plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Effcia28 wrote:Sylwia poczytaj w googlach na co są oba leki bo to clo jest na poprawę pęcherzyków,a Luteina jest na podtrzymanie ciąży lub wywołanie okresu.
Uciekam też skoro nikogo nie ma
kurcze to dziwne ze gin kazal brac odrazu na wywolanie @ a potem luteine. Wlasnie przeczytalam . hmmmmm nie wiem co myslec -
Cześć dziewczynki proszę doradźcie coś
obecnie jestem w Tunezji wraca do polski dopiero w czwartek gin kazała mi brać luteinę przez 10 dni i potem odstawić. Czytałam że jeśli jest sie w ciąży to nie powinno sie jej odstawiać.nie wiem czy jestem ale przez ostatnie dni źle się czuję. Ale nie znam tam języka i nie mogę iść na betę jak myślicie czy jeśli bym zrobiła test zaraz z rana we wtorek to owinien wyjść prawidłowy wynik. Czy odstawić luteinę i spokojnie poczekac na przyjazd do polski?
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
dzastina2005 wrote:Cześć dziewczynki proszę doradźcie coś
obecnie jestem w Tunezji wraca do polski dopiero w czwartek gin kazała mi brać luteinę przez 10 dni i potem odstawić. Czytałam że jeśli jest sie w ciąży to nie powinno sie jej odstawiać.nie wiem czy jestem ale przez ostatnie dni źle się czuję. Ale nie znam tam języka i nie mogę iść na betę jak myślicie czy jeśli bym zrobiła test zaraz z rana we wtorek to owinien wyjść prawidłowy wynik. Czy odstawić luteinę i spokojnie poczekac na przyjazd do polski?
na test chyba za wczesno - ja bym nie odstawiala bo przeciez luteina jest tez na podtrzymanie ewentualnej ciazy -
sylwia1985 wrote:dzastina2005 wrote:Cześć dziewczynki proszę doradźcie coś
na test chyba za wczesno - ja bym nie odstawiala bo przeciez luteina jest tez na podtrzymanie ewentualnej ciazy
No tak ale jesli nie jestem w ciąży to powinnam ja odstawić żeby okres mógł spokojnie przyjść. A takto znów zaburzę cykl2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
My w maja bedziemy remontowac mieszkanie po studentkach - ale pewnie chwile to zjamie i bedziemy mieszkac z tesciami.Zastanawiam sie ile taki remont moze kosztowac_ chodzi o polozenie plytek w lazience , korytarzu i kuchni oraz w 3 pokaojach panele i pomalowanie scian i wybicie sciany. To musimy zrobic odrazu Myslicie z 15 tys wystarczy? bo narazie tyle udalo nam sie zachomikowac...
Meblowanie to juz pikus bo nie musimy odrazu wszystkiego miec, chodzi przede wszystkim zeby zrobic to co najwazniejsze.Orientujecie sie moze? Mieszkanie ma 59m2 -
dzastina2005 wrote:sylwia1985 wrote:dzastina2005 wrote:Cześć dziewczynki proszę doradźcie coś
na test chyba za wczesno - ja bym nie odstawiala bo przeciez luteina jest tez na podtrzymanie ewentualnej ciazy
No tak ale jesli nie jestem w ciąży to powinnam ja odstawić żeby okres mógł spokojnie przyjść. A takto znów zaburzę cykl
jak ci ginkazal odstawic to moze nic zlego sie nie stanie- przeciez napewno mila na uwadze to ze mozesz zajsc w ciaze -
Dzień dobry. Niestety nie znam się na tych lekach więc nic nie doradzę... Ale cieszę się, że przynajmniej nie mam takich dylematów - właśnie mnie krew zalewa, dosłownie i w przenośni, heh. Nie lubię się ruszać pierwszego dnia @. Ciągła walka z upartym organizmem - on krzyczy, że go boli, a ja krzyczę, że przecież muszę posprzątać... i tak się szarpiemy:) Ot, głupot nagadałam, sorry za hormony;) Miłej soboty, jest słonecznie i cieplutko, mmm
Ola_czeka lubi tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:My w maja bedziemy remontowac mieszkanie po studentkach - ale pewnie chwile to zjamie i bedziemy mieszkac z tesciami.Zastanawiam sie ile taki remont moze kosztowac_ chodzi o polozenie plytek w lazience , korytarzu i kuchni oraz w 3 pokaojach panele i pomalowanie scian i wybicie sciany. To musimy zrobic odrazu Myslicie z 15 tys wystarczy? bo narazie tyle udalo nam sie zachomikowac...
Meblowanie to juz pikus bo nie musimy odrazu wszystkiego miec, chodzi przede wszystkim zeby zrobic to co najwazniejsze.Orientujecie sie moze? Mieszkanie ma 59m2
my robiliśmy generalny remont... wymiana drzwi, parapetów, gładzie, elktryka, wymiana kaloryferów, remont kuchni, łazienki, wc, korytarz i 4 pokoje... koszt z robocizną ok. 70 tyś + ponad 30 tyś na mebleWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 10:39
-
Włączę odkurzacz, i go zagłuszę, racja!
Sylwia za 15tys. to pewnie nie kupisz wszystkich materiałów, jakich potrzebujesz, popatrz w necie, ile to kosztuje. Ja oglądam projekty domów, wreszcie coś się ruszy, ale ja być happy:DWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2013, 10:54
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Sylwia nie wiem czy tyle wystarczy, wszystko zależy od standardu, w jakim chcecie wykończyć mieszkanie i od tego, w jakim stanie jest mieszkanie. Najlepiej zaprosić 3-4 fachowców, żeby sobie obejrzeli mieszkanie i zrobili wycenę w rozbiciu na materiały i robociznę. Jeśli będziecie remontować własnymi siłami - da Wam to orientację ile potrzebujecie. Jeśli zdecydujecie się na ekipę - pamiętaj, żeby od razu odrzucić najwyższą i najniższą ofertę i wybierać raczej ze środka.
-
Gunia wrote:Włączę odkrzuać, i go zagłuszę, racja!
Sylwia za 15tys. to pewnie nie kupisz wszystkich materiałów, jakich potrzebujesz, popatrz w necie, ile to kosztuje. Ja oglądam projekty domów, wreszcie coś się ruszy, ale ja być happy:D
Gunia, ładnie Cię proszę, zrób sobie jakiegoś awatarka!
Poka projekt domu? Pokażę Ci mój.