plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
o widze że i Kopciuszek zafasolkowany!!! moje gratulacje
ale sie podziało
chuchajcie i dmuchajcie *)
u mnie no cóż... miałam się wyszaleć hehhe ale jeszcze tego nie zrobiłam bo pogoda ni epozwoliła mna moje ekstremalne sportyale stwierdziłam cóż planów nie odkładam i wracam do starań! bo widz€ę że tylko przestałam obserwować to już coś się cykl zaczyna wydłużać ....wiec chyba jednak forum ma na mnie mega zbawienny wpływ i moje pozytywne nastawienie, czyli jak wierzę że musi być normalnie to jest, a jak przestaję myśleć to lipa...
ale widzę że tu coraz więcej szczęśliwych więc wracam i dopisuję się jeśli mogę z powrotem z moimi działaniami, odpoczełam i mogę działaćmauysia, gocha04, Shagga_80, Muska, Fedra, Libra, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
cześć dziewczyny. No i Beata, w końcu jesteś. Pisz jak się czujesz, co słychać?
mauysia lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Beciu - witaj z powrotem! Tęskniłyśmy!!!
Shaggi - ja sądzę, że spokojnie możesz łapać słońceCo innego smażyć się w środku lata na słonecznej plaży na patelni, a korzystać w pierwszego wiosennego słoneczka
Nałap dużo witaminy D!Shagga_80, Beata, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość
-
Libruś a o Tobie to wiesz co myslę
ale podejście jak zawsze podziwiam
Hej Gosiu
no teraz czuję się już całkiem wyluzowana
(przynajmniej narazie ) i mam nadzieję że wreszcie się uda choć ciekawe ile cykli nam to jeszcze zajmie
teraz czekam na @ a potem ruszam z pełną parą...
hmmm tylko czy to zdrowo tak faszerwowac się folikiem przez tyle miesięcy?Libra lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata to bardzo dobra wiadomość, że wracasz do nas.
Shagga a ja zawsze myślałam, że słońce jest bardziej szkodliwe dla mocno zaawansowanej ciąży, tzn takiej 8-9 miesiąc, bo wody mogą się przegrzać i skisnąć czy coś takiego.Beata, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Witaj Mayuś a jak tam Twoja kruszynka?
p.s. ja teskiniłam bardziej ale nie mogłam sie przełamać żeby wejśc bo wiedziałam że jak już wejdę to wpadnę znów jak śliwka w kompotShagga_80, Libra, Muska, Dodi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Beciu - witaj z powrotem! Tęskniłyśmy!!!
Shaggi - ja sądzę, że spokojnie możesz łapać słońceCo innego smażyć się w środku lata na słonecznej plaży na patelni, a korzystać w pierwszego wiosennego słoneczka
Nałap dużo witaminy D!
Dzięki Mauysiu
Ja właśnie wróciłam ze śniadankiem do Was
Beatko, dobrze,że wróciłaś do nas , tęskniłyśmy
Zaraz podaj Fedrusi dane do tabelki i trzymamy kciuki...a od siebie polecam przyjąć taktykę Libry - nie nastawiać się nawet jeśli wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują na zafasolkowanie i będzie dobrzemauysia, Beata, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
Beata wrote:Witaj Mayuś a jak tam Twoja kruszynka?
p.s. ja teskiniłam bardziej ale nie mogłam sie przełamać żeby wejśc bo wiedziałam że jak już wejdę to wpadnę znów jak śliwka w kompot
A dobrze dobrze, dzisiaj mam wizytę u lekarza, ale nie denerwuję się specjalnie, bo tydzień temu miałam dokładne USG u innego lekarza, na którym wyszło wszystko w porządku.
Ale za to chyba już trochę czuję jak junior mnie smyra od wewnątrzjeszcze dość rzadko, ale zdarza się - tzn. podejrzewam, że to to
Beata, Muska, Libra, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
tak co do słońca to macie rację, myslę że takie wioesenne słońce Ci w zadnym razie nie zaszkodzi, a nawet pomoźe, przeciez brzuszek nie będzie bezpośrednio wystawiony
a co do przebarwień to jak ktoś ma skłonność to wcale nie musi siedziec dużo na słońcu aby załapać, mi już wyszły na czole w seszłym roku na wiosnę pomimo że wogóle nie przebywałam na słońcu tyle tylko co po drodze do pracy....
nawet konsultowałam to z kosmetyczką od czego to powiedziała że hormony.. może ciąza....hehehe ciaży nie było w zimę zniknęły a teraz znów je widzę jestem załamana ale nie wiem co poradzić...
czy jest wogóle jakiś sposób aby zniknęły?
bo o ile ciążowe wiem ze znikają to takie już chyba nie bardzo? a może jakby uregulować jakiś hormon? wiecie coś w tym temacie?Oliwka 2006
-
nick nieaktualnygocha04 wrote:Beata to bardzo dobra wiadomość, że wracasz do nas.
Shagga a ja zawsze myślałam, że słońce jest bardziej szkodliwe dla mocno zaawansowanej ciąży, tzn takiej 8-9 miesiąc, bo wody mogą się przegrzać i skisnąć czy coś takiego.
Z Kubą z brzuchem chodziłam głównie przez zimę i wiosnę więc nawet nie widziałam,że powinno unikać się słońca,ale ostatnio wyczytałam o tych przebarwieniach...ale też myślę, podobnie jak Mauysia, że bardziej chodzi o letnie prażenie ...chociaż z tego co słyszę mamy mieć już właśnie latoJa tak czy inaczej jeszcze nie chodzę w negliżu, więc chyba przebarwienia mi nie grożą ...a jak zrobi się jeszcze cieplej, to będę jednak unikać pełnego słońca
gocha04, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
-
cieszę się Mayuś że wszystko prawidłowo tak walsnie się miałam Was zapytać Ciebie i Shaggi czy już czujescie delikante ruchy bo tak mi się wydawało że w II ciąży to już możliwe, fajnie zazdroszczę pozytywnie tego uczucia i sama nie mogę sie doczekac...
ale póki co cieszę sie Waszym szczęściem
Szaguś a jak u Ciebie? odczuwasz już?
p.s. a znacie płeć? bo tez słyszałam przypadki że w 14 tyg. to już dokładnie było widać
Oliwka 2006
-
Beata wrote:cieszę się Mayuś że wszystko prawidłowo tak walsnie się miałam Was zapytać Ciebie i Shaggi czy już czujescie delikante ruchy bo tak mi się wydawało że w II ciąży to już możliwe, fajnie zazdroszczę pozytywnie tego uczucia i sama nie mogę sie doczekac...
p.s. a znacie płeć? bo tez słyszałam przypadki że w 14 tyg. to już dokładnie było widać
Shagga już zna
A ja jeszcze nie, i cierpliwie czekam do połówkowego, bo wolę wiedzieć coś na 100% (choć w sumie to zawsze jest jakiś margines błędu) niż potem się przestawiać na inną płeć
Więc spokojnie czekam, aż w końcu maluch się na USG tak wystawi, że wszystko będzie na tacy -
Saguś a takiego podejścia jak ma Libra gto chyba nie da sie nauczyć to chyba kwestia charakteru, sama wiesz że nie łatwo się nie nakręcac
a co do słońca to widzisz na wakacjach zawsze ja na plaży widze pełno cięzarnych które się niczym sie nie przejmują, ale wiem że tak samo jak z nałogami różnie bywa,jedne palą i nic im nie jest a inne.... ale cóż najważniejszę żeby dbac o siebie i przestrzegać zasan które nam wydają sie priorytetoweOliwka 2006
-
mauysia wrote:Beata wrote:cieszę się Mayuś że wszystko prawidłowo tak walsnie się miałam Was zapytać Ciebie i Shaggi czy już czujescie delikante ruchy bo tak mi się wydawało że w II ciąży to już możliwe, fajnie zazdroszczę pozytywnie tego uczucia i sama nie mogę sie doczekac...
Shagga już zna
A ja jeszcze nie, i cierpliwie czekam do połówkowego, bo wolę wiedzieć coś na 100% (choć w sumie to zawsze jest jakiś margines błędu) niż potem się przestawiać na inną płeć
Więc spokojnie czekam, aż w końcu maluch się na USG tak wystawi, że wszystko będzie na tacy
oo Szaguś to chwal sie szybciutko kto tam sie w brzuszku skrywa?
a jak to sie stało Mayuś że byłas u innego lekarza na usg?Oliwka 2006
-
nick nieaktualnymauysia wrote:Beata wrote:cieszę się Mayuś że wszystko prawidłowo tak walsnie się miałam Was zapytać Ciebie i Shaggi czy już czujescie delikante ruchy bo tak mi się wydawało że w II ciąży to już możliwe, fajnie zazdroszczę pozytywnie tego uczucia i sama nie mogę sie doczekac...
Shagga już zna
Więc spokojnie czekam, aż w końcu maluch się na USG tak wystawi, że wszystko będzie na tacy
Ja był czas,że wydawało mi się,że czuję coś na kształt pierwszych ruchów (tak wg mnie zaczynały się ruchy Kuby) ale ostatnio ich nie czuję (a wczoraj byłam u ginki i wszystko jest OK) więc to raczej nie było to
Co do płci, to ja na usg genetycznym 2 tyg temu (gdy byłam w 13 tyg.) wyszło, że to będzie chłopak - lekarz dał 90% szans na trafność swoich obserwacji...wczoraj moja Ginka (nie zasugerowana tamtym badaniem,bo nic Jej nie powiedziałam) powiedziała - na 100% chłopak, więc tak chyba jest rzeczywiścieBeata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKfjatus wrote:Kurcze jeszcze niedawno byłam na końcu tej listy... Dziewczyny to nie tak miało być... Libra daj przykład, pokaż klasę, a po Tobie to już wszystkie muszą zafasolkować (wstydzą się pewnie wchodzić Ci w paradę!
)
jak znasz jakąś cudowną receptę na zafasolkowanie to poproszę o przepis -
nick nieaktualny