X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    mala29_ wrote:
    Ja jak dostałam wypowiedzenie to od razu poszłam do lekarza i myk zwolnienie na miesiąc załatwiłam sobie, potem jeszcze jedno po miesiącu, i tak siedziałam 3 miesiące na zwolnieniu :) A jak wiadomo że na zwolnieniu nie mogą cie zwolnić ;P. A ty będziesz miała czas na zajście w ciążę jeszcze :)

tak mala i tak zrobilam teraz... ale mnie ratuje to tylko na 2 tygodnie, bo taki mam okres wypowiedzenia i dluzej juz nie beda mi placic

nie jestem do końca pewna czy w tym temacie nie zmieniły się przepisy bo z tego co pamiętam to koleżanka tak zrobiła jak się okazało ze ma dostać wypowiedzenie poszła na L$ kierownik nie mógł jej w tym czasie wręczyć wypowiedzenia... i miała świadczenia wszystkie nadal... wiem ze załatwiła sobie sprawę z plecami... ty byś mogła od ginekologa załatwić sobie paierek jeśli masz jakiegoś godnego zaufania...
    ale jesli idziesz na wypowiedzeniu to i tak później płaci Ci ZUS ale jak to jest dokłądnie teraz to nie wiem :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kiti Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    ooooo mała29 witam cie kiti również witam was serdecznie

kiti ja bym poszła jeszcze na jakiś kierunek ,ale nie wiem na co bo to co mnie interesowało skończyłam ,a teraz mnie korci tez się wybrać na Studia ,ale jakie ehhhh

ja skończyłam filologie angielska ale że z pracą ciężko a zawsze interesowałam się rysunkiem to poszłam na architekture krajobrazu i prawie już drugi rok zleciał jak z bicza :)

Fedra, mauysia, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    plemniczka wrote:
    mala29_ wrote:
    Ja jak dostałam wypowiedzenie to od razu poszłam do lekarza i myk zwolnienie na miesiąc załatwiłam sobie, potem jeszcze jedno po miesiącu, i tak siedziałam 3 miesiące na zwolnieniu :) A jak wiadomo że na zwolnieniu nie mogą cie zwolnić ;P. A ty będziesz miała czas na zajście w ciążę jeszcze :)

tak mala i tak zrobilam teraz... ale mnie ratuje to tylko na 2 tygodnie, bo taki mam okres wypowiedzenia i dluzej juz nie beda mi placic

plemniczko ale jak im przedstawisz zwolnienie na miesiąc to będą musieli ci wypłacić bo jeden miesiąc płaci pracodawca a resztę miesięcy jak będziesz na zwolnieniu to płaci zus.

30 dni pracodawca płaci a reszte Zus Mała ma racje ja wiem jak byłam po operacji to zus mi chorobowe wypłacał!!!

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mala to zalezy od tego czy sie wczesniej pracowalo... ja wczesniej mieszkalam w Holandii i niestety to byla pierwsza moja praca w Polsce normlana na umowe... wiec ZUS nie ma podstaw by mi placic :(

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:

tez tak chciałam zrobić ,ale mój m namówił mnie na wyjazd więc on wzioł 2 tyg urlopu ,a mnie musieli zapłacić za 56 dni urlopu i się afera zrobiła i chyba dla tego go wywalili :-) więc skorzystałam dwu krotnie bo dostałam odprawę 2 miesięczna i za urlop ,a gdzie Firma miała oszczędzać ,a ten głupek mnie zwolnił bez podstaw na poczet kochanki swojego Kolegi ehhhh było kolorowa jak mnie już w pracy nie było mój prezes dzwonił jak byłam w podróży poślubnej no więc powiedziałam dlaczego zostałam zwolniona ten Furii dostał bo kasę wydawał na mnie gdzie firma miała problem z płatnościami hehehe

kiti, Muska, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to raczej się nie zmienia więc to był by niezły pomysł żeby bynajmniej trochę pociągnąć kasę od nich i przedłużyć sobie staranka :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ale mala to zalezy od tego czy sie wczesniej pracowalo... ja wczesniej mieszkalam w Holandii i niestety to byla pierwsza moja praca w Polsce normlana na umowe... wiec ZUS nie ma podstaw by mi placic :(

Jak miałaś normalne składki odprowadzane to muszą c l4 płacić plemniczko!!! W najgorsszym wypadku dostaniesz wezwanie na komisję i ci cofną l4 i nic więcej nie moga ci zrobić!!

• Kfjatus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Kaja wrote:

kiti ja bym poszła jeszcze na jakiś kierunek ,ale nie wiem na co bo to co mnie interesowało skończyłam ,a teraz mnie korci tez się wybrać na Studia ,ale jakie ehhhh

ja skończyłam filologie angielska ale że z pracą ciężko a zawsze interesowałam się rysunkiem to poszłam na architekture krajobrazu i prawie już drugi rok zleciał jak z bicza :)

A dajcie spokój, ja też ciągle studiuję - odkąd pamiętam :D, a z pracą ciężko, więc i tak nie jest zbyt ciekawie :/. Stwierdziłam, że jak skończę w maju ta podyplomówkę to już sobie daruję... ale kto wie... ;)

kiti lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    jeszcze mam tylko jedno pytanko... i koncze was zameczac tym tematem.
    Wiem ze zajscie w ciaze mnie chroni.
    Wiem ze ten cykl juz stracony :(, ale podobno jak zajde w ciaze nawet w okresie wypowiedzenia i dowiem sie miesiac pozniej to wypowiedzenie muszą cofnąc. A jako ze wiek ciazy liczy sie od dnia miesiaczki i ona mi wypadnie w ciagu tych dwoch tygodni wypowiedzenia i w tym cyklu zajde w ciaze to juz jestem chroniona. Dobrze mysle?
    Czy to znaczy ze mam jeszcze jeden cykl sznas?

Tak. Nawet jak jesteś już w ciąży i o tym nie wiesz, to jak się już dowiesz to nie mogą Cie wtedy zwolnić.
    Ale nie stawiaj tutaj zajścia jako priorytet bo to będzie presja dla Ciebie i innych nie do pozazdroszczenia. Przyniesie to więcej szkody niż pożytku.

mauysia, Kaja, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytała ze niestety jeśli otrzymałaś wypowiedzenie i poszłaś potem na L4 nie przedłuża to Twojej umowy ani okresu wypowiedzenia stosunek pracy sie rozwiazuje a swoje L4 wysyłasz po prostu do ZUSu

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko spróbuj z tym zwolnieniem, może akurat się uda z tego wybrnąć dobrze :)

1221648qmrgggy559.gif
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Kaja wrote:

kiti ja z rysunków to noga jestem nic nie narysuję więc tam się nie pcham ,a na pedagogike nie pójdę bo nudne byłam na rachunkowość BLEEEEEE nic ciekawego ehhhh z Ruska noga totalna jestem ehhhh

ja skończyłam hotelarkę ,integrację europejską ,filologię angielską ,a teraz to już nic kasa wydana ,a ja w domu siedzę :-(

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kiti Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    kiti wrote:
    Kaja wrote:

kiti ja z rysunków to noga jestem nic nie narysuję więc tam się nie pcham ,a na pedagogike nie pójdę bo nudne byłam na rachunkowość BLEEEEEE nic ciekawego ehhhh z Ruska noga totalna jestem ehhhh

ja skończyłam hotelarkę ,integrację europejską ,filologię angielską ,a teraz to już nic kasa wydana ,a ja w domu siedzę :-(

niestety to są właśnie nasze polskie realia ... dlatego jak tylko skończę to siup i jadę do M :) spróbuje swoich sił na niemieckim rynku pracy ;-)

mauysia lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko a ja Ci radze zebyś nie kombinowała ze zwolnieniem lekarskim tylko idz do Dyra i pogadaj z nim jak człowiek z człowiekiem jak zaczniesz kombinowac z L4 to to dobrze wyglądac nie będzie...
    ale zrobisz jak będziesz uważać :)

Muska, kiti, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wiem ze nie nalezy mi sie od ZUSU placenie jak bede na l4... bedąc w Holandii nie oplacalam w Polsce skladek. Juz sie tez orientowalam w tym temacie.

Muska ja wiem ze nie da sie nic na silebo wtedy nie wychodzi, jednak jesli mam jeszcze mozliwosc to chce sie starac i zrobic wszystko co w mojej mocy by sie udalo. Inaczej bede musiala zawiesic starania az do zatrudnienia gdzies indziej.

Tylko musze byc pewna co do tego ze jeszcze mam mozliwosc dostania swiadczen jesli zajde w ciaze w okresie wypowiedzenia.

Bo wiek ciazy zawsze sie liczy od dnia ostatniej miesiaczki prawda? i nie ma tu wyjątków?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wiem ze nie nalezy mi sie od ZUSU placenie jak bede na l4... bedąc w Holandii nie oplacalam w Polsce skladek. Juz sie tez orientowalam w tym temacie.

Muska ja wiem ze nie da sie nic na silebo wtedy nie wychodzi, jednak jesli mam jeszcze mozliwosc to chce sie starac i zrobic wszystko co w mojej mocy by sie udalo. Inaczej bede musiala zawiesic starania az do zatrudnienia gdzies indziej.

Tylko musze byc pewna co do tego ze jeszcze mam mozliwosc dostania swiadczen jesli zajde w ciaze w okresie wypowiedzenia.

Bo wiek ciazy zawsze sie liczy od dnia ostatniej miesiaczki prawda? i nie ma tu wyjątków?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciaży w okresie wypowiedzenia to już Ci napisałam że tak :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kiti Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakby któraś z was potrzebowała pomocy przy zakładaniu, projektowaniu ogrodu to jak najbardziej służę pomocą ;-)

AGA 30, Kaja, Muska, Kfjatus, Fedra, Rucia, Dodi lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Fedra! dziekuje wam dziewczyn za tą ciekawą dyskusje. Jestem juz troche spokojniejsza. W takim razie mam dwa wyjscia. Albo zajde w ciaze w nadchodzacym cyklu... albo szybko musze znalesc inną prace.

I odzywam sie do dyrektora.

kiti, Kaja, Muska, Ilona, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    kiti wrote:
    Kaja wrote:

O kurczę, jesteś człowiekiem renesansu!

kiti lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ