X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, ja znów dziś pobudka 6:20 zamiast doczekać do 7-mej...ale nic nie zmieniam na razie, najwyżej później wypłaszczę wykres jak by coś nie pasowało...powiem Wam w sekrecie, że jestem zadowolona z tego termometru rtęciowego typowo owulacyjnego z rozciągnięta skalą...elektronik u mnie się nie sprawdził ni w ząb...jakaś inna jestem może...
    M. popatrzył na mnie dzisiaj z rana jak się obudziałam i mówi tak:" Kochanie Ty już wyspana?" Wiosna przyszła chyba już na dobre i mi Ciebie odmieniła ;-)no straszna odmiana, wstawanie godzinę lub pół godziny wcześniej bez budzika...ale miałam sen...że kupiłam sobie nowe spodnie w kolorze takiego zielonkawego błękitu, nie wiem jak to określić, rybaczki, wchodzę do gospodarczych a takim koguty mnie obsiadły i całe nogawki w ich nasieniu...wyprałam a pozostały na spodniach cienie po plamach...co za głupi sen!
    Widać już się muzi na główkę rzuca i dlatego życzę WAM miłego dnia i duuużó słonka!u nas już obiadki na ogrodzie, bo połowa ogrodu wysprzątana, wczoraj zawiesiłam moskitiery a dziś zawieszę zasłonki do altany....ale najpierw je wyprać odświeżyć...ach dziś ja pracuję w domu i przed domem w długim kwietniku jak starczy czasu, bo odkryłam, że liliowce, których szukałam na starym miejscu zmieniły lokalizację a ja mam amnezję...dobrze, że je znalazłam....no nic uciekam, bo pracy dużo a dziś do tego wywiadówka w szkole, dobrze, że ja w kapciach mogę pójść, bo blisko...

Libra, mauysia, Muska, plemniczka, Rucia, Dodi, gocha04, zbikowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1240937lf1g9l63mb.gif

MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 05:01

mauysia, Muska, Fedra, Dodi, AGA 30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) Widzę, że spać znowu nie mogłyśmy, trochę jest do nadrabiania :)

Wrócę ze szkoły to poczytam :)

Piekny dzień się zapowiada !

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie, które nadejdą... hej Muzi, hej Rutka...
    Muzi, porządki w ogródku pełną gębą;) miłej pracy

mauysia, plemniczka, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dooobrryyy :)

Życzę Wam wspaniałego, słonecznego dnia.

Widzę, że mała wybrała się na urlop od Ovu - będzie mi jej brakowało, ale skoro to ma pomóc, to jak najbardziej.

Niestety ominęła mnie nocna wizyta gadgetki :( Gadgetko - ściskam Cię mocno! W drugiej połowie września w Toruniu jest Skyway (trochę późno, prawda? ) więc jeśli się tam dokulamy, to może uda się nam spotkać :)

Muzarciu - obiady w ogrodzie to coś, o czym MARZĘ!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 05:46

gadgeta lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babolki moje kochane!
    Ależ tu się dzieje nocami. Stwierdzam, że albo macie lajtową pracę, albo to ja mam zwyczajnie w mojej przesrane, bo nie znajduje siły na net wieczorem już... Tyle co czasem na moment wejdę uzupełnić wykres i ew. sprawdzić pocztę.
    U mnie znowu piękne słońce za oknem, a dopiero przed ósmą :D Super! I tak ma zostać! Wiosenne fluidy już się rozsiewają i nam wszystkim robi się coraz raźniej.
    Babolki z problematycznymi facetami - jak widać to normalka w prawie każdym związku, idealnych nie ma, także głowy do góry, piersi do przodu i nabijać im trochę mądrości do głowy. Ino sposobem baby, sposobem, coby nie pokapowali się że to wasze mądrości, ino myśleli że ich własne ;)

zbikowa lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Muska :) Ja mam z kompem tak samo... Nawet nie, że jestem zmęczona, ale po prostu mam niechęć do włączania komputera, bo i tak siedzę przy nim przez 8 godzin dziennie w pracy. Czasem tylko luknę szybko na FB lub Ovu, ale rzadko kiedy coś napiszę ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Jak tam dzień się zaczął?

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej Muska :) Ja mam z kompem tak samo... Nawet nie, że jestem zmęczona, ale po prostu mam niechęć do włączania komputera, bo i tak siedzę przy nim przez 8 godzin dziennie w pracy. Czasem tylko luknę szybko na FB lub Ovu, ale rzadko kiedy coś napiszę ;)

Ja coś po zimie gorzej funkcjonuję, tzn kondycyjnie.
    Załamka lekka, jak sobie to uzmysłowiłam. Po tej niedzieli to do dzisiaj mam zakwasy, a to w sumie jakieś wyczynowe wspinanie górskie nie było :/
    Boli mnie wszystko, od pleców począwszy na kolokwialnie mówiąc dupie skończywszy :( Robię postanowienie, że zaczynam chodzić na jakiś fitness bo jak tak dalej pójdzie to mięśnie mi się pokurcza i uschną...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, zobaczymy, jak długo sobie pochodzisz na ten fitness :D Oby jak najkrócej :)

Hej Belluś, zaczął się bardzo dobrze, jestem już po śniadaniu i czekam aż pierwsze promienie słońca zaczną lizać ściany i dywan w pokoju, w którym pracuję :D

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    nie muzi to nie praca. Z pracy przyszłam troszkę zmęczona. Najprawdopodobniej małżeństwo mi się sypie a jak nie wiem co robić :(

Mała jedynie co ja mogę Ci w tym temacie napisac to lepiej sobie zróbcie przerwe w staraniach i zajmijcie się soba wiem co mówię bo to przerabiałam...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • karoam Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    dscf3554u.jpg

Dziś wizyta u gina- wiem, że za wcześnie ale mój A. się uparł, więc idziemy- zresztą odnośnie tego mamy małą różnicę zdań- ja chcę iść do gina faceta, który ma praktykę poza Egiptem i min 40 lat na karku, mój A. woli kobietę, i jak najbardziej może być Egipcjanka. Jakoś go tak mierzi fakt, że jakiś inny facet mnie będzie "oglądał" :D Ale doszlismy do porozumienia- pójdziemy teraz do Egipcjanki polecanej przez znajomyc i zobaczymy czy mi się spodoba- czyli tu Was proszę o radę- jakie badania powinna zlecić naprawdę dobra ginekolożka? O co powinna pytać, jakie badania wykonać na miejscu...no wiecie- muszę ją sprawdzić ;)

Muska, Fedra, Shagga_80, mauysia, plemniczka, Libra, Rucia, Dodi, Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dzień dobry!
    dscf3554u.jpg

Dziś wizyta u gina- wiem, że za wcześnie ale mój A. się uparł, więc idziemy- zresztą odnośnie tego mamy małą różnicę zdań- ja chcę iść do gina faceta, który ma praktykę poza Egiptem i min 40 lat na karku, mój A. woli kobietę, i jak najbardziej może być Egipcjanka. Jakoś go tak mierzi fakt, że jakiś inny facet mnie będzie "oglądał" :D Ale doszlismy do porozumienia- pójdziemy teraz do Egipcjanki polecanej przez znajomyc i zobaczymy czy mi się spodoba- czyli tu Was proszę o radę- jakie badania powinna zlecić naprawdę dobra ginekolożka? O co powinna pytać, jakie badania wykonać na miejscu...no wiecie- muszę ją sprawdzić ;)

Karoam!!! Uwielbiam Twoje posty, ale najbardziej te czadowe zdjęcia!
    :D
    Od razu uśmiech wskakuje na twarz i nie chce zejść :D

Ja nie bardzo znam się na badaniach, bo jeszcze tego nie przerabiałam, ale zaraz ktoś tu coś doradzi.
    Zdaj nam tu relację potem.
    Na pewno będzie wszystko w porzo, ale nie wiem, czy tak wcześnie to coś będzie widać?

karoam lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muśka, no widać pewnie nie będzie, ale to dla spokoju mojego A. to robię ;)No i dobrze już teraz zacząć poszukiwania dobrego gina :)

Muska lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu ovu nie chce mi zaznaczyc owulacji na wykresie?

• Muska Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Muśka, no widać pewnie nie będzie, ale to dla spokoju mojego A. to robię ;)No i dobrze już teraz zacząć poszukiwania dobrego gina :)

Karoam, a gdzie Twój wykres? Prowadzisz jeszcze? Jestem ciekawa jak tam temperatury się zachowują.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, wpadam dosłownie na sekundę, bo zaraz wyjeżdżamy a chciałam tylko wykresy przejrzeć...Libra wykrakałaś ten spadek :/
    I tyle, teraz mogę jechać do lekarza, buziaki!

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anja385 wrote:

Cześć, ja też Cię witam.

Nie miałaś jeszcze znaczącego skoku temperatur. Polecam przeczytanie "bazy wiedzy", fragmentu o temperaturach.

https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji/kiedy-ovufriend-zaznaczy-owulacje-na-moim-wykresie,64.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 06:41

Libra, Kfjatus lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anja385 wrote:

Nie ma widocznego skoku temperatury, potem jest minimalny skok, ale nie ma sluzu płodnego zaznaczonego. Ovu łączy wszystkie symptomy owulacji i wtedy dopiero ja wyznacza. Jeśli masz zawsze takie małe różnice, to może ich nie chcieć ując w swoich przeliczeniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 06:42

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia, następna z kocurem no. Czy naprawdę na świecie nie ma już miejsca dla ludzi, którzy nie są entuzjastami tych zwierząt?

A co, jeśli Wam powiem, że boję się kotów, bo mają wzrok, jakby już Cię przejrzały a do tego przez skórę czuć im kręgosłup!?!?

Dzień dobry.

zbikowa lubi tę wiadomość

‹‹ 2428 2429 2430 2431 2432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ