X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak ostatnio byłam u gina na cytologii w czerwcu to nic nie mówił o nadzerce..niby jakas tam malutka miałam..ale chyba by sie az tak nie zrobiła..a poza tym nadzerka to chyba ranka na szyjce..i daje objawy jakies..a ja żadnych nie mam...

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc Monisia, nie wiem czy to TEN cykl - ale jest inny i to trzeba mu przyznać.

ja tez wczoraj wzięłam sie za grzebanie i znalazłam szyjkę i ten otworek, był zamknięty a szyjka twarda i wysoko.. chyba powinna sie obniżać do @ czyż nie tak?

w sumie to to badanie szyjki nie jest trudne:)

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia24 wrote:
    hej kochane:)a ja nawet spoko po weekendzie:) nie było źle :) Tyśka to musi byc TEN cykl u ciebie:)nie ma innego wyjścia :) muzarcia a gdzie Ty masz ta gulkę??bo wiecie co ja wczoraj sprawdzałam szyjke i sie przeraziłam..:(macam ja a na niej najpier taka dziwna gula własnie..i dopiero ten otworek..wczesniej tak nie było...boje sie ze cos jest nie tak...

Monisiu, może ta "gulka" to właśnie ujście szyjki..? Spójrz na ten obrazek: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Cervix_checkup_%28no_description%29.svg&page=1&filetimestamp=20080129073829. Mi on bardzo pomógł w interpretowaniu szyjki.

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm.. jakby to napisać żebyście nie pękły ze śmiechu..
    jak ja macałam szyjkę to w wyobraźni widziałam ja jak ma główkę bo ten sam jej początek - przynajmniej ja mam bardziej wypukły czy wiekszy od reszty szyjki. ale ja miałam wymrażaną nadżerkę i może ja to inaczej teraz odczuwam?

no cos takiego jak napisała mauysia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2012, 08:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia sama niewiem..ale otworek w szyjce był wyzej wyczuwalny...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, a ja jestem niezadowolona i zla na moja temperature... no coz. Poszla troche w gore, dziwnie tak, bo spadala mi przez ostatnie dwa cykle przed owu... nie wiem, moze sie przesunie i tyle, i np spadek bedzie jutro. Ale z jakiegos powodu jestem zla. Jajniki bola, gdy leze, spie krecac sie to z jednej to z drugiej strony, ale na stojaco bolu nie ma... czekam wiec na spadek i na bol owulacyjny... Niby czuje, ze cos tam sie dzieje, szyjka jest chyba otwarta, bo bardzo miekko tam jest, ale juz sama nie wiem.

• BellaRosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusiu no ja na tym to się nie znam... to ja nie wiem jak to z nadżerkami jest... a może to wcale nie gulka tylko tak ma być?
    Zosiu no ja też miałam wysoko i zamkniętą nanannana :D A powinna opadać CO NAJMNIEJ dzień przed @ :>

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu, mam nadzieje, ze sie udalo noooooo!!:) Ladny wykres:)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dzień przed @ mam jutro. więc może opadnie..

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    zosiu, mam nadzieje, ze sie udalo noooooo!!:) Ladny wykres:)

dziekuję klameczko. wszystkieggo dowiem sie w środę.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniu kurcze ja na twoim miejscu udała bym się z tym do lekarza. Wiesz co moniu jeśli jest to małe i nie daje ci żadnych objawów to może zrobił Ci się mięśniak lepiej to sprawdź :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaaa opadnie :D wmawiaj sobie :D Ty myślisz, ze ona ot tak migiem Ci opadnie :D hehehe jak na moje nic Ci nie opadnie i trzymam kciukasy żebym miała racje bo inaczej moja reputacja będzie nadszarpnięta i wyjdzie jeszcze, ze nie mam racji ;P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkimi krokami zbliżają się testowanka, trzeba więc przypomniec nasza tabelkę ;-) Sandraa i gadgeta są niniejszym uprzejmie proszone o aktualizację :-)

BellaRosa............1...........24lata.....FASOLINKA......Lubelskie

she......................6..........35 lat......FASOLINKA......pomorskie

gadgeta...............12.........32 lata.....28.10..............kuj-pom.

Sandraa...............5..........22lata......05.11..............wielkopolska

zosia-ktosia..........4..........29lat.......07.11..............łódzkie

monisia24............11.........24lata......09.11..............podkarpacie

muzarcia..............1..........30lat.......11.10..............opolskie

kiti.......................3..........24lata......11.11.............małopolskie

mauysia...............7..........30 lat......13.11..............wielkopolskie

aneczkaaa1985....28.........27 lat......13.11..............war-maz.

klamka.................3..........35lat.......18.11..............warszawskie

plemniczka...........3..........28lat.......22.11..............śląskie

Mała29................87.........29lat......29.11...........Wielka Brytania

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala, ale lekarz by nie widzial miesniaka na usg jak byla niedawno i robila monitoring?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie mała..wydaje mi sie ze gin by to wyłapał na usg...

klamka lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiu, jeśli się tym martwisz, to nawet dla własnego spokoju możesz się wybrać do lekarza. Choć pewnie wszystko jest w porządku.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli jest dobrym lekarzem to zobaczył by go ale wiesz między czasie mógł się zrobić.

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniu tak jak mauysia idź do lekarza on zajrzy i będzie wszystko wiedział :) wtedy będziesz miała czarno na białym czy coś tam jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jest bardzo dobrym lekarzem:)no troche mnie to martwi..bo kurna 2 dni temu nic nie było..dopiero wczoraj to poczułam...

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2012, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a weź no idź do kibelka i zobacz czy nadal tam jest? może to nic takiego? zobacz i napisz.

klamka lubi tę wiadomość

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ