plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze świetnie wspominam taki serial fantasy pt. "BAJARZ", zawsze był w weekend, jakoś w porze przedobiadowej...
Nie wiem, czy pamiętacie, oto czołówka:
http://www.youtube.com/watch?v=Bs81RjW4kvs
Każdy odcinek WBIJAŁ W FOTEL!!!
Nawet ostatnio sobie ściągnęłam i obejrzałam parę odcinków w ramach powrotu do przeszłości -
Kfjatus wrote:mauysia wrote:Kfjatus wrote:Ja uważam moje dzieciństwo za całkiem udane
Lubiłam smerfy, gumisie, a po muminkach też jakoś nie miałam traumy
. nie przepadałam za taka bajka z kucharzem i smokiem - nie pamiętam tytułu...
Przygody Baltazara Gąbki - kultowa bajka!
A jeśli chodzi o Muminki - wersja kreskówkowa - późniejsza - była neutralna, ale wcześniej była taka, że te postacie były tak jakby wycięte z filcu - to miało swój mroczny klimat, szczególnie Buka...
O właśnie, fakt kultowa, ale jakoś potem już miałam jej dość i powiedziałam, że nie będę tego oglądać !
Fedra mama ma zwrócić Kubusia i już!
zwracam mamie homor potpitoliła mi inną ksiaże Kubusia znalazłam
ksiażka jest z 1987 niestety nie ma obrazka jak Kłapouchy gubi ogonek ale wyraźnie jest przytwierdzony gwoździem
a ja to chyba jestem inna bo i tą ksiazke mam w domu17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
mauysia wrote:Ja jeszcze świetnie wspominam taki serial fantasy pt. "BAJARZ", zawsze był w weekend, jakoś w porze przedobiadowej...
Nawet ostatnio sobie ściągnęłam i obejrzałam parę odcinków w ramach powrotu do przeszłości
hmmm ja tego w ogóle nie kojarze moze dlatego ze w weekendy przed obiadem albo sprzątałam albo mnie nie było w domu
za to uwielbiałam serie "Było sobie życie" nawet ostatnio gdzieś leciałozbikowa, mauysia, Libra, Kfjatus, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
mauysia wrote:Ja jeszcze świetnie wspominam taki serial fantasy pt. "BAJARZ", zawsze był w weekend, jakoś w porze przedobiadowej...
Nawet ostatnio sobie ściągnęłam i obejrzałam parę odcinków w ramach powrotu do przeszłości
Obejrzę po pracy.
A pamiętacie "Nikogo nie ma w domu"? Czechosłowacki, zarąbisty, leciał w piątek w ramach pankracego.
Nie lubiłam bajki o bobrach, w czołówce kamera wjeżdżała im do oka.mauysia lubi tę wiadomość
-
gosia28:( wrote:sylwia1985 wrote:dziewczyny czy jak tempka idzie w gore to znaczy ze zbliza sie @ bo mnie tak wszystko boli jak na @
z tego co wiem to na @ tempka spadamnie tez tak boli już 6 dzień
to czemu u mnie rosnie kurcze nierozumiem tego .... -
Ola_czeka wrote:mauysia wrote:Ja jeszcze świetnie wspominam taki serial fantasy pt. "BAJARZ", zawsze był w weekend, jakoś w porze przedobiadowej...
Obejrzę po pracy.
A pamiętacie "Nikogo nie ma w domu"? Czechosłowacki, zarąbisty, leciał w piątek w ramach pankracego.
Nie lubiłam bajki o bobrach, w czołówce kamera wjeżdżała im do oka.
hmmm tego też nie kojaże jakoś nie utkwiło mi w pamięci...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
sylwia1985 wrote:gosia28:( wrote:sylwia1985 wrote:dziewczyny czy jak tempka idzie w gore to znaczy ze zbliza sie @ bo mnie tak wszystko boli jak na @
z tego co wiem to na @ tempka spadamnie tez tak boli już 6 dzień
to czemu u mnie rosnie kurcze nierozumiem tego ....
to znaczy ze jeszcze chwile do okresu masz pójdzie do góry a potem będzie spadać...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Libra wrote:a ja nie lubiłam... Wilk i Zając...
no Libra nie gadaj ja uwielbiałam, a zeby było śmieszniej synek od szwagierki który w lipcu będzie miał dwa lata jak widzi Wilka i Zająca to tak sie śmieje że szok to poprostu zaciesza że w całym domu go słychacgocha04, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
gosia28:( wrote:Ola_czeka wrote:Gosia, mam nadzieję, że poszłaś tylko zmienić nicka a nie że nas olałaś! Czekam... <kolejno stuka paznokciami o stół>
hej byłam po córkę na autobusie a nick nie wiem jak zmienić
Yyyy chyba musiałabyś konto od nowa założyć. Więc proszę równoważ nick uśmiechniętą buźką w każdym poście.
Ile lat ma córa? -
zbikowa wrote:I "trzy szalone zera" !
dobra laski, ja bede wieczorem.
Pierwsze słyszę, może to dlatego, że to z 1999 roku, a ja byłam w tym roku już starą osiemnachą
A "Bajarz" był pokazywany w TVP w roku 1990.
Był jeszcze taki serial SF w mrocznym klimacie - "Strefa mroku" (puszczany pod koneic lat 80).
To były perełki tamtych czasów, bo teraz to fajnych zagranicznych seriali jest na pęczkiLibra lubi tę wiadomość