plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Libra wrote:plemniczka wrote:no wlasnie Librus a jakiej ty czulosci testy wykonujesz?
40.... hehehe, bo jak na ironie 15 mi nie wychodziły wogóle:D ale to chyba było jakieś trefne z allegro;P
Rutka - Tobie wychodziły pozytywne testy owu, które Ci wysłałam???
mnie wyszły pozytywne a mam od Rutki czyli Twoje:)Rucia, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:plemniczka wrote:no wlasnie Librus a jakiej ty czulosci testy wykonujesz?
40.... hehehe, bo jak na ironie 15 mi nie wychodziły wogóle:D ale to chyba było jakieś trefne z allegro;P
Nie wychodziły. Jeden był taki .. powiedzmy, że pozytywny ale też nie do końca. Porównuję teraz wszystkie które od ciebie dostałam. Z resztą te ciązowe też wychodziły negatywne. Jedynie ten test ciązowy od Shaggi, który miał być użyty po HSG był pozytywny
Libra, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:Ola_czeka wrote:Libra, dziękuję za sygnał o PCOS.
u Ciebie to raczej miejsca nie ma, bo bez wątpnienia Twój wykres jest dwu fazowy... a jak robiłaś badania hormonów to stosunek lh/fsh musi być ponad 1,5.. a obraz jajników zmieniony z pęcherzykami jak perełki na obwodzie
także nie stresuj się tymi testami... to jest tylko mały pomocnik domowych sposobów... a wiadomo, że domowymi sposobami to można jedynie oszacować przediał czasu płodnego
no poprzednie cykle były zębate, teraz zmieniłam sposób pomiaru i jest lepiej. Musze odgrzebać wyniki i sprawdzić ten stosunek. -
ej dziewczyny wiecie jaki mam dylemat? jak juz dostalam prace teraz to od wczoraj dostalam jeszcze dwa inne zaproszenia na rozmowy...
i teraz nie wiem co zrobic. Czy juz zostac tu gdzie jestem czy isc i tam probowac.... przez telefon dowiedzialam sie ze w w jednym z tych miejsc nie gwarantują jaką umowe otrzymam... ze to sie okaze po miesiacu, wiec nie wiem czy az tak ryzykowac ze moga nie dac mi umowy o prace... a o drugiej propozycji- sklep Wrangler same negatywne opinie sie naczytalam w necie... co byscie zrobily?mauysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Libra wrote:plemniczka wrote:no wlasnie Librus a jakiej ty czulosci testy wykonujesz?
mnie wyszły pozytywne a mam od Rutki czyli Twoje:)
Aj to superOby przyniosły ci szczeście kochana !
Libra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:ej dziewczyny wiecie jaki mam dylemat? jak juz dostalam prace teraz to od wczoraj dostalam jeszcze dwa inne zaproszenia na rozmowy...
i teraz nie wiem co zrobic. Czy juz zostac tu gdzie jestem czy isc i tam probowac.... przez telefon dowiedzialam sie ze w w jednym z tych miejsc nie gwarantują jaką umowe otrzymam... ze to sie okaze po miesiacu, wiec nie wiem czy az tak ryzykowac ze moga nie dac mi umowy o prace... a o drugiej propozycji- sklep Wrangler same negatywne opinie sie naczytalam w necie... co byscie zrobily?
Ja bym Plemniczko została w tym sklepie z bielizną. Nie ryzykowałabym już.Może dlatego, że jestem tchórz.
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Libra wrote:plemniczka wrote:no wlasnie Librus a jakiej ty czulosci testy wykonujesz?
mnie wyszły pozytywne a mam od Rutki czyli Twoje:)
te takie różowe?
hehehe to wychodzi na to że jestm choraaa!!!!aaaa!!! żartuję
albo wybredna - mój organizm tanimi testami się nie zadowala, więc musze inwestować 20-30 zł na opakowanie;/Beata lubi tę wiadomość
-
Rucia wrote:plemniczka wrote:ej dziewczyny wiecie jaki mam dylemat? jak juz dostalam prace teraz to od wczoraj dostalam jeszcze dwa inne zaproszenia na rozmowy...
i teraz nie wiem co zrobic. Czy juz zostac tu gdzie jestem czy isc i tam probowac.... przez telefon dowiedzialam sie ze w w jednym z tych miejsc nie gwarantują jaką umowe otrzymam... ze to sie okaze po miesiacu, wiec nie wiem czy az tak ryzykowac ze moga nie dac mi umowy o prace... a o drugiej propozycji- sklep Wrangler same negatywne opinie sie naczytalam w necie... co byscie zrobily?
Ja bym Plemniczko została w tym sklepie z bielizną. Nie ryzykowałabym już.Może dlatego, że jestem tchórz.
Też bym została przy tym. -
nick nieaktualnyRucia wrote:Libra wrote:plemniczka wrote:no wlasnie Librus a jakiej ty czulosci testy wykonujesz?
Nie wychodziły. Jeden był taki .. powiedzmy, że pozytywny ale też nie do końca. Porównuję teraz wszystkie które od ciebie dostałam. Z resztą te ciązowe też wychodziły negatywne. Jedynie ten test ciązowy od Shaggi, który miał być użyty po HSG był pozytywny
wszystkie testy ciążowe były moje:)
a od Shaggi był jeden test owulacyjny - HydrexShagga_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLibra wrote:Rucia wrote:Libra wrote:plemniczka wrote:no wlasnie Librus a jakiej ty czulosci testy wykonujesz?
wszystkie testy ciążowe były moje:)
a od Shaggi był jeden test owulacyjny - Hydrex
Wieć Hydrex wyszedł pozytywny ... aa i jeden od ciebie teżAle to chyba dopiero za 4 razem.
-
nick nieaktualnyJeeeeeeeeeeeeeezu! Nadrobiłam !! Ależ Wy skrobiecie!
Witam
U nas dziś dzień zaczął się "późnawo" bo po 9Młody spał 12 godzin!! Ja w międzyczasie budziłam się na mierzenie tempki, Mauysiu u mnie już prawie nad samą kreską jest
Po śniadanku (i już w trakcie śniadania) Młody bawi się z kuzynką (już od rana jest u Dziadków) , Babcia pojechała do fryzjera a ja nadrabiam czytanie
Wczoraj złapałam doła, bo jak wspomniałam wczoraj, jak mam dużo czasu do myślenia, to jedyne wnioski do jakich dochodzę to czarne myśli...ale są i dobre wnioski - wiem,że dałabym radę bez Starego...ale ale, to nie miejsce na takie wynurzenia.
Co do dwóch lekarzy do prowadzenia ciąży, to ja zupełnie nie nadawałabym się do tego, bo bym podwójnie się stresowała,ale oczywiście każda z Was wie najlepiej, co jest najlepsze dla kogo
My chyba zaraz mykamy na podwórko, w końcu piękna pogoda dalej ...ja już mam kark spieczony i musiałam bardziej zakrytą z tyłu bluzkę zakładać, wczoraj przypiekłam twarz i chyba ogólnie wrócę nieźle opalona...a w ogóle to chyba racja z tym szkodliwym wpływem słońca w ciązy bo ja generalnie nie mam z tym problemów, Młodemu nic nie jest a ma nieco bardziej wrażliwą skórę niż ja , a ja przypieczona a On w ogóleRucia, mauysia, Dodi, Beata, Fedra, aisa lubią tę wiadomość
-
ufffff nadrobiłam oczy rozbolały głowa skołowana i już nie wiem co miałam dopisać
Witajcie te z którymi sie jeszcze nie witałam Effcia Aisa Mayusia She Plemniczka Karoam RESZTA juz chyba była wczesniej jesli kogos ominęłam baaaaardzo sedecznie przepraszam
no więc tak... Libruś a co Ci ta teściowa próbuje wmówic? że co to Twoja wina że nie macie dziecka? swoją drogą hhhee uśmiałam sie jak przeczytałam że zaproponowała żeby łóżeczko stało u niej ciekawe co jej powiedziałaś...? ja bym chyba parsknęła smiechem choć powiem Ci szczerze że te pare lat temu byłam zupełnie inna i przezywałam ogromnie wszystkie ingerencje w moje macierzyństwo płaczem ale nie potrafiłam zareagować i twardo powiedziec że mi sie coś nie podoba bo nie chciałam komuś zrobic przykrości, dziś jestem pewna że będę bardziej asertywana
a co do fajek...kurde aż taka róźnica po rzuceniu woooowww !! to już wszystko jasne mój pali sporo a weiem że naprewno nigdy nie rzuci...
Efccia co do podwójnego lekarza tez miałam taki pomysł ale jest duże ryzyko w przypadku przepisywania leków...bo o ile konsukltacje możesz miec podwójne i być pewna że 2 lekarzy to nic nie przeoczy o tyle jesi każdy przepisze Ci inne leki to jak się zastosujesz po prostu olejesz jednego? ale którego?? i wtedy podwójne wu=izyty nie będą miały sensu
Olu co do testów ja ich wykonałam całą masę zarówno testów ovu jak i mikroskopem badałam sie niemal codziennie przez pewien czas....
nigdy zarówno mikroskop ani testy nie pokazały mi jednoznacznie ovulacji, ale jednak moja temperatura i badania hormonów potwierdzają jej wystąpienie więc przestałam je traktować całkiem serio bo widocznie mam którki pik lh (tak sie pocieszam)plemniczka, mauysia, Effcia28, Libra, Dodi, Fedra, she, aisa lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Rucia wrote:plemniczka wrote:ej dziewczyny wiecie jaki mam dylemat? jak juz dostalam prace teraz to od wczoraj dostalam jeszcze dwa inne zaproszenia na rozmowy...
Ja też. Po pierwsze w jednym z tych miejsc nie gwarantują Ci takiej umowy o jakiej cały czas myślisz a jeśli chodzi o Wranglera, to tam paczki do noszenia są na pewno cięższe niż w sklepie z bielizną, a przecież zaraz będziesz w ciąży i nie będziesz mogła dźwigać.plemniczka, mauysia, Shagga_80, Dodi, Beata, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Libra wrote:Ola_czeka wrote:Libra, dziękuję za sygnał o PCOS.
u Ciebie to raczej miejsca nie ma, bo bez wątpnienia Twój wykres jest dwu fazowy... a jak robiłaś badania hormonów to stosunek lh/fsh musi być ponad 1,5.. a obraz jajników zmieniony z pęcherzykami jak perełki na obwodzie
także nie stresuj się tymi testami... to jest tylko mały pomocnik domowych sposobów... a wiadomo, że domowymi sposobami to można jedynie oszacować przediał czasu płodnego
no poprzednie cykle były zębate, teraz zmieniłam sposób pomiaru i jest lepiej. Musze odgrzebać wyniki i sprawdzić ten stosunek.
zębate wykresy mogą również wychodzić przy pomiarach w ustach, niektóre kobiety odnotowują większe wahania... badanie temperatury waginalnie jest najbardzie miarodajne... mi tez się wykresy "uspokoiły" jak zmieniłam miejsce pomiaru;)Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość
-
ahh jeszcze Sagusi miałam napisać.... spokoju kochana życzę i odpoczynku u mamy a mężul napewno baaardzo sie stęskni i będzie nadskakiwał po powrocieOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Jeeeeeeeeeeeeeezu! Nadrobiłam !! Ależ Wy skrobiecie!
Witam
U nas dziś dzień zaczął się "późnawo" bo po 9Młody spał 12 godzin!! Ja w międzyczasie budziłam się na mierzenie tempki, Mauysiu u mnie już prawie nad samą kreską jest
Po śniadanku (i już w trakcie śniadania) Młody bawi się z kuzynką (już od rana jest u Dziadków) , Babcia pojechała do fryzjera a ja nadrabiam czytanie
Wczoraj złapałam doła, bo jak wspomniałam wczoraj, jak mam dużo czasu do myślenia, to jedyne wnioski do jakich dochodzę to czarne myśli...ale są i dobre wnioski - wiem,że dałabym radę bez Starego...ale ale, to nie miejsce na takie wynurzenia.
Co do dwóch lekarzy do prowadzenia ciąży, to ja zupełnie nie nadawałabym się do tego, bo bym podwójnie się stresowała,ale oczywiście każda z Was wie najlepiej, co jest najlepsze dla kogo
My chyba zaraz mykamy na podwórko, w końcu piękna pogoda dalej ...ja już mam kark spieczony i musiałam bardziej zakrytą z tyłu bluzkę zakładać, wczoraj przypiekłam twarz i chyba ogólnie wrócę nieźle opalona...a w ogóle to chyba racja z tym szkodliwym wpływem słońca w ciązy bo ja generalnie nie mam z tym problemów, Młodemu nic nie jest a ma nieco bardziej wrażliwą skórę niż ja , a ja przypieczona a On w ogóle
a ja w domu siedze w dwóch bluzach i marznę. Przecież to niesprawiedliwe ;(
Shagga_80 lubi tę wiadomość
-
Ola_czeka wrote:Rucia wrote:plemniczka wrote:ej dziewczyny wiecie jaki mam dylemat? jak juz dostalam prace teraz to od wczoraj dostalam jeszcze dwa inne zaproszenia na rozmowy...
Ja też. Po pierwsze w jednym z tych miejsc nie gwarantują Ci takiej umowy o jakiej cały czas myślisz a jeśli chodzi o Wranglera, to tam paczki do noszenia są na pewno cięższe niż w sklepie z bielizną, a przecież zaraz będziesz w ciąży i nie będziesz mogła dźwigać.
tak, tak, tak!!! zaraz bede w ciąży
Obiecujesz Ola?