X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarciu właśnie miałam takie uczucie! To było już zanim test robiłam. Nie pisałam o tym chyba... a moze pisałam nawet, ale sama siebie za wariatkę miałam :D To było uczucie gdy schylałam się na siedząco (jak do wiązania butów) czułam jakbym miała w dole brzucha coś jak jabłko które mi tam coś ugniata i robi ucisk. podobne uczucie miałam w pierwszej ciąży tylko, że w 2gim miesiącu (podobno przy kolejnych ciążach macica rośnie szybciej- to by się nawet zgadzało). teraz jak leżę (bo brzuszka to ja mam więc na stojąco ciężko wyczuć :P) i dotykam dołu brzucha to jest już taki zgrubiały i twardawy :)))
    Dzięki dziewczyny za podtrzymanie na duchu :) ja dzisiaj wam te wody powysyłam :D bo na miasto jade ;P Zaraz adresy pospisuję...:p

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle fajnie jest sobie wymyślić jakąś przyjemność, jaką będzie można sobie sprawić, jeśli starania w danym cyklu się nie udadzą. Ja na przykład mam zamiar przygotować megawypasioną sangrię (butelka czeka już w lodówce od ponad miesiąca...), do której wkroję pomarańcze, grejpfruty, gruchy, jabłka itp... mniam mniam... Więc na pewno nie będę w tym cyklu smutna, jesli się nie uda ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia ale w ciążę zachodzi się najczęściej "po cichu"...nie wiedziałaś? dreszczyk emocji i w ogóle...he he

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze. jak nie będzie ciąży, to przecież się nie zabiję. no kłuło mnie fakt, i dziś też. i wiem że jest dopuszczalny jeden spadek temp 7-10 dnia i ja niby mam 10dnia.. już nie piszę o tym.. aha testu nie robię.. do środy 2 dni, poczekam...

she lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia Ty to i tak cierpliwa ;P Ja juz bym pewnie 2 zrobiła :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie...też mam winko i jak @ przyjdzie to wypiję za nowy cykl ;-) Teraz nie mogę podłożyć nawet stopy pod pośladek i się lekko pochylić, bo zaraz uciska i lekko boli...aaaale się wkręcam...ale co mi pozostało he he przy takich temp to trzeba szukać gdzieś indziej objawów a co!? Powiem Ci Belluia, że ja nigdy nie miałam bóli przed ani w trakcie @...i chyba ten castagnus coś zaczął działać ...tylko on miał działać raczej przeciwbólowo, przeciw pms a nie trzy dni, cztery dni po owulce zsyłać na mnie jakieś dziwne objawy he he
    Bellunia powiem Ci w tajemnicy, że za Tyśkę trzymam też kciuki i mam tyle wiary w ten sukces...jak jej się nie uda to ja leżę na macie z kolcami przez godzinę...

mauysia, BellaRosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ma 8820 kolców...także będzie bardzo ostro...

zosia-ktosia, BellaRosa lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja staram się tez ten cykl wziąć na miękko mam w planach pójść bo seksową bieliznę i cieszyć się serduszkowaniem nie myśląc czy się uda czy nie. Mam tylko nadzieję że mi to wyjdzie :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • zosia-ktosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zazwyczaj niecierpliwa jestem:) ale uważam że nic na siłę. poczekam.. no chyba że mi w ręce wpadnie test ten czuły.. albo pojade do tesco:)

witaj mauysia i bella, moje kochane kobitki..

aha gadgetko ja również trzymam kciuki, będzie dobrze.

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia castagnus wcale nie działa przeciwbólowo ;P Dużo kobiet odczuwa po nim jajniki- bo u niektórych właśnie dzięki niemu zaczynają działać ;) I jeszcze jedno... nie jest powiedziane, że zadziała w pierwszym cyklu. Jeżeli np. cykle były bezowulacyjne, to zazwyczaj działa w trzecim cyklu, bo ponoć te jajeczka dojrzewają czy tam rosną właściwie właśnie 90dni. Natomiast osobom, które mają owulacje, ale np. niepełną (czyli powiedzmy jajeczko nie pęka czy inne takie) to pomaga szybciej- tak czytałam, nie wiem na ile jest to sprawdzona informacja
    Zosiu naprawdę Twoją cierpliwość podziwiam :D Ja mimo, ze po wykresie spodziewałam się @ to i tak nie mogłam się doczekać a co dopiero u Ciebie kiedy masz taki ładny wykres :)
    Mała czy ty do Polski nie zjeżdżasz na święta?

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu nic na siłę...wszystko młotkiem...tylko szkoda, że w kwestii tak delikatnej nie działa...poczekajmy do jutra Kochanie albo faktycznie ten teścik zrób , ale ten czuły...chyba faktycznie wpadki pod względem czasu i oczekiwania są lepsze, bo niepewność trwaj do 5 min z testem albo przypadkowo u lekarza nawet czasem nie czekając na wiadomość...z drugiej strony wspaniale jest wiedzieć od początku, bo można o siebie zadbać od razu...ja do Tesco nie pojadę w taką pogodę a pewnie dziś bym już test robiła...czekam więc na dobre wiadomości...testujcie dziewczynki...testujcie...

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj muzarcia z tymi wpadkami to różnie :D Zależy w jakim wieku, zależy jak wtedy przerażająca jest myśl o dziecku :) Ja miolion razy wolałam ten stres związany ze staraniami i czekaniem na @ niż stres związany z wpadką... po teście z wpadką przez 2 dni miałam taką biegunkę z nerwów, ze myślałam, ze umrę jak Budda- zasram się na śmierć :D

Woseba lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellus niestety te święta muszę tutaj zostać :( ubolewam nad tym ale cóż bilety są bardzo drogie a po drugie nie mam urlopu już i mojego m. tez nie puszczą bo maja robotę. Ale teście przyjeżdżają więc nie będziemy sami :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja i tak nic nie będę wiedziała, bo nie wiem czy miałam owulacje czy nie...jedynie tyle tylko, że pcos nie mam niby więc owulki chyba były...przecież mój lekarz powiedziałby mi robiąc usg dopochwowe i oglądając jajniki przed podanie anty na 3 miesiące...nawet mówił coś o 4 cm czy coś takiego, że są naprawdę ładne te jajniorki... ja na prawdę byłam pewna, że przy takim testosteronie to owulacji nie mam.Chyba, że po tabletkach była blokada, to już inny rozdział bajki.No poczekamy i zobaczymy ale powiem Wam, że jakby tak działał na te moje jajniki to ja pikolę...fakt, że bardziej boli mnie całe podbrzusze ale jak się dowiedziałam, że coś z dołu daje objawy bólu u góry to już nic mnie nie zdziwi... Buziolki kochane moje...i miłego dnia...

...sprawdziłam i też mam taką gulkę na środku a po bokach mam luzy;-) he he ale ze mnie wariatka he he idę bo sama ze sobą nie mogę wytrzymać...będę podczytywać, bo o zaległości to tu łatwo...

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teście przyjeżdżają mówisz... bo ja ciągle rozmyślam o tej wodzie dla Ciebie... Jesli chcesz może podaj mi na maila adres teściów, to do nich bym wysłała i by Ci przywieźli?

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella teraz to Ty tekstami rozwalasz...przy takim bieganiu do kibelka to na pewno schudłaś;-)tez są plusy hi hi

Bella genialna jesteś....po prostu genialna!
    Mala korzystaj a jak nie chcesz mówić teściom to powiedz, że nitroglicerynę dostaną pocztą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2012, 08:00

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak wypoczeły inne dziewcZynki co tu jeszcze nie zajrzały, plemniczka, Monisia, i wiele innych:)

u mnie powoli ten paskudnicki deszcz przestaje dawać o sobie Znać.

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia ja w ogóle wtedy byłam szczupła więc nie miałam z czego chudnąć :D teraz by mi się takie ganianie przydało :P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane:)a ja nawet spoko po weekendzie:) nie było źle :) Tyśka to musi byc TEN cykl u ciebie:)nie ma innego wyjścia :) muzarcia a gdzie Ty masz ta gulkę??bo wiecie co ja wczoraj sprawdzałam szyjke i sie przeraziłam..:(macam ja a na niej najpier taka dziwna gula własnie..i dopiero ten otworek..wczesniej tak nie było...boje sie ze cos jest nie tak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2012, 08:06

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gula na szyjce? Jezu Monia nie pomogę... może to nadżerka? Nie znam się kochana... Muzarcia w brzuchu to czuje. W dole brzucha jak się nachyla... tak jakby w macicy- przynajmniej tak zrozumiałam... ja własnie tak czułam

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ