plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Muzarciu właśnie miałam takie uczucie! To było już zanim test robiłam. Nie pisałam o tym chyba... a moze pisałam nawet, ale sama siebie za wariatkę miałam To było uczucie gdy schylałam się na siedząco (jak do wiązania butów) czułam jakbym miała w dole brzucha coś jak jabłko które mi tam coś ugniata i robi ucisk. podobne uczucie miałam w pierwszej ciąży tylko, że w 2gim miesiącu (podobno przy kolejnych ciążach macica rośnie szybciej- to by się nawet zgadzało). teraz jak leżę (bo brzuszka to ja mam więc na stojąco ciężko wyczuć ) i dotykam dołu brzucha to jest już taki zgrubiały i twardawy ))
Dzięki dziewczyny za podtrzymanie na duchu ja dzisiaj wam te wody powysyłam bo na miasto jade ;P Zaraz adresy pospisuję...:p -
W ogóle fajnie jest sobie wymyślić jakąś przyjemność, jaką będzie można sobie sprawić, jeśli starania w danym cyklu się nie udadzą. Ja na przykład mam zamiar przygotować megawypasioną sangrię (butelka czeka już w lodówce od ponad miesiąca...), do której wkroję pomarańcze, grejpfruty, gruchy, jabłka itp... mniam mniam... Więc na pewno nie będę w tym cyklu smutna, jesli się nie uda
-
nick nieaktualny
-
będzie dobrze. jak nie będzie ciąży, to przecież się nie zabiję. no kłuło mnie fakt, i dziś też. i wiem że jest dopuszczalny jeden spadek temp 7-10 dnia i ja niby mam 10dnia.. już nie piszę o tym.. aha testu nie robię.. do środy 2 dni, poczekam...
she lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywłaśnie...też mam winko i jak @ przyjdzie to wypiję za nowy cykl Teraz nie mogę podłożyć nawet stopy pod pośladek i się lekko pochylić, bo zaraz uciska i lekko boli...aaaale się wkręcam...ale co mi pozostało he he przy takich temp to trzeba szukać gdzieś indziej objawów a co!? Powiem Ci Belluia, że ja nigdy nie miałam bóli przed ani w trakcie @...i chyba ten castagnus coś zaczął działać ...tylko on miał działać raczej przeciwbólowo, przeciw pms a nie trzy dni, cztery dni po owulce zsyłać na mnie jakieś dziwne objawy he he
Bellunia powiem Ci w tajemnicy, że za Tyśkę trzymam też kciuki i mam tyle wiary w ten sukces...jak jej się nie uda to ja leżę na macie z kolcami przez godzinę...mauysia, BellaRosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Muzarcia castagnus wcale nie działa przeciwbólowo ;P Dużo kobiet odczuwa po nim jajniki- bo u niektórych właśnie dzięki niemu zaczynają działać I jeszcze jedno... nie jest powiedziane, że zadziała w pierwszym cyklu. Jeżeli np. cykle były bezowulacyjne, to zazwyczaj działa w trzecim cyklu, bo ponoć te jajeczka dojrzewają czy tam rosną właściwie właśnie 90dni. Natomiast osobom, które mają owulacje, ale np. niepełną (czyli powiedzmy jajeczko nie pęka czy inne takie) to pomaga szybciej- tak czytałam, nie wiem na ile jest to sprawdzona informacja
Zosiu naprawdę Twoją cierpliwość podziwiam Ja mimo, ze po wykresie spodziewałam się @ to i tak nie mogłam się doczekać a co dopiero u Ciebie kiedy masz taki ładny wykres
Mała czy ty do Polski nie zjeżdżasz na święta? -
nick nieaktualnyZosiu nic na siłę...wszystko młotkiem...tylko szkoda, że w kwestii tak delikatnej nie działa...poczekajmy do jutra Kochanie albo faktycznie ten teścik zrób , ale ten czuły...chyba faktycznie wpadki pod względem czasu i oczekiwania są lepsze, bo niepewność trwaj do 5 min z testem albo przypadkowo u lekarza nawet czasem nie czekając na wiadomość...z drugiej strony wspaniale jest wiedzieć od początku, bo można o siebie zadbać od razu...ja do Tesco nie pojadę w taką pogodę a pewnie dziś bym już test robiła...czekam więc na dobre wiadomości...testujcie dziewczynki...testujcie...
-
Oj muzarcia z tymi wpadkami to różnie Zależy w jakim wieku, zależy jak wtedy przerażająca jest myśl o dziecku Ja miolion razy wolałam ten stres związany ze staraniami i czekaniem na @ niż stres związany z wpadką... po teście z wpadką przez 2 dni miałam taką biegunkę z nerwów, ze myślałam, ze umrę jak Budda- zasram się na śmierć
Woseba lubi tę wiadomość
-
bellus niestety te święta muszę tutaj zostać ubolewam nad tym ale cóż bilety są bardzo drogie a po drugie nie mam urlopu już i mojego m. tez nie puszczą bo maja robotę. Ale teście przyjeżdżają więc nie będziemy samiW kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
nick nieaktualnyBella ja i tak nic nie będę wiedziała, bo nie wiem czy miałam owulacje czy nie...jedynie tyle tylko, że pcos nie mam niby więc owulki chyba były...przecież mój lekarz powiedziałby mi robiąc usg dopochwowe i oglądając jajniki przed podanie anty na 3 miesiące...nawet mówił coś o 4 cm czy coś takiego, że są naprawdę ładne te jajniorki... ja na prawdę byłam pewna, że przy takim testosteronie to owulacji nie mam.Chyba, że po tabletkach była blokada, to już inny rozdział bajki.No poczekamy i zobaczymy ale powiem Wam, że jakby tak działał na te moje jajniki to ja pikolę...fakt, że bardziej boli mnie całe podbrzusze ale jak się dowiedziałam, że coś z dołu daje objawy bólu u góry to już nic mnie nie zdziwi... Buziolki kochane moje...i miłego dnia...
...sprawdziłam i też mam taką gulkę na środku a po bokach mam luzy;-) he he ale ze mnie wariatka he he idę bo sama ze sobą nie mogę wytrzymać...będę podczytywać, bo o zaległości to tu łatwo... -
nick nieaktualnyBella teraz to Ty tekstami rozwalasz...przy takim bieganiu do kibelka to na pewno schudłaś;-)tez są plusy hi hi
Bella genialna jesteś....po prostu genialna!
Mala korzystaj a jak nie chcesz mówić teściom to powiedz, że nitroglicerynę dostaną pocztą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2012, 08:00
zosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej kochane:)a ja nawet spoko po weekendzie:) nie było źle Tyśka to musi byc TEN cykl u ciebie:)nie ma innego wyjścia muzarcia a gdzie Ty masz ta gulkę??bo wiecie co ja wczoraj sprawdzałam szyjke i sie przeraziłam..:(macam ja a na niej najpier taka dziwna gula własnie..i dopiero ten otworek..wczesniej tak nie było...boje sie ze cos jest nie tak...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2012, 08:06