X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dodi wrote:
    Dobry na wieczór
    Libruś, Kiti, Kopciuszku świetne wiadomości ;)
    Fredzia ja miałam podobnie z progesteronem :D
    Poczytałam sobie wszystko, kilka słów Ciocia wyjęła mi z ust, bo w zasadzie tyle w tym temacie mogłabym napisać...
    Pierwszy dzien w pracy jakoś przeżyłam, ale wypluta jakaś jestem :/
    Dobrej nocy życzę :)

Dodi co Ty chcesz powiedzieć przez zdanie ze miałaś podobnie z progesteronem mozesz to rozwinąć?

tzn. chodziło mi o coś takiego, że nawet z norm mogłam już wtedy mniej więcej wnioskować, że to ciąża ale się nie zorientowałam he he ale przecież u Ciebie wcale tak nie musi być :P :*

Fedra, Libra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Shaggi u nas wlasnie leje :( baaardzo mocno

jeśli u Ciebie leje, to u mnie tym bardziej plemniczko ;) w pracy już ogarnięty temat?

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Fedra wrote:
    Dodi wrote:
    Dobry na wieczór
    Libruś, Kiti, Kopciuszku świetne wiadomości ;)
    Fredzia ja miałam podobnie z progesteronem :D
    Poczytałam sobie wszystko, kilka słów Ciocia wyjęła mi z ust, bo w zasadzie tyle w tym temacie mogłabym napisać...
    Pierwszy dzien w pracy jakoś przeżyłam, ale wypluta jakaś jestem :/
    Dobrej nocy życzę :)

Dodi co Ty chcesz powiedzieć przez zdanie ze miałaś podobnie z progesteronem mozesz to rozwinąć?

tzn. chodziło mi o coś takiego, że nawet z norm mogłam już wtedy mniej więcej wnioskować, że to ciąża ale się nie zorientowałam he he ale przecież u Ciebie wcale tak nie musi być :P :*

no własnie nie musi ale moze dobra idę zrobić w czwartek raz jeszcze progesteron i jak przyrośnie (bo podobno w ciaży rośnie) to zrobie bete...
    a tym czasem naprawdę idę do wanny bo zaraz będę pisac rzęsami :P

Dodi, Libra lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra pewnie nie czepiaj się tych norm tylko idź kobieto się wymyj i odpręż.;P a głowa boli od nadmiaru emocji. Byndzie dobrzy.:D po świętach jestem pełna wiary i nadziei.

i widzę, że od Blondi błyska coś niebo do mnie. A może to ona morsem nadaje, a ja taka nienaumiana języków obcych.

Dodi, Libra, aisa, Shagga_80, Blondi22, mauysia, Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku jak miło, że Ty taka uchachana jesteś i tak pozytywnie nastawiona ;)

Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    plemniczka wrote:

jeśli u Ciebie leje, to u mnie tym bardziej plemniczko ;) w pracy już ogarnięty temat?

wiesz z kazdym dniem jest lepiej, coraz wiecej wiem i umiem i nawet coraz bardziej lubie to robic i kiedy wydawalo mi sie ze sie w to wkrecam i bedzie dobrze, to wczoraj jedna z kolezanek z pracy zaczela sie do mnie doczepiac, krytykowac, robic wstyd przy klientkach ze czegos nie wiem, nie umiem.... wydaje mi sie ze byla zazdrosna o to ze wczoraj mialam najlepszy wynik sprzedazy, a to zawsze ona byla najlepsza... wiec juz widze pierwsze oznaki zawisci.. wiedzialam ze tam gdzie pracują same kobiety i to 10! nie moze byc wszystko dobrze :/, no ale coz ogolnie jest ok

Dodi lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a chcialabym by mnie dziewczyny polubily bo to nawet nie od moich wynikow ale od ich opinii bedzie zalezalo czy 25 maja zechcą nadal mnie i czy dadzą mi umowe o prace...

Libra, Effcia28 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stwierdzam, że gin mnie w konia nie robi... i moje pęcherzyki są ładne i dojrzałe... a stwierdził to u mnie, bo pęcherzyk mój miał wzgórek jajonośny:)

a to wygrzebałam w necie... może się kiedyś komuś przyda...

Pęcherzyk dominujący wzrasta 2-3 mm dziennie, osiągając w okresie przedowulacyjnym średnicę 20-25 mm, maksymalnie 29 mm. W jego wnętrzu, w badaniu USG może być widoczny przyściennie, obwodowo hiperechogeniczny wzgórek jajonośny, choć znajdująca się w nim komórka jajowa może nie być widoczna. Uwidocznienie wzgórka jajonośnego wskazuje na dojrzałość pęcherzyka i na moment owulacji, która od momentu zlokalizowania wzgórka wystąpi za ok. 36 godzin

Dodi, plemniczka, Shagga_80, aisa, gocha04, kiti, Rucia, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Dodi wrote:
    plemniczka wrote:

wiesz z kazdym dniem jest lepiej, coraz wiecej wiem i umiem i nawet coraz bardziej lubie to robic i kiedy wydawalo mi sie ze sie w to wkrecam i bedzie dobrze, to wczoraj jedna z kolezanek z pracy zaczela sie do mnie doczepiac, krytykowac, robic wstyd przy klientkach ze czegos nie wiem, nie umiem.... wydaje mi sie ze byla zazdrosna o to ze wczoraj mialam najlepszy wynik sprzedazy, a to zawsze ona byla najlepsza... wiec juz widze pierwsze oznaki zawisci.. wiedzialam ze tam gdzie pracują same kobiety i to 10! nie moze byc wszystko dobrze :/, no ale coz ogolnie jest ok

no to super, że ogólnie dobrze a "koleżanka" pewnie się będzie wściekać, że zawitała silna konkurentka :) ale co tam, pokaż im na co Cię stać a swoją drogą nie cierpię takiego zachowania, jakie ona zaprezentowała....
    daj tylko znać która to a wpadnę w odwiedziny :D

plemniczka, Shagga_80, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Fedra pewnie nie czepiaj się tych norm tylko idź kobieto się wymyj i odpręż.;P a głowa boli od nadmiaru emocji. Byndzie dobrzy.:D po świętach jestem pełna wiary i nadziei.

i widzę, że od Blondi błyska coś niebo do mnie. A może to ona morsem nadaje, a ja taka nienaumiana języków obcych.

hahaha... Blondi:)

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a chcialabym by mnie dziewczyny polubily bo to nawet nie od moich wynikow ale od ich opinii bedzie zalezalo czy 25 maja zechcą nadal mnie i czy dadzą mi umowe o prace...

w sumie to szkoda, że ich opinia będzie miała wpływ na Twoje być albo nie być w tej pracy, bo pamiętaj, że w pracy nie musicie się lubieć!!! ważne kto co potrafi i jakie ma wyniki indywidualne a Ty je jeszcze puścisz z torbami ;)

plemniczka, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Dodi wrote:
    plemniczka wrote:

ach te baby... u mnie też jest gniazdo żmij - bynajmniej wielka większość jest okropna

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    stwierdzam, że gin mnie w konia nie robi... i moje pęcherzyki są ładne i dojrzałe... a stwierdził to u mnie, bo pęcherzyk mój miał wzgórek jajonośny:)

a to wygrzebałam w necie... może się kiedyś komuś przyda...

Pęcherzyk dominujący wzrasta 2-3 mm dziennie, osiągając w okresie przedowulacyjnym średnicę 20-25 mm, maksymalnie 29 mm. W jego wnętrzu, w badaniu USG może być widoczny przyściennie, obwodowo hiperechogeniczny wzgórek jajonośny, choć znajdująca się w nim komórka jajowa może nie być widoczna. Uwidocznienie wzgórka jajonośnego wskazuje na dojrzałość pęcherzyka i na moment owulacji, która od momentu zlokalizowania wzgórka wystąpi za ok. 36 godzin

Głupia Ty... a dlaczego miałby Cię w konia robić :) wszystko jest pewnie w jak najlepszym porządku i nie świruj mi tu ;) ale szperacz już musiał sprawdzić co to dokładnie oznacza he he nie no fajnie, pewnie się przyda takie info siostro :)

Shagga_80, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi jaka ty bojowa :) dzieki

Dodi lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Libra tak sie zastanawiam nad tobą i kurde az dziw bierze ze mając tak dobre wszystkie wyniki i twoje i twojego tyle czasu sie staracie, serio niefarta macie. Niechze juz los sie odwroci!

Shagga_80, gocha04, Dodi, Libra, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Dodi jaka ty bojowa :) dzieki

poprostu wiem jak to jest na początku a ta zołza pewnie myśli, że wszystkie rozumy pozjadała i jest chodzącą alfą i omegą :/ a poza tym nikt nie będzie obrażał mojej koleżanki ani robił Jej wstydu w nowym miejscu pracy ;)

plemniczka, Fedra, Gunia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    plemniczka wrote:
    Dodi wrote:
    plemniczka wrote:

ach te baby... u mnie też jest gniazdo żmij - bynajmniej wielka większość jest okropna

Ehhh, ja jak dotąd pracowałam w 3 miejscach z babami i w dwóch miałam podobne doświadczenia :/ baby są zawistne :/

Dodi, zbikowa, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga to prawda, dlatego chociażby rodzynek w pracy się przydaje choć niekoniecznie taka sierota jak u mnie he he bo 4 baby i 1 facet w placówce :D

Libra, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Gosiaczku jak miło, że Ty taka uchachana jesteś i tak pozytywnie nastawiona ;)

Dodi ja swoje załamki ćwiczę po cichaczu, ale teraz fajnie mi na duszy.:)

Dodi, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wzruszylam sie heh :)

No dziewczyny tysiąc razy wolalabym z samymi facetami pracowac! ale cóż zrobic :)

Dodi, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 2669 2670 2671 2672 2673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ