X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wtrące do rozmowy na pół godziny :) pranie poczeka :)

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beciu, mój lekarz prowadzący ciążę ma w gabinecie USG i też mi robi na każdej wizycie, ale to jest raczej takie "podręczne USG" ;) Tzn. podstawowe rzeczy widać.
    A na USG genetyczne skierowano mnie do speca od USG, który używa super zaawansowanego sprzętu, który umożliwia dokładne pomiary wszystkiego, co na tym etapie da się zmierzyć.

Ale mam nadzieję, że mimo to mój lekarz zrobi mi dziś nowe USG, choćby nawet to bardziej "ubogie" :)

Beata, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:
    To ja na chwilę :)

Becia jak miło Cię widzieć !

Aleksis witaj :P <3

Rucia nie gadam od teraz z Tobą :P

Fedra, a lubisz Snickersy? :)

ha ha ha
    nie wole marsy :P
    czy do Ciebie też mam się przestać odzywać :P

mauysia, Rucia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Beata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagus w takim razie oficjalnie gratuluję synka :)
    fajnie że tak szybko Ci potwierdzili, Kubuś się pewnie strasznie cieszy co?

Ruciu a jak tam Twoje samopoczucie i początki?bardzo cię wymęczyło?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Saguś a takiego podejścia jak ma Libra gto chyba nie da sie nauczyć to chyba kwestia charakteru, sama wiesz że nie łatwo się nie nakręcac

a co do słońca to widzisz na wakacjach zawsze ja na plaży widze pełno cięzarnych które się niczym sie nie przejmują, ale wiem że tak samo jak z nałogami różnie bywa,jedne palą i nic im nie jest a inne.... ale cóż najważniejszę żeby dbac o siebie i przestrzegać zasan które nam wydają sie priorytetowe

Wiesz Beatko, ja jestem zdania, nic mi do tego co kto robi, ja uważam,że w ciąży a już w szczególności wysokiej ciąży nie przebywa się na słońcu (nawet dopóki nie wiedziałam o tych przebarwieniach) a przede wszystkim na otwartym słońcu, co innego spacer, gdy raz idziesz w słońcu a raz w cieniu, a co innego wygrzewanie się na kocyku...ale jak pisałam, nic mi do tego, jeśli tak ktoś robi , ja tak nie zamierzam i już :) Już planuję,że jak będziemy latem jeździć powygrzewać się nad wodę to ja rozstawię sobie nasz namiot plażowy i będę przez większość czasu się w nim kryła :)

mauysia, Beata, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:

ha ha ha

Ale patrząc z perspektywy czasu, to Alexis miała przynajmniej charakter, była zdecydowaną babką, a nie taka "ciepła klucha matka teresa Krystal" ;)

Shagga_80, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:

ha ha ha

Hehehe, dopiero załapałam o co chodzi z tym snickersem :P

Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Shagus w takim razie oficjalnie gratuluję synka :)
    fajnie że tak szybko Ci potwierdzili, Kubuś się pewnie strasznie cieszy co?

Ruciu a jak tam Twoje samopoczucie i początki?bardzo cię wymęczyło?

Becia ja się czuje cały czas tak samo jak przed ciążą :). Jedynie nie mogę dopuścić do tego, żebym była głodna. Jak tylko wstanę muszę coś zjeść, bo łykając proszki i popijając wodą mam ochotę zwymiotować :) Spać mi się chce, ale jak to ja zawsze jestem śpiąca. Jakoś nie specjalnie zaliczam drzemki. Cycki mi jedynie szybko rosną, i bolą :)

Shagga_80, Beata, Muska lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beciu, mój lekarz prowadzący ciążę ma w gabinecie USG i też mi robi na każdej wizycie, ale to jest raczej takie "podręczne USG" ;) Tzn. podstawowe rzeczy widać.
    A na USG genetyczne skierowano mnie do speca od USG, który używa super zaawansowanego sprzętu, który umożliwia dokładne pomiary wszystkiego, co na tym etapie da się zmierzyć.

Ale mam nadzieję, że mimo to mój lekarz zrobi mi dziś nowe USG, choćby nawet to bardziej "ubogie" :)

no tak choćby przez chwile pocieszyć oczy tym widokiem małej kruszynki, eh rozmarzam się

czuję dziś dzięki Wam pełna euforię

mam tylko nadzieję że jak już urodzicie to nas nie opuścicie na stałe, tylko będziecie dopingowac i wsperać czasem

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:

ha ha ha

Ale patrząc z perspektywy czasu, to Alexis miała przynajmniej charakter, była zdecydowaną babką, a nie taka "ciepła klucha matka teresa Krystal" ;)

no to teraz pojechałaś :P
    no i właśnie przez ten mój charakterek nie wyparząna gębę i zamiłowanie do chłopaków miałam taką a nie inna ksywkę
    ale różniło mnie z nią jedno ja z nimi nie sypiałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2013, 09:46

mauysia, Shagga_80, Beata, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia ty kochanie się nie gniewaj, ale jak zauważyła Mayuś nawet twój temperament pasuje do wampa Aleksis :P

mauysia, Shagga_80, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mauysia wrote:

no tak choćby przez chwile pocieszyć oczy tym widokiem małej kruszynki, eh rozmarzam się

mam tylko nadzieję że jak już urodzicie to nas nie opuścicie na stałe, tylko będziecie dopingowac i wsperać czasem

Ojej, ale do tego czasu jeszcze pół roku! To już większość z Was będzie nosiła w sobie małe cuda :)

Shagga_80, Beata, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:
    Fedra wrote:
    Rucia wrote:

ha ha ha

no to teraz pojechałaś :P
    no i właśnie przez ten mój charakterek nie wyparząna gębę i zamiłowanie do chłopaków miałam taką a nie inna ksywkę
    ale różniło mnie z nią jedno ja z nimi nie sypiałam :P

Żeby nie było - nie mam nic do Matki Teresy, wręcz przeciwnie, ale niektórzy tak na siłę i na pokaz chcą być tacy superdobrzy, aż się robi mdło.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się Becia nigdzie nie wybieram. Dzień bez forum jest dniem do dupy.

Shagga_80, Beata, Kfjatus, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libruś a o Tobie to wiesz co myslę :) ale podejście jak zawsze podziwiam

Hej Gosiu
    no teraz czuję się już całkiem wyluzowana :)
    (przynajmniej narazie ) i mam nadzieję że wreszcie się uda choć ciekawe ile cykli nam to jeszcze zajmie
    teraz czekam na @ a potem ruszam z pełną parą...

hmmm tylko czy to zdrowo tak faszerwowac się folikiem przez tyle miesięcy?

ja też się gina zapytałam... bo ja biorę witaminy już rok... a on na to - i bardzo dobrze

Shagga_80, Beata, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mauysia wrote:

Ja wczoraj nie widziałam nawet swojego Synusia :(
    Ale wiecie co, kurcze tę ciążę już jakoś inaczej przechodzę..tzn bardziej spokojnie , od dłuższego czasu bardziej myślę o Waszych terminach @ niż o swoich wizytach ...a jak wczoraj byłam to najważniejsze było dla mnie,że szyjka jest zamknięta a serduszko bije :)

PS, mówiłam Wam wczoraj,że tak zagadałyśmy się z moją Ginką (fantastyczną Babką), że wyszłabym nie płacąc za wizytę ;)

Muska lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    Saguś a takiego podejścia jak ma Libra gto chyba nie da sie nauczyć to chyba kwestia charakteru, sama wiesz że nie łatwo się nie nakręcac

a co do słońca to widzisz na wakacjach zawsze ja na plaży widze pełno cięzarnych które się niczym sie nie przejmują, ale wiem że tak samo jak z nałogami różnie bywa,jedne palą i nic im nie jest a inne.... ale cóż najważniejszę żeby dbac o siebie i przestrzegać zasan które nam wydają sie priorytetowe

Wiesz Beatko, ja jestem zdania, nic mi do tego co kto robi, ja uważam,że w ciąży a już w szczególności wysokiej ciąży nie przebywa się na słońcu (nawet dopóki nie wiedziałam o tych przebarwieniach) a przede wszystkim na otwartym słońcu, co innego spacer, gdy raz idziesz w słońcu a raz w cieniu, a co innego wygrzewanie się na kocyku...ale jak pisałam, nic mi do tego, jeśli tak ktoś robi , ja tak nie zamierzam i już :) Już planuję,że jak będziemy latem jeździć powygrzewać się nad wodę to ja rozstawię sobie nasz namiot plażowy i będę przez większość czasu się w nim kryła :)

masz rację ja tez tak uważam , ja myslalam o zakupie jakiegoś parasola ochronnego (jakby sie udało :P)
    ale i tak nie za długo jeśli będzie duchota żeby nie zasłabnąc

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Fredzia ty kochanie się nie gniewaj, ale jak zauważyła Mayuś nawet twój temperament pasuje do wampa Aleksis :P

ha ha ha nie będe tego komentowac ani dementowac...
    ale jak tak popatrze w stecz i teraz z dawnej Aleksis nie zostało nic :P no moż eprócz niewyparzonego języka :P

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Kfjatus wrote:
    Kurcze jeszcze niedawno byłam na końcu tej listy... Dziewczyny to nie tak miało być... Libra daj przykład, pokaż klasę, a po Tobie to już wszystkie muszą zafasolkować (wstydzą się pewnie wchodzić Ci w paradę! :D ) :)

jak znasz jakąś cudowną receptę na zafasolkowanie to poproszę o przepis

Nie no jakbym znała przepis to już bym była pt. "FASOLINKA"
    Ale Dziewczyny zafasolkowane znają tylko jakoś ze zdradzeniem sekretu się nie ujawniają :P. Ale może to w końcu to od nich wyduuuuuusimy! :D :D :D

1221648qmrgggy559.gif
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga jak było miło to może nie trzeba płacić, no bo jak idziesz to cioci, i jest miło, to za herbatę płacić nie każe :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
‹‹ 2468 2469 2470 2471 2472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ