plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie babeczki
Bella - Ty moja ulubiona przyjaciółko z forumcudnie to wszystko napisałaś o lekarzu Dodi!
Gratulacje dla Oliwki - pewnie wdała się w Mamusię Beatkę, taka zdolniacha!
Muzi - szkoda kurkinie dziwię się, że Dominik się popłakał...
A propos Kadarki - oj, dzisiaj po raz pierwszy chciałabym się napić w tej ciąży, tym razem ze szczęścia, ale o tym zarazLibra, mauysia, Dodi, Rucia, BellaRosa, Beata lubią tę wiadomość
-
A co do tego mojego szczęścia
wróciliśmy właśnie z mężem z drugiego szczegółowego USG prenatalnego. I jest nam tak dobrze!
Na połówkowym 7 tygodni temu wyszło, że całe lewe płuco jest hiperechogenne i podejrzewana była sekwestracja płuca. Podobno to dość rzadka wada i lekarz mówił nawet o ewentualnej konieczności usunięcia lewego płucka Mai po porodzie... Do tego lewe płuco było większe przez co serce przesunięte było lekko w prawą stronę...
A dzisiaj, po 7 tygodniach zmianyserce na swoim miejscu, zmiana opisywana poprzednio 'w chwili obecnej rysuje się jako dotycząca tylko dolnego płata płuca lewego. Serce zlokalizowane w miejscu właściwym. Brak cech niewydolności krążenia'
Normalnie z takim uśmiechami na twarzy wyszliśmy z gabinetu!!!Jest lepiej!!! Co za ulga... Kolejna wizyta ma się odbyć na ok. 2 tygodnie przed porodem, czyli ok. 10 czerwca.
No i Majka jest duża.... Ma już 1913 g - Matko, jak ja ją urodzę!!!!a powinnam urodzić naturalnie, a nie przez cesarkę - bo to lepsze dla dziecka z wadą płuca.
Mała będzie obserwowana po porodzie i już chirurg będzie decydował jakie dalsze kroki/leczenie będą potrzebne.
Zapytałam też lekarza o szpital, w którym powinnam urodzić. A on na to, że on mnie zaprasza na Kliniczną (Gdańsk), gdzie on jest ordynatorem. Zapytałam czy przypadkiem mnie nie odeślą (tak podobno się dzieje), ale powiedział, że tymi dokumentami z badań od niego, na pewno nie!! A właśnie w tym szpitalu chcę rodzić. Więc wszystko zaczyna się układać
A - i muszę ograniczyć węglowodany i cukry.... Żeby Majka sobie rosła, ale żeby nie zaszalała i nie zrobiła mamie niespodzianki objawiając się cała gotowa do porodu jako ponad 4 kg dziewczęco prawda ja mam szerokie biodra i pewnie dam radę, ale.... po co się męczyć heheh
mauysia, Libra, zbikowa, aisa, karoam, Shagga_80, Kfjatus, Fedra, Rucia, BellaRosa, Ola_czeka, Effcia28, Beata, Blondi22, gocha04, gadgeta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki - aż mi się chce wina napić, najlepiej takiego mołdawskiego w butelce w szmacie, półsłodkiego, czerwonego.... ciągoty mam jak jakiś nałóg-alkoholik hehehe ale ze szczęścia wypiłabym chyba całą butelkę sama
mauysia, Shagga_80, Dodi, Rucia, BellaRosa, gocha04 lubią tę wiadomość
-
Stadion Oszalał!!! Noż szlag mnie trafia, że te Chłopaczki w Mortmundzie grają jak te lalki, a w reprezentacji PL, jak ci...py!!!
Przepraszam, że się wcinam nim doczytałam do końca, ale nie mam z kim kibicować!!!Libra, zbikowa, she, Dodi, Fedra, Rucia lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Gunia wrote:Stadion Oszalał!!! Noż szlag mnie trafia, że te Chłopaczki w Mortmundzie grają jak te lalki, a w reprezentacji PL, jak ci...py!!!
Przepraszam, że się wcinam nim doczytałam do końca, ale nie mam z kim kibicować!!!
no wiesz nasze Polskie mecze ustawione ,sprzedane ,a tutaj grają tak jak powinni grać ps Lewandowski 4 bramka ,a Ronaldo się załamał płaczeLibra, Fedra, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny