X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie babeczki

Bella - Ty moja ulubiona przyjaciółko z forum :) cudnie to wszystko napisałaś o lekarzu Dodi! :)

Gratulacje dla Oliwki - pewnie wdała się w Mamusię Beatkę, taka zdolniacha!

Muzi - szkoda kurki :( nie dziwię się, że Dominik się popłakał...

A propos Kadarki - oj, dzisiaj po raz pierwszy chciałabym się napić w tej ciąży, tym razem ze szczęścia, ale o tym zaraz :)

nick nieaktualny, mauysia, Dodi, nick nieaktualny, BellaRosa, Beata lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Widzę, że Dodi ma (dobre) niusy, ale nie ustaję w modlitwie. Kolejny benchmark w poniedziałek.
    She - z wypiekami na twarzy czekam na Twój wpis!

she, nick nieaktualny, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego mojego szczęścia :) wróciliśmy właśnie z mężem z drugiego szczegółowego USG prenatalnego. I jest nam tak dobrze! :)
    Na połówkowym 7 tygodni temu wyszło, że całe lewe płuco jest hiperechogenne i podejrzewana była sekwestracja płuca. Podobno to dość rzadka wada i lekarz mówił nawet o ewentualnej konieczności usunięcia lewego płucka Mai po porodzie... Do tego lewe płuco było większe przez co serce przesunięte było lekko w prawą stronę...
    A dzisiaj, po 7 tygodniach zmiany :) serce na swoim miejscu, zmiana opisywana poprzednio 'w chwili obecnej rysuje się jako dotycząca tylko dolnego płata płuca lewego. Serce zlokalizowane w miejscu właściwym. Brak cech niewydolności krążenia' :D :D :D
    Normalnie z takim uśmiechami na twarzy wyszliśmy z gabinetu!!! :) Jest lepiej!!! Co za ulga... Kolejna wizyta ma się odbyć na ok. 2 tygodnie przed porodem, czyli ok. 10 czerwca.
    No i Majka jest duża.... Ma już 1913 g - Matko, jak ja ją urodzę!!!! ;) a powinnam urodzić naturalnie, a nie przez cesarkę - bo to lepsze dla dziecka z wadą płuca.
    Mała będzie obserwowana po porodzie i już chirurg będzie decydował jakie dalsze kroki/leczenie będą potrzebne.
    Zapytałam też lekarza o szpital, w którym powinnam urodzić. A on na to, że on mnie zaprasza na Kliniczną (Gdańsk), gdzie on jest ordynatorem. Zapytałam czy przypadkiem mnie nie odeślą (tak podobno się dzieje), ale powiedział, że tymi dokumentami z badań od niego, na pewno nie!! A właśnie w tym szpitalu chcę rodzić. Więc wszystko zaczyna się układać :)
    A - i muszę ograniczyć węglowodany i cukry.... Żeby Majka sobie rosła, ale żeby nie zaszalała i nie zrobiła mamie niespodzianki objawiając się cała gotowa do porodu jako ponad 4 kg dziewczę :D co prawda ja mam szerokie biodra i pewnie dam radę, ale.... po co się męczyć heheh

mauysia, nick nieaktualny, zbikowa, aisa, karoam, nick nieaktualny, Kfjatus, Fedra, nick nieaktualny, BellaRosa, Ola_czeka, Effcia28, Beata, Blondi22, gocha04, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wwoooowww she.... super!!!:D alez się cieszę:)

she lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, to wspaniała wiadomość! To trzecia świetna "ciążowa" wiadomość dzisiejszego dnia! (wcześniej czytałam rewelacje od Anki-Skakanki i Martek - wspominałam dziewczynom)
    Bardzo się cieszę :)

she lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wiem wszystko, co chciałam wiedzieć dziś wieczorem :)

Mogę zatopić się w pracy... (bueeeee.......)
    Dobranoc moje drogie!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki - aż mi się chce wina napić, najlepiej takiego mołdawskiego w butelce w szmacie, półsłodkiego, czerwonego.... ciągoty mam jak jakiś nałóg-alkoholik hehehe ale ze szczęścia wypiłabym chyba całą butelkę sama ;)

mauysia, nick nieaktualny, Dodi, nick nieaktualny, BellaRosa, gocha04 lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej pracy Mauyus - i nie przepracowuj się, nadgodziny szczególnie dla ciężarnej niewskazane :D

201306215365.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she olalal ty kochana z trójmiasta jesteś???

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kaja - z Gdańska :) a Ty też 3city?

201306215365.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to z nie daleka hmmm powiem tak pochodzę z żukowa :-) ,ale z mężem obecnie do sierpnia w Kartuzach ,a gina mam z Gdańska

mhsvanlih0qhtdnx.png

• she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to za miedzą :)

201306215365.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she ,ale mój z 3city pochodzi :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she na klinicznej b.dobrze krew pobierają :-) chodze z tamtąd bez sińców i tylko z jedną ręką pokutą ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam jeszcze nigdy nie byłam, ale w ramach szkoły rodzenia wybieram się na wycieczkę krajoznawczą po porodówce :) muszę tylko z położną termin ustalić ;-)

201306215365.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she powiem ci ,że ja tam nie rodziłam ,ale jak tam siedzę na pobieranie krwi to tych ciężarówek pełno biega i te poumawiane z położnymi też :-) ( no może to moje 1 kiedyś tam urodzę ;-) )

she lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Gunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stadion Oszalał!!! Noż szlag mnie trafia, że te Chłopaczki w Mortmundzie grają jak te lalki, a w reprezentacji PL, jak ci...py!!!
    Przepraszam, że się wcinam nim doczytałam do końca, ale nie mam z kim kibicować!!!

nick nieaktualny, zbikowa, she, Dodi, Fedra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, super wiadomości :)

Mauysia, szybkiego zakończenia pracy

Kfjatus, gdzie jesteś? Jak poszło spotkanie?

Gunia, też oglądam mecz...

she, Kfjatus lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Stadion Oszalał!!! Noż szlag mnie trafia, że te Chłopaczki w Mortmundzie grają jak te lalki, a w reprezentacji PL, jak ci...py!!!
    Przepraszam, że się wcinam nim doczytałam do końca, ale nie mam z kim kibicować!!!

no wiesz nasze Polskie mecze ustawione ,sprzedane ,a tutaj grają tak jak powinni grać ps Lewandowski 4 bramka ,a Ronaldo się załamał płacze ;-)

nick nieaktualny, Fedra, mauysia lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, jak miło słyszeć tak fantastyczne wieści :D
    Straaaaaaaaasznie się cieszę :)

Dodi,wiesz,że ja dalej modlę się za Twoje Maleństwo i jak Ci już pisałam,skonsultowałabym to z innym lekarzem,może będzie bardziej rozmowny :)

she, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 2571 2572 2573 2574 2575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ