X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Rucia wrote:
    Effcia28 wrote:
    Beata wrote:
    Effcia28 wrote:
    Beciu będzie co ma być:)

czy to skromność? czy pesymizm?

ja dodałabym będzie co ma być a musi byc dobrze i tego się zawsze trzymam

ja zrobiłam wszystko co mogłam zrobić:) ale tak jakoś stwierdziłam ,że jest mi to obojętne czy się uda czy nie.Jak się uda będzie dobrze a jak się nie uda to też będzie dobrze.Choć co prawda temperatury nigdy nie odnotowałam takiej wysokiej na wykresie jak dziś

Effcia może testy mają moc? :)

jakby to była prawda, to objecuję, że kupię masę tego badziewia i roześlę do wszystkich znanych mi staraczek:D

Ja ci dam badziewia :D Ołtarzyk im postawie :D

no widzisz... mnie nie pomogły:) ale bardzo się cieszę, że komuś szczęście przyniosły:) teraz nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten cel:)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Rucia wrote:
    Effcia28 wrote:
    Beata wrote:
    Effcia28 wrote:
    Beciu będzie co ma być:)

czy to skromność? czy pesymizm?

ja dodałabym będzie co ma być a musi byc dobrze i tego się zawsze trzymam

ja zrobiłam wszystko co mogłam zrobić:) ale tak jakoś stwierdziłam ,że jest mi to obojętne czy się uda czy nie.Jak się uda będzie dobrze a jak się nie uda to też będzie dobrze.Choć co prawda temperatury nigdy nie odnotowałam takiej wysokiej na wykresie jak dziś

Effcia może testy mają moc? :)

jakby to była prawda, to objecuję, że kupię masę tego badziewia i roześlę do wszystkich znanych mi staraczek:D

Ja ci dam badziewia :D Ołtarzyk im postawie :D

ja też nie uważam ,żeby to były badziewia mnie wyszły ładne dwie krechy na tym teście od Ciebie:)

Odeśle Ci je z powrotem Libruś

no może jak jeszcze do nich dołączysz "łzawy" list to mój organizm się zlituje i stanie na wysokości zadania:D

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia dlaczego ja nic nie wiem, że u Ciebie było smutno? Dlaczego?! Czy ktoś tu coś pisał o tym? Nie ja się wypisuję...nie miałam okazji Cię wesprzeć i nieświadomie mogłam Ci sprawić przykrość...ja Cię proszę o wybaczenie... ;-(

Dzięki za odp. na pytanie co do wykresu, też mi się wydaje, że spokój, bo owulka musiałaby być 9 dnia cyklu...możliwe ale mało prawdopodobne...po tabletkach może to szybko nastąpić tak samo jak i bardzo późno..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 08:00

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja i pisanie listów,jeszcze "łzawych"ja to mogę porządnie opie.... ten Twój organizm co by się słuchać zaczął

Libra, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia bo ja już nie wiem czy ja umiem czytać czy nie...a opier.papieruj mój organizm...on i tak swoje zrobi zapewne...grunt, że M. jak ma okazje to strzela ;-)

Libra, BellaRosa, Fedra lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra lachy, kończymy nakręcanie Effci. Będzie co ma być i nam też nie zależy.....

;)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Effcia dlaczego ja nic nie wiem, że u Ciebie było smutno? Dlaczego?! Czy ktoś tu coś pisał o tym? Nie ja się wypisuję...nie miałam okazji Cię wesprzeć i nieświadomie mogłam Ci sprawić przykrość...ja Cię proszę o wybaczenie... ;-(

Dzięki za odp. na pytanie co do wykresu, też mi się wydaje, że spokój, bo owulka musiałaby być 9 dnia cyklu...możliwe ale mało prawdopodobne...po tabletkach może to szybko nastąpić tak samo jak i bardzo późno..

Muzarciu ale ja nie wiem o co Ci chodzi?

• Beata Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak Efccia napisz jej taki list to i mięsniaki sie przestraszą i sobie pójdą :P

Effcia28, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    o tak Efccia napisz jej taki list to i mięsniaki sie przestraszą i sobie pójdą :P

Mięśniak! 1Jeden bezbronny, osamotniony mięśniak. A nas cała masa by go wyśmiać.

Beata, Libra, Fedra, Kfjatus, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Dobra lachy, kończymy nakręcanie Effci. Będzie co ma być i nam też nie zależy.....

;)

Gut

• Beata Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libri podpowiedz mi czy jakaś nowośc do przebadania czy tylko te stare badania mam wykonac?

jezu ale to chaotycznie wyszło...
    chodziło mi o to czy jakiś parametr ciekawy odkryty k™óry można jeszcze zbadać poz tymi które ciągle badamy?
    a no i postanowiłam że tym razem zbadam tak jak wy prolaktyne teraz a nie jak zawsze radziła ginka po ovu

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:

hej... tylko proszę mi nie rozmnażać mojego mięśniaka;) wykryto jednego i tak ma pozostać:) ewentualnie on może zniknąć;P

bo w końcu to ja mam się rozmnażać a nie on:D

BellaRosa, Beata, mauysia, Dodi, Fedra, Kfjatus, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o żesz w mordkę ja już nic nie pisze ale kto tu pisał, że to pierwszy cykl ma po poronieniu?

• Beata Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Beata wrote:

Mięśniak! 1Jeden bezbronny, osamotniony mięśniak. A nas cała masa by go wyśmiać.

to tym bardziej :)
    jesli jeden choć zawsze wydawało mi sie że jak jest jeden wiekszy to i może byc kilka małych tak jak z moimi pęcherzykami :P
    ja przed ovu na monitoringu mam zawsze pełno pęcherzyków nigdy nie widomo na 100 % który dojrzeje

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    A co do tego mojego szczęścia :) wróciliśmy właśnie z mężem z drugiego szczegółowego USG prenatalnego. I jest nam tak dobrze! :)
    Na połówkowym 7 tygodni temu wyszło, że całe lewe płuco jest hiperechogenne i podejrzewana była sekwestracja płuca. Podobno to dość rzadka wada i lekarz mówił nawet o ewentualnej konieczności usunięcia lewego płucka Mai po porodzie... Do tego lewe płuco było większe przez co serce przesunięte było lekko w prawą stronę...
    A dzisiaj, po 7 tygodniach zmiany :) serce na swoim miejscu, zmiana opisywana poprzednio 'w chwili obecnej rysuje się jako dotycząca tylko dolnego płata płuca lewego. Serce zlokalizowane w miejscu właściwym. Brak cech niewydolności krążenia' :D :D :D
    Normalnie z takim uśmiechami na twarzy wyszliśmy z gabinetu!!! :) Jest lepiej!!! Co za ulga... Kolejna wizyta ma się odbyć na ok. 2 tygodnie przed porodem, czyli ok. 10 czerwca.
    No i Majka jest duża.... Ma już 1913 g - Matko, jak ja ją urodzę!!!! ;) a powinnam urodzić naturalnie, a nie przez cesarkę - bo to lepsze dla dziecka z wadą płuca.
    Mała będzie obserwowana po porodzie i już chirurg będzie decydował jakie dalsze kroki/leczenie będą potrzebne.
    Zapytałam też lekarza o szpital, w którym powinnam urodzić. A on na to, że on mnie zaprasza na Kliniczną (Gdańsk), gdzie on jest ordynatorem. Zapytałam czy przypadkiem mnie nie odeślą (tak podobno się dzieje), ale powiedział, że tymi dokumentami z badań od niego, na pewno nie!! A właśnie w tym szpitalu chcę rodzić. Więc wszystko zaczyna się układać :)
    A - i muszę ograniczyć węglowodany i cukry.... Żeby Majka sobie rosła, ale żeby nie zaszalała i nie zrobiła mamie niespodzianki objawiając się cała gotowa do porodu jako ponad 4 kg dziewczę :D co prawda ja mam szerokie biodra i pewnie dam radę, ale.... po co się męczyć heheh

moja kolezanka jak byla 11 kwietnia na usg i była w 33 tyg i jej synek wazył 2.300 tez kawał chlopa ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE NIE NIE...czy możecie wpaść na fb? Mam pytanie...

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:

hej... tylko proszę mi nie rozmnażać mojego mięśniaka;) wykryto jednego i tak ma pozostać:) ewentualnie on może zniknąć;P

bo w końcu to ja mam się rozmnażać a nie on:D

masz rację przepraszam wstyd mi :(

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje robaczki kochane ;) witam się słonecznie...

Muzarciu ale podsumowanie walnęłaś, chyba żadnej z nas nie pominęłaś ;) dziękuję również za wsparcie.

mauysiu Ty zabójco, widzę, że lepiej się do Ciebie nie zbliżać he he

Bella wariatko, widzę, że humorek znowu dopisuje i bardzo mnie to cieszy a dyplom pseudo gina nie byłby zly he he :D

Muska miło, że nam tutaj tak marudzisz ;) ja Ci powiem tak, że wczoraj po rozmowie z moją szefową poleciła mi niby u siebie jakąś ginkę i pisała, żebym od razu jechała bo przyjmuje do 20 bez zapisów, no więc wsiadłam w auto i pojechałam. Wchodzę tam, czekam już jako ostatnio a potem się okazało, że się koleżance dni walnęły i bez zapisów jest dzisiaj a wczoraj się pani dr spieszyła i mnie nie przyjęła. Manglowałam w nocy wszyskie strony ze śląskimi znanymi lekarzami, ale chyba jednak spróbuję się jeszcze udać to tego, do którego chodziłam kiedyś i zobaczę co i jak :/

Libruś kochana nie bądź taka przerzuta i wypluta :* mój m co chwilę rano się pyta czy go nie zlałam na spaniu albo coś, bo tak się czuje, więc może i Ciebie przez przypadek zaatakowałam :/ a swoją drogą nie czytaj za dużo na necie, bo to też szkodzi!!! niepotrzebnie się człowiek nakręca i stresuje, tak więc jedyną stronę jaką możesz odwiedzać to ovu a netu Ci nie wyłączymy, jak już to rzuć każdej po piśmie i wszystko będzie git :)

a tak wogóle to jestem dzisiaj zajebiaszczo spóźniona hmm... nie wiem czy wczoraj pisałam, że muszę do US jechać, ale w końcu nie pojechałam i dzisiaj chyba mnie to już nie ominie :(

a zbikowa tez dzisiaj zaspała?

Shagga dosyć tych wywczasów, wracaj do domu, bo mi tęskno jak Cię tu tak mało albo daj mamie na kino, kosmetyczkę, duże zakupy itp. będziesz miała wtedy trochę czasu ;) Jak tam Kubuś? wymęczony już na maksa na tym wyjeździe?

Rucia, Libra, mauysia, BellaRosa, Fedra, zbikowa, Shagga_80, aisa lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    o żesz w mordkę ja już nic nie pisze ale kto tu pisał, że to pierwszy cykl ma po poronieniu?

no ja tak napisałam,ale może nie dodałam ze starający cykl po poronieniu

Libra lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, idźcie na FB a ja idę na kawę.

‹‹ 2576 2577 2578 2579 2580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ