plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBellaRosa wrote:Co do imion
U mnie starsza córka to Hania a druga będzie Alicja- mimo, ze mojej rodzinie się nie podoba, ale wali mnie to
Synek miał być Piotruś ;P A pierwotnie Maciuś, ale mi siostra ukradła to imięI dobrze, bo syna raczej mieć już nie będę
OOO Maciuś to jedno z imion na mojej liście...z pamięci napisze pozostałe (nie chce mi się iść do kuchni, bo mam dziś mega zakwasy - łydki bolą mnie tak,że szok!...wczoraj, po przedwczorajszym spacerze też bolały,ale to jak dziś chodzę to już jakieś przegięcie.
U nas jest Adaś, Emil, Dawid, Jaś, Filip, Maciej i nie wiem czy coś jeszcze...zaraz po kastingu skłanialiśmy się ku Emilowi (ale jako,że ja na drugie chcę dać po moim Dziadku Jaś to mi to średnio współgra razem Emil Jan - wiecie Emilian)...ja w tej chwili najbardziej jestem za Dawidem...tzn bardziej to tylko bym chciałam Jan ale Stary nie zgodzi się.
BellaRosa, Dodi lubią tę wiadomość
-
Żbikowa podejrzewam, ze jakbyś syna Hanna nazwała, to by się Ciebie wyparł jeszcze przed 4tym rokiem życia
Z tą Hanką to w ogóle było tak, ze mam zarąbistą sąsiadkę, która ma na imię Alicja ale wszyscy wołają na nią HankaW dodatku na moją mamę mówił tata Hanka (Marianna). No i ja chciałam Michalinkę, ale mój mąż mało mnie nie zabił
I ta sąsiadka mówi: Nazwij ją Hanka, świetne imię i będzie po mnie przy okazji no i niech będzie, ze po Twojej mamie
No i tak zostało
Teraz to sąsiadce przypomniałam i powiedziałam, ze idąc za ciosem skoro starsza córka ma imię po niej to i młodsza będzie miała jej prawdziwe imię Alicja i aż się popłakałaKochana moja babeczka
No i przy okazji mam też przyjaciółkę Alicję, z którą jestem bardzo żżyta
Shagga_80, zbikowa, Dodi, Kfjatus, Ola_czeka, Fedra lubią tę wiadomość
-
BellaRosa wrote:Żbikowa podejrzewam, ze jakbyś syna Hanna nazwała, to by się Ciebie wyparł jeszcze przed 4tym rokiem życia
Z tą Hanką to w ogóle było tak, ze mam zarąbistą sąsiadkę, która ma na imię Alicja ale wszyscy wołają na nią HankaW dodatku na moją mamę mówił tata Hanka (Marianna). No i ja chciałam Michalinkę, ale mój mąż mało mnie nie zabił
I ta sąsiadka mówi: Nazwij ją Hanka, świetne imię i będzie po mnie przy okazji no i niech będzie, ze po Twojej mamie
No i tak zostało
Teraz to sąsiadce przypomniałam i powiedziałam, ze idąc za ciosem skoro starsza córka ma imię po niej to i młodsza będzie miała jej prawdziwe imię Alicja i aż się popłakałaKochana moja babeczka
No i przy okazji mam też przyjaciółkę Alicję, z którą jestem bardzo żżyta
No chyba, że Han - tak jak Han SoloShagga_80, Kfjatus, BellaRosa lubią tę wiadomość
-
Nie no chłopak będzie Wiktor (mój m sie uparł, ale niech mu bedzie) ale jak znam życie, to i tak nie będziemy nazywali Go/Jej po imieniu, bo my mamy sryliard ksywek na siebie i wogóle nie mówimy do siebie po imieniu. ostatnio jak Pan Tata powiedział coś do mojego M. używając mojego imienia, to ten zrobił autentyczne "kto to jest?" myślałam że się posikam ze śmiechu....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 23:33
Kfjatus, Shagga_80, Muska, BellaRosa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Kfjatus wrote:Alicja i Maciej mi się tez podobają
U mnie w typach jest Helenka, Aniela, Adela, Kornelia, Julianna
a męskie: Maciej, Albert, Miłosz, Emil, Filip
Ja będę miała Anielę!!! Po Neli Rubinstein! No chyba, że będziemy mieć tylko adopcyjne, to wyboru nie będzie.
Zawsze chciałam Tośkę, ale teraz Antonina zbyt popularne. Aniela to mój drugi typ, ale baaaardzo lubię też Ewę i Izabelę.zbikowa, mauysia, Muska, Fedra, Gunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ufff, alem się zestresowała... Właśnie udało mi się wygrać na Allegro używany rowerek biegowy, ale w ostatniej minucie normalnie wióry leciały! Chyba zdałabym test na superszybkie pisanie na klawiaturze, bo w ostatniej minucie ktoś mnie przelicytował, zdążyłam się zalogować i go przebić. Ufff, będzie fajny wiosenny prezent dla synala
Dodi, Kfjatus, Muska, Blondi22 lubią tę wiadomość