plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Beciu, mój lekarz prowadzący ciążę ma w gabinecie USG i też mi robi na każdej wizycie, ale to jest raczej takie "podręczne USG"
Tzn. podstawowe rzeczy widać.
A na USG genetyczne skierowano mnie do speca od USG, który używa super zaawansowanego sprzętu, który umożliwia dokładne pomiary wszystkiego, co na tym etapie da się zmierzyć.
Ale mam nadzieję, że mimo to mój lekarz zrobi mi dziś nowe USG, choćby nawet to bardziej "ubogie"Beata, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Fedra wrote:Rucia wrote:To ja na chwilę
Becia jak miło Cię widzieć !
Aleksis witaj
Rucia nie gadam od teraz z Tobą
Fedra, a lubisz Snickersy?
ha ha ha
nie wole marsy
czy do Ciebie też mam się przestać odzywaćmauysia, Rucia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Shagus w takim razie oficjalnie gratuluję synka
fajnie że tak szybko Ci potwierdzili, Kubuś się pewnie strasznie cieszy co?
Ruciu a jak tam Twoje samopoczucie i początki?bardzo cię wymęczyło?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Saguś a takiego podejścia jak ma Libra gto chyba nie da sie nauczyć to chyba kwestia charakteru, sama wiesz że nie łatwo się nie nakręcac
a co do słońca to widzisz na wakacjach zawsze ja na plaży widze pełno cięzarnych które się niczym sie nie przejmują, ale wiem że tak samo jak z nałogami różnie bywa,jedne palą i nic im nie jest a inne.... ale cóż najważniejszę żeby dbac o siebie i przestrzegać zasan które nam wydają sie priorytetowe
Wiesz Beatko, ja jestem zdania, nic mi do tego co kto robi, ja uważam,że w ciąży a już w szczególności wysokiej ciąży nie przebywa się na słońcu (nawet dopóki nie wiedziałam o tych przebarwieniach) a przede wszystkim na otwartym słońcu, co innego spacer, gdy raz idziesz w słońcu a raz w cieniu, a co innego wygrzewanie się na kocyku...ale jak pisałam, nic mi do tego, jeśli tak ktoś robi , ja tak nie zamierzam i jużJuż planuję,że jak będziemy latem jeździć powygrzewać się nad wodę to ja rozstawię sobie nasz namiot plażowy i będę przez większość czasu się w nim kryła
mauysia, Beata, Muska, Dodi lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:mauysia wrote:Fedra wrote:Rucia wrote:To ja na chwilę
Aleksis witaj
ha ha ha
nie wole marsy
czy do Ciebie też mam się przestać odzywać
Ale patrząc z perspektywy czasu, to Alexis miała przynajmniej charakter, była zdecydowaną babką, a nie taka "ciepła klucha matka teresa Krystal"Shagga_80, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFedra wrote:mauysia wrote:Fedra wrote:Rucia wrote:To ja na chwilę
Aleksis witaj
ha ha ha
nie wole marsy
Hehehe, dopiero załapałam o co chodzi z tym snickersemRucia, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Shagus w takim razie oficjalnie gratuluję synka
fajnie że tak szybko Ci potwierdzili, Kubuś się pewnie strasznie cieszy co?
Ruciu a jak tam Twoje samopoczucie i początki?bardzo cię wymęczyło?
Becia ja się czuje cały czas tak samo jak przed ciążą. Jedynie nie mogę dopuścić do tego, żebym była głodna. Jak tylko wstanę muszę coś zjeść, bo łykając proszki i popijając wodą mam ochotę zwymiotować
Spać mi się chce, ale jak to ja zawsze jestem śpiąca. Jakoś nie specjalnie zaliczam drzemki. Cycki mi jedynie szybko rosną, i bolą
Shagga_80, Beata, Muska lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Beciu, mój lekarz prowadzący ciążę ma w gabinecie USG i też mi robi na każdej wizycie, ale to jest raczej takie "podręczne USG"
A na USG genetyczne skierowano mnie do speca od USG, który używa super zaawansowanego sprzętu, który umożliwia dokładne pomiary wszystkiego, co na tym etapie da się zmierzyć.
Ale mam nadzieję, że mimo to mój lekarz zrobi mi dziś nowe USG, choćby nawet to bardziej "ubogie"
no tak choćby przez chwile pocieszyć oczy tym widokiem małej kruszynki, eh rozmarzam się
czuję dziś dzięki Wam pełna euforię
mam tylko nadzieję że jak już urodzicie to nas nie opuścicie na stałe, tylko będziecie dopingowac i wsperać czasem
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
mauysia wrote:Fedra wrote:mauysia wrote:Fedra wrote:Rucia wrote:To ja na chwilę
Aleksis witaj
ha ha ha
nie wole marsy
Ale patrząc z perspektywy czasu, to Alexis miała przynajmniej charakter, była zdecydowaną babką, a nie taka "ciepła klucha matka teresa Krystal"
no to teraz pojechałaś
no i właśnie przez ten mój charakterek nie wyparząna gębę i zamiłowanie do chłopaków miałam taką a nie inna ksywkę
ale różniło mnie z nią jedno ja z nimi nie sypiałamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2013, 09:46
mauysia, Shagga_80, Beata, Muska, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Beata wrote:mauysia wrote:Beciu, mój lekarz prowadzący ciążę ma w gabinecie USG i też mi robi na każdej wizycie, ale to jest raczej takie "podręczne USG"
Ale mam nadzieję, że mimo to mój lekarz zrobi mi dziś nowe USG, choćby nawet to bardziej "ubogie"
no tak choćby przez chwile pocieszyć oczy tym widokiem małej kruszynki, eh rozmarzam się
mam tylko nadzieję że jak już urodzicie to nas nie opuścicie na stałe, tylko będziecie dopingowac i wsperać czasem
Ojej, ale do tego czasu jeszcze pół roku! To już większość z Was będzie nosiła w sobie małe cudaShagga_80, Beata, Muska, Dodi lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:mauysia wrote:Fedra wrote:mauysia wrote:Fedra wrote:Rucia wrote:To ja na chwilę
Aleksis witaj
ha ha ha
nie wole marsy
Ale patrząc z perspektywy czasu, to Alexis miała przynajmniej charakter, była zdecydowaną babką, a nie taka "ciepła klucha matka teresa Krystal"
no to teraz pojechałaś
no i właśnie przez ten mój charakterek nie wyparząna gębę i zamiłowanie do chłopaków miałam taką a nie inna ksywkę
ale różniło mnie z nią jedno ja z nimi nie sypiałam
Żeby nie było - nie mam nic do Matki Teresy, wręcz przeciwnie, ale niektórzy tak na siłę i na pokaz chcą być tacy superdobrzy, aż się robi mdło. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeata wrote:Libruś a o Tobie to wiesz co myslę
ale podejście jak zawsze podziwiam
Hej Gosiu
no teraz czuję się już całkiem wyluzowana
(przynajmniej narazie ) i mam nadzieję że wreszcie się uda choć ciekawe ile cykli nam to jeszcze zajmie
teraz czekam na @ a potem ruszam z pełną parą...
hmmm tylko czy to zdrowo tak faszerwowac się folikiem przez tyle miesięcy?
ja też się gina zapytałam... bo ja biorę witaminy już rok... a on na to - i bardzo dobrzeShagga_80, Beata, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeata wrote:mauysia wrote:Beciu, mój lekarz prowadzący ciążę ma w gabinecie USG i też mi robi na każdej wizycie, ale to jest raczej takie "podręczne USG"
Ja wczoraj nie widziałam nawet swojego Synusia
Ale wiecie co, kurcze tę ciążę już jakoś inaczej przechodzę..tzn bardziej spokojnie , od dłuższego czasu bardziej myślę o Waszych terminach @ niż o swoich wizytach ...a jak wczoraj byłam to najważniejsze było dla mnie,że szyjka jest zamknięta a serduszko bije
PS, mówiłam Wam wczoraj,że tak zagadałyśmy się z moją Ginką (fantastyczną Babką), że wyszłabym nie płacąc za wizytęMuska lubi tę wiadomość
-
Shagga_80 wrote:Beata wrote:Saguś a takiego podejścia jak ma Libra gto chyba nie da sie nauczyć to chyba kwestia charakteru, sama wiesz że nie łatwo się nie nakręcac
a co do słońca to widzisz na wakacjach zawsze ja na plaży widze pełno cięzarnych które się niczym sie nie przejmują, ale wiem że tak samo jak z nałogami różnie bywa,jedne palą i nic im nie jest a inne.... ale cóż najważniejszę żeby dbac o siebie i przestrzegać zasan które nam wydają sie priorytetowe
Wiesz Beatko, ja jestem zdania, nic mi do tego co kto robi, ja uważam,że w ciąży a już w szczególności wysokiej ciąży nie przebywa się na słońcu (nawet dopóki nie wiedziałam o tych przebarwieniach) a przede wszystkim na otwartym słońcu, co innego spacer, gdy raz idziesz w słońcu a raz w cieniu, a co innego wygrzewanie się na kocyku...ale jak pisałam, nic mi do tego, jeśli tak ktoś robi , ja tak nie zamierzam i jużJuż planuję,że jak będziemy latem jeździć powygrzewać się nad wodę to ja rozstawię sobie nasz namiot plażowy i będę przez większość czasu się w nim kryła
masz rację ja tez tak uważam , ja myslalam o zakupie jakiegoś parasola ochronnego (jakby sie udało)
ale i tak nie za długo jeśli będzie duchota żeby nie zasłabnącOliwka 2006
-
Rucia wrote:Fredzia ty kochanie się nie gniewaj, ale jak zauważyła Mayuś nawet twój temperament pasuje do wampa Aleksis
ha ha ha nie będe tego komentowac ani dementowac...
ale jak tak popatrze w stecz i teraz z dawnej Aleksis nie zostało nicno moż eprócz niewyparzonego języka
2015 Nati
2017 Suzi -
Libra wrote:Kfjatus wrote:Kurcze jeszcze niedawno byłam na końcu tej listy... Dziewczyny to nie tak miało być... Libra daj przykład, pokaż klasę, a po Tobie to już wszystkie muszą zafasolkować (wstydzą się pewnie wchodzić Ci w paradę!
)
jak znasz jakąś cudowną receptę na zafasolkowanie to poproszę o przepis
Nie no jakbym znała przepis to już bym była pt. "FASOLINKA"
Ale Dziewczyny zafasolkowane znają tylko jakoś ze zdradzeniem sekretu się nie ujawniają. Ale może to w końcu to od nich wyduuuuuusimy!