plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_czeka wrote:zbikowa wrote:Fedra, ty jesteś cicho-ciem pozytywny, on był niegatywny. To cza umieć odróżniać.
Nie no Ola, ja się śmiałam, tak spod wąsa.
Tak jak Charlie Chaplin, czy bardziej jak Józef Stalin?
bardziej coś w tym stylu:
http://static.euronews.com/images_news/img_pod_2309-European-Beard--Moustache-Championships.jpgmauysia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Ola_czeka wrote:Fedra wrote:zbikowa wrote:Nie lubiłam tej bajki... Krzysiu był jakiś podejrzany dla mnie. taki chicho ciemny....
i teraz nie wiem czy się powinnam obrazić czy nie bo Ola tak o mnie ostatnio powiedziała "cicho-ciemna" ???
a tak w ogóle ja nie wiem jakie wy bajki oglądałyście ale ja tam się w nich drugiego dna nie doszukiwałam
Fedra, nie słuchaj Zbikowej, ona myli kupy z ogonami.
no i stało sie poplułam klawiaturę ehhh i kto to będzie sprzątał...
idę sprawdzić czy w mojej straej ksiażce o Kubusiu Puchatku jest fotka Kłapułuchego bez ogonka...
Fedra sprawdź koniecznie. Ja te sceny pamiętam głownie z bajki -
Ola_czeka wrote:Wy już dzieci nie pamiętacie, ale najgorsza bajka to było: "O czym szumią wierzby". Rodzice pisali protesty i zdjęto to z anteny.
Babulka się odezwała
No było coś takiego, ale to było strasznie miałkie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 11:36
-
mauysia wrote:A diabeł Piszczałka....? brrr... ciągle mnie ciary przechodzą, jak myślę o tym paskudzie
uwielbiałam go "ja kudłaty durnowaty"
Ola dziękuje za wyjaśnienie teraz załapałam... sorki mam dzisiaj prztłumiony dzień...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
zbikowa wrote:Ola_czeka wrote:zbikowa wrote:Fedra, ty jesteś cicho-ciem pozytywny, on był niegatywny. To cza umieć odróżniać.
Nie no Ola, ja się śmiałam, tak spod wąsa.
Tak jak Charlie Chaplin, czy bardziej jak Józef Stalin?
bardziej coś w tym stylu:
http://static.euronews.com/images_news/img_pod_2309-European-Beard--Moustache-Championships.jpg
Dziadzia!zbikowa lubi tę wiadomość
-
mauysia wrote:Kfjatus wrote:mauysia wrote:A diabeł Piszczałka....? brrr... ciągle mnie ciary przechodzą, jak myślę o tym paskudzie
Nie znam człowieka
Masz szczęście
Dla mnie to największa trauma z dzieciństwa...
Moją największą traumą z dzieciństwa były za duże rajtuzy, zupa mleczna i to że mama przyprowadzała mnie do przedszkola jako pierwsze dziecko w grupie.Dodi lubi tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Wy już dzieci nie pamiętacie, ale najgorsza bajka to było: "O czym szumią wierzby". Rodzice pisali protesty i zdjęto to z anteny.
hmmm coś mi to mówi gdzies dzwoni ale nie wiem gdzie...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Kfjatus wrote:Fedra wrote:Ola_czeka wrote:Fedra wrote:zbikowa wrote:Nie lubiłam tej bajki... Krzysiu był jakiś podejrzany dla mnie. taki chicho ciemny....
i teraz nie wiem czy się powinnam obrazić czy nie bo Ola tak o mnie ostatnio powiedziała "cicho-ciemna" ???
a tak w ogóle ja nie wiem jakie wy bajki oglądałyście ale ja tam się w nich drugiego dna nie doszukiwałam
Fedra, nie słuchaj Zbikowej, ona myli kupy z ogonami.
no i stało sie poplułam klawiaturę ehhh i kto to będzie sprzątał...
idę sprawdzić czy w mojej straej ksiażce o Kubusiu Puchatku jest fotka Kłapułuchego bez ogonka...
Fedra sprawdź koniecznie. Ja te sceny pamiętam głownie z bajki
No i Moja Mama dostanie po tyłku jak do niej pojadę zaiwaniła mi Kubusia PuchatkaKfjatus, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Kfjatus wrote:Ja uważam moje dzieciństwo za całkiem udane
Lubiłam smerfy, gumisie, a po muminkach też jakoś nie miałam traumy
. nie przepadałam za taka bajka z kucharzem i smokiem - nie pamiętam tytułu...
Przygody Baltazara Gąbki - kultowa bajka!
A jeśli chodzi o Muminki - wersja kreskówkowa - późniejsza - była neutralna, ale wcześniej była taka, że te postacie były tak jakby wycięte z filcu - to miało swój mroczny klimat, szczególnie Buka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 11:41
Fedra lubi tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:Ja uważam moje dzieciństwo za całkiem udane
bartolini Gąbka herbu zielona pietruszka....Blondi22, Dodi, aisa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnykaroam wrote:Zbikowa-no ja te same przemyślenia co do Krzysia miałam
Librus- a cóż to za prośba?
a chciałam Cię bardzo ładnie poprosić, abyś suwaczek zmieniła na coś kolorowego, radosnego... bo tamten czarny - to jak żałoba...
ale teraz to już nieaktualne;)karoam, aisa lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Kfjatus wrote:Ja uważam moje dzieciństwo za całkiem udane
Przygody Baltazara Gąbki - kultowa bajka!
A jeśli chodzi o Muminki - wersja kreskówkowa - późniejsza - była neutralna, ale wcześniej była taka, że te postacie były tak jakby wycięte z filcu - to miało swój mroczny klimat, szczególnie Buka...
O właśnie, fakt kultowa, ale jakoś potem już miałam jej dość i powiedziałam, że nie będę tego oglądać !
Fedra mama ma zwrócić Kubusia i już!Dodi lubi tę wiadomość