X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak ostatnio byłam u gina na cytologii w czerwcu to nic nie mówił o nadzerce..niby jakas tam malutka miałam..ale chyba by sie az tak nie zrobiła..a poza tym nadzerka to chyba ranka na szyjce..i daje objawy jakies..a ja żadnych nie mam...

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc Monisia, nie wiem czy to TEN cykl - ale jest inny i to trzeba mu przyznać.

ja tez wczoraj wzięłam sie za grzebanie i znalazłam szyjkę i ten otworek, był zamknięty a szyjka twarda i wysoko.. chyba powinna sie obniżać do @ czyż nie tak?

w sumie to to badanie szyjki nie jest trudne:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia24 wrote:
    hej kochane:)a ja nawet spoko po weekendzie:) nie było źle :) Tyśka to musi byc TEN cykl u ciebie:)nie ma innego wyjścia :) muzarcia a gdzie Ty masz ta gulkę??bo wiecie co ja wczoraj sprawdzałam szyjke i sie przeraziłam..:(macam ja a na niej najpier taka dziwna gula własnie..i dopiero ten otworek..wczesniej tak nie było...boje sie ze cos jest nie tak...

Monisiu, może ta "gulka" to właśnie ujście szyjki..? Spójrz na ten obrazek: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Cervix_checkup_%28no_description%29.svg&page=1&filetimestamp=20080129073829. Mi on bardzo pomógł w interpretowaniu szyjki.

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. jakby to napisać żebyście nie pękły ze śmiechu..
    jak ja macałam szyjkę to w wyobraźni widziałam ja jak ma główkę bo ten sam jej początek - przynajmniej ja mam bardziej wypukły czy wiekszy od reszty szyjki. ale ja miałam wymrażaną nadżerkę i może ja to inaczej teraz odczuwam?

no cos takiego jak napisała mauysia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2012, 08:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia sama niewiem..ale otworek w szyjce był wyzej wyczuwalny...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, a ja jestem niezadowolona i zla na moja temperature... no coz. Poszla troche w gore, dziwnie tak, bo spadala mi przez ostatnie dwa cykle przed owu... nie wiem, moze sie przesunie i tyle, i np spadek bedzie jutro. Ale z jakiegos powodu jestem zla. Jajniki bola, gdy leze, spie krecac sie to z jednej to z drugiej strony, ale na stojaco bolu nie ma... czekam wiec na spadek i na bol owulacyjny... Niby czuje, ze cos tam sie dzieje, szyjka jest chyba otwarta, bo bardzo miekko tam jest, ale juz sama nie wiem.

• BellaRosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusiu no ja na tym to się nie znam... to ja nie wiem jak to z nadżerkami jest... a może to wcale nie gulka tylko tak ma być?
    Zosiu no ja też miałam wysoko i zamkniętą nanannana :D A powinna opadać CO NAJMNIEJ dzień przed @ :>

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu, mam nadzieje, ze sie udalo noooooo!!:) Ladny wykres:)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dzień przed @ mam jutro. więc może opadnie..

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    zosiu, mam nadzieje, ze sie udalo noooooo!!:) Ladny wykres:)

dziekuję klameczko. wszystkieggo dowiem sie w środę.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniu kurcze ja na twoim miejscu udała bym się z tym do lekarza. Wiesz co moniu jeśli jest to małe i nie daje ci żadnych objawów to może zrobił Ci się mięśniak lepiej to sprawdź :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaaa opadnie :D wmawiaj sobie :D Ty myślisz, ze ona ot tak migiem Ci opadnie :D hehehe jak na moje nic Ci nie opadnie i trzymam kciukasy żebym miała racje bo inaczej moja reputacja będzie nadszarpnięta i wyjdzie jeszcze, ze nie mam racji ;P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkimi krokami zbliżają się testowanka, trzeba więc przypomniec nasza tabelkę ;-) Sandraa i gadgeta są niniejszym uprzejmie proszone o aktualizację :-)

BellaRosa............1...........24lata.....FASOLINKA......Lubelskie

she......................6..........35 lat......FASOLINKA......pomorskie

gadgeta...............12.........32 lata.....28.10..............kuj-pom.

Sandraa...............5..........22lata......05.11..............wielkopolska

zosia-ktosia..........4..........29lat.......07.11..............łódzkie

monisia24............11.........24lata......09.11..............podkarpacie

muzarcia..............1..........30lat.......11.10..............opolskie

kiti.......................3..........24lata......11.11.............małopolskie

mauysia...............7..........30 lat......13.11..............wielkopolskie

aneczkaaa1985....28.........27 lat......13.11..............war-maz.

klamka.................3..........35lat.......18.11..............warszawskie

plemniczka...........3..........28lat.......22.11..............śląskie

Mała29................87.........29lat......29.11...........Wielka Brytania

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala, ale lekarz by nie widzial miesniaka na usg jak byla niedawno i robila monitoring?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie mała..wydaje mi sie ze gin by to wyłapał na usg...

klamka lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiu, jeśli się tym martwisz, to nawet dla własnego spokoju możesz się wybrać do lekarza. Choć pewnie wszystko jest w porządku.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli jest dobrym lekarzem to zobaczył by go ale wiesz między czasie mógł się zrobić.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniu tak jak mauysia idź do lekarza on zajrzy i będzie wszystko wiedział :) wtedy będziesz miała czarno na białym czy coś tam jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jest bardzo dobrym lekarzem:)no troche mnie to martwi..bo kurna 2 dni temu nic nie było..dopiero wczoraj to poczułam...

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a weź no idź do kibelka i zobacz czy nadal tam jest? może to nic takiego? zobacz i napisz.

klamka lubi tę wiadomość

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ