieokreślony powiedział mi że jak nie podpisze za porozumieniem stron to będzie musiał wymyślić powód zwolnienia tydzień go przetrzymalam i mu powiedzialam że dziś ty mnie zwalniasz na poczet kochanki a za jakiś czas ciebie też posuna i chyba mnie ktoś posłuchał i wyleciał z hukiem
Ha, ale nieźle pojechałaś
Kurczę, czasem naprawdę zdarzają się takie sukinsyny... W mojej pierwszej pracy po jakimś czasie zaostrzyli klauzule lojalności i wprowadzili inne absurdalne postanowienia - trzeba było złożyć im deklarację, że wyraża się na nie zgodę.
Ja napisałam, że nie wyrażam. No to mi podziękowali (miałąm umowę na czas nieokreślony), tylko że ja, wtedy totalny SZCZAWIK w kwestii prawa pracy, dałam się namówić na to, że to JA złożyłam wypowiedzenie! No i oczywiście z odprawy dupka. Zrobili w ciula żółtodzioba. Przynajmniej teraz już wiem co i jak.
Chyba normalnie kupię sobie kodeks pracy i podszlifuję swoją wiedzę w tym zakresieMuska, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Muska wrote:plemniczka wrote:Fedrus tak zrobie... odezwe sie do dyrektora i mu nakresle sytuacje i osobe tej Pani.
Przygotuj sobie zestawienia wyników, bo najlepiej się podpierać cyframi. Jak masz to wydrukuj tez jakieś maile od innych, w których piszą jaka jesteś dobra pracownicą, od klientów tez mogą być. Możesz tez poprosić kolegów żeby ci takowe napisali. Najlepiej podesłać dyrektorowi wszystko nieco wcześniej żeby miał czas to przeczytać i się zaznajomić z sytuacją. Jak go napadniesz znikąd to będzie bronił szefa, bo powinien bo to jego bezpośredni podwładny, mając w myśli, ze ten szef dobrze ciebie ocenił.
Napisz wszystko ładnie na piśmie, rzeczowo i mu wyślij z prośba o spotkanie.
Nic nie tracisz na tej rozmowie, a możesz zyskać.
Trzymam kciuki!
Aha i jeszcze nie koncentruj się na tym jaka ona zła jest, tylko na tym jaka ty dobra jesteś.
To, ze ta babka "nieco" nierzetelna jest wpleć ładnie między swoje pochwały na temat własnej osoby. Bo to będzie bitwa o Ciebie a nie o jej zwolnienie i taka postawa bardziej zyska w oczach dyrektora.mauysia, Fedra, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Celne uwagi Muska
przerabiałam to nie raz i nie tylko na moim przypadku
Na szczęście chodziło o zwykle oceny pracownicze, nie o zwolnienie, ale to taka sama metoda.
ps.
Mnie tez kiedyś kierowniczka udupiła na ocenie rocznej (tak totalnie, mimo moich awansów i nagród w tym samym roku) no i jak poszła na macierzyński to mnie nie zrobili PO (a tak miało być i to tylko i wyłącznie z powodu jej złej oceny), no i zatrudnili na to stanowisko inna babkę, która okazała się od niej lepsza i wtedy ta stara kierowniczka wróciła z macierzyńskiego i sorka - gdzie indziej ją dali, bo uznali ze ta nowa lepsza jest. I sobie wtedy pomyślałam - dobrze ci tak głupia babo! Jakby mnie wtedy sprawiedliwie potraktowała, to ja bym ja zastępowała na czas nieobecności, wróciłaby sobie po macierzyńskim na stare śmieci, a tak dupa - tez zaczyna od zera w nowym dziale.
No to tyle na temat sprawiedliwości. Gdzieś tam niby jakaś jest, a jednak to ja byłam stratna na wszystkich premiach itp przez cały kolejny rok...
Tak to jest jak się jest młodym i ufnym, teraz bym to inaczej rozegrała. Wtedy żółtodziób byłam jeszcze. tak to jest że wiedza z wiekiem i doświadczeniem (w tym przypadku zawodowym) przychodzi dopieroFedra lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:nie Fedra. Umowe mialam na 3 lata... jeszcze 2,5 mi zostalo. to bylo wypowiedzenie z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia..
no to sory winetu ale jesli rozwiazuje umowę czasową przed jej upływem musi podać powód ...
jak nic idz do Dyrektora i powiedz mu ze nic z tego nie rozumiesz byłas chwalona jeden z lepszych sprzedawców a tu nagle taki numer ze zostajesz zwolniona bez podania przyczyny mimo ze Twój okres umowy kończy się dopiero za 2,5 roku?Muska, Blondi22, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi