X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Witajcie Kochane
    bardzo za Wami tęskiniłam, i widze że sporo mnie ominęło

cześć Beatka:) co u Ciebie? jak się masz?

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widze że i Kopciuszek zafasolkowany!!! moje gratulacje
    ale sie podziało
    chuchajcie i dmuchajcie *)

u mnie no cóż... miałam się wyszaleć hehhe ale jeszcze tego nie zrobiłam bo pogoda ni epozwoliła mna moje ekstremalne sporty :P ale stwierdziłam cóż planów nie odkładam i wracam do starań! bo widz€ę że tylko przestałam obserwować to już coś się cykl zaczyna wydłużać ....wiec chyba jednak forum ma na mnie mega zbawienny wpływ i moje pozytywne nastawienie, czyli jak wierzę że musi być normalnie to jest, a jak przestaję myśleć to lipa...
    ale widzę że tu coraz więcej szczęśliwych więc wracam i dopisuję się jeśli mogę z powrotem z moimi działaniami, odpoczełam i mogę działać :)

mauysia, gocha04, Shagga_80, Muska, Fedra, Libra, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. No i Beata, w końcu jesteś. Pisz jak się czujesz, co słychać?

mauysia lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beciu - witaj z powrotem! Tęskniłyśmy!!!

Shaggi - ja sądzę, że spokojnie możesz łapać słońce :) Co innego smażyć się w środku lata na słonecznej plaży na patelni, a korzystać w pierwszego wiosennego słoneczka :)
    Nałap dużo witaminy D! :)

Shagga_80, Beata, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś a o Tobie to wiesz co myslę :) ale podejście jak zawsze podziwiam

Hej Gosiu
    no teraz czuję się już całkiem wyluzowana :)
    (przynajmniej narazie ) i mam nadzieję że wreszcie się uda choć ciekawe ile cykli nam to jeszcze zajmie
    teraz czekam na @ a potem ruszam z pełną parą...

hmmm tylko czy to zdrowo tak faszerwowac się folikiem przez tyle miesięcy?

Libra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata to bardzo dobra wiadomość, że wracasz do nas.:)
    Shagga a ja zawsze myślałam, że słońce jest bardziej szkodliwe dla mocno zaawansowanej ciąży, tzn takiej 8-9 miesiąc, bo wody mogą się przegrzać i skisnąć czy coś takiego.

Beata, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Beata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mayuś a jak tam Twoja kruszynka?

p.s. ja teskiniłam bardziej ale nie mogłam sie przełamać żeby wejśc bo wiedziałam że jak już wejdę to wpadnę znów jak śliwka w kompot :P

Shagga_80, Libra, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beciu - witaj z powrotem! Tęskniłyśmy!!!

Shaggi - ja sądzę, że spokojnie możesz łapać słońce :) Co innego smażyć się w środku lata na słonecznej plaży na patelni, a korzystać w pierwszego wiosennego słoneczka :)
    Nałap dużo witaminy D! :)

Dzięki Mauysiu :)

Ja właśnie wróciłam ze śniadankiem do Was :)

Beatko, dobrze,że wróciłaś do nas , tęskniłyśmy :)
    Zaraz podaj Fedrusi dane do tabelki i trzymamy kciuki...a od siebie polecam przyjąć taktykę Libry - nie nastawiać się nawet jeśli wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują na zafasolkowanie i będzie dobrze :D

mauysia, Beata, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Witaj Mayuś a jak tam Twoja kruszynka?

p.s. ja teskiniłam bardziej ale nie mogłam sie przełamać żeby wejśc bo wiedziałam że jak już wejdę to wpadnę znów jak śliwka w kompot :P

A dobrze dobrze, dzisiaj mam wizytę u lekarza, ale nie denerwuję się specjalnie, bo tydzień temu miałam dokładne USG u innego lekarza, na którym wyszło wszystko w porządku.

Ale za to chyba już trochę czuję jak junior mnie smyra od wewnątrz :) jeszcze dość rzadko, ale zdarza się - tzn. podejrzewam, że to to :)

Beata, Muska, Libra, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak co do słońca to macie rację, myslę że takie wioesenne słońce Ci w zadnym razie nie zaszkodzi, a nawet pomoźe, przeciez brzuszek nie będzie bezpośrednio wystawiony

a co do przebarwień to jak ktoś ma skłonność to wcale nie musi siedziec dużo na słońcu aby załapać, mi już wyszły na czole w seszłym roku na wiosnę pomimo że wogóle nie przebywałam na słońcu tyle tylko co po drodze do pracy....
    nawet konsultowałam to z kosmetyczką od czego to powiedziała że hormony.. może ciąza....hehehe ciaży nie było w zimę zniknęły a teraz znów je widzę jestem załamana ale nie wiem co poradzić...
    czy jest wogóle jakiś sposób aby zniknęły?
    bo o ile ciążowe wiem ze znikają to takie już chyba nie bardzo? a może jakby uregulować jakiś hormon? wiecie coś w tym temacie?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Beata to bardzo dobra wiadomość, że wracasz do nas.:)
    Shagga a ja zawsze myślałam, że słońce jest bardziej szkodliwe dla mocno zaawansowanej ciąży, tzn takiej 8-9 miesiąc, bo wody mogą się przegrzać i skisnąć czy coś takiego.

Z Kubą z brzuchem chodziłam głównie przez zimę i wiosnę więc nawet nie widziałam,że powinno unikać się słońca,ale ostatnio wyczytałam o tych przebarwieniach...ale też myślę, podobnie jak Mauysia, że bardziej chodzi o letnie prażenie ...chociaż z tego co słyszę mamy mieć już właśnie lato :) Ja tak czy inaczej jeszcze nie chodzę w negliżu, więc chyba przebarwienia mi nie grożą ...a jak zrobi się jeszcze cieplej, to będę jednak unikać pełnego słońca :)

gocha04, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się Mayuś że wszystko prawidłowo tak walsnie się miałam Was zapytać Ciebie i Shaggi czy już czujescie delikante ruchy bo tak mi się wydawało że w II ciąży to już możliwe, fajnie zazdroszczę pozytywnie tego uczucia i sama nie mogę sie doczekac...

ale póki co cieszę sie Waszym szczęściem
    Szaguś a jak u Ciebie? odczuwasz już?

p.s. a znacie płeć? bo tez słyszałam przypadki że w 14 tyg. to już dokładnie było widać

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    cieszę się Mayuś że wszystko prawidłowo tak walsnie się miałam Was zapytać Ciebie i Shaggi czy już czujescie delikante ruchy bo tak mi się wydawało że w II ciąży to już możliwe, fajnie zazdroszczę pozytywnie tego uczucia i sama nie mogę sie doczekac...

p.s. a znacie płeć? bo tez słyszałam przypadki że w 14 tyg. to już dokładnie było widać

Shagga już zna :)
    A ja jeszcze nie, i cierpliwie czekam do połówkowego, bo wolę wiedzieć coś na 100% (choć w sumie to zawsze jest jakiś margines błędu ;) ) niż potem się przestawiać na inną płeć :)

Więc spokojnie czekam, aż w końcu maluch się na USG tak wystawi, że wszystko będzie na tacy ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    To ja na chwilę :)

Becia jak miło Cię widzieć !

Aleksis witaj :P <3

Rucia nie gadam od teraz z Tobą :P

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saguś a takiego podejścia jak ma Libra gto chyba nie da sie nauczyć to chyba kwestia charakteru, sama wiesz że nie łatwo się nie nakręcac

a co do słońca to widzisz na wakacjach zawsze ja na plaży widze pełno cięzarnych które się niczym sie nie przejmują, ale wiem że tak samo jak z nałogami różnie bywa,jedne palą i nic im nie jest a inne.... ale cóż najważniejszę żeby dbac o siebie i przestrzegać zasan które nam wydają sie priorytetowe

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:

Fedra, a lubisz Snickersy? :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

A ja jeszcze nie, i cierpliwie czekam do połówkowego, bo wolę wiedzieć coś na 100% (choć w sumie to zawsze jest jakiś margines błędu ;) ) niż potem się przestawiać na inną płeć :)

Więc spokojnie czekam, aż w końcu maluch się na USG tak wystawi, że wszystko będzie na tacy ;)

oo Szaguś to chwal sie szybciutko kto tam sie w brzuszku skrywa?

a jak to sie stało Mayuś że byłas u innego lekarza na usg?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

Ja był czas,że wydawało mi się,że czuję coś na kształt pierwszych ruchów (tak wg mnie zaczynały się ruchy Kuby) ale ostatnio ich nie czuję (a wczoraj byłam u ginki i wszystko jest OK) więc to raczej nie było to :)

Co do płci, to ja na usg genetycznym 2 tyg temu (gdy byłam w 13 tyg.) wyszło, że to będzie chłopak - lekarz dał 90% szans na trafność swoich obserwacji...wczoraj moja Ginka (nie zasugerowana tamtym badaniem,bo nic Jej nie powiedziałam) powiedziała - na 100% chłopak, więc tak chyba jest rzeczywiście :)

Beata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Kurcze jeszcze niedawno byłam na końcu tej listy... Dziewczyny to nie tak miało być... Libra daj przykład, pokaż klasę, a po Tobie to już wszystkie muszą zafasolkować (wstydzą się pewnie wchodzić Ci w paradę! :D ) :)

jak znasz jakąś cudowną receptę na zafasolkowanie to poproszę o przepis

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:

Oj weź się nie fochaj :P

‹‹ 2467 2468 2469 2470 2471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ