X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie babeczki

Bella - Ty moja ulubiona przyjaciółko z forum :) cudnie to wszystko napisałaś o lekarzu Dodi! :)

Gratulacje dla Oliwki - pewnie wdała się w Mamusię Beatkę, taka zdolniacha!

Muzi - szkoda kurki :( nie dziwię się, że Dominik się popłakał...

A propos Kadarki - oj, dzisiaj po raz pierwszy chciałabym się napić w tej ciąży, tym razem ze szczęścia, ale o tym zaraz :)

Libra, mauysia, Dodi, Rucia, BellaRosa, Beata lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Widzę, że Dodi ma (dobre) niusy, ale nie ustaję w modlitwie. Kolejny benchmark w poniedziałek.
    She - z wypiekami na twarzy czekam na Twój wpis!

she, Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego mojego szczęścia :) wróciliśmy właśnie z mężem z drugiego szczegółowego USG prenatalnego. I jest nam tak dobrze! :)
    Na połówkowym 7 tygodni temu wyszło, że całe lewe płuco jest hiperechogenne i podejrzewana była sekwestracja płuca. Podobno to dość rzadka wada i lekarz mówił nawet o ewentualnej konieczności usunięcia lewego płucka Mai po porodzie... Do tego lewe płuco było większe przez co serce przesunięte było lekko w prawą stronę...
    A dzisiaj, po 7 tygodniach zmiany :) serce na swoim miejscu, zmiana opisywana poprzednio 'w chwili obecnej rysuje się jako dotycząca tylko dolnego płata płuca lewego. Serce zlokalizowane w miejscu właściwym. Brak cech niewydolności krążenia' :D :D :D
    Normalnie z takim uśmiechami na twarzy wyszliśmy z gabinetu!!! :) Jest lepiej!!! Co za ulga... Kolejna wizyta ma się odbyć na ok. 2 tygodnie przed porodem, czyli ok. 10 czerwca.
    No i Majka jest duża.... Ma już 1913 g - Matko, jak ja ją urodzę!!!! ;) a powinnam urodzić naturalnie, a nie przez cesarkę - bo to lepsze dla dziecka z wadą płuca.
    Mała będzie obserwowana po porodzie i już chirurg będzie decydował jakie dalsze kroki/leczenie będą potrzebne.
    Zapytałam też lekarza o szpital, w którym powinnam urodzić. A on na to, że on mnie zaprasza na Kliniczną (Gdańsk), gdzie on jest ordynatorem. Zapytałam czy przypadkiem mnie nie odeślą (tak podobno się dzieje), ale powiedział, że tymi dokumentami z badań od niego, na pewno nie!! A właśnie w tym szpitalu chcę rodzić. Więc wszystko zaczyna się układać :)
    A - i muszę ograniczyć węglowodany i cukry.... Żeby Majka sobie rosła, ale żeby nie zaszalała i nie zrobiła mamie niespodzianki objawiając się cała gotowa do porodu jako ponad 4 kg dziewczę :D co prawda ja mam szerokie biodra i pewnie dam radę, ale.... po co się męczyć heheh

mauysia, Libra, zbikowa, aisa, karoam, Shagga_80, Kfjatus, Fedra, Rucia, BellaRosa, Ola_czeka, Effcia28, Beata, Blondi22, gocha04, gadgeta lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wwoooowww she.... super!!!:D alez się cieszę:)

she lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, to wspaniała wiadomość! To trzecia świetna "ciążowa" wiadomość dzisiejszego dnia! (wcześniej czytałam rewelacje od Anki-Skakanki i Martek - wspominałam dziewczynom)
    Bardzo się cieszę :)

she lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wiem wszystko, co chciałam wiedzieć dziś wieczorem :)

Mogę zatopić się w pracy... (bueeeee.......)
    Dobranoc moje drogie!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki - aż mi się chce wina napić, najlepiej takiego mołdawskiego w butelce w szmacie, półsłodkiego, czerwonego.... ciągoty mam jak jakiś nałóg-alkoholik hehehe ale ze szczęścia wypiłabym chyba całą butelkę sama ;)

mauysia, Shagga_80, Dodi, Rucia, BellaRosa, gocha04 lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej pracy Mauyus - i nie przepracowuj się, nadgodziny szczególnie dla ciężarnej niewskazane :D

201306215365.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she olalal ty kochana z trójmiasta jesteś???

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kaja - z Gdańska :) a Ty też 3city?

201306215365.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to z nie daleka hmmm powiem tak pochodzę z żukowa :-) ,ale z mężem obecnie do sierpnia w Kartuzach ,a gina mam z Gdańska

mhsvanlih0qhtdnx.png

• she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to za miedzą :)

201306215365.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she ,ale mój z 3city pochodzi :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she na klinicznej b.dobrze krew pobierają :-) chodze z tamtąd bez sińców i tylko z jedną ręką pokutą ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• she Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam jeszcze nigdy nie byłam, ale w ramach szkoły rodzenia wybieram się na wycieczkę krajoznawczą po porodówce :) muszę tylko z położną termin ustalić ;-)

201306215365.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she powiem ci ,że ja tam nie rodziłam ,ale jak tam siedzę na pobieranie krwi to tych ciężarówek pełno biega i te poumawiane z położnymi też :-) ( no może to moje 1 kiedyś tam urodzę ;-) )

she lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Gunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stadion Oszalał!!! Noż szlag mnie trafia, że te Chłopaczki w Mortmundzie grają jak te lalki, a w reprezentacji PL, jak ci...py!!!
    Przepraszam, że się wcinam nim doczytałam do końca, ale nie mam z kim kibicować!!!

Libra, zbikowa, she, Dodi, Fedra, Rucia lubią tę wiadomość

... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym...
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, super wiadomości :)

Mauysia, szybkiego zakończenia pracy

Kfjatus, gdzie jesteś? Jak poszło spotkanie?

Gunia, też oglądam mecz...

she, Kfjatus lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gunia wrote:
    Stadion Oszalał!!! Noż szlag mnie trafia, że te Chłopaczki w Mortmundzie grają jak te lalki, a w reprezentacji PL, jak ci...py!!!
    Przepraszam, że się wcinam nim doczytałam do końca, ale nie mam z kim kibicować!!!

no wiesz nasze Polskie mecze ustawione ,sprzedane ,a tutaj grają tak jak powinni grać ps Lewandowski 4 bramka ,a Ronaldo się załamał płacze ;-)

Libra, Fedra, mauysia lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, jak miło słyszeć tak fantastyczne wieści :D
    Straaaaaaaaasznie się cieszę :)

Dodi,wiesz,że ja dalej modlę się za Twoje Maleństwo i jak Ci już pisałam,skonsultowałabym to z innym lekarzem,może będzie bardziej rozmowny :)

she, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 2571 2572 2573 2574 2575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ