WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrrrrrrrrr

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Brrrrrrrrrr

zimno Ci ? u mnie tez niezbyt z pogoda...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska u mnie @ stoi po drzwiami (takie mam wrażenie) i się wstydzi przyjść :P
    Po tylu latach mogłaby przyleźć i nawet dzwonkiem nie dzwonić :P, a ona taka złośliwa się zrobiła stoi i czeka :)
    Ja chyba bym sobie darowała to mierzenie na Twoim miejscu :)

Muska lubi tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska masz bardzo ladny wykresik temperatur.....miejmy nadzieje ze na fasoleczke...

Muska lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, nie możesz mieć PMSa, bo to jest stan napięcia przedmiesiączkowego, a żadna miesiączka Cię przecież nie tym razem nie czeka :P

Dobry pomysł z tym niemierzeniem, teraz przecież mierzenie nic nie da, tylko Cię zestresuje. [Shagga mnie prześwięci ;) ]

Muska, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wpisz potem wyniki, na pewno Ci pomożemy - tzn. ja zapewne nie, bo się na wynikach w ogóle nie znam, ale mamy tu przecież ekspertki w interpretacji :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Tak więc, jak pisałam już dzisiaj, po pracy wyjeżdżamy. Nie będę mieć neta i nie będę tu zaglądać do niedzieli :(
    chlip chlip
    Mam dodatkowa zagwozdkę, czy brać tam termometr i cudować z mierzeniem żeby nikt nic nie zczaił (o własnym pokoju można tam zapomnieć, będzie jak na obozie), czy olać mierzenie temperatur i żyć w niepewności i błogiej nieświadomości do poniedziałku...

Muska, miałam się nie wypowiadać, ale się wypowiem. Moim zdaniem nie bierz termometru i zachowuj się tak, jakbyś w ciąży nie była. Rozumiem Cię, też miałam takie podejście, przez pierwsze półtora roku żyłam jak mnich "bo a nuż jestem w ciąży". Oczywiście nie zrozum mnie opacznie, nie sugeruję, że przed Tobą takie dłuuuuuugie starania. Ale serio - nawet jeśli się porządnie nagrzmocisz w ten weekend, to dziecku nic nie będzie, zespołu fas nie nabawi się od jednej imprezy w górach. Wiadomo, że picie w ciąży to największe świństwo jakie można robić, ale gdyby było tak, że w wyniku imprezy w 1 miesiącu ciąży dzieci rodzą się chore, to połowa populacji urodzonej w latach 60-tych byłaby dziś warzywami. Muska, proszę Cię - zluzuj, zostaw termometr, bo teraz widza o temperaturze nic Ci już nie da, i przeżyj ten weekend, jakby to miała być ostatnia impreza do przyszłych wakacji. Myślę, że bardziej niż sześciopak piwa czy impreza z wiśniówką zaszkodzą Twojej ewentualnej ciąży 4 doby zastanawiania się, czy w niej jesteś.

Muska, Kfjatus, Shagga_80, zbikowa, Effcia28, aisa, Rucia, Dodi, gocha04 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Brrrrrrrrrr

Noooo pisałam wcześniej - pracuję w takim kontenerze na budowie, który nie był ogrzewany całą noc a temperatura była poniżej zera. Ręce mam zgrabiałe Sylwia.........

Jednak zamieszkacie u teściów? czy w mieszkaniu i będziecie remontować?

• karoam Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Kurczę dziewczyny Wy marudzicie na zimno a ja mam w tej chwili 28 stopni. Laaaaaatoooooo idzie wielkimi krokami, aż strach się bać. Wczoraj w południe było 38 a to jeszcze nie jest lato...
    31700224650403113751857.jpg

Kfjatus, sylwia1985, Muska, Libra, Blondi22, Shagga_80, zbikowa, aisa, kiti, Rucia, Dodi, gocha04, Fedra lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym odpuscila na jej miejscu, wyluzowala sie i nie myslala o mierzeniu tempki

Muska lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Brrrrrrrrrr

Noooo pisałam wcześniej - pracuję w takim kontenerze na budowie, który nie był ogrzewany całą noc a temperatura była poniżej zera. Ręce mam zgrabiałe Sylwia.........

Wiem ale myslalam ze ci jest tak poprostu zimno ze jestes "zimorodek" tak jak ja.Moj sie smieje ze zbankrutujemy bo musze miec w mieszkaniu 25 stopni bo jesli spadnie choc jeden stopien to ja juz marzne....

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście boskie!!!
    Tak chyba zrobię właśnie!!!

Kfjatus, zbikowa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nadeszło plamienie. @ oficjalnie uważam za przybyłą :)

1221648qmrgggy559.gif
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dzień dobry :D
    Kurczę dziewczyny Wy marudzicie na zimno a ja mam w tej chwili 28 stopni. Laaaaaatoooooo idzie wielkimi krokami, aż strach się bać. Wczoraj w południe było 38 a to jeszcze nie jest lato...
    31700224650403113751857.jpg

Karoam, myślisz, że jak jesteś w ciąży, to Ci wszystko ujdzie na sucho?! Natychmiast masz napisać, że u Ciebie leje i jest mgła.

mauysia, Libra, karoam, Dodi lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam zazdroszcze takiej pogody.Ja dzis marzne bo na podkarpaciu zachmurzenie ale musze pupe ruszyc do szpitala po te wyniki.Mam autobus o 10:15 wiec trzeba pomalutku sie bedzie zbierac

karoam lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Brrrrrrrrrr

Ja pierdziu...
    jak powiesz, że nie masz tam normalnego kibelka tylko toi-toia, to już w ogóle opadną mi łapska...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ola_czeka wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Ola_czeka wrote:
    Brrrrrrrrrr

Ja pierdziu...
    jak powiesz, że nie masz tam normalnego kibelka tylko toi-toia, to już w ogóle opadną mi łapska...

Mam kibelek, ale muszę iść do niego prawie 10 minut, wychodzić z budowy dając odcisk palca itd. Kończy się tym, że nigdy nie chce mi się iść, czekam do samego końca, aż mi przysłowiowo "idzie oczami" a potem przeklinam jak w końcu lecę, bo boję się, że nie dojdę.

Takie to zwierzenia serwuję dziś w internecie całemu światu.

Muska, mauysia, zbikowa, Effcia28, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia, czy mężczyźni Twojego życia wrócili do domu?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co niestety moje najgorsze przeczucia sie spelnily i dzis zwozimy wszytko do tescciow- jestem przerazona ale nie ma wyboru. Ostatnio gadalismy z tesciowka i ona stwierdzila ze jest na tyle miejsca ze mozemy z nimi zamieszkac ze do konca czerwca jest umowa podpisana odnosnie wynajmu mieszkania przez studentki a ze potem mozemy remontowac "powoli" ale przez te kilka miesiecy nic nam sie nie stanie jak zamieszkamy z nimi. Boze jestem taka zalamana ale nie chce was tym zanudzac. Wczoraj powiedzialam swojemu ze obawiam sie tego co teraz bedzie o nasza dalsza przyszlosc i plany. Mieszkamy juz tam 4 dni u tesciowki i juz mam serdecznie dosc-musze byc skazana na to co ona zrobi - caly czas mowi mojemu G co ma robic i wogole - a najgorsze ze ostatnio powiedziala " spijcie osobno bo jest na tyle pokojow" przynajmniej sie wyspicie bo wiesz Sylwie Grzegorz musi byc wyspany bo ma na 7 rano do pracy a ty masz na 10 wiec mozesz dluzej pospac... Nie wiem jak to dalej bedzie ale chodze zdolowana....
    Na dodatek tesciowie caly czas lamentuje ze to zle tamto zle i mnie tez dol lapie a chcialabym normalnie zyc a nie ze wstaje jak mam wolne i nie wiem co tam robic... zero prywatnosci - nawet sexu nie mozna ...bo tesc ma sypialnie obok naszej..... totalna porazka....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 07:09

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wiecie co niestety moje najgorsze przeczucia sie spelnily i dzis zwozimy wszytko do tescciow- jestem przerazona ale nie ma wyboru. Ostatnio gadalismy z tesciowka i ona stwierdzila ze jest na tyle miejsca ze mozemy z nimi zamieszkac ze do konca czerwca jest umowa podpisana odnosnie wynajmu mieszkania przez studentki a ze potem mozemy remontowac "powoli" ale przez te kilka miesiecy nic nam sie nie stanie jak zamieszkamy z nimi. Boze jestem taka zalamana ale nie chce was tym zanudzac. Wczoraj powiedzialam swojemu ze obawiam sie tego co teraz bedzie o nasza dalsza przyszlosc i plany. Mieszkamy juz tam 4 dni u tesciowki i juz mam serdecznie dosc-musze byc skazana na to co ona zrobi - caly czas mowi mojemu G co ma robic i wogole - a najgorsze ze ostatnio powiedziala " spijcie osobno bo jest na tyle pokojow" przynajmniej sie wyspicie bo wiesz Sylwie Grzegorz musi byc wyspany bo ma na 7 rano do pracy a ty masz na 10 wiec mozesz dluzej pospac... Nie wiem jak to dalej bedzie ale chodze zdolowana....
    Na dodatek tesciowie caly czas lamentuje ze to zle tamto zle i mnie tez dol lapie a chcialabym normalnie zyc a nie ze wstaje jak mam wolne i nie wiem co tam robic... zero prywatnosci - nawet sexu nie mozna ...bo tesc ma sypialnie obok naszej..... totalna porazka....

O kurde, no to rzeczywiście słabo :(
    A jak długo musicie tam mieszkać?

JUŻ WIDZĘ! KILKA MIESIĘCY! Przepraszam za niedoczytanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2013, 07:18

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2637 2638 2639 2640 2641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ