plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMuska wrote:Rucia wrote:Kaja wrote:mała29 oglądam ten program TLC jak one ukrywały ciąże przez pół roku nie wiem !!!!,ale jaja
Kaja ja ukrywałam przez 7 miesięcydało się? dało
Dlaczego?
Miałam 17 lat i bałam się, że mnie rodzice z domu wywalą. Długa historia, pełna łez, ale wszystko skończyło się dobrze. -
nick nieaktualny
-
Cześć Lasencje moje!!!wpadam tylko na chwilkę bo musze lecieć mężowi obiad zrobić a jeszcze jest w proszku....tzn. ziemniaczki oskrobane i rybka czeka na smażenie.
Ja też jestem dziś śpiaca a Ty Ruciu jak tam się czujesz?
Ja byłam dziś na zakupach sama i troszkę się nadźwigałam i troszkę brzuszek mnie boli ;( .Co prawda nie dźwigalam dużo bo tylko z koszyka na kasę i z kasy do koszyka a potem do auta,ale sporo kupiłam cięższych rzeczy.
A no i ja dziś rano oglądalam pogode na polsacie i rzeczywiście idzie Wiosna!!!!od wtorku już widoczna poprawa)miłego dnia dziewczynki.
Mi dziś nie chce się sprzątać ;(mauysia, Muska, Blondi22, Dodi, Fedra, Rucia lubią tę wiadomość
-
Muska wrote:O co chodzi z tym nie-mówieniem do 3 m-ca w pracy? Nie jest sie chronionym? Mi się wydawało, że się jest już od początku.
Bo się nie mogę doczekać odpowiedzi i nie jestem w stanie dalej pracować
Myślę, że np. koleżanka Kai mogła być na jakiejś szitowej umowie i za 3 miesiące mieli jej zmienić na umowę na czas nieokreślony albo coś... W tym sensie 3 miesiące musiała czekać.
Ale to tylko moje domysły. -
mala29_ wrote:nie wiem dokładnie ale obiło mi się o uszy że w Polsce dopiero od 3 miesiąca jesteś chroniona ale mogę się mylić
Wg mnie od razu po stwierdzeniu ciąży kobieta jest chroniona przed wypowiedzeniem umowy.
Dlatego się zdziwiłam, bo pomyślałam, że może się niedawno przepisy zmieniły? Odkąd nie pracuję w kadrach nie jestem na bieżąco, a żyjemy niestety w chorym kraju, gdzie wszystko jest możliwe. -
Mała w mojej byłej pracy ciezarna byłaby zwolniona a jeszcze jej umowa była na zlecenie i chciałam aby ona dostała na stałe bo była dobrym pracownikiem ,ale był koles który był nade mną nie lubił jej bo nie umowila się znim i chłop dostał kosza i się wyrzywal się na niej i taka historia ,a ten cymbal cóż zwolnili ją a ona nadal pracuje !!
-
nick nieaktualny
-
Hej dziolszki;) ja tylko podczytalam co nieco bo szefowa poszła a ja jeszcze siedzę w pracy:/
Ola Ty jesteś niemożliwa... Zakwasów żadnych nie mam i z m teraz we,Ustki dobrze, wiec nie wiem jak tłumaczyć Twoje samopoczucie he he
Rucia a Twoja Kinga to też będzie niezły przekomandos i będzie koleżanki zaskakiwać w szkole;) ale co najważniejsze, to juz wie na czym polega NPR he he
Wieczorem pewnie zerkne na spokojnie a na razie buzioleBlondi22, Shagga_80, Rucia lubią tę wiadomość